| GRA - Uwaga na oszustów | |
|
+45kara250 koteczek043 Kikyo22 torontko Cichutka09 koziorożec CzekoBoom KikiCatacumba KikiCatacumba^^ Natusia:) Barson1990 avrilka Szarusia16 Calma Casablanka weila123 gabriela żołądź mufff123@o2.pl eloite EveDallas koniki0099 Aki bazia00 we-runcia hanka1998 Uśmieszek Philipek karolinkaj xTikTakx ZetkaEmka Sweet Rabbit Hoping. Pati...xd Asiaa. asiiix Sakura bartek60 Lubelak Malto xkropkaxx julcia0101 Nevarra Guzik Linea2010 LadyArvena 49 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Cichutka09 Nowy
Liczba postów : 4 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Wto Mar 27, 2012 8:58 am | |
| Ja zostałam okradziona na skalę masową bo ktoś mi złamał hasło [a miałam trudne, składające się z liter i cyfr], posprzedawał lub po uśmiercał konie z mojej hodowli 19 * którą sama zaczynałam od 0* po czym skasował konto. W mojej historii byłam w 1pierwszej 100 rankingu ogólnego, miałam 7 Boskich, dużo kasy i rzeczy z CR. Zdołałam tylko uratować moje dwa najcenniejsze konie z hodowli luzytanów TRUE STORYobecnie mój nick to Cichutka09 a poprzednio cichutka09 a najgorsze, że takich osób jak takie na howrse jest coraz więcej... moje dwa konie które przetrwały na razie są u mojej kolerzanki Asiulka12. ★Ninja la Silla★ ✬ ∟µ§¡†๑ภ○ Stars ✬ Cookie ✬ ∟µ§¡†๑ภ○ Stars ✬ | |
|
| |
Cichutka09 Nowy
Liczba postów : 4 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Wto Mar 27, 2012 9:00 am | |
| PS. Ta graczka to Bella123454321 | |
|
| |
gabriela żołądź W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : gabriela żołądź Liczba postów : 357 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Wto Mar 27, 2012 10:57 am | |
| Cichutka to może napisz na swojej prezentacji żeby na nią uważać bo nie wiadomo co może jeszcze zrobić. | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Pon Kwi 09, 2012 10:34 am | |
| Oto, co dostałam dzisiaj: - Spoiler:
Oczywiście, gracza już na Howrse nie ma | |
|
| |
Calma Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Calma Liczba postów : 658 Dołączył : 18/08/2011
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Pon Kwi 09, 2012 10:35 am | |
| | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Pon Kwi 09, 2012 11:11 am | |
| - LadyArvena napisał:
- Owlient powinien coś pokombinować z tą kasacją... Bo coraz częściej po włamach konta są kasowane. Dzięki temu brak dowodów. Przydałoby się coś w stylu, że jak dajemy do kasacji, to konto jest zamrażane. I jak przez dajmy na to 7 dni nie wejdzie się z powrotem to wtedy całkowicie się skasuje. Jeśli jednak się zaloguję (bo się rozmyśliłam, lub to złodziej mi ustawił do skasowania) to kasacja zostaje anulowana.
Ale raczej wysyłanie na kontakt tego nie ma sensu. Musiałoby dużo osób na ten temat pisać, żeby zwrócili na to uwagę.. Może by przy usunięciu konta trzeba by było potwierdzić e-mail który się podało na początku gry? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Pon Kwi 09, 2012 11:24 am | |
| Sweet, ale jak włamywacz zmieni e-mail to co wtedy? |
|
| |
Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Pon Kwi 09, 2012 11:33 am | |
| Apple, rozwiązanie: gdy chcesz zmienić e-mail to musisz to na stary e-mail przyjdzie ci potwierdzenie jak chcesz usunąć konto to też przychodzi potwierdzenie na e-mail ale nie, lepiej mieć użytkowników w d.... | |
|
| |
torontko Nowy
Liczba postów : 20 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Sob Kwi 21, 2012 8:59 am | |
| Ja piernicze ludzie to mają tupet.Dzięki że to umieściliście | |
|
| |
Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Sob Kwi 21, 2012 12:30 pm | |
| Wiecie co? Mam dziwne przeczucie, ze ci oszuści biorą się z tej strony, albo biorą oni z stąd te wszystkie informacje o nas i naszych kontach. Bo jak by nie patrzeć, to zawsze ktoś z tej strony zostaje okradziony Przeraza mnie ta myśl :c | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Sob Kwi 21, 2012 12:59 pm | |
| ''Witaj,
W związku z licznymi próbami wyłudzenia haseł, które miały miejsce w ostatnich dniach przypominamy:
- Nikt z załogi zajmującej się Howrse nigdy nie poprosi Cię o hasło do konta. Jeśli otrzymasz kiedykolwiek wiadomość prywatną od osoby, która podaje się za członka obsługi gry (np. administratora) i prosi Cię o podanie hasła, zgłoś ją natychmiast jako nadużycie i nie podawaj swojego hasła do konta.
- Osoby oferujące dodanie do konta Kuponów, pod warunkiem otrzymania Twojego hasła są oszustami. Jeśli kiedykolwiek otrzymasz wiadomość prywatną od osoby, która utrzymuje, że może dodać do Twojego konta Kupony, pod warunkiem, że podasz jej swoje hasło, zgłoś ja natychmiast jako nadużycie i nie podawaj hasła do konta.
Pamiętaj, że jako właściciel konta jesteś odpowiedzialny za jego bezpieczeństwo. Graj rozsądnie i nie udostępniaj swojego hasła nikomu!
Życzymy Ci bezpiecznej gry, Załoga Howrse''Dostałam takową wiadomość na PW.Czyżby zaczęli się tym interesować? | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Sob Kwi 21, 2012 1:26 pm | |
| Ja też dostałam. Albo zaczęli się interesować, albo tylko udają :p |
|
| |
gabriela żołądź W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : gabriela żołądź Liczba postów : 357 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Sob Kwi 21, 2012 1:38 pm | |
| Zapewne udają...Bo raczej nagle nie przejeli by się graczami z problemami. | |
|
| |
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Sob Kwi 21, 2012 3:21 pm | |
| - gabriela żołądź napisał:
- Zapewne udają...Bo raczej nagle nie przejeli by się graczami z problemami.
A powinni, bo dzięki nim (czyli nam xD) zarabiają, wiec mogliby wreszcie ruszyć swoje tyłki i coś z tym zrobić. | |
|
| |
koteczek043 Już coś wie
Nick w grze : Felis. Liczba postów : 128 Dołączył : 01/05/2011
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Nie Kwi 22, 2012 1:46 am | |
| mi się wydaje że powysyłali takie wiadomości bo mają pozapychany kontakt zgłoszeniami o włamania xD | |
|
| |
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Nie Kwi 22, 2012 4:31 am | |
| Koteczek, może masz racje. Ale nie byloby tak gdyby cos z tym zrobili, a nie tylko siedzą i czekają na jakiś cud. Przeciez ten problem sam się nie rozwiąże... | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Nie Kwi 22, 2012 4:44 am | |
| - koniara1237 napisał:
- ''Witaj,
W związku z licznymi próbami wyłudzenia haseł, które miały miejsce w ostatnich dniach przypominamy:
- Nikt z załogi zajmującej się Howrse nigdy nie poprosi Cię o hasło do konta. Jeśli otrzymasz kiedykolwiek wiadomość prywatną od osoby, która podaje się za członka obsługi gry (np. administratora) i prosi Cię o podanie hasła, zgłoś ją natychmiast jako nadużycie i nie podawaj swojego hasła do konta.
- Osoby oferujące dodanie do konta Kuponów, pod warunkiem otrzymania Twojego hasła są oszustami. Jeśli kiedykolwiek otrzymasz wiadomość prywatną od osoby, która utrzymuje, że może dodać do Twojego konta Kupony, pod warunkiem, że podasz jej swoje hasło, zgłoś ja natychmiast jako nadużycie i nie podawaj hasła do konta.
Pamiętaj, że jako właściciel konta jesteś odpowiedzialny za jego bezpieczeństwo. Graj rozsądnie i nie udostępniaj swojego hasła nikomu!
Życzymy Ci bezpiecznej gry, Załoga Howrse''
Dostałam takową wiadomość na PW.Czyżby zaczęli się tym interesować? Nie. Oni nie zaczęli interesować się włamaniami, tylko po prostu mieli tyle zgłoszeń włamań i kradzieży, że musieli zrobić zasłonę dymną w postaci tego maila. Macie tu na tacy informacje, czego nie należy robić, a jak ktoś wam się włamie, nie miejcie później do nas pretensji. Przecież ostrzegaliśmy. | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Nie Kwi 22, 2012 12:32 pm | |
| - Sakura napisał:
- koniara1237 napisał:
- ''Witaj,
Życzymy Ci bezpiecznej gry, Załoga Howrse''
Dostałam takową wiadomość na PW.Czyżby zaczęli się tym interesować? Nie. Oni nie zaczęli interesować się włamaniami, tylko po prostu mieli tyle zgłoszeń włamań i kradzieży, że musieli zrobić zasłonę dymną w postaci tego maila. Macie tu na tacy informacje, czego nie należy robić, a jak ktoś wam się włamie, nie miejcie później do nas pretensji. Przecież ostrzegaliśmy. Najlepiej przestrzec i nic nie robić-ładne,pospolite zagranie Administracji Howrse | |
|
| |
kara250 Już coś wie
Nick w grze : AC / DC Liczba postów : 103 Dołączył : 14/01/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Czw Maj 03, 2012 6:14 am | |
| z tą wiadomością to oni wysyłają zaszyfrowane "nie zawracaj nam gitary bo nas to nie obchodzi", a tyłków ruszyć im się nie chce. | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Czw Sie 23, 2012 5:05 pm | |
| Ruszyć się nie łaska, ale kasę za kupony to by chcieli | |
|
| |
Linea2010 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Linea2010 Liczba postów : 745 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Nie Lis 11, 2012 6:03 am | |
| Uwaga na maczek_1, sprzedaje kupony, których nie posiada, łatwo się nabrałam, chciałam raz komuś zaufać, i wyszło jak zawsze | |
|
| |
kakasandra Nowy
Nick w grze : kakasandra00x Liczba postów : 5 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Sob Gru 15, 2012 6:47 am | |
| ja wciągu moich pięknych 100 iluś dni zostałam oszukana tylko raz, przez przypadek, lecz straty były niewielkie. Czy oszuści mnie nie zauważyli? Czy tylko ja bylam na tyle uważna by ich omijać. ale zauważyłam też, że od niedawna (czyt. od czasu gdy siedze po kilka godzin na forum) takie wiadomości, że czy sie wymienie, czy oddam konto lub że mają bony na kupony przychodzą do mnie częściej, niż wtedy jak nie wychylałam nosa z konta. Czy kiedyś było mniej oszustów? | |
|
| |
kakasandra Nowy
Nick w grze : kakasandra00x Liczba postów : 5 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Sob Gru 15, 2012 6:48 am | |
| maczek, w tych czasach nie warto ufać -.- moja koleżenka też się nabrała, a ja ją ostrzegałam | |
|
| |
Blagier Nowy
Nick w grze : lilena11 Liczba postów : 8 Dołączył : 20/12/2012
| |
| |
Minoo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Minoo Liczba postów : 652 Dołączył : 30/12/2012
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów Sro Sty 02, 2013 4:50 am | |
| Dlatego ja nie wymieniam koni za rzeczy z CR czy kupony. I ignoruje wiadomości od kompletnie nieznajomych ( chyba że chodzi o zaprzyjaźnienie się, wymiana CR, kupno konia czy dołączenie do hodowli itp. ). Raz dostałam wiadomość że jak im nie dam hasło to zmienią moje życie w piekło, ha ha, to ja im zmieniłam życie w piekło bo po dwóch dniach zgłoszeń do graczy usunął sobie konto bo go tak ludzie znienawidzili! Ha ha. Oszuści? Trzymać się ode mnie z daleka bo inaczej ! | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: GRA - Uwaga na oszustów | |
| |
|
| |
| GRA - Uwaga na oszustów | |
|