Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Dlaczego większość ludzi jest praworęczna | |
|
+28Marsh Donvessa hanka1998 lilkowa123 ozzy4401 koniara5842 wercia d MrsKopytko Ejli Melonova wiola9786 ~ Ruki Kemishi zαbαvεcкαα zuzu_zozol Księżniczka Żulietta Aglyss wilczyca1000 Aangelika101 Kirara EveDallas Arrin Sheila86 Temperance Evelynek Pati...xd Philipek Lubelak 32 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
koniara5842 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : koniara5842 Liczba postów : 375 Dołączył : 13/02/2013
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Sob Lut 16, 2013 9:52 am | |
| Ja jestem praworęczna. Nie wiem, z czego wynika fakt, że mniej osób jest leworęczna... | |
| | | ozzy4401 Już coś wie
Nick w grze : ozzy4401 Liczba postów : 110 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Sob Lut 16, 2013 6:10 pm | |
| Ja też należę do praworęcznych. Pamiętam jak przez dwa tygodnie prawa ręka mi nie działała. Na początku prawie nic nie robiłam (dobrze że były wakacje), pod koniec już udawało mi się wycinać lewą ręką, a na komputerze szybko śmigałam myszką. Z pisaniem gorzej bo wolę pisać dwoma rękami, nie jedną.
Powodem niesprawności ręki była zabawa na dwuosobowej huśtawce sama. Przez przypadek wypadłam i ręką przez 2-3 dni ruch był straszelnie bolesny. Potem pomału ustawało. | |
| | | lilkowa123 Raczkujący
Nick w grze : lilkowa123 Liczba postów : 71 Dołączył : 28/02/2013
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Sob Maj 11, 2013 1:23 pm | |
| Ja jestem prawo ręczna,ale niektóre rzeczy robie TYLKO lewą np.odkręcam butelką,niose zakupy,odgarniam włosy... | |
| | | zuzu_zozol W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Bośka Liczba postów : 326 Dołączył : 09/04/2012
| | | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Nie Maj 12, 2013 8:42 am | |
| | |
| | | Donvessa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Donvessa Liczba postów : 184 Dołączył : 06/04/2013
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Nie Maj 12, 2013 9:00 am | |
| Ja jestem leworęczna i potrafię jedynie narysować królika, i to tyłem. Jestem zdecydowanie pragmatyczna niż artystyczna. | |
| | | Marsh Już coś wie
Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę... Liczba postów : 190 Dołączył : 07/05/2012
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Nie Maj 12, 2013 12:24 pm | |
| Ja jestem praworęczna, u mnie w klasie jest bodajże tylko jedna osoba leworęczna. Chociaż wiem, że można się nauczyć pisać, rysować lewą ręką, no bo jak ktoś ma prawą złamaną, to lewą musi sobie radzić. Ja osobiście znam takie osoby. Ale jak sama próbuję coś napisać lewą ręką, to... bez komentarza | |
| | | ardnasak Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ardnasak. Liczba postów : 671 Dołączył : 22/01/2012
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Nie Maj 12, 2013 2:38 pm | |
| Ja jestem praworęczna, u mnie w klasie 2 osoby są tylko leworęczne.
| |
| | | Apofis Nowy
Nick w grze : Apofis Liczba postów : 8 Dołączył : 02/01/2014
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Pią Sty 03, 2014 12:05 pm | |
| - Pati...xd napisał:
- A ja osobiście należę do tej mniejszej grupy leworęcznych.
Ja także należę do tej grupy, natomiast na temat przewagi ludzi praworęcznych nie mogę się wypowiedzieć, dlatego, że... po prostu nie wiem. Jestem bardziej zainteresowana ludźmi leworęcznymi i przyczynami, skąd owa leworęczność się bierze, stąd ma niewiedza na temat praworęczności. | |
| | | ak775 Nowy
Nick w grze : ak775 Liczba postów : 12 Dołączył : 20/03/2014
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Nie Mar 23, 2014 11:34 am | |
| Ja niestety bądź stety jestem praworęczna, a w klasie mam tylko 2 osoby leworęczne. Moja mam jest leworęczna, jedyna w rodzinie i tak, jest uzdolniona artystycznie. Ja, praworęczna jak i reszta familiady - mówcy urodzeni xD Negocjacje, kłótnie, szybkie wymyślanie jakiś oficjalnych wypowiedzi... no 0 problemu, lecz jak już wspomniałam chciałabym pisać lewę ręką, lecz to jest tak jakby niemożliwe. Ogółem uważam, że osoby leworęczne mają ładniejsze pismo niż ci praworęczni. Niby ja nie piszę brzydko ale te osoby, które znam leworęczne to normalnie charakter pisma mają taki piękny, że tylko pozazdrościć i to nie ważne czy chłopak czy dziewczyna, młodszy czy starszy - pismo mają zajefajne a chociaż większość ludzi, których znam to praworęczni to niewielu z nich pisze równie ładnie co ci leworęczni. Nie wiem czy tak jest na serio, że leworęczni ładniej piszą, ale tak jest przynajmniej u tych ludzi co ja znam i taką mam sobie o nich opinię. | |
| | | Kirara Uzależniony
Nick w grze : OJT (skrót) Liczba postów : 2239 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Nie Mar 23, 2014 12:16 pm | |
| Czasami bywa tak, że wynika to z tego, którą piersią karmiła Cię matka. Jeśli karmiła Cię prawą, to jest się praworęcznym i odwrotnie. Mnie mama w ogóle nie karmiła piersią i w tym wypadku jestem leworęczna. | |
| | | ak775 Nowy
Nick w grze : ak775 Liczba postów : 12 Dołączył : 20/03/2014
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Nie Mar 23, 2014 1:50 pm | |
| ? Jakoś z tym karmieniem nie wydaje mi się, aby to tym szło. Bo jakby tak było to większość populacji ludzkiej byłaby oburęczna xD | |
| | | monia33 Nowy
Nick w grze : wpisz nick Liczba postów : 3 Dołączył : 04/07/2016
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna Pon Lip 04, 2016 9:56 am | |
| - Temperance napisał:
- Uwielbiam ten temat, bo ...
Jestem leworęczna. Nie ma u nas nikogo leworęcznego w klasie i tak jest już od 11 lat. Dzisiaj mieliśmy na biologii krzyżówkę genetyczną dla prawdopodobieństwa urodzenia się dziecka leworęcznego przy praworęcznych rodzicach. Wyszło że może być taki przypadek jeden na osiem dzieci. Leworęczność to cecha recesywna, tak jak np. kręcone włosy (które też mam, lol). Praworęczni to cecha dominująca populacji dlatego tak często występuje. Leworęczni zajmują 10 % naszej obecnej populacji.
U leworęcznych jest lepiej rozwinięta półkula prawa, dlatego też leworęczni są lepszymi artystami, a praworęczni (lewa) - mówcami. (to przykład) Nie powinno się dzieciom zmieniać leworęczności, jeśli wykazują objawy w dzieciństwie, ponieważ mogłoby się to się źle skończyć psychicznie. Jak byłam mała to się interesowałam czemu jestem leworęczna, więc na ten temat dużo wiem. Fajnie jest być takim "wyjątkowym" dokładnie idelane wytłumaczenie z takich cech wyjątkowych nic tylko się cieszyć pozdrawiam prosto ze szkoły gdzie robię teraz kursy maturalne gdynia gdzie oczywiście zapraszam , polecam | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Dlaczego większość ludzi jest praworęczna | |
| |
| | | | Dlaczego większość ludzi jest praworęczna | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|