| Strajk włoski - komentarze | |
|
+103Użytkownik bunny1 Hałka bibsi123 Hurricane Leila LadyArvena Mika_TLR mina stirit1 Mehina Velociяaptoя Presta Horses12 xofkate Nieustraszona Zaplątana Klacz 1000 Forest_Girl Cysia123 Midare88 Avada Eth ebonita Manroe Bambus lala299 wilczyca1000 Axunia lalluna Directionerka.♥ a-n-c-i-a anje Remove Rooda martosia2004 Mara rara imie tatarprima Cosiek konik199915 Chissa Stylowastella Karolina211 oooliwcia10 amorkowa ♞ignotum♞ Lakszmi723 Blue Sea maud. Cassidifikation magda410 kaja168 Dżemik Shera ewww4 kara250 Mikitaya Madela Sabula Machozi Temperance Arrin klasaIVb wynocha Karmelowa Ejli KaVcia erreo Aglyss Sakenoi ......... _pati201_ julcia0101 korane Always Nika346 Lierre. Sweet Rabbit Sheila86 SandCastle alisson123 Reita-chan olcia1234 Kazuyuki --♥Perła♥-- Athi Evelynek Dianaxxx EREIS Tiamat Lubelak wercia d Nevarra -Eruina- CzekoBoom Kemishi ZetkaEmka Malto EveDallas MaryMariaMara Uśmieszek hanka1998 Mirmil 107 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Tiamat Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Tiamat Liczba postów : 749 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 7:31 am | |
| Jeżeli nikt tego nie przetłumaczy to mogę moją ciocię poprosić, dawną nauczycielkę angielskiego. Tylko nie wiem czy główne ma tłumaczyć, czy jakąś inną treść. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 7:41 am | |
| Dajcie mi chwilę..tłumacze. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 7:44 am | |
| Ja moge na wloski przetlumaczyc, na howrse.it, chociaz nie wiem czy nie zapomnialam juz. |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 7:49 am | |
| Tłumaczcie, przyda się. Damy radę wprowadzić zmiany na howrse! ^^ | |
|
| |
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 7:52 am | |
| ale nie dosłownie! bo kto z angielskiego howrse wie kto to Mirmil? najlepiej w swoim imieniu | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 7:56 am | |
| No popatrz wercia, bo ja nie wiedziałam. Oh. To chyba oczywista sprawa.. |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 7:58 am | |
| zdałam sobie z tego sprawę po naciśnięciu "Send" xD | |
|
| |
Dianaxxx W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Dianaxx Liczba postów : 384 Dołączył : 17/06/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 8:05 am | |
| | |
|
| |
Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 8:20 am | |
| - Mirmil napisał:
- Czy macie tutaj jakiegos grafika od awatarow? Moze przydalby sie jakis wspolny awek?
Mirmil, nadal kogoś szukasz? A co do akcji, jestem ZA, choć promocje to nie wiem czy się powstrzymam. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 8:21 am | |
| Jako Grafik Zagrody Mgły winna jestem go zrobić Powiedzcie mi tylko z czym ma być,a ja wezmę się mig do pracy i przedstawię wam kilka wersji,a wy wybierzecie jedną z nich |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 8:27 am | |
| - Spoiler:
As all know Owlient goes on quantity not quality. Older players don't like it and even younger players are dissatisfied. Time to try to change! Chances are little, but if we don't do something we can forget about Howrse. From 1st December, a month full of love, joy and peace, I'm going to start action which I called "Italian strike".
For the young players explain what is Italian Strike. Is the slow and conscentious performance of our duties. In the case of Howrse consist of playin' it, but without take part in any promotions, using items with BM(even bought for a equss) and of course buying a coupons for real money.
This is the first part of our protest. We know that Owlient don't take care if only a few of us will be in this protest. If the people who join our strike will be more, the more Owlient fell drop income. Server maintenance costs. And it isn't a small money. As I said the first part of strike is attempt reduce their income. The second part is Contact mail-bomb about changes in Howrse. It is known that some of petitions and protests are on users presentations, but they don't reach to the Administration and are even reported something by moderation and Owlient don't care about it. But if we send a lot, a lot of mails with the same content maybe it will give him something to thing. But we need to work how to do and about how content. The general draft I already have in my head, but we need to thing about our strike. If lot of people joint to us, action with send a mails to Contact will be our cherry on top.
Łapcie takie tam wypociny. Trochę pozmieniałam, lekko dodałam. Ale przekaz ten sam.
Ostatnio zmieniony przez ApplePie dnia Czw Lis 29, 2012 8:36 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 8:30 am | |
| Tylko jak już napisaliśmy przydałaby się jednak osoba, która to napisze i przedstawi innym serwerom. Do tego można by zaspamować troszkę na francuskiej wersji i dawać to w propozycjach, jeśli dobrze pamiętam. Do tego cukiereczku, przed chwilą pisałam: - Tiamat napisał:
- Sądzę, że nie branie udziału w promocjach to najgorsze, co możemy zrobić. Naciągajmy ich właśnie, nie kupując w ogóle kuponów. Na tym stracą, ich zaboli, a my będziemy korzystać, nawet jeśli boskich/dzikich wygrywać nie będziemy. Jedyne co bym zabroniła to kupowania kuponów za realną kasę. Kolejnym krokiem byłoby zaśmiecenie im kontaktu. Najlepiej napisać jeden, poważny i dobry tekst i żeby każdy go wielokrotnie wysyłał. No i do tego liczmy się z tym, że z Polskiego Howrse weźmie udział zapewne jakieś 10% graczy. Byłoby trzeba informować każdego po kolei. Do tego "upadek" jednego serwera na pewno nie będzie złe. W końcu mają jeszcze inne, a mogą nam wtedy Polski serwer usunąć. Wciągnęłabym w to WSZYSTKIE serwery, szczególnie francuski. Jeżeli wszyscy by się zbuntowali, na pewno Owlient by zareagował. W końcu na pewno by gry nie skasowali a stracenie większości graczy = brak funduszy na utrzymanie.
Jeżeli Mirmil zrozumie, zapewne będziemy MUSIELI brać udział. | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 8:31 am | |
| matko o.o gratuluję znajomości angielskiego może niech każdy założy konto na howrse.com i wklei to na prezkę? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 8:35 am | |
| 10 lat nauki angielskiego robi swoje..Na pewno niektóre słowa lub ogólnie niektóre zdania mogą być lekko połamane, ale na mój angielski rozum da się to przeczytać i zrozumieć. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 8:53 am | |
| - ApplePie napisał:
- Spoiler:
As all know Owlient goes on quantity not quality. Older players don't like it and even younger players are dissatisfied. Time to try to change! Chances are little, but if we don't do something we can forget about Howrse. From 1st December, a month full of love, joy and peace, I'm going to start action which I called "Italian strike".
For the young players explain what is Italian Strike. Is the slow and conscentious performance of our duties. In the case of Howrse consist of playin' it, but without take part in any promotions, using items with BM(even bought for equss) and of course buying passesfor real money.
This is the first part of our protest. We know that Owlient don't take care if only a few of us will be in this protest. The more people will join our strike, the more Owlient fell drop income. Server maintenance costs. And it isn't small money. As I said the first part of strike is attempt reduce their income. The second part is Contact mail-bomb about changes in Howrse. It is known that some of petitions and protests are on users presentations, but they don't reach to the Administration and are even reported. Sometimes they are reported by moderation, but Owlient don't care about it. But if we send a lot, a lot of mails with the same content maybe it will give him something to think. But we need to work how to do and about how content. The general draft I already have in my head, but we need to thing about our strike. If lot of people will join to us, sending mails to Contact will be our cherry on top.
Łapcie takie tam wypociny. Trochę pozmieniałam, lekko dodałam. Ale przekaz ten sam. Troche popoprawialam.
Ostatnio zmieniony przez Gatta dnia Sob Gru 01, 2012 9:58 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 9:00 am | |
| Dołączę się z chęcią do strajku. Jedna mała uwaga - jeżeli chcecie obciążyć serwer, to otworzenie howrse w jednej z kart nic nie da. Trzeba ciągle odświeżać. Polecam F5 Edit: Mam pomysł! Umówmy się wszyscy o jednej godzinie, najlepiej w weekend lub piątek i odświeżajmy stronę przez 10 minut. Jeśli zbierze się dużo ludu, to może coś z tego będzie. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 9:11 am | |
| Wstawiłam na prezentację na Howrse.com. A niech mnie banują ! Nic mnie to nie obchodzi ! |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 9:38 am | |
| Też wstawiłam. | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 9:54 am | |
| też wstawiłam | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 9:59 am | |
| Również wstawiłam | |
|
| |
Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:07 am | |
| ja także wstawiłam | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:09 am | |
| Moje tłumaczenie. Jestem taka dumna z siebie ;_; Wstawię i ja;_; |
|
| |
Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:21 am | |
| Nevarra czy tak konieczne do zycia sa przedmioty z CR? Czy az tak bardzo zalezy Tobie na rankingu, ze nie mozesz przez pewien czas zastopowac hodowli przez nie uzywanie CR? Pomysl lepiej o tym, ze to co stracisz w jednej promocji odzyskasz w 10,100,...10000 promocji. Tak samo z UFO +1,+5,+10 zawsze wystepuja w okolicach promocji albo w jej trakcie jedynie po to zeby niby pod szyldem "okazji" wydac realne pieniadze. Naprawde mozna grac bez "dopalaczy" i dobrze przy tym sie bawic Nie wiem jak Ty, ale ja nie chce grac w gre dla 6-cio latkow, a do tego zmierza obecne Howrse ... logowac sie, klikac w obrazki, brac w udzial w promocjach itp. itd ... zero myslenia Szympans potrafilby w to zagrac O akcji na innych serwerach myslalem, ale potrzebna bylaby tam rowniez jakas grupa wsparcia. Jak macie kontakty, ktore mysla tak jak My to nie ma sprawy. Przekazcie im Nasza inicjatywe i moze protest pojdzie w swiat Co do avka, grafikiem nie jestem ... moze taki prosty: przekreslone CR i dookola napis STRAJK WŁOSKI. No chyba, ze macie inny pomysl | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:26 am | |
| Mirmil... - Cytat :
- Sądzę, że nie branie udziału w promocjach to najgorsze, co możemy zrobić. Naciągajmy ich właśnie, nie kupując w ogóle kuponów. Na tym stracą, ich zaboli, a my będziemy korzystać, nawet jeśli boskich/dzikich wygrywać nie będziemy. Jedyne co bym zabroniła to kupowania kuponów za realną kasę. Kolejnym krokiem byłoby zaśmiecenie im kontaktu. Najlepiej napisać jeden, poważny i dobry tekst i żeby każdy go wielokrotnie wysyłał. No i do tego liczmy się z tym, że z Polskiego Howrse weźmie udział zapewne jakieś 10% graczy. Byłoby trzeba informować każdego po kolei. Do tego "upadek" jednego serwera na pewno nie będzie złe. W końcu mają jeszcze inne, a mogą nam wtedy Polski serwer usunąć. Wciągnęłabym w to WSZYSTKIE serwery, szczególnie francuski. Jeżeli wszyscy by się zbuntowali, na pewno Owlient by zareagował. W końcu na pewno by gry nie skasowali a stracenie większości graczy = brak funduszy na utrzymanie.
Nie używanie CR jest bez sensu, bo nieużywanie ich nic nie daje ani nam, ani Owlientowi. Nie wiem jak uważasz, ale moim zdaniem to bez sensu. | |
|
| |
--♥Perła♥-- Raczkujący
Liczba postów : 61 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:34 am | |
| Mirmil, ostatnio się do Ciebie przekonałam xD Myślę, że do dobry pomysł - tylko szkoda mi mojego różowego nasionka :< | |
|
| |
Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:36 am | |
| - Tiamat napisał:
- Sądzę, że nie branie udziału w promocjach to najgorsze, co możemy zrobić.
Wlasnie o to chodzi zeby unikac pokus wydawania pieniedzy. Nie bierzemy udzialu w promocji i Nas palce nie swierzbia zeby kupic choc 1 kupon ... "a noz widelec to mi pomorze wygrac lepsze nagrody". Ja juz nie raz na to sie naciagnalem, a jestem dorosly Na Howrse gra kilka tysiecy ludzi i niech kazdy choc kupi 1 kupon, to Owlient zarabia juz tysiace. Unikajmy pokusy korzystania z CR czy brania udzialu w promocjach to nie bedziemy wydawac pieniedzy A na pewno Owlient prowadzi jakies statystyki promocji, bo inaczej nie powtarzalyby sie te same i nie bylyby tak czeste. | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:39 am | |
| Nie wiem jak Ty, ale ja nie zrezygnuję z obrabiania ich z przedmiotów. Oni niech wydają, a nie my. Ja tam kuponów kupować nie będę, bo z mamą chyba wieki temu nie kupowałam. No ale, Wy róbcie co chcecie, ja będę robić tak, jak ja uważam, ot. | |
|
| |
Kazuyuki Już coś wie
Nick w grze : Kazuyuki Liczba postów : 103 Dołączył : 21/10/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:42 am | |
| W ramach protestu zawsze można zalogować się na howrse i obciążyć i serwery. Z tego co słyszałam koniki już im je wystarczająco zapychają, a wydaje mi się, że autoodświeżanie co pięć sekund będzie idealną opcją C: | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:44 am | |
| a może zrobimy tak, że będzie mozna brać udział w promocji, ale nie budzić się w nocy, żeby np. kliknąć i bez kupowania kuponów | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:45 am | |
| mogę zacząć nawet od teraz | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze | |
| |
|