| NEW - Owlient w innym klimacie ! | |
|
+53agula125 El -patrycja-1998- Styks Lovissa Psychodela lue56 KochanaJula♥ Scones Mika_TLR Dominika2277 Moonlit lilkowa123 targaryen Suzan ArinStreal wercia d AyaKey Cisa Marwinii avrilka Arrin Anett1906 anna i wiki Cosiek koziorożec Estelle astral Darusia125 ewww4 Ayashi Minoo Magiczna375 Anke5 Broszka mina stirit1 bursztyn232 Temperance Tiamat EveDallas Greys Nika346 Michasia.a Alaya Ejli Sabula tapetka Aglyss shunra Kazuyuki Nevarra ebonita MrsKopytko 57 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: NEW - Owlient w innym klimacie ! Pią Lip 05, 2013 6:28 pm | |
| Witam ! Pragnę zaprezentować wam nową grę od Owlientu - DragowGra jest na podobnych zasadach co howrse, jednak wydaje mi się, że ma trochę lepszą grafikę. Ale to już wy sami ocenicie - Rodzaje smoków, które możemy wybrać podczas rejestracji:
Smoki trenujemy, karmimy itp. Na początku robimy samouczek, aby wtajemniczyć się w grę. Ogólnie gra jest utrzymana w dość ciekawym klimacie, grafika jest dobra, choć jak dla mnie jest dość chaotyczna. Niestety gra jest jak na razie tylko w języku francuskim. Jeśli ktoś będzie się rejestrował, byłbym wdzięczny za wpisanie mnie jako sponsora - Błażej Źródło: http://www.equideow.com/ |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Pią Lip 05, 2013 11:28 pm | |
| Mam wrażenie, że jest podobny do jakiegoś boszczaka albo wędrownego u nas na hwr . Ale sam pomysł świetny :3 Dużo osób lubi smoki. EDIT : WIEDZIAŁAM
Ostatnio zmieniony przez MrsKopytko dnia Sob Lip 06, 2013 1:18 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 12:16 am | |
| WOW! już się rejestruje!
...
... juz ktos się zarejestrował jako ebonita ;/
jakby co to jestem ~ ebonita ~ | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 1:16 am | |
| neheheh, jestę. chociaż smoków nie lubię. |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 2:11 am | |
| E, fajne. Szkoda tylko że fr, mogli chociaż ang zrobić to więcej ludziów by się pobawiło | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 2:21 am | |
| jak ktoś ma problem z francuskim, to służę pomocą, tyle o ile. ja tam się orientuję w grze, w końcu mi się te 4ry lata nauki przydały XD
ps. hahah tu tez lata ufo <3
ps2. przeszlam samouczek, ciesze sie ze moge odpoczac od "ogrodka" i innych "boszczakow" ;d |
|
| |
Kazuyuki Już coś wie
Nick w grze : Kazuyuki Liczba postów : 103 Dołączył : 21/10/2012
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:15 am | |
| Jak szukacie polskiej gry o smokach, darmowej i nie wymagającej kupna przedmiotów, zapraszam do Smoków Nightwood A na Dragow zaraz się zarejestruję i zobaczę co to takiego | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:30 am | |
| vernile ja z francuskiego umiem tylko "merde"
więc jakbyś przetłumaczyła chociaż stronę główną ... to byłabym ci dozgonnie wdzięczna (bo mi tłumacz google podaje jakieś absurdy) | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:32 am | |
| Kazuyuki - Nightwood zrobiło się trochę nudne ;-; Wraz z zmianą koloru smok zmienia trochę wygląd |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:37 am | |
| huehuehue, smoki mi umarły XD
ebonita, sie robi. strona glowa, czy cos potrzebniejszego? |
|
| |
shunra Raczkujący
Nick w grze : shunra Liczba postów : 59 Dołączył : 12/08/2012
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:37 am | |
| Zarejestrowałam się oczywiście jako shunra jak ktoś chcę to może mnie do znajomych zaprosić (jeśli jest taka możliwość oczywiście bo jeszcze nie ogarnęłam podstaw tej gry) to wtedy niech napiszę parę słów po polsku żebym wiedziała do kogo w razie co zwracać się z pytaniami. Mój francuski=tłumacz Google, bardzo bym się cieszyła gdyby gra szybko powstała choćby w języku niemieckim czy angielskim znacznie by mi to ułatwiło granie. | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:39 am | |
| strona smoka, strona wyspy :Dpo trochu wszystko hahaha bo teraz nie mam pojęcia co klikam dobrze a co źle | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:41 am | |
| Na początek menu, lecę na stronę smoka. UNIVERS - wszechświat/świat mes iles - moje wyspy la carte - mapa [pozostałych wysp] rapports - raporty [tous - wszystko, dragons - smoki, iles - wyspy, commerce - handel, trupes - stadne, np. ataki na inne wyspy] alliance - związki/zrzeszenia [tak jak OJ na Hwr] reliques - relikwie/szczątki [jeszcze nie odkryłam do czego to służy ;p] DRAGONS - smoki dragons - smoki [spis Twoich smoków] ressources - środki/zasoby [czego ile masz?] vetes - sprzedaże tresors - taki smoczy czarny rynek COMMUNAUTE - społeczność messagerie privee - wiadomości prywatne annuaires - katalogi forums - fora inviter des jouers - zaproś graczy fiche - moja strona aide au jeu - pomoc CLASSEMENTS - rankingi univers - takie... ogólne eleveurs - hodowcy, powiedzmy [ilość smoków wytrenowanych etc] dragons - smoki [tak jak howrseowski ranking koni] DIAMANTS - diamenty [smocze kupony] EDIT - no tak problem w tym, że mi smoki poumierały i nie mam dostępu do pełnej strony smoka. ktoś może podrzuci jakiegoś na zarezerwowanych (oddam) albo poda hasło do konta, to sobie zerknę? może screen chociażby hahah |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:43 am | |
| eehhh utknełam na 17pkt samouczka, mam cos zrbic z rubinem ale nie mam rubina ... chce atakowac inne wyspy ale nie wiem co mi tam wyskakuje ;( poczekam do angielskiej wersji chyba | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:46 am | |
| ebonita, najpierw zaatakuj wyspę (na dole po prawej masz takie dwa obrazki, bodajze "attaquer... coś tam" kliknij na pierwsze, tam gdzie jest "ile", jak zaatakujesz i zdobędziesz wyspę z rubinami, to przenieś na nią smoka, "deplacer" po prawej na górze pod smokiem, wtedy będziesz mogła użyć rubinów |
|
| |
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Chyba się rejnę Ten pierwszy smok baaardzo mi się podoba | |
|
| |
Gość Gość
| Ja też poczekam aż wydadzą serwer angielski :/ |
|
| |
tapetka Już coś wie
Nick w grze : tapetka (serwer PL) / tapeciara85 (serwer INT) Liczba postów : 172 Dołączył : 01/11/2012
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:50 am | |
| W tym punkcie 17 chodzi o to by przenieść smoka (czy jakoś tak) na wyspę dziką którą wcześniej się podbijało, jak smok się tam przeniesie to można mu dodać te rubiny xD | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:51 am | |
| OPIS "MES ILES" W "UNIVERS"
Ile principale - wyspa główna Ile sauvage - wyspa dzika (te zaatakowane i zdobyte)
------
mines - kopalnie/ilość kamieni nourriture - pokarm, jedzenie, pożywienie [cztery żyjątka do wyboru, cyferki oznaczają ilość żyjątek danego rodzaju na danej wyspie] pacifiques - smoki spokojne combattants - myśliwi, mogą atakować inne wyspy points - punkty vies - życia [każdy smok ma 8 na początku, można mieć więcej, to chyba zależy od PG, jak jan a Howrse z gwiazdkami] mouvements - ruchy, czyli co teraz robią smoki, np. atakują wyspę
------
nadal poszukuję smoka lub screena strony smoka, żeby przetłumaczyć, bo moje poumierały i się odradzają, co trwa około 5 godzin ;_; |
|
| |
Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:53 am | |
| Mniej więcej rozumiem o co chodzi, ale nowych słówek nigdy dość, może w grze łatwiej się nauczę czegoś niż jak będę kuć ze słownika http://www.dragow.fr/joueur/fiche/?id=36855456 Zapraszajcie verni ja mogę przetłumaczyć stronę smoka. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:56 am | |
| vernille - http://www.dragow.fr/elevage/fiche/?id=51648 Podziwiajcie pięknego stwora: |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 3:57 am | |
| Ogier, taką stronę to ja mogę sobie znaleźć, chodzi mi o screena opieki nad smokiem, wraz z treningiem, pokryciami [które mogą być robione tylko o określonych godzinach, anyway], bo tak to wam niewiele przetłumaczę |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 4:01 am | |
| A, to proszę: - Spoiler:
Taka mała ciekawostka - tych wysp jest 12 rodzajów: - Spoiler:
Ostatnio zmieniony przez Ogier12 dnia Sob Lip 06, 2013 4:07 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 4:03 am | |
| Zarejestrowałam się, ale chyba jednak poczekam na angielską wersję. xd | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 4:12 am | |
| STRONA SMOKAenergie - energia vies - życia points - coś jak UM, total - suma punktów attaque - atak defense - obrona vitesse - szybkość magie - magia exploration - odkrywczość extraction - umiejętność wydobywania? kamieni? oO caracteristiques - charakterystyka espece - rodzaj souffle - oddech, np. feu - pożar/ogień, czyli ze zieje ogniem ;P sexe - płeć, male - on, female - ona couleur - kolor age - wiek longevite - długość życia ne le... - urodzony... taille - wysokość genetique - genetyka, tutaj chyba wiadomo... indice d'accouplement - coś jak BLUP, dosłownie wskaźnik... dopasowania? coś takiego quotidien - panel codziennych czyności chasser - za pomocą tego źwierzątka pwoiększamy aktualną energię razy X, po najechaniu jest napisane ile soigner - uzdrawianie, dodajemu jakieś 12% energii viellir - "punkty dorastania", 10 lat extraire - wydobyte, wykopane nazw kamieni chyba nie muszę tłumaczyć... kamienie te "przynależą" do wyspy, można z nich korzystać combat - walka, smok będzie mógł walczyć kiedy wytrenujesz go w ataku, obronie i szybkości ile - wyspa smok żyje na danej wyspie, deplacer - przenieś go. przeniesienie zajmuje około 5 minut entrainement - treningi w danych umiejętnościach explorer - odkrywaj chercher une ile - wyszukaj wyspę, znalezione wyspy można zaatakować chercher de la nourriture - szukaj jedzenia reproduction - reprodukcja, smok może być pokryty/oferować pokrycie po osiągnięciu 100 lat. COŚ JESZCZE? ;D |
|
| |
Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 4:17 am | |
| Alaya już zajęta, więc jestem jako Alaya. (z kropką) Ojć, z francuskiego nic kompletnie nie umiem, ani jednego słowa. :/ No ale dobra, na razie będę klikać na to, co mi pokazuje ta pomarańczowa strzałka, nie mam innego wyjścia. - vernille napisał:
- viellir - "punkty dorastania", 10 lat
Czyli że to postarza o 10 lat, tak? To teraz wyjaśnia, czemu mogą się rozmnażać dopiero jak osiągną wiek 100 lat. Wcześniej się dziwiłam, bo myślałam że 1 viellir postarza o 1 rok. ;P | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 4:18 am | |
| Alaya, tak, jeden punkt dorastania to 10 lat, nie dwa miesiące jak w przypadku Howrse. mogę się zarejestrować jeszcze raz i przetłumaczyć samouczek ;P |
|
| |
| |
| |
Michasia.a Raczkujący
Nick w grze : Michasia.a Liczba postów : 65 Dołączył : 02/04/2012
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 4:28 am | |
| Ja nie rozumiem o co chodzi z 7 punktem samouczka :(Trzeb podać jakieś numery wyspy, ale mi nic nie działa | |
|
| |
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! Sob Lip 06, 2013 4:31 am | |
| Michasia tam masz takie numery przy swojej wyspie, np: 435|151 i właśnie to masz wpisać | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: NEW - Owlient w innym klimacie ! | |
| |
|
| |
| NEW - Owlient w innym klimacie ! | |
|