Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Strajk włoski - komentarze część 2

Go down 
+69
Cichutka09
Saladira
Lis23
Corrie
imie
mina stirit1
wierszownik
.........
Dream
Anulka03
SzaraWilczyca
monia071096
Tiamat
Stylowastella
Aglyss
Mika_TLR
ArinStreal
Morfikos14
Cosiek
Natalialol
Dżemik
Avada
wiki0396
Evelynek
Bezkompromisowa
MaryMariaMara
Zmierzch
_pati201_
tuti
Marsh
mari0987
KaVcia
amorkowa
koniara23499
Hurricane
Athi
wercia d
FelixNetNika
Lierre.
wynocha
lala299
Aniś :*
Jedi
Cysia123
Rooda
erreo
Nicka01
Cassidifikation
Blue Sea
hanka1998
rewia12
SandCastle
Horses12
wilczyca1000
claudia_jazz
Mirmil
Malto
anje
klasaIVb
Szarusia16
alisson123
Bambus
Kartagina
LadyArvena
EREIS
Arrin
jullien
Velociяaptoя
Wiki.3541
73 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32, 33, 34  Next
AutorWiadomość
Go??
Gość
Anonymous

Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 Empty
PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 9:54 am

Mirmil napisał:
Moderatorzy sa rozni, jedni lepsi drudzy gorsi, rzecz gustu ... ale fakt jest taki, ze ich aktywnosc na forum jest taka jakby ich wcale nie bylo.

Rafax, kodu promocyjnego nie ma bo najwidoczniej zadne media prasowe w Polsce nie chca wspolpracowac z Owlientem. Pewnie francuzi chca, zeby drukowac ich reklamy i kody za darmo Very Happy

No pewnie tak
Powrót do góry Go down
Bezkompromisowa
Już coś wie

Nick w grze : Bezkompromisowa
Liczba postów : 123

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:00 am

Niezabardzo przepadam za modami . Większość nie robi kompletnie nic , ewentualnie 2 lub 3 czasem pozamyka wątki . Największą aktywność widziałam u Hodowcy oraz Calvany . Oni stworzyli kilka przydatnych wątków o dokonaniach , o grafice itp . Czasem widzę jak niektórzy zamykają wątki tak naprawdę bez odpowiedzi pisząc zwykle " proszę zapoznać się z ... . Zamykam " Chyba raz widziałam jak mod udzielił odpowiedzi na pytanie , a dopiero potem zamknął.
Powrót do góry Go down
Cassidifikation
Już coś wie
Cassidifikation

Nick w grze : Cassidifikation
Liczba postów : 165

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:03 am

Mirmil napisał:
Moderatorzy sa rozni, jedni lepsi drudzy gorsi, rzecz gustu ... ale fakt jest taki, ze ich aktywnosc na forum jest taka jakby ich wcale nie bylo.

Rafax, kodu promocyjnego nie ma bo najwidoczniej zadne media prasowe w Polsce nie chca wspolpracowac z Owlientem. Pewnie francuzi chca, zeby drukowac ich reklamy i kody za darmo Very Happy

Modzi mają prywatne życie. xD
Oj, nie zapominajmy, iż Owlient Owlientem jest już tylko z nazwy. Na dA są reklamy Howrse i jest wyraźnie napisane, że Howrse jest od Ubisoftu.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=589416
Mirmil
Moderator
Mirmil

Nick w grze : Mirmil
Liczba postów : 291

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:07 am

Cassi maja prywatne zycie, ale i zobowiazanie wobec Howrse. Ja poswiecalem jakies 80-90% wolnego czasu, a nawet w godzinach pracy wchodzilem na forum. Fakt, ze moderacja to czesto syzyfowa praca, w sumie dzieki graczom ktorzy nie przestrzegaja zasad.

PS.: A ja "juz cos wiem" ... przynajmniej tak twierdzi Zagroda Mgly Very Happy
Powrót do góry Go down
Tiamat
Przyjaciel Zagrody
Tiamat

Nick w grze : Tiamat
Liczba postów : 749

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:14 am

Widzisz Mirmil, obydwoje już coś wiemy. xD

Co do Howrse, zaczyna mnie nużyć to. Odpowiadają z automatu.

Cytat :
Witam,
Piszę, aby zwrócić Państwa uwagę na sprawy, które nurtują mnie od jakiegoś czasu.
„Wolność słowa – prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów, a także jego poszanowania przez innych. Współcześnie jest uznawana jako standard norm cywilizacyjnych(…)”
Przytoczyłam Państwu fragment definicji pojęcia „wolność słowa”, gdyż widzę w grze pewne nieprawidłowości, związane najprawdopodobniej z brakiem jej świadomości bądź mylnym jej pojmowaniem. Skoro wolność słowa jest, nadanym nam już przez Kazimierza Wielkiego, prawem, ograniczając je Nam, łamią je Państwo.
Poniżej wymienię kilka ograniczeń wolności słowa:
„W Polsce wolność słowa jest ograniczona między innymi przez: Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483):
Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.
Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.):
Art. 196.
Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Art. 212. § 1.
Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
Art. 216. § 1.
Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
Art. 256.
§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu rozpowszechniania produkuje, utrwala lub sprowadza, nabywa, przechowuje, posiada, prezentuje, przewozi lub przesyła druk, nagranie lub inny przedmiot, zawierające treść określoną w § 1.
Art. 257.
Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.„
Art. 212. § 1. może budzić kontrowersje. Otóż pragnę rozwiać jakiekolwiek wątpliwości na ten temat, krytykując działalność gry, nie podlegamy temu ograniczeniu, gdyż:
„Krytyka (łac. criticus - osądzający) – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości (np. praktycznych, etycznych, poznawczych, naukowych, estetycznych, poprawnych) jako niezbędny element myślenia.”
Zapoznałam się także wnikliwie z „Ogólnym Warunkami Użytkowania strony www.howrse.pl”, z których, owszem, wynika, iż:
„[Gracz] Nie może zakłócać funkcjonowania strony internetowej www.howrse.pl”
Chciałabym jednak wreszcie dowiedzieć się w jaki sposób strajk zakłóca funkcjonowanie tejże strony, która powinna być przygotowana na każdą ewentualność (mam tu na myśli np. drastyczny spadek liczby graczy, który niósłby za sobą podobne do strajku konsekwencje). Proszę, aby nie była to odpowiedź w stylu „namawianie innych graczy do nieskorzystania ze strony to działanie na jej szkodę”, gdyż wyjaśnienie dlaczego tego argumentu nie przyjmuję do wiadomości podałam wyżej.
Po wnikliwej analizie stwierdzam również, iż ciekawym jest fakt, że gracz ma więcej zobowiązań względem OWLIENTU, niż OWLIENT względem gracza, czyżby ta gra nie była tworzona dla graczy? Cóż, od jakiegoś czasu mam takie wrażenie.
Z wyrazami szacunku,
Tiamat.

Cytat :
Witaj,

Każdy gracz zakładający konto na Howrse akceptuje Ogólne Warunki Użytkowania, według których gracz nie może zakłócać prawidłowego funkcjonowania Howrse. Zachęcanie innych graczy do niekorzystania z poszczególnych funkcji gry oraz wydarzeń w niej organizowanych, jest działaniem na szkodę Howrse oraz firmy Owlient i nie może być przez nas tolerowane w grze. Zachęcanie graczy do strajkowania na Howrse, ma na celu takie działanie.

Niezastosowanie się do zaleceń administracji i dalsze zachęcanie graczy do zaprzestania korzystania z Howrse w jakimkolwiek stopniu, będzie wiązało się z konsekwencjami.

Z wyrazami szacunku,

Zespół Howrse

Cytat :
Witam,
ja jednak prosiłabym o chociaż jedną wiadomość nie wysłaną z automata. Szczególnie na tą i poprzednią wiadomość.
Z wyrazami szacunku,
Tiamat.

Cytat :
Witaj,

Odpowiedź została już udzielona.

Z wyrazami szacunku,

Zespół Howrse

HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHA, PADAM. XD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=13215
Evelynek
Przyjaciel Zagrody
Evelynek

Nick w grze : aleksandra.j.1
Liczba postów : 744

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:18 am

Ekhem...
Wejdźcie i zobaczcie prezentację: http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2535163
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=559173
Bezkompromisowa
Już coś wie

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:19 am

Tiamat - napisali Ci to co Ty im napisałeś xd
Powrót do góry Go down
Bezkompromisowa
Już coś wie

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:20 am

cukiereczek - dziwi Cię to ? Ona ma 11 lat
haha pastwisko baliosa Very Happy dziwna nazwa
Powrót do góry Go down
Tiamat
Przyjaciel Zagrody
Tiamat

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:21 am

Napisałaś. To po pierwsze. I wiem, dlatego chciałam żeby nie udzielali odpowiedzi z automata, bo większość takich odpowiedzi, identycznych dostałam. No ale...
Powrót do góry Go down
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:21 am

Ech ... przeciez MY nikogo nie zachecamy tylko informujemy jak gramy i nie dzialamy na szkode Howrse, ale w dobrej wierze i dlatego postulujemy zmiany, ktore uczynia gre jeszcze lepsza niz jest.
Powrót do góry Go down
Cassidifikation
Już coś wie
Cassidifikation

Nick w grze : Cassidifikation
Liczba postów : 165

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:23 am

Mirmil napisał:
Cassi maja prywatne zycie, ale i zobowiazanie wobec Howrse. Ja poswiecalem jakies 80-90% wolnego czasu, a nawet w godzinach pracy wchodzilem na forum. Fakt, ze moderacja to czesto syzyfowa praca, w sumie dzieki graczom ktorzy nie przestrzegaja zasad.

PS.: A ja "juz cos wiem" ... przynajmniej tak twierdzi Zagroda Mgly Very Happy

Heh, wiem, że coś wiesz. xD
Racja, moderacja może być ciężkim zadaniem. Niestety, w społeczeństwie zawsze się znajdą tacy, co zasady złamią.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=589416
Tiamat
Przyjaciel Zagrody
Tiamat

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:24 am

Mirmil, tylko nikt tego nie rozumie, jak widać. I zaczynam wątpić w nasz strajk, bo co byśmy nie napisali - dają automat, zamykają i walcie się ze swoim zdaniem. <3
Powrót do góry Go down
Evelynek
Przyjaciel Zagrody
Evelynek

Nick w grze : aleksandra.j.1
Liczba postów : 744

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:24 am

Bezkompromisowa napisał:
cukiereczek - dziwi Cię to ? Ona ma 11 lat
haha pastwisko baliosa Very Happy dziwna nazwa
11 to ja też mam. Dużo osób z ZM ma 11 lat.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=559173
erreo
Przyjaciel Zagrody
erreo

Nick w grze : erreo
Liczba postów : 714

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:25 am

ach, jak ja uwielbiam tego typu stwierdzenia: "ciesz się, że w ogóle ... xyz ... " a co to ja jestem, piesek, co ma się resztkami ze stołu zadowolić? skąd w ludziach tak niskie poczucie własnej wartości, nie rozumiem.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1368771
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:31 am

Tiamat faktycznie trudno z nimi rozmawiac, bo najwidoczniej maja gdzies co mysla gracze.

Zrozumiem jesli ktos chce sie wycofac ze wzgledu na bezsensownosc odpowiedzi Kontaktu. Przypuszczam, ze to moze sie skonczyc banami lub kasacja kont dla tych co beda ich naciskac. Ja i tak juz nie mam nic do stracenia, wiec jeszcze ich powkurzam Smile
Powrót do góry Go down
Bezkompromisowa
Już coś wie

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:35 am

cukiereczek - jednak ty zachowujesz się normalnie, a ona nie za bardzo .
Powrót do góry Go down
Tiamat
Przyjaciel Zagrody
Tiamat

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:39 am

Nie że się kompletnie wycofuję, po prostu spamowanie na kontakt nie ma sensu. Bo to i tak bezsensu. Mogę jedynie nosić avek i banner, oraz nie kupować kuponów. Dali mi bana na forum, więc...
Powrót do góry Go down
koniara23499
Już coś wie
koniara23499

Nick w grze : koniara23499
Liczba postów : 140

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:42 am

Patrzcie jak "moderatorzy" są często na forum!
http://www.howrse.pl/member/forum/topic?id=1503755669&page=2&message=createdMessage&
Powrót do góry Go down
https://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=24706
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:43 am

cukiereczeek12 napisał:
Ekhem...
Wejdźcie i zobaczcie prezentację: http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2535163

lol! lol! "Pastwisko Baliosa"cóż za piękna nazwa xD ,ciekawe tylko czy to nie będzie strona"szkodząca owlientowi" Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 3573644101
Powrót do góry Go down
erreo
Przyjaciel Zagrody
erreo

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:44 am

koniara23499 napisał:
http://www.howrse.pl/member/forum/topic?id=1503755669&page=2&message=createdMessage&

aha, jaka administracja, tacy moderatorzy o.O
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:52 am

erreo napisał:
koniara23499 napisał:

Nie kumam o jakich moderatorów wam chodzi scratch ??Very Happy
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:53 am

erreo napisał:
koniara23499 napisał:

Jaki spamik Rolling Eyes Ja już bym im dał spam ! Twisted Evil
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:55 am

A ja dalej nie wiem o co wam to chodzi!Very Happy
Powrót do góry Go down
koniara23499
Już coś wie
koniara23499

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:56 am

Hah...biorę w tym udział xDD
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 10:58 am

Weźcie mi w końcu wytłumaczcie o co wam chodzi!!!Very Happy Proszę xD
Powrót do góry Go down
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 11:00 am

Oj rafax pomysl Smile Zobacz date utworzenia tematu i sprawdz obecna Smile
Powrót do góry Go down
erreo
Przyjaciel Zagrody
erreo

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 11:00 am

w ogóle, w ogóle, ktoś dostał upomnienie za bezsensowne petycje, prawda?
to co powiedzą na to:

Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 Boskiparwiak

Very Happy Very Happy Very Happy

jak dla mnie ten obrazek to kapitalny pojazd ((:
(albo po prostu mam problemy z nadinterpretacją)

jednak jako że nie zawiera słów "kupony" "nie podoba mi się" "moim zdaniem" pozostanie niegroźnym żartem (:
Powrót do góry Go down
koniara23499
Już coś wie
koniara23499

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 11:01 am

rafax2 - po prostu se gadamy xDD
Powrót do góry Go down
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 11:03 am

I cala prawda o Howrse Smile Zamiast tepic takich oszustow to "tepi" sie uczciwego eks-moderatora Smile Sorry, za ten egoizm Wink
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 11:04 am

erreo napisał:
w ogóle, w ogóle, ktoś dostał upomnienie za bezsensowne petycje, prawda?
to co powiedzą na to:

Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 Boskiparwiak

Very Happy Very Happy Very Happy

jak dla mnie ten obrazek to kapitalny pojazd ((:
(albo po prostu mam problemy z nadinterpretacją)

jednak jako że nie zawiera słów "kupony" "nie podoba mi się" "moim zdaniem" pozostanie niegroźnym żartem (:

Hahah ale się roześmiałem przy tej petycji.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 31 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Strajk włoski - komentarze część 2
Powrót do góry 
Strona 31 z 34Idź do strony : Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32, 33, 34  Next
 Similar topics
-
» FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3
» Strajk włoski - komentarze
» Strajk Włoski
» Strajk włoski?
» Strajk Włoski

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach