Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Strajk włoski - komentarze

Go down 
+103
Użytkownik
bunny1
Hałka
bibsi123
Hurricane
Leila
LadyArvena
Mika_TLR
mina stirit1
Mehina
Velociяaptoя
Presta
Horses12
xofkate
Nieustraszona
Zaplątana
Klacz 1000
Forest_Girl
Cysia123
Midare88
Avada
Eth
ebonita
Manroe
Bambus
lala299
wilczyca1000
Axunia
lalluna
Directionerka.♥
a-n-c-i-a
anje
Remove
Rooda
martosia2004
Mara rara
imie
tatarprima
Cosiek
konik199915
Chissa
Stylowastella
Karolina211
oooliwcia10
amorkowa
♞ignotum♞
Lakszmi723
Blue Sea
maud.
Cassidifikation
magda410
kaja168
Dżemik
Shera
ewww4
kara250
Mikitaya
Madela
Sabula
Machozi
Temperance
Arrin
klasaIVb
wynocha
Karmelowa
Ejli
KaVcia
erreo
Aglyss
Sakenoi
.........
_pati201_
julcia0101
korane
Always
Nika346
Lierre.
Sweet Rabbit
Sheila86
SandCastle
alisson123
Reita-chan
olcia1234
Kazuyuki
--♥Perła♥--
Athi
Evelynek
Dianaxxx
EREIS
Tiamat
Lubelak
wercia d
Nevarra
-Eruina-
CzekoBoom
Kemishi
ZetkaEmka
Malto
EveDallas
MaryMariaMara
Uśmieszek
hanka1998
Mirmil
107 posters
Idź do strony : 1, 2, 3 ... 17 ... 34  Next
AutorWiadomość
Mirmil
Moderator
Mirmil

Nick w grze : Mirmil
Liczba postów : 291

Strajk włoski - komentarze Empty
PisanieTemat: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 2:28 am

Witam,

Niektórzy mnie znają, a pewnie większość nie to na początek przedstawie się ... to ja ten "najgorszy, znienawidzony, nielubiany" Mirmil eksmoderator Smile Pewnie dziwicie się co mnie do Was sprowadza? Ano jeszcze za dawnych czasów traktowałem "Zagrodę Mgły" jako niezależne, zbuntowane środowisko, które mialo być siłą zdolną zmieniać Polskie Howrse. Jednak z czasem ambicje Wasze przygasły i spoczeliście na laurach, marudząc po kątach i narzekając na Howrse ... czyli tzw. "Towarzystwo Wzajemnej Adoracji". Rozczarowanie na maksa Sad No ale mam nadzieję, ze to wkrótce się zmieni Smile

Jak Wszyscy wiecie Owlient idzie na ilość, a nie na jakość Sad Starszym graczom to na pewno się nie podoba, a i młodsi chyba coraz bardziej są niezadowoleni. Czas spróbować to zmienić Smile Szanse są niewielkie, ale jeśli czegoś nie zrobimy, to możemy zapomnieć o Howrse Sad Od 1 grudnia, czyli w miesiącu pełnym miłości, radości i pokoju, zamierzam rozpocząć akcje, którą nazwałem "Strajk włoski". Dla tych mlodych graczy wyjaśniam, strajk włoski (chyba co to jest strajk to nie musze tłumaczyć Wink) polega na powolnym i sumiennym wykonywaniu swoich obowiazków. W przypadku Howrse polegałoby to na graniu, ale bez brania udziału we wszelkich promocjach, nie korzystaniu z przedmiotów z CR (nawet kupionych za equss), ani nie kupowaniu oczywiście kuponów. Myślałem nawet o drastyczniejszej formie czyli o resetowaniu kont, ale znając mentalność Polaków to nie wypali, ponieważ dla niektórych rankingi sa ważniejsze niz dobro ogółu Sad Na tym polegałaby pierwsza część protestu. Wiadomo, że Owlient tym za bardzo się nie przejmie, jeśli będzie Nas zaledwie kilka osób, dlatego liczę tutaj na "Zagrodę Mgły" i Wasze koneksje wśród graczy Wink Im Nas będzie więcej, tym bardziej Owlient odczuje spadek dochodów, a utrzymanie serwerów kosztuje i to nie małe pieniądze. Tak jak już wspomniałem pierwsza część to próba zmniejszenia ich dochodów. Druga część to zasypanie Kontaktu komentarzami na temat zmian w Howrse. Wiadomo, ze jakieś tam petycje i protesty na prezentacjach nie docierają do Administracji, a jeśli nawet moderacja coś im donosi to i tak tym się nie przejmują. Ale jeśli zasypiemy im skrzynkę pocztową masą takich samych zgłoszeń to moze to da im coś do myślenia. Trzeba to jeszcze dopracowac jak i w formie tak i w treści. Ogólny zarys w głowie już mam, ale na razie skupilibyśmy się na "strajku". Jakby udało się poderwać do tego ludzi, to akcja z Kontaktem byłaby już tylko "wisienką na torcie" Very Happy

