Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

GRA - Uwaga na oszustów

Go down 
+45
kara250
koteczek043
Kikyo22
torontko
Cichutka09
koziorożec
CzekoBoom
KikiCatacumba
KikiCatacumba^^
Natusia:)
Barson1990
avrilka
Szarusia16
Calma
Casablanka
weila123
gabriela żołądź
mufff123@o2.pl
eloite
EveDallas
koniki0099
Aki
bazia00
we-runcia
hanka1998
Uśmieszek
Philipek
karolinkaj
xTikTakx
ZetkaEmka
Sweet Rabbit
Hoping.
Pati...xd
Asiaa.
asiiix
Sakura
bartek60
Lubelak
Malto
xkropkaxx
julcia0101
Nevarra
Guzik
Linea2010
LadyArvena
49 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AutorWiadomość
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

Nick w grze : Paulax9
Liczba postów : 1176

GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostSob Sty 07, 2012 4:34 pm

No nie wiem bo tacy co mają -10 karmy to nie są za fajni....
Powrót do góry Go down
http://ourstories.mojeforum.net/
julcia0101
W skromnych progach Zagrody
julcia0101

Nick w grze : julcia0101
Liczba postów : 478

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 08, 2012 7:08 am

Ja zawsze sprawdzam karmę. Dzielę ilość dni stażu przez 30 i wynik porównuję z karmą gracza. Nie dajcie się nabrać na zbyt niską karmę, ale na za wysoką też nie. Ktoś może mieć dużo kasy i kupować mnóstwo kuponów lub dostać np. zestaw 100 z jakiejś okazji, a co się z tym wiąże-złapać kilka pkt karmy i może sb oszukiwać bo dużo ludzi mu uwierzy z powodu wysokiej karmy. Nie mówię, że wszyscy, którzy mają dużo karmy od razu są oszustami, ale takie przypadki jak ten opisany przeze mnie też się zdarzają.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=105227
karolinkaj
Nowy
karolinkaj

Liczba postów : 9

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 08, 2012 7:16 am

To mnie spotkało coś takiego:
Dziewczyna chciała moja różkę za jej 2 beznadziejne konie(różne rasy) ja mówię że nie,toona ze no to z CR,podała kilka.Wtedy ja że nie że może być inna różka, na to ona ze QH da różke, na to ja to ok dobra czyli 1 moja różka za twoją różkę QH.Na to ona ze ona nie tak się umawiała i ze moja różka za jej 2 konie miało być -_-W końcu powiedziałam że jak tak to nie i koniec.Uważajcie na takich!Mogą wam poobracać w głowie
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 08, 2012 7:40 am

Zawsze umawiam się z każdym na to, aby to on wysłał pierwszy. Nie każdy może chcieć to zrobić, ale wolę w ogóle odstąpić od transakcji, niż zostać okradziona. Nawet na swojej prezentacji zaznaczyłam, że mam taki zwyczaj i, że nikt nie musi obawiać się ewentualnego oszustwa z mojej strony. Zbyt długo tutaj gram i zbyt wiele wysiłku włożyłam w to, co w tej chwili osiągnęłam, żebym miała utracić to z powodu jednego wyskoku i zgłoszenia do administracji. To robią zazwyczaj "dzieciuchy" (nie obrażając całej reszty naszej wspaniałej młodzieży Smile) z kilkunasto- lub kilkudziesięciodniowym stażem. Jeżeli samemu dochodzi się do wszystkiego, bardziej szanuje się swoją, jak i cudzą pracę.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
karolinkaj
Nowy
karolinkaj

Liczba postów : 9

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 08, 2012 7:45 am

Ja 6 miesięcy temu doświatczyłam oszustwa.
Szukałam Łez,a miałam dać za nie Roga ogiera Pinto.Napisała do mnie graczka, z trochę mniejszym stażem i karmą,ale ufałam jej,na prezce miała napisane ze ja oszukano.Więc wystawiłm ogiera ona kupiła i napisała że Łzy są.Ja patrzę na wymiany ale ich tam nie było.Ona napisała ze muszą być,chyba ze mam głupi komputer.Mój komputer jest dobry a ona mnie oszukała.Do dziś nie mam łez.
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 08, 2012 8:18 am

Zgłosiłaś to do moderatorów czy Administracji? Konia nie odzyskasz, ale może uda się ukarać oszusta.

