Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Polska vs. Rosja | |
|
+15Herrouash ZetkaEmka Kotek~ LadyArvena katty88888 playerxyz hanka1998 mustang_z_filmu florie Malto xkropkaxx Nevarra EveDallas eloite Linea2010 19 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Sob Gru 17, 2011 3:01 am | |
| - APX napisał:
- To był tekst opublikowany z myślą o uświadomieniu pewnych rzeczy, a tu ludzie rasistę z ciebie robią, ksenofobiczkę.
Sama zaczęłaś tak rozmowę - APX napisał:
- Co myślicie o Rosyjskich graczach, którzy pchają się na Polski server, włażą z butami na naszą grę, dokonują rewolucji, przejmują rynek?(...)To nasza, gra, mają swój server i jeśli są u gości niech grzecznie się bawią.(...) Chce wprowadzić w życieakcję pod hasłem typu "Kupuje Polskie, bo dobre". (...) może wywalczymy zniżki dla osób, nie kupujących nie wspierających rosyjskich graczy
Tu nie wspominałaś o skutkach wzrostu PG luzytanów, lecz o postawieniu się Rosjanom, nawoływałaś do walki z nimi - APX napisał:
- No czy wy już rozum straciliście? Będziecie kupować konie
od RUSKICH? A może pradziadek tego gościa najeżdżał Polskę? Godności nie macie czy co? (...) Nie sponsorujemy ubeka. Ten sam ubek był kiedyś w Polsce na rozkaz naszej kochanej Rosji. Nasi też z nimi walczyli - może jakiś twój pradziadek zabił kogoś od nich? Według ciebie wszystkich Rosjan powinno się wybić bo kilku złych się trafiło? A Niemcy? Też był Hitler. Było paru innych, którzy lubowali się w zabijaniu. Więc wszystkich Niemców teraz zabić? Bo zabijali polaków, żydów? Przecież były też osoby (Rosjanie, Niemcy) którzy pomagali. Taki był świat, taka była rzeczywistość. Nic nie poradzisz, że u władzy byli wtedy tacy ludzie. Albo jak teraz w Rosji. Rosjanina żadnego nie znam, ale mam kolegę Niemca, z innej gry. Polubił naszą gildię, zapisał się do nas, zaczął się uczyć polskiego... Strasznie kaleczy, ale da się zrozumieć I co powinniśmy go od razu z polskiej gildii wywalić bo może jego dziadek zabił jakiegoś naszego dziadka? Ubecy... A ile polaków donosiło w tamtych czasach na polaków? Więc automatycznie wszystkich polaków też skreśl z szansy na życie. Pisałaś tam coś o protestujących - może właśnie tacy też tu grają? Którzy są przeciwko władzy? A ty ich od razu skreślasz. Próbowałaś kiedyś z nimi pogadać, przywitać ich na naszym serverze, zagadać, co ich skusiło, czyżby piękne polki? Może nie są tacy źli. Co do luzytanów - polakom nikt nie zabrania walczyć o PG. Niech się zbierze tyle samo ludzi, albo i więcej i gonią. Na tym polega rynek - wzajemnej konkurencji. Czy mały sklepik polski, prywatny też ma iść do sądu, żeby zamknęli biedronki, lidly, tesca, bo to zagraniczne, ma więcej kasy, daje więc tańsze produkty i on upada? Shadowbane (tam gdzie w naszej polskiej gildii grał ten Niemiec) było grą ogólnoświatową. Nasza polska gildia należała pod taką inną Nację (nacja - coś a'la państwo, zbiór gildii). Nacja nikogo nie wywalała ze względu na narodowość. Nie licząc Azjatów. W grze była niepisana "nienawiść" do Azjatów. Jak widziałaś członka wrogiej gildii - szłaś go zabić, albo zginąć. Jak w okolicy był ktoś z wrogiej gildii plus Azjata, zgadywało się z tą drugą osobą i szło zabić Azjatę. Albo zginąć, bo to strasznie szczwane było XD W jedynym miejscu, gdzie można było nabić najwyższe poziomy - zawsze grupa lub dwie azjatów. Jak nawet udało się udało odbić to miejsce to zaraz wracali i się ginęło. Ale to była zabawa Niby się każdy na nich wściekał, ale bez nich... Ta gra utraciłaby wiele. Tak samo oni z nami Shadowbane zamknięto podczas kryzysu. Jednak trochę fanów się wzięło i zaczęli od podstaw budować z powrotem. Już jest na ukończeniu. Co jakiś czas wpuszczają ludzi dla sprawdzenia czy wszystko co dotychczas zrobili działa jak należy. W styczniu ma być zamknięta beta, już taka poważna Na potrzeby projektu stworzono forum. I ludzie z całego świata mogli gadać, wspominać, wspomagać twórców. Co ciekawe - nasi główni wrogowie też są na forum i wszyscy z nimi normalnie gadają. Jak twórcy zapytali w ankiecie, czy może chcemy zablokować azjatom server, czy pozwolimy im grać z nami, to przeważająca większość ich chciała. Na tym to polega - masz mieszankę kultur, cały czas coś się dzieje. Doszli do nas Rosajanie - super. My też grywamy po innych serverach. Może ktoś z nas wygrał jakieś super rzeczy w promocjach, choć wcale go tam prawie nie ma. A osoby które grają systematycznie ich nie trafiły. A Rosjanie rozruszają grę - wszedł nowy czynnik, nowa konkurencja. Nowy sposób gry... Nie krytykuj tego, bo może nam to wyjść na dobre. Jeśli natomiast luzytany wybiją się naprawdę ponad miarę i nic z nimi w GP nie będzie mieć szans - wtedy na kontakt i Owlient zmieni odrobinę zasady, żeby dalej wszystko było stonowane Tak jak zrobili wtedy, gdy brakowało boksów - po prostu dali możliwość zakładania OJ od 1 dnia gry (trafiłąm na tą akcję ) i nielimitowananego kupna boksów. Jeszcze nie tak dawno można było kupić 1 boks na 3 dni, od jakiegoś czasu 1 na 2 dni. Owlient pilnuje, żeby gra była cały czas stonowana. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Sob Gru 17, 2011 3:11 am | |
| Ale żeś się rozpisała Arvenko Hmm..Ta Shadowbane to cuś jak metin? *.*? Mi kiedyś jakiś głupiutki niemiec dał za zwykłą prez Złote Jabłko XD Ależ to było śmieszne,w sumie oni są bogaci,ruscy zresztą też..Tylko nie czaję dalej jak to z tymi Azjatami |
| | | LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Sob Gru 17, 2011 1:29 pm | |
| Shadowbane... Hmm... Może trochę... Coś też a'la WOW... Tylko bardziej mroczne... Nie, że jakoś strasznie czarno, ale tak realnie bez sztucznych kolorków W metinie też większość to dzieci - w SB nie dali by rady. I największa zaleta SB - bezpłatność. Wszędzie poza tą grą musisz płacić. Czy to abonament jak w WOW, czy to za lepszy ekwipunek jak w niektórych grach (nawet howrse) - tam kasa nic ci nie dawała. Nie dało nic się kupić. Gra zarabiała na reklamach przy logowaniu I dlatego też padła. Ale jak wróci to dalej ma być za darmo. Czyli to jaki masz ekwipunek zależało od ciebie. I ludzi z którymi współpracowałaś. Gildia mogła z surki z kopalni (kopalni niewiele i co chwila gildie sobie odbijały) albo zdobytej w HZ (strefa na mapie, co 2 godziny inna) lepsze zbroje. Dodatkowo najlepsza zbroja (ale też nie jakaś super-hiper. Po prostu najlepsza. A jak nie potrafiłaś grać to i w niej szybko ginełaś) była ciężka do zdobycia. Przykład: moja ulubiona postać:wampir scout walczący łukiem zbroja lekka (cięższej taka postać nie może, a ciuchy są moim zdaniem do niczego) składa sie z butów, spodni, kirysu, hełmu, naramienników, rękawic. Chyba nic nie zapomniałam Każda część np. rękawice miał potwór. Potwór taki pojawiał się co pół godziny w jednym miejscu na wielkiej mapie. Dodatkowo było 10% szans, że daną rzecz będzie miał XD I skompletuj tu całą zbroję... Oo Jeszcze broń też można było zdobyć z tego zestawu. Ehh... Pamiętam jaka byłam wdzięczna Xergosowi za taki łuk... Albo jak czekałam, polowałam na spodnie... 3 razy nic... Może w końcu... Za 5 minut pojawi się potwór... A tu Azjata z zaklęciem ognia XD Dla wampira zabójcze XD Walczyło się magiami lub broniami. Łuk dla mnie najlepszy, bo zawsze jest szansa zwiać Szczególnie scoutem, który obok centaurów jest najszybszą postacią. I który ma moc niewidzialności - widzi go tylko inny scout. Eh... Ja chcę do SB Nawet pracę licencjacką na ten temat pisałam XD "Znaczenie gier MMORPG w życiu młodzieży i ludzi dorosłych na przykładzie Shadowbane" - z chłopakami wywiady przez internet prowadziłam XD Lepiej ich też poznałam. Dowiedziałam się co Nebu prywatnie porabia (ten Niemiec), czym chłopaki poza grą się interesują... Ja chcę do SB | |
| | | Kotek~ W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Bubaa753 Liczba postów : 422 Dołączył : 03/12/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Sob Gru 17, 2011 1:29 pm | |
| A ja Was proszę, nie kłóćcie się! Idą święta i nikt nie powinien się kłócić Każdy ma prawo do innego zdania, więc się nie kłóćcie | |
| | | LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Sob Gru 17, 2011 1:43 pm | |
| A kto tu się kłóci? Kulturalna dyskusja - bez obrażania, wyzywania... Każdy podaje swoje argumenty... | |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Sob Gru 17, 2011 1:45 pm | |
| - APX napisał:
- No czy wy już rozum straciliście? Będziecie kupować konie od RUSKICH? A może pradziadek tego gościa najeżdżał Polskę? Godności nie macie czy co?
Czemu oni mają odpowiadać za swojego pradziadka? Może akcja nawet nie taka zła, ale za ostro podchodzisz do sprawy. | |
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Sob Gru 17, 2011 1:56 pm | |
| LadyArveno ja mówię ogólnie xD | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Sob Gru 17, 2011 2:01 pm | |
| Wojna minęła, Rosjanie nie zabijają już Polaków. Howrse to tylko gra- spodobało im się u nas, to niech grają i hodują. To, że są od ciebie poprostu lepsi to nie powód do obrażania ich na forum. To, że piszą na swoim profilu po rosyjsku jest denerwujące- tu nie zaprzeczam- rosyjskiego nie umiem i pewnie nie będę umiec. Polaków z international też można zwyzywac od złodziei i trolli, ale to nie o to w tym chodzi. Umieją hodowaci ubijac interesy- niech to robią, nie zakażemy im. Tak więc moim zdaniem Rosjanie są ok (w większości) i nie mam nic przeciwko nim na howrse.pl | |
| | | playerxyz Raczkujący
Liczba postów : 82 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Sob Gru 17, 2011 2:11 pm | |
| - Kotek~ napisał:
- A ja Was proszę, nie kłóćcie się! Idą święta i nikt nie powinien się kłócić
Każdy ma prawo do innego zdania, więc się nie kłóćcie wiesz, święta świętami, ale co do własnego zdania, są granice. właśnie tam, gdzie to własne zdanie zaczyna być a) obrazą albo właśnie b) ksenofobią w którymś kolorycie - czy to rasistowkim czy pod jakąś tam chorągwią, czyli nacjonalizmem. a propos jestem jakoś zdaniem że też i podpisy mają swoją granicę - prosiłabym gracza który ten wątek otwożył o powrócenie swojego podpisu to normalnego rozmiaru, bo to już widocznie w kierunku zwykłego spamu idzie. a co do niby "zabijania polaków przez Rosjanów", to lepjej nie zaczynajmy z pytaniem ilu tam dziadków ilu żydów ma na sumieniu. nie zapominajmy, że też i polska i polacy mają nie mało na sumieniu w tym temacie... | |
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Sob Gru 17, 2011 2:52 pm | |
| Ok, ale moim zdaniem własne zdanie 'nie ma granic'. Ja to bym to nazwała raczej wyczuciem 'smaku' (czy coś takiego xD ), czyli co się powinno powiedzieć a czego nie, żeby nikogo nie obrazić, choć bycie rasistą jest zaprzeczeniem tego. Ktoś może nim być, drugi nie. Każdy ma prawo być tym kim chce i nie powinno się z nim dyskutować bo to on o tym decyduje i koniec | |
| | | playerxyz Raczkujący
Liczba postów : 82 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: niezupełnie Sob Gru 17, 2011 4:54 pm | |
| - Kotek~ napisał:
- Ok, ale moim zdaniem własne zdanie 'nie ma granic'. Ja to bym to nazwała raczej wyczuciem 'smaku' (czy coś takiego xD ), czyli co się powinno powiedzieć a czego nie, żeby nikogo nie obrazić, choć bycie rasistą jest zaprzeczeniem tego.
Ktoś może nim być, drugi nie. Każdy ma prawo być tym kim chce i nie powinno się z nim dyskutować bo to on o tym decyduje i koniec więc nie, niezupełnie. istnieje nie tylko coś takiego jak etykieta, np też etykieta internetowa (dlatego istnieje coś takiego jak moderacja, nie wyobrażasz sobie, co by się w forach działo gdyby nie było tej granicy, w której eksystencję nie chcesz jeszcze wieżyć ) - ale istnieje też coś takiego jak "political correctness", oraz i oczywiście prawo - za pewne wyrazy "własnego zdania", jeśli się tą granicę przekracza, można dostać w necie np ban - w niektórych innych, cięższych wypadkach dostaje się też i do czynienia z policją. cichutko dodaję że te dwa zdania: "czyli co się powinno powiedzieć a czego nie, żeby nikogo nie obrazić, choć bycie rasistą jest zaprzeczeniem tego. Ktoś może nim być, drugi nie. Każdy ma prawo być tym kim chce i nie powinno się z nim dyskutować bo to on o tym decyduje" - te dwa zdania zaprzeczają sobie nawzajem - albo przyznaje się, że jest coś takiego jak obraza i reakcja na nią jest logiczną konsekwencją (czyli wtedy zaczyna być jasne co do jednej z granic tego "własnego zdania") albo dalej się twierdzi że to każdego prywatna sprawa - co by znaczyło tolerowanie np obrazy przez otoczenie. niestety: albo albo. społeczeństwo zdecydowało się na jedno z tych 2 możliwości, dlatego te granice istnieją. oraz skutki przekraczania ich. | |
| | | Herrouash Raczkujący
Liczba postów : 65 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 2:58 am | |
| I masz, przez ciebie jakiś rosyjski statek się przewrócił XD | |
| | | Carinaly Już coś wie
Liczba postów : 133 Dołączył : 06/03/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 3:35 am | |
| - ZetkaEmka napisał:
- APX napisał:
- No czy wy już rozum straciliście? Będziecie kupować konie od RUSKICH? A może pradziadek tego gościa najeżdżał Polskę? Godności nie macie czy co?
Czemu oni mają odpowiadać za swojego pradziadka? Może akcja nawet nie taka zła, ale za ostro podchodzisz do sprawy. Wtrącając swoje trzy grosze... Na mój gust, APX, trochę przesadzasz. To tylko gra. Nie widzę powodu aby przenosić jej ramy na życie codzienne, wplatać ją w politykę czy doszukiwać się jakiś ukrytych przesłań poprzez działanie graczy rosyjskich. Idąc Twoim tokiem myślenia powinniśmy wystrzegać się wszystkich. Nawet swoich. Tak, Polacy również nie byli święci. Tłumiąc zawczasu wszelakie głosu buntu i krzyków w moją stronę wyjaśnię, że nie na taką skalę ale również zdarzały się z naszej (naszej, polskiej) strony ataki nieuzasadnionej agresji. I to nie tylko w stronę rosyjską, ale też niemiecką czy ukraińską (tu mowa akurat o czasach wojennych). Słowem kończącym dodam, że naszej martyrologicznej natury nie potrafią pojąć na zachodzie - cóż, jesteśmy chyba jedynym narodem o takiej, a nie innej tożsamości narodowej i postrzeganiu siebie. Zauważyliście, ze Polacy bardziej pamiętają i "świętują" nasze klęski, niżeli zwycięstwa? Coroczne obchody, dajmy na to Powstania Warszawskiego, są nieraz dwa razy głośniejsze i wyraźniejsze niż inne fakty historyczce, które wcale nie skończyły się dla nas tak tragicznie. To jest właśnie ta nasza martyrologia. Niemniej kocham mój cudowny kraj (w co może poniektórzy nie będą w stanie uwierzyć po moim poście, a wynikać to może z różnego postrzegania naszych sąsiadów?) całym swoim serduchem. Jeśli moja wypowiedź na tle waszych będzie jak wyrwana z kontekstu - proszę nie bić, przyznaję od razu że nie czytałam całego wątku, a tylko gdzieś koło połowy. ^^ | |
| | | ilofhorses Raczkujący
Nick w grze : ilofhorses Liczba postów : 77 Dołączył : 26/06/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 4:53 am | |
| Witam (Dla osób niewiedzących, jestem w hodowli Błędne Pszczoły z Rosjanami) Powiem szczerze, sam główny temat mnie zaskoczył. Nie wiecie nic o tych Rosjanach... To mili, uczciwi, mający swoje życie, normalni, dorośli ludzie! Zadziwiło mnie zdanie APX, dla mnie to trochę przesada. Oni nie są robotami. Mają swoje życia... To, że tam są inne realia, to już nie nasza sprawa. Mają dużo czasu dziennie, a robią ok. 1,2 koni dziennie, każdy z nich (nawet nie wszyscy codziennie) To robienie 5 koni w tygodniu to nie "całe życie w Howrse"... Jestem Polką, robię codziennie chociaz jednego konia, mimo to, mam czas na naukę, szkołę, przyjaciół, rodzine i obowiązki... Więc nie wymyślać o nas, jak o robotach. Są bogaci, nie powiem, ale jeśli sie tego czepiacie, to tylko zazdrość... To, na co przeznaczają swoje środki, to nie Wasza ani nasza sprawa, to ich prywatność! Co do PSA... Tez jest mi przykro, ale raz jesteśmy świetni, a raz upadamy.
To, że jestem w tej hodowli, to chyba nie powód teraz, żeby mnie znienawidzić, bo współpracuję z Rosjanami.
Nasze konie wystawiane są po przestępnych cenach, tak, jak to wystawiali inni.
I NIE! Ich dziadkowie tutaj nic do tematu nie mają! Obrażacie ich bez potrzeby ! Nie byłoby Wam miło, gdybyście na innych serwerach byli tak oczerniani tylko za to, że hodujecie sobie luzytany... Może i w zawładnęliśmy rynkiem, ale to nie powód by nas nienawidzić.
Nie macie się czego czepiać ! Jeśli jesteście źli, że PSA hm... upadło, no to cóż, to siła woli. Nigdzie nic takiego Rosjanie nie piszą, wszystko robią zgodnie z zasadami! Są mega uczciwi, mili i zabawni, nic o nich nie wiecie, to nie obrażajcie ich na tle całej Zagrody Mgły.
Co do nie kupowania naszych koni, głupie, po prostu chore. Rasizm przejawia się tutaj już w stu procentach. Nasze konie są tak samo dobre, jak i polskie, bo ja i pare innych hodowców z BP jesteśmy Polakami!
Powiem szczerze, jestem wstrząśnięta, a zarazem jest mi strasznie przykro. I miło ze strony osób, które uważają, że to, że Rosjanie zawładnęli rankingiem i luzytanami to nic złego, bo to nie tylko oni, a połowa Polaków również! Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej gry.
| |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 4:53 am | |
| APX, Kochanie, założyłam przed chwilą konto specjalnie aby wypowiedzieć się na ten temat. Po pierwsze - po przeczytaniu pierwszej strony już mnie zniechęciło, ale odpuścić nie mogę. Jeszcze wczoraj narzekałaś na ludzi ze swojej hodowli - to z Polakami są problemy.
Po drugie - Rosjanie, to mili sympatyczni i pomocni ludzie, nie siedzą cały czas tak jak wam się wydaje i nie hodują.To, że mamy taką ilość koni dziennie, to znaczy, że jest dużo osób w grupie, a grafik jest dobrze rozpisany. Każdy zna swoją godzinę i czas, i nie robi po 3 konie dziennie! Skoro robimy po 5 koni tygodniowo (jednego dziennie, jak ktoś ma czas i chęć robi po 2), a jeden koń trwa ok 30-40 min, to waszym zdaniem jest poświęcenie całego życia na grę? Śmieszne..
A co do ich dotowania - to chyba ich prywatna sprawa gdzie inwestują swoje środki.
dorcis - "i myślą, że są fajni" - śmieszne, to PSA cały czas się wywyższało, z tego względu mam satysfakcję, że już nie istniejecie. |
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 4:57 am | |
| Nie mamy zamiaru się kłócić, bo ja i wszyscy z hodowli BP grają dla przyjemności i zabicia zbędnego czasu.
dorcis, nie. Czy oni sie gdzieś tym chwalą ? Hodują(emy) sobie spokojnie, nigdzie tego nie wygłaszamy, więc o czym w ogóle dyskusja... -_- | |
| | | florie Już coś wie
Liczba postów : 121 Dołączył : 23/09/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 4:59 am | |
| ilofhorses, trenerka, takie pytanie z innej beczki, ale jam ciekawska - w jakim języku z nimi rozmawiasz? Angielskim? I dlaczego Rosjanie wybrali akurat serwer polski? I podziwiam, za tak świetne zorganizowanie. A temat zaczął się robić w pewnym momencie wręcz niesmaczny i zalatuje rasizmem, fakt... | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 5:04 am | |
| florie, po polsku i rosyjsku. Dlaczego przyszli? Sama się o to ich spytaj. Mogę zapewnić, że gdyby nie musieli nie zrobiliby tego, bo każdy wolałby grać w swoim języku, nie uważasz? |
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 5:10 am | |
| florie - po polsku i rosyjsku po paru dniach rozumie sie już 3/4 słów, oni polski rozumieją c.d wtrącenia polityki rosyjskiej, to nie ma nic do rzeczy z Howrse, więc jest zbędne. | |
| | | florie Już coś wie
Liczba postów : 121 Dołączył : 23/09/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 5:23 am | |
| To nie było sarkastyczne, mnie po prostu ciekawi sytuacja na serwerze rosyjskim i różnice rynkowe między naszym i rosyjskim. Ja rosyjskiego bym chyba nie zrozumiała, trudno mi ogarnąć cyrylicę, ogólnie mam problem z każdym innym alfabetem niż ten którym się posługujemy, ale z mówieniem raczej nie mam problemu ( tata próbował mnie kiedyś uczyć rosyjskiego, napisać nie umiałam nic, ale nauczyłam się wymowy paru zdań, które i tak szybko wyleciały mi z głowy, noale. ) | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 5:25 am | |
| Trenerka, kochanko moja, chodź będziemy uprawiać, dziki, pełen pasji, namiętny, trochę niebezpieczny, ale pewnie szalony, z fantazją i polotem, w całości niezaplanowany....
Ogródek |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 5:27 am | |
| APX to nie w ta pora roku chyba.. |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 5:28 am | |
| Siedzę na koniu!-> |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 5:38 am | |
| A ja na , więc nie podskakuj |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 5:44 am | |
| Eee, maniurka chcesz dżajfa? |
| | | Linea2010 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Linea2010 Liczba postów : 745 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 6:30 am | |
| Co to ma być te ostatnie wypowiedzi? O.o | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 6:32 am | |
| Z kłótni o hodowlach wątek przerodził się w jakiś temat o uprawianiu ogródków w zimę i o jeździe na konikach. -.- | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 7:00 am | |
| Weźcie niech to ktoś zamknie bo już dość robienia wszystkich w balona XDDD Wszyscy zatańczyli jak zagrałam, grzyby XDD i nie face |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 7:32 am | |
| | |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Polska vs. Rosja Nie Gru 18, 2011 7:40 am | |
| Nie zamknąłem wątku i jeszcze zostanie trochę, niech chętni się wypowiadają. APXiu, proszę po raz kolejny o zmniejszenie swego podpisu. Spowalnia forum i rozciąga temat. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Polska vs. Rosja | |
| |
| | | | Polska vs. Rosja | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|