Liczę w dużej mierze na zaangażowanie się starszych graczy. Nawet tych co już odeszli, niech wracają i zakładają na nowo konta Smile Mam nadzieję, że postawa "starszych" pociągnie za sobą reakcję i młodszych graczy Smile Na koniec małe słowo ostrzeżenia: na prezentacjach jak i na forum nie możemy nawoływać do strajku. Za to grozi w najlepszym razie wieczny ban na forum, a w najgorszym usunięcie konta. Dlatego trzeba to zrobić drogą "pantoflową" lub poprzez zewnętrzne fora i blogi. To tyle z mojej strony Smile
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 5:49 am

Mirmil napisał:
Na koniec małe słowo ostrzeżenia: na prezentacjach jak i na forum nie możemy nawoływać do strajku. Za to grozi w najlepszym razie wieczny ban na forum, a w najgorszym usunięcie konta. Dlatego trzeba to zrobić drogą "pantoflową" lub poprzez zewnętrzne fora i blogi.

A tu się nie zgodzę. Ja dostałam tylko bana na forum (nie wiem, na jaki okres czasu, ale minął), odjęto mi karmę, a do tego usunięcie avatara i prezentacji Laughing

Ale pomysł mi się bardzo podoba. W sumie i tak prawie nie gram, ale mogłabym jeszcze zrobić coś dla ogółu grających, czyli przede wszystkim przystopować z wydawaniem kuponów i rzeczy z CR, a także nie brać udziału w promocjach. Wezmę w tym udział Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Uśmieszek
ZAGRODZIANIN
Uśmieszek

Nick w grze : Uśmieszek06
Liczba postów : 1132

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 7:40 am

hanka1998 napisał:
Mirmil napisał:
Na koniec małe słowo ostrzeżenia: na prezentacjach jak i na forum nie możemy nawoływać do strajku. Za to grozi w najlepszym razie wieczny ban na forum, a w najgorszym usunięcie konta. Dlatego trzeba to zrobić drogą "pantoflową" lub poprzez zewnętrzne fora i blogi.

A tu się nie zgodzę. Ja dostałam tylko bana na forum (nie wiem, na jaki okres czasu, ale minął), odjęto mi karmę, a do tego usunięcie avatara i prezentacji Laughing

Ale pomysł mi się bardzo podoba. W sumie i tak prawie nie gram, ale mogła
bym jeszcze zrobić coś dla ogółu grających, czyli przede wszystkim przystopować z wydawaniem kuponów i rzeczy z CR, a także nie brać udziału w promocjach. Wezmę w tym udział Smile

Miałam podobnie,tyle że ban zjędli mi po tygodniu. Na dobrą sprawę to prowadzę taki strajk włoski cały czas.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=295856
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 9:10 am

Widocznie bany dostaliscie od moderacji a nie od administracji. Wlasnie dostalem ostrzezenie od Ow i polecenie usuniecia tresci zawartych w mojej prezentacji. Oj prawda w oczy kole Very Happy
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 9:14 am

Mirmilu, Ciebie przynajmniej upominają.. XD
Powrót do góry Go down
MaryMariaMara
Przyjaciel Zagrody
MaryMariaMara

Nick w grze : Prezentacje.
Liczba postów : 663

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 9:30 am

Chętnie się przyłączę. To nawet nie zmieni tego co robię na howrse teraz.
Dziwię się tylko, bo ostatnio myślałam o tym aby zrobić strajk.
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 9:38 am

Strajk jednostkowy nic nie poradzi, choć co do grupy... 12 lipca nie wypalił. A mój ban czeka na litość. Od Administracji.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 9:55 am

Hanka1998 ostrzezono mnie, poniewaz jakby to napisal zwykly gracz to przypuszczam, ze nic by nie bylo. A ze to napisal byly mod to jest afera, poniewaz mod nie moze komentowac gry. Smieszne jest to, ze raz mnie traktuja jak zwyklego gracza (moje upomnienie na Kontakt), a raz jak bylego moderatora (polecenie usuniecia prezentacji) ... w zaleznosci od tego jak im pasuje Very Happy

EvaDallas wiem, ze jednostka nic nie moze. Dlatego przyszedlem tutaj i szukam wsparcia na "Zagrodzie Mgly". W kupie sila Smile
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 11:24 am

Mirmil, popieram (mimo, że mnie już tam nie ma), niemniej chciałabym zauważyć, że to nie byłaby pierwsza tego typu akcja. W wakacje została przeprowadzona akcja z nielogowaniem się jednego dnia na howrse. Owszem, część osób wzięła w tym udział, jednak spora grupka Zagrodzian jedno mówiła, a drugie robiła - czyli logowała się, bo staż, bo ranking, bo jednorożce. Tak więc trzymam kciuki za sukces Twojeg strajku włoskiego, niemniej nie jestem pewna, czy to wypali - chociaż z drugiej strony to, co Ty proponujesz, może być łatwiejsze do strawienia dla uzależnionych graczy Wink Powodzenia życzę i oby do Administracji coś w końcu zaczęło docierać...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 11:31 am

Malto jesli mozesz to wroc na Howrse Smile Takich starych wiarusow teraz potrzeba Smile Akcja nie logowania sie to Owlientowi nie zaszkodzila, choc pewnie mogla dac informacje o zgraniu grupy. Szkoda, ze nie wypalila Sad Mysle jednak, ze trzeba uderzyc tak, zeby Owlient to odczul, a spadek dochodow to jest to co moga poczuc. Malto nie daj sie prosic tylko wracaj na Howrse Smile
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 11:39 am

1. nie korzystaniu z przedmiotów z CR (nawet kupionych za equss) - Nie korzystam już od pewnego czasu z CR tylko "chomikuję" wszystko.
2. bez brania udziału we wszelkich promocjach - jeśli nie będzie w najbliższej promocji czegoś co mnie powali na kolana to nie wezmę udziału na pewno.
3. ani nie kupowaniu oczywiście kuponów - Wydaje mi się, że to będzie najłatwiejsze Smile
Promocję z nielogowaniem się do gry można by zrobić kilkudniową aby lepiej odczuli, że coś się nam nie podoba ?
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 11:41 am

Kamil, wątpię, żeby niektórzy potrafili wytrzymać kilka dni bez Howrse. Sama wiem, jak czasami trudno zapamiętać, aby z przyzwyczajenia nie kliknąć w ikonkę z konikiem i się nie zalogować Wink
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 11:45 am

hanka1998 napisał:
Kamil, wątpię, żeby niektórzy potrafili wytrzymać kilka dni bez Howrse. Sama wiem, jak czasami trudno zapamiętać, aby z przyzwyczajenia nie kliknąć w ikonkę z konikiem i się nie zalogować Wink
Wydaje mi się, że dla dobra gry można się poświecić a w howrse aż takiej ogromnej rozrywki to nie oszukujmy się ale nie ma Wink
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 11:47 am

