Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Polska vs. Rosja | |
|
+15Herrouash ZetkaEmka Kotek~ LadyArvena katty88888 playerxyz hanka1998 mustang_z_filmu florie Malto xkropkaxx Nevarra EveDallas eloite Linea2010 19 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 10:56 am | |
| Na wódkach w innych krajach jest "4 promile dawka śmiertelna, nie dotyczy Polaków i Rosjan" |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 10:59 am | |
| APX to forum służy do wymiany opinii nt gry a nie szerzenia nienawiści do innych nacji!!!! Proszę przystopuj troszkę |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 11:04 am | |
| O, Pani miła moderator, jakżem ja Paniom dawno widziałam. Co u dzieci? Zdrowe? Mnie gardło boli. Ale dzisiaj piękna pogoda była w Lublinie |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 11:08 am | |
| Jak widać, to ze Ty mnie nie widzisz to wcale nie znaczy, że mnie tu nie ma:) Dziękuję bardzo, dzieciaczki zdrowe |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 11:09 am | |
| No zawsze jesteś z nami duchowo Lisku? A jak twoje uszy? |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 11:11 am | |
| Myślę, że forum to nie miejsce na uprawianie prywaty:) |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 11:13 am | |
| To forum to cała prywata, wiec czemu nie... |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 11:21 am | |
| Myślę, że dalsza dyskusja na ten temat jest bezcelowa. Proszę o nieumieszczanie tekstów dyskryminujących inne osoby i ostrzegam, że kolejne takie wpisy będą kasowane! |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 11:23 am | |
| Ale w żadnym regulaminie nic nie zostało takiego ujęte, niczego też nie podpisywałam... |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 11:26 am | |
| W takim razie przeczytaj Konstytucję RP. Ona obowiązuje nawet Ciebie |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 11:36 am | |
| Mogę wygłaszać moje poglądy... Jeśli ludność rosyjska czuje się obruszona to chyba oni mi powinni o tym powiedzieć, a nie ty. No chyba, że jesteś Rosjanką. To też spór ideologiczny, do którego każdy ma prawo, każdy może je wygłaszać. Nie używam wobec nich słów obelżywych, czy też zakłamuje prawdę. Więc proszę, gdzie popełniam błąd? |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 11:47 am | |
| Jako moderator tego forum mam obowiązek dbać o to, żeby było na nim przestrzegane prawo. |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 11:49 am | |
| Jestem niegrzeczna zatem? |
| | | florie Już coś wie
Liczba postów : 121 Dołączył : 23/09/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 12:27 pm | |
| [quote="dorcis"] - APX napisał:
PG 900 raczej nie osiągną z racji tego, że są teraz najlepszą rasą na serwerze i PG rośnie im najwolniej.
Serio? Luzytanom rośnie wolniej PG? No, o tym nie wiedziałam, ale nigdy w nich nie siedziałma. I tak w ogóle, dlaczego to akurat luzytany zaczęto na początku masowo hodować? Kiedy jeszcze wszystkie konie miały słabe PG? | |
| | | mustang_z_filmu W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Aryana Liczba postów : 345 Dołączył : 25/09/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 12:53 pm | |
| Mi się zdaje, że dlatego iż są dobre do ujeżdżania i do wyścigów . Ale pewna nie jestem | |
| | | playerxyz Raczkujący
Liczba postów : 82 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:07 pm | |
| przepraszam, ale dla mnie ten wątkek idzie zdecydowanie w bardzo krzywy kierunek, ksenofobia jak nic.
florie: co do luzytanów, na każdej wersji masz to samo: rasy z najsilniejszym ujeżdżeniem są najwyżej. to się powodzi z tego, jak w grze są OJ zaprogramowane. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:11 pm | |
| ksenofobia-niechęć, wrogość, lęk wobec obcych, przesadne wyrażanie niechęci wobec cudzoziemców. Często źródłem ksenofobii jest bezkrytyczne podejście do stereotypów etnicznych. Ksenofobia może dotyczyć wszystkiego, co wiąże się z obcokrajowcami, osobami nieznanymi, innymi pod pewnymi względami. Dobrze wiedzieć co dolega mi, stwierdzone prze zupełnie obcych mi ludzi Kocham, gdy ludzie wiedzą o mnie więcej niż ja sama <3 |
| | | Go?? Gość
| | | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:19 pm | |
| Przy sprzyjających warunkach, czyli niskim pg innych ras wybiły się. Trudniej np jest początkującym rasom teraz tak zacząć od 350 pg. W tamtych czasach o ile pamiętam fryzy miały około 400 pg |
| Temat: komunikacja Pią Gru 16, 2011 1:22 pm | |
| - APX napisał:
- ksenofobia-niechęć, wrogość, lęk wobec obcych, przesadne wyrażanie niechęci wobec cudzoziemców.
Często źródłem ksenofobii jest bezkrytyczne podejście do stereotypów etnicznych. Ksenofobia może dotyczyć wszystkiego, co wiąże się z obcokrajowcami, osobami nieznanymi, innymi pod pewnymi względami.
Dobrze wiedzieć co dolega mi, stwierdzone prze zupełnie obcych mi ludzi
Kocham, gdy ludzie wiedzą o mnie więcej niż ja sama <3 radzę popatrzyć też co komunikacja znaczy. jeśli się wyrażasz w forum, mówisz coś o tobie. wtedy ludzie odpowiadają na wypowiedzone zdanie, to jest szczyptę coś innego niż wypowiedzienie się przez "zupełnie obcych ludzi" zdanie moje dotyczyło tego wątku w całości a propos.
Ostatnio zmieniony przez playerxyz dnia Pią Gru 16, 2011 1:28 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:26 pm | |
| Jestem nawet ksenofobiczna wobec rasy koni? Jejku, muszę się udać na przymusowe leczenie XD |
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:27 pm | |
| - lisiczka napisał:
- mustang_z_filmu napisał:
- Mi się zdaje, że dlatego iż są dobre do ujeżdżania i do wyścigów . Ale pewna nie jestem
Dokładnie dlatego:) a teraz taka ciekawostka... luzytany nie były od początku, pierwsze dotarły do nas z bieguna północnego dzieki reniferom w Swięta Bożego Narodzenia 2010roku:) niezupełnie. popatrzcie sobie na umj które w każdym zawodzie są potrzebne, zobaczycie, że luzytany są tylko do zawodów ujeżdżenia dobre. w kłusie radzą sobie jako-tako tylko przez ich odstęp. każdy konik z silnym kłusem i szybkością (w szybkości luzytany są słabe) i podobnym PG miałyby od razu plus. w galopie tak samo. jak powiedziałam - powód tak naprawdę to zaprogramowanie OJ - to zaprogramowanie powoduje że w każdej wersji koniki z ujeżdżeniem jako najsilniejsza umj. są najdalej. APX: jeżeli masz ochotę na rozmowę, to zapraszam, ale na to są wątki potrzene które naprawdę nadają się na to - części dyskusjii. na wymiany niby-ironicznych, szybko napisanych którkich zdań się nie wdaję. oprócz tego do dyskusji należy że gracz jest w stanie, wątek drugiego gracza a)przeczytać, b) zrozumieć, c) do niego się odnosić, dotąd tego niestety jeszcze nie widzę, najbardziej brakuje mi części c). | |
| | | mustang_z_filmu W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Aryana Liczba postów : 345 Dołączył : 25/09/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:34 pm | |
| - lisiczka napisał:
- a teraz taka ciekawostka... luzytany nie były od początku, pierwsze dotarły do nas z bieguna północnego dzieki reniferom w Swięta Bożego Narodzenia 2010roku:)
Pamiętam. Tylko, że się wtedy wcale do gry nie przykładałam. Można jeszcze było jechać po PD, mgłę, zestaw posejdona, i coś jeszcze, ale już nie pamiętam XD | |
| | | katty88888 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : katty88888 Liczba postów : 469 Dołączył : 04/12/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:42 pm | |
| jeszcze było KF pamiętam bo go wygrałam i miałam straszną radochę | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:44 pm | |
| Konie tej rasy są bezsprzecznie dobre w kłusie, zajmują drugie miejsce po najlepszym kłusaku. W galopie zajmują około 40 miejsca, więc mamy właściwie już konia niemalże wszechstronnego, bo jednym koniem wygramy trzy konkurencje na całkiem przyzwoitym poziomie. Kupując oddzielnie anglika, luzka i kłusaka wydamy 18 kuponów za każdego konia po łzach bez jakichkolwiek rzeczy z cr. Kupując tylko luzka zaoszczędzamy 1/3 Wydatków, a i tak zaprezentujemy się dobrze. Inną sprawą jest to, że teraz szybko skillują się nowe luzki więc szybko tracą na GP i spadają. Co za tym idzie, rasy tego konia wypierają kłusaki i już powoli angliki z podium na GP i może w przyszłości zupełnie je zastąpią. Dobrze, źle? Dobrze dla ludzi którzy kupują, zapłacą mnie a będą mieć wszechstronnego konia. Ale tu jest też podwójne dno, gdyż hodowcy będą mogli windować ceny ze względu na brak konkurencji. Jeśli pozwolimy aby te konie przejęły GP, rynek, pozostałe hodowle upadną i staniemy się zależni od rasy lutanów. To właśnie próbuję wam cały mój czas uzmysłowić. Konkurencja jest dobra, gdy jest na poziomie. Rzeczą oczywistą jest, że ktoś kupi lepszego konia, który nada się na GP w trzech konkurencjach i zapłacą więcej niż za trzy z innych ras. Czy zatem musimy kupować inne konie? Nie, ale jeśli hodowle padną, powstanie problem. Nie powtarzając się, musi być równowaga w rasach, rynku, GP aby nikt nie tracił. |
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:49 pm | |
| wiesz co ?? moim zdaniem nie musimy nic robić, jeżeli hodowcy będą podwyższać ceny to w końcu zakup luzytana nie będzie opłacalny i nikt go nie kupi a wtedy ceny spadną, nie rozumiem po co robić jakiś sztuczny problem jak ci luzytany nie pasują to ich nie hoduj | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:51 pm | |
| Nie hoduje i nawet nigdy nie hodowałam;p |
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:52 pm | |
| to nie wiem jaki masz problem | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Pią Gru 16, 2011 1:56 pm | |
| A czy tu ktoś mówi że mam jakikolwiek? To był tekst opublikowany z myślą o uświadomieniu pewnych rzeczy, a tu ludzie rasistę z ciebie robią, ksenofobiczkę. |
| Temat: luzytany Pią Gru 16, 2011 3:23 pm | |
| dot. luzytanów - APX napisał:
- Konie tej rasy są bezsprzecznie dobre w kłusie,
ojej, szczyptę logiki i matematyki w tej grze jest po prostu potrzebne. jak napisałam wyżej: one zajmują dobre miejsca tylko z powodu odstępu PG, nie z powodu bo się z "natury", czyli z układu ich umj. do kłusu nadają, na to szybkość ich jest za słaba. przegraływaby od razu serialnie i regularnie przeciw każdemu np kłusakowi francuskiemu i w ogóle przeciw każdej rasie, do których 3 najsilniejszych umj. szybkość by należała. (oprócz kłusu i ujeżdżenia). akurat w szybkości luzytany są bardzo słabe, czyli każda hodowla która by odstęp PG zmiejszyła, miałaby kłus dla siebie od razu załatwione. dot.: - APX napisał:
- A czy tu ktoś mówi że mam jakikolwiek? To był tekst opublikowany z myślą o uświadomieniu pewnych rzeczy, a tu ludzie rasistę z ciebie robią, ksenofobiczkę.
pewnych faktów nie da się zchować. te "rzeczy które miały być uświadomione", mają swoją nazwę. jak się w ogóle popatrzy na pierwsze wątki tutaj (Rosjanie "zajmują serwer", "handel", cuda niewida...), słabo się robi. już sam styl pisowni mówi moim zdaniem nie mało: "którzy pchają się na Polski server, włażą z butami na naszą grę, ..." - przypomina mi to dyskusję dot. cudzoziemców albo islamofobii np w niemczech, tam masz regularnie to samo: "nie mam nic przeciw cudzoziemców, co ty - ale jednak trzeba przyznać że..." (i rusza tekstem) - albo: "nie, co ty, rasistem nie jestem, ale 'chcę parę rzeczy uświadomić'" - no, no. znamy, znamy... | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Polska vs. Rosja | |
| |
| | | | Polska vs. Rosja | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|