Wiecie co? Myślałam, że padnę, gdy weszłam przed chwilą na stronę dziewczyny, która nie chce zwrócić koni hodowli. Dziewczyna perfidnie skopiowała część mojej prezentacji, a gdy napisałam jej o zwrocie konia i usunięciu tego, co skopiowała, odpisała mi jako swój sitter, twierdząc, że nie ma jej teraz na Howrse. Paranoja na kółkach... Dziewczyna została oczywiście zgłoszona i do modów i na czarną listę. Za jakiś czas będziecie mogli obejrzeć sobie jej wyczyny w dziale z opiniami o graczach.
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

Nick w grze : Paulax9
Liczba postów : 1176

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 08, 2012 8:37 am

Normalnie szkoda słów.... ja do teraz nie odzyskałam konia z KF,ZJ ZP itp. ani konia, którego mi wykastrowano :// Sad
Powrót do góry Go down
http://ourstories.mojeforum.net/
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 08, 2012 9:29 am

karolinkaj napisał:
Ona napisała ze muszą być,chyba ze mam głupi komputer.Mój komputer jest dobry a ona mnie oszukała.Do dziś nie mam łez.
Miałam identyczną sytuację. Pewna dziewczyna,zaoferowała mi Zestaw Nyks za moją ulubioną rożkę z cennymi przedmiotami z Czarnego Rynku. Zgodziłam się na to i uprzedzałam ją,że jeśli będzie nieuczciwa zgłoszę ją. Ona napisała spokojnie "Dobrze" Niczego nie podejrzewałam. Zgodnie z umową jednorożca wystawiłam i co się okazało ? OSZUKAŁA MNIE. Pisałam do niej bardzo dużo wiadomości,że jak nie odda rogatki lub Nyksa to będzie źle. Po czym odparła,że muszę miec dziwny komputer,bo u niej pisze,że odebrałam ZN. Zgłosiłam ją,ona usunęła oczywiście konto. Jednorożki do dziś nie mam... Od tamtej pory zawsze patrzę na ilośc punktów karmy,stażu oraz czy ten gracz jest uczciwy.

Albo kiedyś,graczka z niskim stażem napisała do mnie czy sprzedam jej jednego konia. W sumie na tym koniu mi nie zależało,ale była jedna przeszkoda-nie miała dostępu do sprzedaży zarezerwowanej. Napisałam jej,że nie ma do takich rzeczy dostępu ze względu na punkty karmy. A ona:
-To pożycz mi,bo widzę że masz ich dużo
-Haha,nie żartuj sobie. Smile Punkty karmy TY sama zdobywasz,nie da się ich przeslac. Polecam Ci przeczytac poradnik Howrse dla początkujących.
-Zgłoszę Cię.

Później już nie miałam ochoty z nią pisac,bo widac było że wcale się nie zna. Praktycznie nie była to oszustka,ale jest dowód na to,że niedoświadczeni gracze wcale się nie znają.
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 08, 2012 10:04 am

Niektórzy uważają, że nie warto zgłaszać. Jednak przy poprawnych zgłoszeniach karma oszustom leci Smile

Dziś otrzymałam kolejną wiadomość, która to potwierdza. Ksywki graczki nie podam, bo może sobie nie życzy

Cytat :
Jak wiesz zostałam oszukana. Więc napisałam do oszustki podobną wiadomość poprzez konto mojej koleżanki. Minęło kilka dni a ona nie odpowiadała (chociaż wchodziła na konto) Więc postanowiłam ją zgłosić na kontakt. Ku mojemu zdziwieniu z 6pkt karmy pozostało jej 0

Z tą podobną wiadomością, chodzi o wzór jaki jej podesłałam Wink Czasem działa odzyskiwanie, a jak nie - warto zgłosić i ukarać. Takiej osobie jak powyższa, która posiada ponad 170 dni stażu, ciężko teraz będzie z taką karmą coś zdziałać Wink A szansę na zrehabilitowanie się miała. Tylko nie skorzystała.

Czyli jeszcze raz namawiam - zgłaszajcie! Byle z dowodami. No i najpierw próbujcie jednak odzyskać skradzioną rzecz Wink Jak ktoś będzie potrzebował wzoru - może do mnie napisać to podeślę. Chodzi o to, by napisać do złodzieja tak, by nie mógł was zgłosić (lub jeśli jesteście zablokowani i pisze w waszym imieniu znajoma - to jej), kulturalnie, spokojnie. Powiedzieć mu co, jak i dlaczego. Że jeśli nie odda konia/rzeczy w najbliższym czasie to zgłaszacie...

Ostatnio udało się też odzyskać konia z DJ. Warto próbować. Czasem ten oszust to po prostu dzieciak, którego wcześniej oszukano, więc on teraz też chce być górą.

I jak zgłaszacie - bez dowodów na 100% odrzucą zgłoszenie. Jak z dobrymi dowodami - na 99,99% ukarzą oszusta
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 08, 2012 10:31 am

A właściwie...

Wzór wiadomości, do wysłania dla złodzieja (jeśli masz zablokowaną pocztę):
Spoiler:

Cytat :
Piszę w imieniu XXX, której zablokowałaś możliwość wysyłania do Ciebie informacji.
Prosiła o poinformowanie Cię, że prosi o zwrot konia - ponieważ właściciel nie może odebrać swojego konia w ciągu 10 dni - konia masz wystawić dla YYY, a ja przekażę jej, jak tylko minie limit.
Konkretnie chodzi o konia "CCC":
LINK DO KONIA

XXX informuje, że posiada dowody twojego oszustwa, w których widać, jak się umawiałyście, jej wywiązanie się oraz twoje zablokowanie poczty. Jeśli nie odzyska konia zgłosi sprawę na kontakt z dokładnym opisem i dowodami. Jak dotychczas osoby które wysyłały tak sformułowane skargi wygrywały - osoby oszukujące zostały ukarane zmniejszeniem karmy. Mamy więc podstawy przypuszczać, że u Ciebie sytuacja będzie wyglądała podobnie. [jeśli gracz wyglądał na uczciwego można dodać coś w stylu: "Szkoda by było, ponieważ widać, że konto masz poważne - X punktów karmy, Konto Pegaza, ponad milion Equus... A tu taka sytuacja z Twojej strony."]

XXX jednak nie zależy na ukaraniu Ciebie, lecz odzyskaniu skradzionej własności. Jeśli koń do niej wróci w najbliższym czasie (przekazany przeze YYY) - zapomni ona sprawie. Wyjdziecie obie na zero.
Jeśli jednak koń nie powróci do prawowitej właścicielki - zgłoszenie zostanie wysłane na kontakt, sprawa zostanie rozpatrzona i Twój uczynek zostanie ukarany.

Ponieważ możesz sądzić, że żadnych dowodów nie posiadamy, przedstawiam Ci link:
LINKI DO DOWODÓW
Mamy tam trzy dowody:
- widać waszą umowę - zobowiązałaś się za konia XXXX przekazać jej innego konia/coś z CR
- widać, że odebrałaś konia od niej, ona natomiast od Ciebie nie otrzymała
- widać, że ją zablokowałaś

Opieramy się także na punkcie 10 regulaminu gry:
"Nie może pochwalać przestępstw albo wykroczeń przeciwko ludzkości" - gdzie przez ludzkość rozumie się także graczy. A kradzież i oszustwo są przestępstwami.

O ile zgłoszenia bez dowodów modzi i kontakt sobie odpuszczają, ponieważ każdy w złości na kogoś innego mógłby takie zgłoszenie zmyślić, o tyle z dowodami traktują poważnie.
Teraz więc Twój wybór - oddaj konia, którego zdobyłaś poprzez oszustwo, albo oczekuj zmniejszenia karmy w najbliższych dniach.

XXX prosi także o odblokowanie jej poczty, by mogła w przyszłości się z tobą skontaktować.

Proszę o pilny kontakt i decyzję z Twojej strony. Brak odpowiedzi traktujemy jako brak zgody na oddanie skradzionego konia oraz Twoją zgodę na poddanie się karze wymierzonej przez Owlient.

Z poważaniem
VVV
z upoważnienia XXX

Przekształcacie to pod swoją sytuację. Pamiętajcie o kulturze, żeby wam karma przez oszusta nie poleciała Wink No i musicie pozwolić wyjść złodziejowi z honorem z sytuacji. Jak powiecie, że i tak go zgłosicie, to wam nie odda, bo tylko straci. Dajcie mu wybór - albo straci konia, albo karmę.