Jak dla mnie, to mogę nie wchodzić nawet miesiąc, ale czy innym się to uda? Very Happy
Powrót do góry Go down
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 11:52 am

Ale nie logowanie sie to jedynie byloby takie placebo. Predzej cos odwrotnego, obciazenie serwera na maksa czyli zalogowanie sie i siedzenie od rana do wieczora na Howrse. Przypuszczam jednak, ze moga byc od tego zabezpieczeni. Zreszta mozna to byloby wykonac jedynie w weekendy. Tylko komu chcialoby sie marnowac caly weekend Wink
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 11:55 am

Mirmil napisał:
Ale nie logowanie sie to jedynie byloby takie placebo. Predzej cos odwrotnego, obciazenie serwera na maksa czyli zalogowanie sie i siedzenie od rana do wieczora na Howrse. Przypuszczam jednak, ze moga byc od tego zabezpieczeni. Zreszta mozna to byloby wykonac jedynie w weekendy. Tylko komu chcialoby sie marnowac caly weekend Wink
No właśnie. Neutral
Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

Nick w grze : ZetkaEmka
Liczba postów : 2034

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 12:12 pm

Ja chętnie pomarnuję łikend. xDD
Z tym, że jak nie będą mieć kasy, to mogą zamknąć serwer. Oo Co nie?
Strajk włoski - very good idea.
Na pewno wezmę udział. ^^ 12 lipca byłam na wakacjach i dowiedziałam się dopiero po powrocie, więc nie mogłam wziąć udziału.
Powrót do góry Go down
Kemishi
Przyjaciel Zagrody
Kemishi

Nick w grze : Koteczka77
Liczba postów : 1026

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 1:29 pm

Przyłączę się.
Nigdy nie kupiłam Kuponu, na rzecz promocji mogę zrezygnować, rzeczy z CR również chomikuję, rzaadko używam, mogą poczekać, chyba że się będzie paliło Smile
Gorzej z Kuponem za equus - zbieram na ewentualnego dzikiego za 12 Kuponów, i wypada mi oczywiście termin 20 % Sad Za equus też nie wolno? Cóż, przeboleję. Ogół ważniejszy Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=802407
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

Liczba postów : 1195

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 1:45 pm

Po pierwsze pragnę Cię Mirmil serdecznie powitać na Zagrodzie.
A teraz już do rzeczy; jak najbardziej jestem za. Wezmę udział i chętnie przyspamuję administrację milionem wiadomości na kontakt. Tylko nasuwa się pytanie czy to wszystko ma w ogóle sens? Wiadomo - spróbować zawsze można, ale czy tak naprawdę ta garstka osób (w porównaniu z całym społeczeństwem howrse) może coś zdziałać?

A może by tak spam bot na kontakt...? Strajk włoski - komentarze 4282798970
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1714772
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 10:01 pm

Postaram się. Postramam się.
Ale nie wiem czy możecie na mnie liczyć, ja mam sklerozę.
Na ZM też się miałam nie logować... silent1
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostSro Lis 28, 2012 11:19 pm

Koteczka77 jesli chcesz to za te 20% posiadanych Eq mozesz sobie kupic kupon. Chodzi o to, zeby nie kupowac rzeczy z CR i kuponow na ktore zostala wydana realna kasa. Np. ktos kupil kupony/CR za realna kase i sprzedaje na Howrse za Eq - wszelkie takie zakupy wstrzymujemy.

ZetkaEmka, zeby zamkneli serwer (o ile tylko polska wersja sie na nim znajduje, chociaz w to watpie) to musialoby cale Howrse zastrajkowac. Na pewno do calosci nie dotrzemy, choc bedziemy probowac Smile

Czeko, czy to ma sens? Szczerze mowiac to trudno powiedziec. Uwazam, ze jednak skoro chcemy w Howrse grac, a gra coraz czesciej jest powodem zgrzytania zebow niz radosci to cos powinnismy z tym zrobic. Mam nadzieje, ze strajk bedzie tym malym kamykiem powodujacym lawine zmian na Howrse Smile Nie wiem jak to wyglada na innych wersjach ... moze Nasza mentalnosc jest skazona "Solidarnoscia" i poprostu chcemy decydowac o czyms na co nie mamy wplywu Very Happy

Czy macie tutaj jakiegos grafika od awatarow? Moze przydalby sie jakis wspolny awek?
Powrót do góry Go down
-Eruina-
Przyjaciel Zagrody
-Eruina-

Nick w grze : -Eruina-
Liczba postów : 1632

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostCzw Lis 29, 2012 12:10 am

Myślę, że się dołączę.
Z CR nie ma problemu, i tak je powoli zbieram na Czarną Godzinę.
Z promocjami już trudniej, jeśli będzie coś ciekawego to niełatwo będzie mi się powstrzymać xd
No i kupony, tu to najprościej bo nigdy nie kupiłam ani jednego. Funduszy brak.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1893377
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostCzw Lis 29, 2012 1:10 am

Cytat :
W przypadku Howrse polegałoby to na graniu, ale bez brania udziału we wszelkich promocjach
Kiepsko to widzę. Na promocjach można zdobyć coś co normalnie trzeba by było kupić. A powiedzmy szczerze - czy Owlient coś kosztuje wystawienie nagród? Jeśli się udziału nie weźmie to się nic nie wygra, a ja się nie wygra a jakaś ceerka będzie potrzebna to trzeba ją będzie kupić - za eq albo, co korzystniejsze dla Owlientu - za kupony.

Cytat :
nie korzystaniu z przedmiotów z CR (nawet kupionych za equss)
A Owlient coś na tym zyska?

Cytat :
ani nie kupowaniu oczywiście kuponów.
Na dwoje babka wróżyła. Z jednej strony - w normalnej grze psu na budę, można grać i bez nich. Z drugiej - jak ci lata ufo +2 i za niecałe 5zł masz 3 kupony zamiast jednego, wiesz że promocje wyciągają je w tempie ekspresowym to kupisz. Tak samo skorzystasz z okazji by mieć konia do GP. Albo dobrego roga. Zresztą doświadczeni gracze, z dłuższym stażem zdobędą i tak sporo kuponów na własną rękę (sprzedaże, uśmiercanie, sprzedaże CR) - forsiaste dzieciaki i tak kupią ("bo w promocji można wygrać boskiego / dzikiego a ja nie mam")

Szczerze powiedziawszy większy sens bym widziała w podburzaniu Internationala albo Equideow - oni mają większy wpływ na samą grę.

Ostatecznie istnieje opcja petycji online, zebrać z 10 tyś podpisów i im wysłać...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostCzw Lis 29, 2012 4:22 am

Mirmil napisał:
Malto jesli mozesz to wroc na Howrse Smile Takich starych wiarusow teraz potrzeba Smile Akcja nie logowania sie to Owlientowi nie zaszkodzila, choc pewnie mogla dac informacje o zgraniu grupy. Szkoda, ze nie wypalila Sad Mysle jednak, ze trzeba uderzyc tak, zeby Owlient to odczul, a spadek dochodow to jest to co moga poczuc. Malto nie daj sie prosic tylko wracaj na Howrse Smile
Powiem tak - gra nie pociąga mnie wcale w wcale. Jedyne, czego mi szkoda, to kontaktu ze znajomymi, ale to akurat rekompensuje mi w pewnym stopniu Zagroda. Więc wrócić, by działać równie intensywnie jak dotąd - nie da rady Smile Niemniej, chociażby z racji pełnionej na Zagrodzie funkcji, powinnam orientować się, co też się na howrse dzieje. Przyznam, że nie jestem na bieżąco, i to mi trochę przeszkadza. Dlatego też założyłam nowe konto (Malciak Laughing), by wziąć udział w proteście (wszystkie warunki zostaną spełnione) i by śledzić reakcję Administracji. Nie wiem, czy to coś da... oby. Jestem jednak pewna, że języka za zębami nie będę trzymała, chociażby mieli mi dać kolejnego bana na wszystko Strajk włoski - komentarze 351549032 Teraz jakoś nawet mnie to nie obejdzie Smile
Pokrótce - jestem, zgłaszam się do strajku włoskiego Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
wercia d
Przyjaciel Zagrody
wercia d

Nick w grze : Meren_wen
Liczba postów : 840

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostCzw Lis 29, 2012 4:31 am

przyłączam się! porozpowiadam znajomym, może też w to wejdą.

tylko do kiedy trwała by akcja? bo ja bym nawet rok tak wytrzymała, nie wiem jak inni Wink
Powrót do góry Go down
Lubelak
Administrator
Lubelak

Liczba postów : 2816

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostCzw Lis 29, 2012 5:21 am

Zawiesiłem grę, więc można powiedzieć iż biorę udział w proteście. Wchodzę na hrs ze względu na Zagrodę - zbieram w promocjach nagrody na konkursy zagrodowe. Temat podczepiłem jako ogłoszenie globalne, co jeszcze może uczynić Administracja lub ja?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=494332
Tiamat
Przyjaciel Zagrody
Tiamat

Nick w grze : Tiamat
Liczba postów : 749

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostCzw Lis 29, 2012 6:44 am

Sądzę, że nie branie udziału w promocjach to najgorsze, co możemy zrobić. Naciągajmy ich właśnie, nie kupując w ogóle kuponów. Na tym stracą, ich zaboli, a my będziemy korzystać, nawet jeśli boskich/dzikich wygrywać nie będziemy. Jedyne co bym zabroniła to kupowania kuponów za realną kasę. Kolejnym krokiem byłoby zaśmiecenie im kontaktu. Najlepiej napisać jeden, poważny i dobry tekst i żeby każdy go wielokrotnie wysyłał. No i do tego liczmy się z tym, że z Polskiego Howrse weźmie udział zapewne jakieś 10% graczy. Byłoby trzeba informować każdego po kolei. Do tego "upadek" jednego serwera na pewno nie będzie złe. W końcu mają jeszcze inne, a mogą nam wtedy Polski serwer usunąć. Wciągnęłabym w to WSZYSTKIE serwery, szczególnie francuski. Jeżeli wszyscy by się zbuntowali, na pewno Owlient by zareagował. W końcu na pewno by gry nie skasowali a stracenie większości graczy = brak funduszy na utrzymanie. Wink

Jednak jeżeli chodzi o branie w tym udziału - na pewno udział wezmę. Poinformuję znajomych i pomęczę własną, uzależnioną matkę. Oby się tylko udało. Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=13215
EREIS
Przyjaciel Zagrody
EREIS

Nick w grze : EREIS
Liczba postów : 1094

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostCzw Lis 29, 2012 7:07 am

ja protestowałam 12 lipca, nie kryję klaczy po zmianie weta to i w tą formę strajku/protestu mogę się włączyć Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=722213
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostCzw Lis 29, 2012 7:12 am

Mirmil napisał:
(...)Mirmil eksmoderator Smile (..)
Jeju,a ja przeczytałam Mirmil eksterminator Strajk włoski - komentarze 2153337378

Swoją drogą nawet dobry pomysł,popieram Wink
Powrót do góry Go down
wercia d
Przyjaciel Zagrody
wercia d

Nick w grze : Meren_wen
Liczba postów : 840

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipostCzw Lis 29, 2012 7:24 am

mogę trochę porozpowiadać na howrse.com, ale nie wiem czy mnie zrozumieją, bo tłumacz google źle tłumaczy ;/ ktoś zna może biegle angielski i może przetłumaczyć to, co Mirmil napisał?
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze   Strajk włoski - komentarze I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Strajk włoski - komentarze
Powrót do góry 
Strona 1 z 34Idź do strony : 1, 2, 3 ... 17 ... 34  Next
 Similar topics
-
» Strajk włoski - komentarze część 2
» FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3
» Strajk WŁOSKI?!
» Strajk Włoski
» Strajk włoski?

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach