| Trening konia do GP - poradnik | |
|
+32mimi868 Wisth gabriela żołądź Sabula Calma Evangeline Catalina anna i wiki zαbαvεcкαα KaVcia CzekoBoom korane Elfka Jetrel Nathaly Skowroneczek mustang_z_filmu karina127 Uśmieszek Kai Shouri Kikyo22 EveDallas amorkowa Sakura katty88888 Julinda010 paulam97 Fangusta Philipek Malto Sweet Rabbit Aki 36 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Nathaly Już coś wie
Liczba postów : 221 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Sro Lut 22, 2012 3:34 pm | |
| Ja bym jedna rzecz radziła edytowac w poradniku:) Lekcje daje sie od 2 roku życia:P Nie 12:P | |
|
| |
Jetrel VIP
Liczba postów : 503 Dołączył : 13/01/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Sro Lut 22, 2012 6:52 pm | |
| Fryzy naają się wyśmienicie do GP, lecz nie zwykłego, a westernowego;) | |
|
| |
Elfka Raczkujący
Nick w grze : elfka_z_minhiriath Liczba postów : 61 Dołączył : 20/10/2011
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Czw Lut 23, 2012 2:12 pm | |
| Mam pytanie odnośnie zabaw przyszłego czampiona z towarzyszem... czy warto nim rozpocznie się przejażdzki i treningu najpierw bawić się z towarzyszem (smok) plus tylko lekcje... a jak zabawy nic nie dadzą, to dopiero robić przejadżki i trening (i cały czas lekcje)? Nie chcę "zepsuć" świetnego konia do GP... | |
|
| |
korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Czw Mar 01, 2012 9:10 am | |
| ja ostatnio do gp trenuje luzki ale nie moge osiągnąć więcej um niż 900 a robie wszystko dokładnie z instrukcjami konie też mam chyba dobre 207 um wr. nie wiem gdzie popełniam bład | |
|
| |
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Czw Mar 01, 2012 9:14 am | |
| korane, może nie dajesz wody młodości? nie dajesz może lekcji? albo nie wiem, nie dajesz KK? Ma wystarczające PG? | |
|
| |
KaVcia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : KaVcia Liczba postów : 731 Dołączył : 31/08/2011
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Czw Mar 01, 2012 9:34 am | |
| - Elfka napisał:
- Mam pytanie odnośnie zabaw przyszłego czampiona z towarzyszem... czy warto nim rozpocznie się przejażdzki i treningu najpierw bawić się z towarzyszem (smok) plus tylko lekcje... a jak zabawy nic nie dadzą, to dopiero robić przejadżki i trening (i cały czas lekcje)? Nie chcę "zepsuć" świetnego konia do GP...
Można i później skończyć towarzysza. Różnica jest tylko taka, że robiąc je wcześniej, koń będzie tracił na nie mniej energii, tym samym szybciej je kończąc. | |
|
| |
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Czw Mar 01, 2012 11:51 am | |
| CzekoBoom konie maja Pg 700.00 i więcej wode młodości daje i KK tez biore udział w lekciach zawsze przed rozpoczęciem treningu pomocy nie wiem co robić | |
|
| |
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Czw Mar 01, 2012 11:59 am | |
| to może opisz co robisz... ? postaram się jakoś pomóc i wyłapać błąd. | |
|
| |
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Pią Mar 02, 2012 1:56 am | |
| CzekoBoom na prywatnych ci napisze na zagrodzie mgły | |
|
| |
zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Pon Mar 19, 2012 11:50 am | |
| | |
|
| |
anna i wiki W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : anna i wiki Liczba postów : 447 Dołączył : 16/03/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Sob Mar 24, 2012 1:00 pm | |
| Właśnie zakończyłam trening z moim(jak na razie) najlepszym konikiem. Mój własny (nie kupiony. ) http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=8427000 | |
|
| |
katty88888 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : katty88888 Liczba postów : 469 Dołączył : 04/12/2011
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Nie Mar 25, 2012 3:59 am | |
| fajnie wyszedł, jak jeszcze lekcje skończysz to powinien przekroczyć 1100 um a tak wgl to bardzo ładna maść i tło ;d | |
|
| |
anna i wiki W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : anna i wiki Liczba postów : 447 Dołączył : 16/03/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Nie Mar 25, 2012 9:21 am | |
| | |
|
| |
Catalina Nowy
Nick w grze : Catalina Liczba postów : 29 Dołączył : 16/02/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Nie Mar 25, 2012 4:26 pm | |
| - korane napisał:
- CzekoBoom konie maja Pg 700.00 i więcej wode młodości daje i KK tez biore udział w lekciach zawsze przed rozpoczęciem treningu pomocy nie wiem co robić
Musisz gdzieś popełniać błąd. Trenuje luzytany wprawdzie od niedawna i jeszcze nie odważyłam się na GP, ale z łatwością osiągam ponad 900 um zobacz tą klacz. Daje tylko klepsydre i mają konika morskiego a um wrodzone najczęściej zaledwie 140. | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| |
| |
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Pon Mar 26, 2012 4:50 am | |
| A kiedy używać towarzysza? | |
|
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Pon Mar 26, 2012 4:52 am | |
| - zαbαvεcкαα napisał:
- A kiedy używać towarzysza?
Obojętnie kiedy. Ja robię towarzysza po zawodach i przejażdżkach. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Pon Mar 26, 2012 4:54 am | |
| Towarzysza najlepiej na początku, ponieważ wtedy zabiera najmniej energii |
|
| |
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Pon Mar 26, 2012 4:56 am | |
| - Philipek napisał:
- zαbαvεcкαα napisał:
- A kiedy używać towarzysza?
Obojętnie kiedy. Ja robię towarzysza po zawodach i przejażdżkach. Aha, bo moja siostra ma konia fryza, który ma feniksa. Link do konia : http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=8286361 | |
|
| |
Evangeline Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Czw Mar 29, 2012 9:01 am | |
| Ja się męczę z nią : Klik Klacz nie do GP, do rozpłodu, ale wypróbuję ją | |
|
| |
Calma Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Calma Liczba postów : 658 Dołączył : 18/08/2011
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Pią Mar 30, 2012 9:03 am | |
| do czego polecacie walijczyki? | |
|
| |
Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Pią Mar 30, 2012 9:54 am | |
| Calma do galopu, ale na razie mają raczej zbyt małe pg żeby startować w GP | |
|
| |
gabriela żołądź W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : gabriela żołądź Liczba postów : 357 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Sob Mar 31, 2012 1:40 pm | |
| Zaprzyjaźniłam się już z poradnikiem i uważam że jest bardzo fajny.Tylko nie wiem czy ten źrebak będzie się nadawał do GP? http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=8341536 Pierwszy raz będę trenowała konia do GP i nie wiem jakiego towarzysza wybrać:ducha, smoka, sowe, wiewiórkę czy kota. | |
|
| |
Wisth Już coś wie
Liczba postów : 143 Dołączył : 26/01/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Sob Mar 31, 2012 2:43 pm | |
| Dość przyzwoite umki tym źrebakiem wyciągniesz, ale z tym PG- nie ma szans w GP, niestety. Co zresztą było pisane w innym temacie. Towarzysz; najlepiej duch- największy bonus+możliwość natrzaskania pdków w czasie treningu, gdy zostaną same lekcje do robienia. | |
|
| |
mimi868 Nowy
Nick w grze : mimi868 Liczba postów : 2 Dołączył : 17/07/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Czw Gru 06, 2012 4:50 am | |
| hej ja mam pytanie odnośnie tych wszystkich poradników , jedni mówią żeby trenować od najgorszej do najlepszej umiejętności inni odwrotnie, jedni ze długie kłusem inni krótkie i więc tu człowieku badz madry.... proszę o rozstrzygniecie tego ? czy ktoś publikuje zły poradnik zeby innym graczom nie powodziło sie w grze czy o co tu chodzi?? | |
|
| |
Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Czw Gru 06, 2012 6:41 am | |
| - mimi868 napisał:
- hej ja mam pytanie odnośnie tych wszystkich poradników , jedni mówią żeby trenować od najgorszej do najlepszej umiejętności inni odwrotnie, jedni ze długie kłusem inni krótkie i więc tu człowieku badz madry.... proszę o rozstrzygniecie tego ? czy ktoś publikuje zły poradnik zeby innym graczom nie powodziło sie w grze czy o co tu chodzi??
Jeżeli trenujesz konia pod gp to nie ma znaczenia od której umiejętności zaczniesz bo i tak trzeba wytrenować i pogrubić wszystkie. Podobnie z przejżdżkami i tak musisz mieć galopy klusy i skoki i tak. To, które przejażdżki wybierzesz zależy od Ciebie. Sprawdzałam na bliźniakach (2 koniach o tych samych umkach, pg itd) i oba wytrenowały mi sie dokladnie tak samo a u jednego robiłam trening zaczynając od najlepszych umiejętności do najgorszych u drugiego zwyczajnie po kolei jadąc paskami od góry. Tylko w przypadku BLUP-owania czyli treningu pod hodowlę ma to znaczenie, bo musisz jak najszybciej pogrubić 3 najlepsze umiejki i wbić zawody. | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Pią Gru 07, 2012 3:48 pm | |
| Od siebie dodam (uzupełniając wypowiedź powyżej ) Pasek umiejętności najlepszy,najgorszy ma znaczenie w blupowaniu konia. Wtedy zaczynasz od najgorszej um, potem średnia i stop. Tu jest przerwa na zawody i potem kończysz najlepsza. Ta sztuczka jest ważna bo łatwo jest wygrać zawody i zmieścić sie w limicie 10l. Przy treningu do GP blup nie ma żadnego znaczenia. No chyba, że wolisz stracic bonus zwiazany z kastracją. | |
|
| |
CzarownicaSa Nowy
Nick w grze : Kermitek Liczba postów : 32 Dołączył : 14/10/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Pon Gru 10, 2012 2:54 pm | |
| A jak treningi mają się teraz, kiedy nie ma już towarzyszy? Jak trenować np. konie holsztyńskie? | |
|
| |
Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Wto Gru 11, 2012 2:42 am | |
| - CzarownicaSa napisał:
- A jak treningi mają się teraz, kiedy nie ma już towarzyszy? Jak trenować np. konie holsztyńskie?
Pod GP? Dokładnie tak samo Przy czym najpierw bawisz się ze źrebaczkiem i wbijasz mu 60 umiejętności. Ja robię to bez żadnego planu tyle, że czyszczę i karmię na początku, później maksymalnie zabawa do zjechania całkowicie energii, później reszta oporządzania i ile mi energii zostanie to tyle daję zabawy, żeby na koniec zostało 20. Chyba, że robiśz pod blup to wtedy - arrin dokładnie i bardzo dobrze wyjaśniła powyżej. | |
|
| |
Avada Już coś wie
Nick w grze : Slytherinka Liczba postów : 105 Dołączył : 19/05/2012
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik Wto Gru 11, 2012 12:13 pm | |
| - Sheila86 napisał:
- CzarownicaSa napisał:
- A jak treningi mają się teraz, kiedy nie ma już towarzyszy? Jak trenować np. konie holsztyńskie?
Pod GP? Dokładnie tak samo Przy czym najpierw bawisz się ze źrebaczkiem i wbijasz mu 60 umiejętności. Ja robię to bez żadnego planu tyle, że czyszczę i karmię na początku, później maksymalnie zabawa do zjechania całkowicie energii, później reszta oporządzania i ile mi energii zostanie to tyle daję zabawy, żeby na koniec zostało 20.
Chyba, że robiśz pod blup to wtedy - arrin dokładnie i bardzo dobrze wyjaśniła powyżej. Tylko, że do tego sposobu z z zabawami trzeba dać Piętę Achillesa - inaczej trzeba będzie odbić albo na zdrowiu, albo na um. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Trening konia do GP - poradnik | |
| |
|
| |
| Trening konia do GP - poradnik | |
|