Jak się odezwie - działacie. Jak odda konia/rzecz - zapominacie o sprawi. Jak nie odda/oleje piszecie do moda lub od razu na kontakt.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 08, 2012 11:11 am

Jeżeli chodzi o "moją" oszustkę, to nie wiem, czy będzie ukarana z powodu próby przywłaszczenia sobie koni z mojej hodowli i kopiowania części kodu HTML, ale swoje uzyskałam i to jest dla mnie najważniejsze. Odzyskałam wszystkie konie, a jej prezentacja została skasowana. Tylko dlaczego musiałam aż fatygować Calvanę, żeby zainterweniowała w mojej sprawie? Rolling Eyes

Teraz jednak z pewnością może być na świeczniku u modów, gdyż wiadomo już, że albo podaje się za swoją sitterkę, która rzekomo opiekuje się jej kontem nie będąc w zależności współdzielenia (loguje się głównym loginem i hasłem konta) albo rzeczywiście ma sitterkę, która wchodzi na jej konto przez jej login i hasło, co jest zabronione, jak wspomniała mi sama Calvana... W każdym razie cieszę się, że udało się sprawę załatwić. Wątpliwa przyjemnością jest dla mnie zgłaszanie kogokolwiek Adminom czy Modom, ale w tym wypadku zaistniała taka konieczność i nie miałam zamiaru dawać się robić w trąbę przez kogoś, kto nadwyrężył moje zaufanie. W tej chwili z kimś innym prowadzi hodowlę i zobaczymy, jak długo w niej wytrwa i czy znów nie zechce tamtych osób zrobić w bambus.

Ludziska, ja również apeluję do Was, jeżeli zostaliście w jakikolwiek sposób oszukani lub próbowano Was oszukać, zgłaszajcie to bezwzględnie. Zgłaszajcie i jeszcze raz zgłaszajcie!. Jeżeli nie pomoże Wam jeden mod, piszcie do drugiego i tak do skutku.
Powrót do góry Go down
Asiaa.
Przyjaciel Zagrody
Asiaa.

Nick w grze : Veaphilus
Liczba postów : 1399

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 08, 2012 1:14 pm

Sakura-Calavane xD
A tak wgl,to gratulacje ,ze się udało GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 1234489951 GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 669040150
Powrót do góry Go down
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

Liczba postów : 500

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostPią Sty 13, 2012 9:43 am

mnie też kilka razy oszukali... fajnie by było gdyby takim oszustom usuwali konta... . Np gracz sarag1998 to masakra... oszukała mnie i moja wspólniczke (i ja i ona wysłałyśmy zgłoszenia) a ona ma nadal 7 pkt karmy Shocked Evil or Very Mad .

PS. Jak piszecie zgłoszenie na kontakt to radzę dopisać ,,proszę poinformować mnie o dalszym przebiegu sprawy'' czy coś... bo dopiero jak tak dopisałam to odpisali, że ukarają gracza (HIP HOP) i faktycznie ma ileś tam na -. Ale reszta co wysyłałam nadal ma na +
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=113015
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 8:54 am

To jest niesłychane, jak zabawni potrafią być niektórzy gracze... Nie wiem, co mam myśleć na temat tej wiadomości. Czy mam się śmiać, czy może załamać ręce Rolling Eyes ...

Spoiler:

Jakiś czas temu (chyba ok. tygodnia, ale nie pamiętam już dokładnie) kupiłam od kogoś (nawet nie sprawdzałam, od kogo - na co mi ta wiedza?) klacz startową z kilkoma rzeczami z CR. Dzisiaj graczka wystosowała mi taką oto wiadomość Suspect . Odpisałam jej pytaniem - dlaczego miałabym niby oddawać jej konia, skoro normalnie go kupiłam? Sprzedała go, zatem ni mniej, ni więcej koń nie należy już do niej. Wydaje się dziewczynie, że ktoś jej konie za darmo wytrenuje, później będzie musiał zwrócić... Paranoja Rolling Eyes
Powrót do góry Go down
Uśmieszek
ZAGRODZIANIN
Uśmieszek

Nick w grze : Uśmieszek06
Liczba postów : 1132

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 9:37 am

Z niektórymi graczmi to naprawdę....Np. Graczka soniuś - można powiedzieć, że mnie oszukała. Wystawiłam rogatego hanowera na sprzedaż. W imieniu wpisałam "lub RO". Napisała do nie, abym jej wystawiła konika za 10000Equus, a ona mi wyśle w poniedziałek(był wtorek) rzecz o wartości jednego kuponu. Zgodziłam się-staż 80 dni, karma w porządku. Sprawdziłam listę na Zagrodze-nie było jej. Ale zaufałam. W środę napisałam, że czekam na przedmiot. A ona....wysłała mi miśka. Masakra. Po czym usunęła konto.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=295856
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 1:18 am

Brak słów.
Nevarra - no ... niezły pomysł.
Ale od razu od -1 ?
Może -2 ? Bo niektórzy nie mają na weterynarza ...
też to miałam "podaj mi swoje hasło a doładuję ci 100 kuponów.
GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 2603259518 mojej koleżance ukradli konie i skasowali konto Sad(
Powrót do góry Go down
Guzik
Przyjaciel Zagrody
Guzik

Nick w grze : guzikova :D
Liczba postów : 838

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 1:39 am

Na szczęście spotkałam się tylko z jednym przypadkiem oszustwa: "Proszę będziemy mieć razem twoje konto? Będę doładowywać co miesiąc 30 kuponów!". Oczywiście, że głupia nie jestem to nie odpisałam, ale teraz żałuję, że nie zgłosiłam.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=147468
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 1:50 am

Szczerze? dla mnie Karma nie jest żadnym wyznacznikiem prestiżu czy uczciwości gracza. Owszem, byłoby tak, i na początku gry naiwnie wierzyłam, że na tym właśnie to polega, gdyby gracz otrzymywał/tracił Karmę wyłącznie za swoje poczynania w grze. Ileś dobrych uczynków - Karma w górę. Ileś oszustw - Karma w dół. Ale nie oszukujmy się, aktualnie Karma świadczy tylko i wyłącznie o tym, czy gracz inwestuje realne finanse w grę, czy nie. Wystarczy, że oszust kupi sobie parędziesiąt kuponów i już udaje aniołka. Dlatego ten barometr uczciwości moim zdaniem leży i kwiczy.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 1:56 am

Malto napisał:
Szczerze? dla mnie Karma nie jest żadnym wyznacznikiem prestiżu czy uczciwości gracza. Owszem, byłoby tak, i na początku gry naiwnie wierzyłam, że na tym właśnie to polega, gdyby gracz otrzymywał/tracił Karmę wyłącznie za swoje poczynania w grze. Ileś dobrych uczynków - Karma w górę. Ileś oszustw - Karma w dół. Ale nie oszukujmy się, aktualnie Karma świadczy tylko i wyłącznie o tym, czy gracz inwestuje realne finanse w grę, czy nie. Wystarczy, że oszust kupi sobie parędziesiąt kuponów i już udaje aniołka. Dlatego ten barometr uczciwości moim zdaniem leży i kwiczy.

No dosłownie, już miałam to napisac. Za większośc oszustw też nie odejmuje karmy, więc sama czasami nie wiem, czy ufac czy nie :/
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Uśmieszek
ZAGRODZIANIN
Uśmieszek

Nick w grze : Uśmieszek06
Liczba postów : 1132

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 2:06 am

Fajnie by było gdyby 'Strona mojej Karmy' była dostępna dla wszystkich. Tam jest wszystko napisane.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=295856
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 3:21 am

Otóż to. Tym bardziej, że jako początkujący gracz, bardzo łatwo można dorobić się ujemnej karmy. Co bardziej niezorientowani nie wiedzą, że nie należy robić sobie Hyde Parku z forum Howrse, poza tym, ja również jako początkujący gracz nie straciłam o mało mojej zerowej karmy, gdy zniknęła mi tabliczka z informacją, że moja klacz właśnie rodzi i mam na nią kliknąć. Wiadomo już, że nawet za drobne przewinienia można stracić karmę, o czym przekonało się na pewno wiele osób, nawet z naszego forum. Poza tym, nawet jeśli ktoś straci te punkty karmy, a ma niewielki staż, łatwo może nadrobić kupnem kuponów, zatem karma jest tylko połowicznie wyznacznikiem doświadczenia gracza w grze. Doświadczenia, nie uczciwości...
Powrót do góry Go down
we-runcia
Raczkujący
we-runcia

Nick w grze : we-runcia
Liczba postów : 58

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 4:23 am

do mnie ktoś napisał tak :
Nic a chcesz zh ? Mam ich dużo a konie z zj mi się nie podobają. Połączymy konta i ty sobie wtedy je weźmiesz
a ja na to :
taka za co ? jak chcesz połączyć konta współdzielenie ?
a ona
nie, podajemy sobie hasła ( mogę pierwsza ) i ty sobie przesyłasz zh a ja mam satysfakcję że mi ufasz

ja
nigdy nie podam ci hasła takie bajki to nie ze mną sory !!!zostałam już tak kiedyś oszukana !
ona

ja też i wiem jakie to uczucie ( serio )miałam super konie .a wymiany mogę dokonać 2 a ich jest więcej
ja
dobra to daj mi 2
a mogę współdzielenie ?
ona możesz ale jutro bo dziś kończę
PO CZYM GRACZ JEST NA HOWRSE PRZEZ NASTĘPNE 2 H !!
nie dostałam współdzielenia a gracza na howrse już nie ma !? Shocked
Powrót do góry Go down
bazia00
Nowy
bazia00

Nick w grze : bazia00
Liczba postów : 11

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 12:16 pm

Ja dzisiaj sprzedałam ogiera z kilkoma gwiazdkami, dynią i zestawem atlanty i czymś jeszcze. Gracz chciał go kupić za zestaw nyx i błagał o to bym wystawiła 1-wsza bo go oszukali niedawno. Ja tez się zapieralam ale gdy użył argumentu ze ma 2 moderatorów w znajomych i niezłe miejsce w rankingu no to się zgodziłam i co mam?! KONIA BRAK I ZESTAWU TEŻ bo oczywiście on nie jest szustem... taa jasne niedługo nie będę nikomu ufała! Zgłosiłam go ale nie wiem czy adm. mi odda konia lub chociaż Nyx .... Crying or Very sad jak mi nic nie dadzą to chociaż mogli by mu konto zniszczyć! CZy ktoś może zna tego gracza : kasijasek2002 ???
Powrót do góry Go down
http://www.wix.com/basik98/howrse
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 4:39 pm

Dziewczyny, nigdy nie gódźcie się na takie propozycje. Najprawdopodobniej sa to próby oszustwa.

bazia00, następnym razem nie dawaj się zastraszyć modami, oni nie mają prawa wywierać na Tobie presji, abyś sprzedała komukolwiek konia lub dała jakąkolwiek rzecz. Pisz do moderatorów i do Administracji, ile się tylko da, do skutku. Przy okazji możesz podać gracza na czarną listę na naszym forum. Będzie wtedy wiadomo, że na tego gracza należy uważać. Zajrzyj również do instrukcji Arwenki dotyczącej postępowania w przypadku oszustwa Smile
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 22, 2012 3:30 am

A ja już przestaję być miła i uczynna. Pożyczyłam nieśmiertelną klacz 100 blup do zadania, nie mogłam jej odkupić wcześniej niż po 10 dniach (które mijają dzisiaj), a ów gracz konia sprzedał a swoje konto usunął. Tak więc sorki - ale zaczynam hołdować staremu przysłowiu "dobry zwyczaj - nie pożyczaj". Czyli jakieś 40-45 tysięcy jestem w plecy.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostNie Sty 22, 2012 6:52 pm

Wygląda na to, że trzeba zlustrować każdego, jak w banku potencjalnych kredytobiorców, bo w każdej chwili można pozbyć się dobrego konia lub cennego przedmiotu :/. Ja zawsze zwracam wszystko najszybciej, jak się da. Chyba, że druga strona nie chce zwrotu, wtedy w porządku. Ani mi się śni kogokolwiek oszukiwać.
Powrót do góry Go down
Aki
Przyjaciel Zagrody
Aki

Nick w grze : Akira.
Liczba postów : 1998

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 24, 2012 11:17 am

GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 Przechwytywaniehi

Cóż, kolejny oszust-.-
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1947323
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 24, 2012 1:23 pm

myszko,ona do mnie też pisała...
GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 A2vwk7

Trzeba ją zgłosić,bo jakiś gracz się na to nabierze i już ma gwarantowane oszustwo. :/
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
koniki0099
W skromnych progach Zagrody
koniki0099

Liczba postów : 374

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostPią Sty 27, 2012 5:47 am

Raz pożyczyłam konia koleżance i jej ktoś ukradł konto. A koń miał ponad 400 wygranych zawodów w kłusie, zestawy Nyks i Harmonii...
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 11:35 pm

A ja dzisiaj trafiłam na takie oto hasło na prezentacji:
Cytat :
PRZYJMUJĘ KONTA DO SKASOWANIA PODAJESZ TYLKO HASŁO TO NIC NIE KOSZTUJE.
Eee... Gdybym ja zdecydowała się usunąć konto, to raczej bym nikomyu hasła nie dawała, wszystko z wymian stopniowo porozdawała, a konie za malutkie ceny sprzedała.... Ale żeby coś takiego... Chyba założę własny biznes - właśnie taki Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Sponsored content

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 2 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

GRA - Uwaga na oszustów
Powrót do góry 
Strona 2 z 4Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Uwaga uwaga !
» UWAGA
» UWAGA!
» Uwaga na włamania !!
» GRA - UWAGA na podszywającą się pod aleksandrową

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach