| Strajk włoski - komentarze | |
|
+103Użytkownik bunny1 Hałka bibsi123 Hurricane Leila LadyArvena Mika_TLR mina stirit1 Mehina Velociяaptoя Presta Horses12 xofkate Nieustraszona Zaplątana Klacz 1000 Forest_Girl Cysia123 Midare88 Avada Eth ebonita Manroe Bambus lala299 wilczyca1000 Axunia lalluna Directionerka.♥ a-n-c-i-a anje Remove Rooda martosia2004 Mara rara imie tatarprima Cosiek konik199915 Chissa Stylowastella Karolina211 oooliwcia10 amorkowa ♞ignotum♞ Lakszmi723 Blue Sea maud. Cassidifikation magda410 kaja168 Dżemik Shera ewww4 kara250 Mikitaya Madela Sabula Machozi Temperance Arrin klasaIVb wynocha Karmelowa Ejli KaVcia erreo Aglyss Sakenoi ......... _pati201_ julcia0101 korane Always Nika346 Lierre. Sweet Rabbit Sheila86 SandCastle alisson123 Reita-chan olcia1234 Kazuyuki --♥Perła♥-- Athi Evelynek Dianaxxx EREIS Tiamat Lubelak wercia d Nevarra -Eruina- CzekoBoom Kemishi ZetkaEmka Malto EveDallas MaryMariaMara Uśmieszek hanka1998 Mirmil 107 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:46 am | |
| - Tiamat napisał:
- Nie używanie CR jest bez sensu, bo nieużywanie ich nic nie daje ani nam, ani Owlientowi. Nie wiem jak uważasz, ale moim zdaniem to bez sensu.
Skad biora sie przedmioty z CR? Zazwyczaj sa kupowane za kupony, lub wygrywane w promocjach chociaz te najbardzie wartosciowe sa sporadycznie. Jesli nie bedzie popytu na przedmioty z CR ludzie przestana je kupowac. Zauwaz, ze co niektorzy moga je kupowac za kupony i potem sprzedawac za Eq zeby podreperowac sobie kase na nastepna promocje. Na "blyskawicznych sprzedazach" przewalaja sie milony Eq. A niby skad je wziasc jak promocja goni promocje? M.in. ze sprzedazy CR. Sami nie wydawajmy realnej kasy, ale rowniez zminimalizujmy wydawanie kasy przez innych graczy | |
|
| |
olcia1234 Już coś wie
Nick w grze : Telly Liczba postów : 179 Dołączył : 26/04/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:47 am | |
| ok ja się pisze a co mi tam już gorzej być nie może zaraz roześlę to do znajomych może się przyłączą | |
|
| |
Tiamat Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Tiamat Liczba postów : 749 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:51 am | |
| Ale kupując CR trzeba je od razu dać na konia, więc nie są one sprzedawane na Wymianach, kochany. Wszystkie te przedmioty na Wymianach są z eventów, tudzież z RO. Jednak to rzadziej, w końcu RO też nie daje 3849762 dobrych rzeczy. Dlatego ja bym apelowała o nie kupowanie kuponów i spamowanie na skrzynkę. Do tego Błyskawiczne Sprzedaże to tylko Eq, które nie kupujemy za prawdziwą kasę a zarabiamy poprzez hodowlę i tęgi umysł biznesmena. ;D | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:52 am | |
| |
|
| |
Kazuyuki Już coś wie
Nick w grze : Kazuyuki Liczba postów : 103 Dołączył : 21/10/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:54 am | |
| - Tiamat napisał:
- Ale kupując CR trzeba je od razu dać na konia, więc nie są one sprzedawane na Wymianach, kochany. Wszystkie te przedmioty na Wymianach są z eventów, tudzież z RO. Jednak to rzadziej, w końcu RO też nie daje 3849762 dobrych rzeczy. Dlatego ja bym apelowała o nie kupowanie kuponów i spamowanie na skrzynkę. Do tego Błyskawiczne Sprzedaże to tylko Eq, które nie kupujemy za prawdziwą kasę a zarabiamy poprzez hodowlę i tęgi umysł biznesmena. ;D
Idąc tym tropem byłabym także za nie wystawianiem koni za kupony na sprzedażach. By innych graczy zakup kuponów nie kusił C: | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 11:05 am | |
| pysia.. drugi mi się podoba, byłabym za tym. <3 Kazuyuki, dlatego też dla mnie jest to głupi pomysł. Zostawić wymiany, losowania i eventy, zabronić kupowania kuponów za real kasę. | |
|
| |
Mirmil Moderator
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 11:23 am | |
| - Tiamat napisał:
- Wszystkie te przedmioty na Wymianach są z eventów, tudzież z RO.
No wlasnie o tym pisalem Na promocjach tez nie wygrywa sie ich w ilosciach magazynowych. Ich ilosc w wygranych wzrasta wraz ze wzrostem wspomagania sie realna kasa. I tak Was wszystkich nie bede pilnowal, wiec niech kazdy robi jak uwaza pysia.. moze lepiej nie wykorzystuj obrazkow z Howrse, bo one sa zastrzezone prawnie i moga sie do tego przyczepic. | |
|
| |
Reita-chan Już coś wie
Nick w grze : Recai Liczba postów : 258 Dołączył : 27/01/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 11:35 am | |
| Moim zdaniem nie-kupowanie przedmiotów za Equus jest bezsensowne. Powinniśmy skupić się na kuponach oraz naszych kochanych promocjach. Nie kupujmy losów, nie oddawajmy koni do wędrówek, nie zdrapujmy kart, nie podlewajmy roślin, nie kupujmy na sprzedażach promocyjnych (sprzedażach, w których można kupić załóżmy te aktualne nasionka), nie oddawajmy datków dla Ow! A potem bierzmy się za kontakt. >) Rzeczy z CR należałoby zostawić w spokoju, jako że moim zdaniem niekupowanie ich nic nam nie da. Ale to tylko me skromne zdanie. (: | |
|
| |
--♥Perła♥-- Raczkujący
Liczba postów : 61 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 12:15 pm | |
| - Reita-chan napisał:
- Moim zdaniem nie-kupowanie przedmiotów za Equus jest bezsensowne. Powinniśmy skupić się na kuponach oraz naszych kochanych promocjach. Nie kupujmy losów, nie oddawajmy koni do wędrówek, nie zdrapujmy kart, nie podlewajmy roślin, nie kupujmy na sprzedażach promocyjnych (sprzedażach, w których można kupić załóżmy te aktualne nasionka), nie oddawajmy datków dla Ow! A potem bierzmy się za kontakt. >)
Rzeczy z CR należałoby zostawić w spokoju, jako że moim zdaniem niekupowanie ich nic nam nie da. Ale to tylko me skromne zdanie. (: Ale te darmowe rzeczy za logowanie kuszą :p | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 12:21 pm | |
| Gdy bierzemy udział w loteriach NIE KUPUJĄC KUPONÓW nic na tym nie tracimy, a oni nic nie zyskują, a tracą, czy wy tego NIE rozumiecie? POWINNIŚMY BRAĆ UDZIAŁ, wykorzystując to. Tylko kupony zostawić w spokoju. | |
|
| |
alisson123 Raczkujący
Nick w grze : alisson123 Liczba postów : 96 Dołączył : 16/06/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 12:25 pm | |
| W sumie to i tak nic nie robię. Loguję się dla stażu, kuponów nie kupuję, aktualna promocja mio wisi, więc, jak można się domyślić, jestem za. | |
|
| |
alisson123 Raczkujący
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 12:27 pm | |
| A to dzisiejsze zadanie "Pogłaskaj konia z maścią Cremello" polega na kupieniu Zestawu 'hery przez jak największą liczbę graczy. | |
|
| |
--♥Perła♥-- Raczkujący
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 12:31 pm | |
| - alisson123 napisał:
- A to dzisiejsze zadanie "Pogłaskaj konia z maścią Cremello" polega na kupieniu Zestawu 'hery przez jak największą liczbę graczy.
Skąd ci to przyszło do głowy? -.- Przeciez wystarczy kupic konia ^^ | |
|
| |
alisson123 Raczkujący
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 12:53 pm | |
| | |
|
| |
Reita-chan Już coś wie
Nick w grze : Recai Liczba postów : 258 Dołączył : 27/01/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 12:57 pm | |
| Ja mam osobiście takich koni pełno, ale mniejsza o to. (: Każda promocja ma na celu wymuszenie kupienia czegoś, najczęściej wszystko sprowadza się do kuponów, dlatego też promocje powinny być wykorzystane bez dodatkowych 'ulepszeń'. Tiamat ma po części rację, gdyż branie udziału w promocjach w tzw. sposób 'bierny' nie jest złe. Co innego, gdy gracz uparcie dąży do zdobycia głównej nagrody i na potęgę kupuje różne rzeczy, aby wspiąć się po coś, co moim zdaniem wcale nie jest takie super unikalne. Biorąc udział w strajku chyba należałoby o tym pamiętać... | |
|
| |
--♥Perła♥-- Raczkujący
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 1:24 pm | |
| Skoro to pierwszy krok, to znaczy, że będzie drugi? | |
|
| |
SandCastle Już coś wie
Nick w grze : SandCastle Liczba postów : 180 Dołączył : 26/10/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 3:19 pm | |
| Pomysł mi się podoba. Trzeba uzyskać wsparcie od tych wysoko w rankingu. Myślę, że to by się mogło udać. Na pewno trzeba zainwestować w reklamy, jakieś petycje uświadamiające ludziom, że kupowanie kuponów do dołożenie się do jakiś markowych butów biznesmana. Trzeba zwalczyć nieświadomość, szczególnie tych młodszych. | |
|
| |
Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| |
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 10:11 pm | |
| Stem za tym avkiem, chociaż... No ale co do strajku - jstem za zorganizowaniem się do kupy, i przwez godzinę odświeżaniu ciągla, co jakieś 5-10 sekund. Ktoś za? Jaki termin wam pasuje? | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 11:30 pm | |
| Mi w sumie pasuje cały weekend od sobotniego popołudnia | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Czw Lis 29, 2012 11:43 pm | |
| |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pią Lis 30, 2012 1:04 am | |
| - Cytat :
- Gdy bierzemy udział w loteriach NIE KUPUJĄC KUPONÓW nic na tym nie tracimy, a oni nic nie zyskują, a tracą, czy wy tego NIE rozumiecie? POWINNIŚMY BRAĆ UDZIAŁ, wykorzystując to. Tylko kupony zostawić w spokoju.
I to to mi chodzi - oskubać ich z CR nie wydając złotówki. Jeśli za to, że się zaloguję i coś tam kliknę czy pogłaszczę mam coś dostać to czemu nie? Mirmil - ja obecnie nie odpuszczę hodowli, za daleko już zaszłam z fiordami, by teraz nagle odpaść. Za dużo włożyłam czasu i nerwów by dotrzeć z nimi do obecnej pozycji, by nagle obudzić się z ręką w nocniku że spadłam o 30 czy 40 miejsc w dół. Z drugiej strony weź na przykład normalną grę jaką są The Sims 3 - ile wydasz na komplet? Podstawka w dniu premiery coś koło 140zł, dodatki po jakieś 80. I policz ile kuponów by za to było . Swoją drogą kusi przeciążyć im serwer. Jakby tak wszyscy o jednej godzinie się zalogowali...? | |
|
| |
Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pią Lis 30, 2012 2:38 am | |
| - Nevarra napisał:
-
- Cytat :
- Gdy bierzemy udział w loteriach NIE KUPUJĄC KUPONÓW nic na tym nie tracimy, a oni nic nie zyskują, a tracą, czy wy tego NIE rozumiecie? POWINNIŚMY BRAĆ UDZIAŁ, wykorzystując to. Tylko kupony zostawić w spokoju.
I to to mi chodzi - oskubać ich z CR nie wydając złotówki. Jeśli za to, że się zaloguję i coś tam kliknę czy pogłaszczę mam coś dostać to czemu nie?
Mirmil - ja obecnie nie odpuszczę hodowli, za daleko już zaszłam z fiordami, by teraz nagle odpaść. Za dużo włożyłam czasu i nerwów by dotrzeć z nimi do obecnej pozycji, by nagle obudzić się z ręką w nocniku że spadłam o 30 czy 40 miejsc w dół. Z drugiej strony weź na przykład normalną grę jaką są The Sims 3 - ile wydasz na komplet? Podstawka w dniu premiery coś koło 140zł, dodatki po jakieś 80. I policz ile kuponów by za to było .
Swoją drogą kusi przeciążyć im serwer. Jakby tak wszyscy o jednej godzinie się zalogowali...? Popieram poprzedniczki i chętnie się dołączę np do logowania o jednej godzinie | |
|
| |
olcia1234 Już coś wie
Nick w grze : Telly Liczba postów : 179 Dołączył : 26/04/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pią Lis 30, 2012 2:39 am | |
| "Przyłączyłabym się, gdyby ludzie na ZM byli bardziej zdecydowani co do konkretów." -wiadomość gracza wypowiadającego się na Nocnych Markach może właśnie powinniśmy już wszystko rozgłaszać ale nie "Powieść" ale konkrety co mozemy robić a co nie!!! ustawiłam avek i spotylkam się z zainteresowaniem, trzeba ustalić konkrety bo obecnie to ten strajk ledwie się toczy | |
|
| |
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pią Lis 30, 2012 2:52 am | |
| Proponuję jakiś wieczorowy czas po weekendzie, lub niedzielny wieczór. Dlaczego "po"? Ponieważ mnóstwo osób właśnie w sobotę i niedzielę ma czas zaglądnąć na Zagrodę. Co o tym myślicie? | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pią Lis 30, 2012 3:02 am | |
| Jestem za. A nawet przeciw XD | |
|
| |
Lierre. Już coś wie
Nick w grze : Lierre. Liczba postów : 141 Dołączył : 29/10/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pią Lis 30, 2012 4:23 am | |
| Dołączam się do strajku, postaram też namówić inne osoby (oczywiście dyskretnie) - Tiamat napisał:
z tym się zgadzam, i nie chciałabym całkowicie rezygnować z promocji bo np za głupie logowanie w kartach wygrałam 5 RO i ZH więc żal by było nie skorzystać gdyby znowu weszły karty. Jutro 1 grudnia, ładna data do rozpoczęcia strajku. Ciekawe tylko czy administratorzy howrse to zauważą | |
|
| |
Lierre. Już coś wie
Nick w grze : Lierre. Liczba postów : 141 Dołączył : 29/10/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pią Lis 30, 2012 4:30 am | |
| - olcia1234 napisał:
- "Przyłączyłabym się, gdyby ludzie na ZM byli bardziej zdecydowani co do konkretów." -wiadomość gracza wypowiadającego się na Nocnych Markach
może właśnie powinniśmy już wszystko rozgłaszać ale nie "Powieść" ale konkrety co mozemy robić a co nie!!! ustawiłam avek i spotylkam się z zainteresowaniem, trzeba ustalić konkrety bo obecnie to ten strajk ledwie się toczy Zapomniałam się do tego odnieść. Tak jak pisze olca1234 powinny powstać jasne zasady. W tym temacie zrobił się nam mały bałagan, dlatego myślę że powinien powstać osobny z regulaminem strajku gdzie zamiast komentowania możnaby się było jedynie wpisywać, kto się dołącza | |
|
| |
Mirmil Moderator
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pią Lis 30, 2012 4:38 am | |
| Jak zwykle nie czytacie calego tematu Napisalem, ze strajk rusza od 1 grudnia. Podalem konkretne zasady na czym on ma polegac. Co prawda czesc zglasza zastrzezenia w stylu "żal by było nie skorzystać", wiec dalem Wam wolna reke i kazdy zastosuje sie tak jak uwaza. Pisalem rowniez, zeby nie wykorzystywac w avkach obrazkow z Howrse, poniewaz sa prawnie zastrzezone. Ludzie skupcie sie Startujemy od 1 grudnia, czyli dzisaj od polnocy. Powinienem byc na NM, wiec jakby co to tam oglosimy poczatek Naszej akcji. | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pią Lis 30, 2012 4:41 am | |
| Mirmil, a co dokładnie mamy robić? O północy się zalogować i odświeżać, spamować na kontakt?
I ten temat z osobami uczestniczącymi - jestem za. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze | |
| |
|
| |
| Strajk włoski - komentarze | |
|