Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

GRA - Uwaga na oszustów

Go down 
+45
kara250
koteczek043
Kikyo22
torontko
Cichutka09
koziorożec
CzekoBoom
KikiCatacumba
KikiCatacumba^^
Natusia:)
Barson1990
avrilka
Szarusia16
Calma
Casablanka
weila123
gabriela żołądź
mufff123@o2.pl
eloite
EveDallas
koniki0099
Aki
bazia00
we-runcia
hanka1998
Uśmieszek
Philipek
karolinkaj
xTikTakx
ZetkaEmka
Sweet Rabbit
Hoping.
Pati...xd
Asiaa.
asiiix
Sakura
bartek60
Lubelak
Malto
xkropkaxx
julcia0101
Nevarra
Guzik
Linea2010
LadyArvena
49 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4
AutorWiadomość
Cichutka09
Nowy
Cichutka09

Liczba postów : 4

GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 Empty
PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostWto Mar 27, 2012 8:58 am

Ja zostałam okradziona na skalę masową bo ktoś mi złamał hasło [a miałam trudne, składające się z liter i cyfr], posprzedawał lub po uśmiercał konie z mojej hodowli 19 * którą sama zaczynałam od 0* po czym skasował konto. W mojej historii byłam w 1pierwszej 100 rankingu ogólnego, miałam 7 Boskich, dużo kasy i rzeczy z CR. Zdołałam tylko uratować moje dwa najcenniejsze konie z hodowli luzytanów Sad GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 1003141885 dobranoc
TRUE STORY
obecnie mój nick to Cichutka09 a poprzednio cichutka09 GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 3864879675
a najgorsze, że takich osób jak takie na howrse jest coraz więcej... GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 1161369272
moje dwa konie które przetrwały na razie są u mojej kolerzanki Asiulka12.

★Ninja la Silla★ ✬ ∟µ§¡†๑ภ○ Stars ✬
Cookie ✬ ∟µ§¡†๑ภ○ Stars ✬
Powrót do góry Go down
Cichutka09
Nowy
Cichutka09

Liczba postów : 4

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostWto Mar 27, 2012 9:00 am

PS. Ta graczka to Bella123454321
Powrót do góry Go down
gabriela żołądź
W skromnych progach Zagrody

Nick w grze : gabriela żołądź
Liczba postów : 357

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostWto Mar 27, 2012 10:57 am

Cichutka to może napisz na swojej prezentacji żeby na nią uważać bo nie wiadomo co może jeszcze zrobić. Evil or Very Mad
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1561481
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostPon Kwi 09, 2012 10:34 am

Oto, co dostałam dzisiaj:
Spoiler:

Oczywiście, gracza już na Howrse nie ma Laughing
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Calma
Przyjaciel Zagrody
Calma

Nick w grze : Calma
Liczba postów : 658

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostPon Kwi 09, 2012 10:35 am

hahahahahah
Powrót do góry Go down
Sweet Rabbit
ZAGRODZIANIN
Sweet Rabbit

Nick w grze : Rabbitek
Liczba postów : 1911

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostPon Kwi 09, 2012 11:11 am

LadyArvena napisał:
Owlient powinien coś pokombinować z tą kasacją... Bo coraz częściej po włamach konta są kasowane. Dzięki temu brak dowodów. Przydałoby się coś w stylu, że jak dajemy do kasacji, to konto jest zamrażane. I jak przez dajmy na to 7 dni nie wejdzie się z powrotem to wtedy całkowicie się skasuje. Jeśli jednak się zaloguję (bo się rozmyśliłam, lub to złodziej mi ustawił do skasowania) to kasacja zostaje anulowana.
Ale raczej wysyłanie na kontakt tego nie ma sensu. Musiałoby dużo osób na ten temat pisać, żeby zwrócili na to uwagę..

Może by przy usunięciu konta trzeba by było potwierdzić e-mail który się podało na początku gry?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1311909
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostPon Kwi 09, 2012 11:24 am

Sweet, ale jak włamywacz zmieni e-mail to co wtedy?
Powrót do góry Go down
Szarusia16
Przyjaciel Zagrody
Szarusia16

Liczba postów : 745

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostPon Kwi 09, 2012 11:33 am

Apple, rozwiązanie:
gdy chcesz zmienić e-mail to musisz to na stary e-mail przyjdzie ci potwierdzenie
jak chcesz usunąć konto to też przychodzi potwierdzenie na e-mail
ale nie, lepiej mieć użytkowników w d....
Powrót do góry Go down
torontko
Nowy
torontko

Liczba postów : 20

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostSob Kwi 21, 2012 8:59 am

Ja piernicze ludzie to mają tupet.Dzięki że to umieściliście tongue
Powrót do góry Go down
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

Nick w grze : Kikyo22
Liczba postów : 1083

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostSob Kwi 21, 2012 12:30 pm

Wiecie co? Mam dziwne przeczucie, ze ci oszuści biorą się z tej strony, albo biorą oni z stąd te wszystkie informacje o nas i naszych kontach. Bo jak by nie patrzeć, to zawsze ktoś z tej strony zostaje okradziony Surprised Przeraza mnie ta myśl :c
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostSob Kwi 21, 2012 12:59 pm

''Witaj,

W związku z licznymi próbami wyłudzenia haseł, które miały miejsce w ostatnich dniach przypominamy:

- Nikt z załogi zajmującej się Howrse nigdy nie poprosi Cię o hasło do konta. Jeśli otrzymasz kiedykolwiek wiadomość prywatną od osoby, która podaje się za członka obsługi gry (np. administratora) i prosi Cię o podanie hasła, zgłoś ją natychmiast jako nadużycie i nie podawaj swojego hasła do konta.

- Osoby oferujące dodanie do konta Kuponów, pod warunkiem otrzymania Twojego hasła są oszustami. Jeśli kiedykolwiek otrzymasz wiadomość prywatną od osoby, która utrzymuje, że może dodać do Twojego konta Kupony, pod warunkiem, że podasz jej swoje hasło, zgłoś ja natychmiast jako nadużycie i nie podawaj hasła do konta.

Pamiętaj, że jako właściciel konta jesteś odpowiedzialny za jego bezpieczeństwo. Graj rozsądnie i nie udostępniaj swojego hasła nikomu!

Życzymy Ci bezpiecznej gry,
Załoga Howrse''

Dostałam takową wiadomość na PW.Czyżby zaczęli się tym interesować? Laughing
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostSob Kwi 21, 2012 1:26 pm

Ja też dostałam. Albo zaczęli się interesować, albo tylko udają :p
Powrót do góry Go down
gabriela żołądź
W skromnych progach Zagrody

Nick w grze : gabriela żołądź
Liczba postów : 357

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostSob Kwi 21, 2012 1:38 pm

Zapewne udają...Bo raczej nagle nie przejeli by się graczami z problemami.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1561481
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostSob Kwi 21, 2012 3:21 pm

gabriela żołądź napisał:
Zapewne udają...Bo raczej nagle nie przejeli by się graczami z problemami.

A powinni, bo dzięki nim (czyli nam xD) zarabiają, wiec mogliby wreszcie ruszyć swoje tyłki i coś z tym zrobić.
Powrót do góry Go down
koteczek043
Już coś wie
koteczek043

Nick w grze : Felis.
Liczba postów : 128

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostNie Kwi 22, 2012 1:46 am

mi się wydaje że powysyłali takie wiadomości bo mają pozapychany kontakt zgłoszeniami o włamania xD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1748154
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostNie Kwi 22, 2012 4:31 am

Koteczek, może masz racje.
Ale nie byloby tak gdyby cos z tym zrobili, a nie tylko siedzą i czekają na jakiś cud. Przeciez ten problem sam się nie rozwiąże...
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostNie Kwi 22, 2012 4:44 am

koniara1237 napisał:
''Witaj,

W związku z licznymi próbami wyłudzenia haseł, które miały miejsce w ostatnich dniach przypominamy:

- Nikt z załogi zajmującej się Howrse nigdy nie poprosi Cię o hasło do konta. Jeśli otrzymasz kiedykolwiek wiadomość prywatną od osoby, która podaje się za członka obsługi gry (np. administratora) i prosi Cię o podanie hasła, zgłoś ją natychmiast jako nadużycie i nie podawaj swojego hasła do konta.

- Osoby oferujące dodanie do konta Kuponów, pod warunkiem otrzymania Twojego hasła są oszustami. Jeśli kiedykolwiek otrzymasz wiadomość prywatną od osoby, która utrzymuje, że może dodać do Twojego konta Kupony, pod warunkiem, że podasz jej swoje hasło, zgłoś ja natychmiast jako nadużycie i nie podawaj hasła do konta.

Pamiętaj, że jako właściciel konta jesteś odpowiedzialny za jego bezpieczeństwo. Graj rozsądnie i nie udostępniaj swojego hasła nikomu!

Załoga Howrse''

Nie. Oni nie zaczęli interesować się włamaniami, tylko po prostu mieli tyle zgłoszeń włamań i kradzieży, że musieli zrobić zasłonę dymną w postaci tego maila. Macie tu na tacy informacje, czego nie należy robić, a jak ktoś wam się włamie, nie miejcie później do nas pretensji. Przecież ostrzegaliśmy.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostNie Kwi 22, 2012 12:32 pm

Sakura napisał:
koniara1237 napisał:
''Witaj,

Załoga Howrse''

Nie. Oni nie zaczęli interesować się włamaniami, tylko po prostu mieli tyle zgłoszeń włamań i kradzieży, że musieli zrobić zasłonę dymną w postaci tego maila. Macie tu na tacy informacje, czego nie należy robić, a jak ktoś wam się włamie, nie miejcie później do nas pretensji. Przecież ostrzegaliśmy.
Najlepiej przestrzec i nic nie robić-ładne,pospolite zagranie Administracji Howrse Laughing
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
kara250
Już coś wie
kara250

Nick w grze : AC / DC
Liczba postów : 103

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostCzw Maj 03, 2012 6:14 am

z tą wiadomością to oni wysyłają zaszyfrowane "nie zawracaj nam gitary bo nas to nie obchodzi", a tyłków ruszyć im się nie chce.
Powrót do góry Go down
Arrin
Przyjaciel Zagrody
Arrin

Nick w grze : Arrin
Liczba postów : 517

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostCzw Sie 23, 2012 5:05 pm

Ruszyć się nie łaska, ale kasę za kupony to by chcieli GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 4282798970
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2202596
Linea2010
ZAGRODZIANIN
Linea2010

Nick w grze : Linea2010
Liczba postów : 745

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostNie Lis 11, 2012 6:03 am

Uwaga na maczek_1, sprzedaje kupony, których nie posiada, łatwo się nabrałam, chciałam raz komuś zaufać, i wyszło jak zawsze Laughing
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=358567
kakasandra
Nowy
kakasandra

Nick w grze : kakasandra00x
Liczba postów : 5

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostSob Gru 15, 2012 6:47 am

ja wciągu moich pięknych 100 iluś dni zostałam oszukana tylko raz, przez przypadek, lecz straty były niewielkie.
Czy oszuści mnie nie zauważyli? Czy tylko ja bylam na tyle uważna by ich omijać.
ale zauważyłam też, że od niedawna (czyt. od czasu gdy siedze po kilka godzin na forum) takie wiadomości, że czy sie wymienie, czy oddam konto lub że mają bony na kupony przychodzą do mnie częściej, niż wtedy jak nie wychylałam nosa z konta.
Czy kiedyś było mniej oszustów?
Powrót do góry Go down
kakasandra
Nowy
kakasandra

Nick w grze : kakasandra00x
Liczba postów : 5

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostSob Gru 15, 2012 6:48 am

maczek, w tych czasach nie warto ufać -.-
moja koleżenka też się nabrała, a ja ją ostrzegałam
Powrót do góry Go down
Blagier
Nowy
Blagier

Nick w grze : lilena11
Liczba postów : 8

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostSob Gru 22, 2012 2:33 am

A howrse twierdzi że to forum zachęca do szkodzenia firmie. Taki poradnik na pewno się przyda Very Happy GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 4129996615
Powrót do góry Go down
Minoo
Przyjaciel Zagrody
Minoo

Nick w grze : Minoo
Liczba postów : 652

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipostSro Sty 02, 2013 4:50 am

Dlatego ja nie wymieniam koni za rzeczy z CR czy kupony.
I ignoruje wiadomości od kompletnie nieznajomych ( chyba że chodzi o zaprzyjaźnienie się, wymiana CR, kupno konia czy dołączenie do hodowli itp. ).
Raz dostałam wiadomość że jak im nie dam hasło to zmienią moje życie w piekło, ha ha, to ja im zmieniłam życie w piekło bo po dwóch dniach zgłoszeń do graczy usunął sobie konto bo go tak ludzie znienawidzili! Razz

Ha ha.
Oszuści?
Trzymać się ode mnie z daleka bo inaczej GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 3537133092 !
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2627836&message=change
Sponsored content

PisanieTemat: Re: GRA - Uwaga na oszustów   GRA - Uwaga na oszustów - Page 4 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

GRA - Uwaga na oszustów
Powrót do góry 
Strona 4 z 4Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» Uwaga uwaga !
» UWAGA
» UWAGA!
» Uwaga na włamania !!
» GRA - UWAGA na podszywającą się pod aleksandrową

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach