Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu

Go down 
+33
Aglyss
Kikyo22
Hella
xTikTakx
Clue
stewardessa
Szarusia16
Majka
Kuilu
Lunatyk
sajgon
ZetkaEmka
Nathaly
avrilka
weila123
mina stirit1
asiiix
wilczyca1000
EveDallas
hanka1998
Hoping.
Calma
Ayame
Philipek
Rose666
Malto
Nevarra
Barson1990
LadyArvena
Mikim7
Sakura
Ejli
CzekoBoom
37 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorWiadomość
Go??
Gość
Anonymous

GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 10:49 am

koniara prawda jest taka to tylko maszynka do zarabiania. Dali ją dzieciom, bo przecież one są bardziej podatne na wpływy i nabierają się na promocję. Przejaw skranej ignorancji i chamstwa ze strony administracji:

Cytat :
"Witamy,

Dziękujemy za sugestie i uwagi.

Chcielibyśmy zauważyć, że ogromnie doceniamy Twój wkład w ulepszanie Howrse, poprzez wysyłanie sugestii i opinii, które pomagają nam podjąć prawidłowe działania.

Życzymy miłej rozgrywki.

Z poważaniem,
Zespół Howrse"

Ja to widzę tak:

Cytat :
Dzięki frajerze, że wydałeś kase na kupony, no ale nie przeszkadzaj nam zarabiać i idź wydawać dalej

Faktem jest to że ta gra BARDZO UZALEŻNIA! Małe dzieci, młodzież, wszystkich. Napiszcie szczerze, czujecie się od niej uzależnieni?? Ja tak, ale chce skończyć z tym nałogiem.

Powrót do góry Go down
Nathaly
Już coś wie
Nathaly

Liczba postów : 221

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 10:55 am

Barson czemu Ty sie dziwisz, ze howrse zabrania sprzedawania kuponów za kasę? Przecież to jest logiczne zagranie. Na howrse da sie zarobić, inwestując np. 100 kuponów wyciągnąć 200. za 100 płacisz jakieś 270 zł, sprzedając 200 zarabiasz np. 400. 100 zł czystego zysku. Obawiam sie,ze właśnie tak postępowała wspomniana trenerka, próbując zrobić sobie z howrse stale źródło utrzymania. Od jednego z gracza wiem (Ps.graczem tym nie jest mod, bo jakieś takie ploty krążąRazz>,że sprzedawała kupon za 2 zł,wiec taniej niż na howrse.
Sprzedawała konie za kupony,co nie jest zabronione. A kupony za kasę.
Jak była afera z szetlandami w ręce trenerki dostała sie jedna z naszych klaczy. Chcieliśmy ją odkupić, wraz z 2 źrebakami,ale trenerka zażądała za te 3 konie 300 kuponów. Nie 30, 300. Co do tego jak planowała przeznaczyć owe 300 kuponów można się domyślać. 600zł zysku.
Takie postępowanie nieźle narusza portfel owlientu, bo gracze, wprawdzie płaca za kupony,ale nie muszą ponosić kosztów np.utrzymania serwerów. W ten sposób zdolni i zorganizowani gracze nie tylko nie musieliby kupować kuponów za kasę, ale wręcz mogliby sobie zarabiać na howrse, zabierając zyski Owlientowi. A szczerze wątpię,żeby ktokolwiek z Was chciał,aby na Waszej pracy zarabiała osoba trzecia;]

Natomiast co do zmian dotyczących grafik. Każdy kij ma dwa końce. Z jednej strony broni sie prawa autorskie, z drugiej znacząco ogranicza wolność graczy, bo jak tu słusznie pisano często autorzy wyrażają zgodę na wykorzystywanie ich prac. Owlient ma na pewno na celu ochronę własnej firmy przed konsekwencjami związanymi z łamaniem praw autorskich.

Nie rozumiem natomiast w jakim celu zabraniać graczom handlu prezentacjami, które sami zrobili wykorzystując swe grafiki, czy zdjęcia. Wiele osób właśnie w ten sposób zdobywa Cr,czy kupony i osobiście nie widzę w tym nic złego.
Zakaz handlu własnymi pracami zapewne spowoduje przejście tej "działalności" do "podziemia". Handel będzie nadal, pod przykrywką darowizny;) i niestety pozbawiony jakiejkolwiek ochrony.

Co do działania kontaktu, na ten temat wypowiadać sie nie będę,bo mam bardzo krytyczne podejście do niego.
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 11:06 am

Nathaly - dokładnie -,-
Jezus - ja to chyba te z tak zaczynam postrzegać. Sad
TAK,UZALEŻNIA I TO BARDZO!Ale ja nigdy nie kupiłam kuponu!Może mieć gra do mnie za to pretensje czy żale no ale cóż,ja wolę wydać 6 zł,czy więcej n a fundację ratująca PRAWDZIWE KONIE niż na wirtualną hodowlę! Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

Liczba postów : 1195

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 11:48 am

Barson1990 napisał:

Łaskawie, otrzymałam odpowiedź o treści:

"Witamy,

Dziękujemy za sugestie i uwagi.

Chcielibyśmy zauważyć, że ogromnie doceniamy Twój wkład w ulepszanie Howrse, poprzez wysyłanie sugestii i opinii, które pomagają nam podjąć prawidłowe działania.

Życzymy miłej rozgrywki.

Z poważaniem,
Zespół Howrse"

Coś mi się zdaje, że oni po prostu jadą na clirt + v... Za każdym razem kiedy piszę im na sugestie odpisują w ten sposób.. Nie no, fajnie się mają. Ciekawe czy gdybym im napisała "Czy Szanowna Administracja zawsze odpisuje tym samym tekstem?" odpisaliby to samo?. LOL
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1714772
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 11:59 am

Za niedługo zabronią nawet avatarów, bo przecież na nich można przekleństwa pisać... -_-
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 12:02 pm

Nie długo koni nazywać nam nie pozwolą. -.-
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 12:04 pm

Czeko: zawsze można spróbować xD
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 12:04 pm

Napisałam na kontakt drugi raz w sprawie tych składników za logowanie. Nie odpisali mi na moje pierwsze zgłoszenie, więc postanowiłam zaspamować im skrzynkę kontaktową... Niech znajdą na tyle dobrą marchewkę, żeby zareagować na mój kij. Mam nadzieję, że nie ukarają mnie utratą karmy Razz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 12:10 pm

Sakura, co Ty.
ja im raz 4 razy tą samą wiadomość wysyłałam XDDD ale cii. Smile
Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

Nick w grze : ZetkaEmka
Liczba postów : 2034

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 12:21 pm

Już niedługo w ogóle nic nam nie pozwolą. Rany, po co oni jeszcze kręcą?! Niech skasują prezentacje i już, będzie spokój. T.T Ja też się uzależniłam, niestety...
Powrót do góry Go down
sajgon
Raczkujący
sajgon

Liczba postów : 68

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 12:27 pm

Ta gra znudziła mi się już w styczniu 2011r., dlatego skasowałem konto. Nie da się tu grać bez zakupienia kuponów. No błagam, skąd niby gracz rozpoczynający grę może zdobyć kupony, rzeczy z CR? Możliwości prawie nie ma, jedynie co można zrobić to kupić kupony, które są drogie.
Najgorszze jest to, że cała gra jest skupiona na kuponach, a eq są do niczego.

Owlient niech zabroni nam nazywania koni. Każdy powinien się nazywać "Koń 1" dla bezpieczneństwa i niech nam zabronią uśmiercać konie powyzej 30 roku zycia, bo moze to kogos zranic... Tak, tak niech tak zrobia, bedzie super. Ta gra wyludza od graczy pieniadze. Ciekawe co byloby gdyby tak z polowa graczy przestala grac... CZYZBY PROMOCJA Z RO?
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 1:56 pm

Cytat :
Ta gra znudziła mi się już w styczniu 2011r., dlatego skasowałem konto. Nie da się tu grać bez zakupienia kuponów. No błagam, skąd niby gracz rozpoczynający grę może zdobyć kupony, rzeczy z CR? Możliwości prawie nie ma, jedynie co można zrobić to kupić kupony, które są drogie.

Nie mów, ze bez kuponów nie da się grać. Na internationalu, gdzie gra znacznie większa liczba ludzi nie wydałam grosza na kupony. Nadal mam aktywny 1 kupon gratis przy zakupie pierwszego, mimo iż obecne konto mam od sylwka 2010.
A dorobiłam się stadka nieśmiertelnych rogów (aktualnie zostawiłam około połowy, resztę sprzedałam), długi czas łapałam się całkiem wysoko w hodowli andaluzów, na braki w zapasach CR też nie narzekam. Zarabia się na wszelkich promocjach, jak choćby obecne eliksiry - nikt nie każe wydawać kuponów by zdobyć boskiego, ale tak naprawdę niewielkim wysiłkiem można zdobyć choćby KM czy CO. A potem wymieniasz jedną rzecz na inną i grać się da.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Ejli
Przyjaciel Zagrody
Ejli

Nick w grze : Eiiri
Liczba postów : 1433

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 12:15 am

Nevarra napisał:
Cytat :

Nie mów, ze bez kuponów nie da się grać. Na internationalu, gdzie gra znacznie większa liczba ludzi nie wydałam grosza na kupony. Nadal mam aktywny 1 kupon gratis przy zakupie pierwszego, mimo iż obecne konto mam od sylwka 2010.
A dorobiłam się stadka nieśmiertelnych rogów (aktualnie zostawiłam około połowy, resztę sprzedałam), długi czas łapałam się całkiem wysoko w hodowli andaluzów, na braki w zapasach CR też nie narzekam. Zarabia się na wszelkich promocjach, jak choćby obecne eliksiry - nikt nie każe wydawać kuponów by zdobyć boskiego, ale tak naprawdę niewielkim wysiłkiem można zdobyć choćby KM czy CO. A potem wymieniasz jedną rzecz na inną i grać się da.

w każdym razie,czy tez cxym innym zgadzam się z nevarrą.
W howrse przez moje lenistwo nie dobiegłam prawie do niczego,ale już powoli raczkuję,a kupony kupuję tylko na potrzebę KP (:
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=4080537
Lunatyk
Raczkujący

Nick w grze : Lunatyq
Liczba postów : 83

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 3:47 am

Cytat :

Jeżeli się chce to wszystko się da- bez wydawania złotówek jest ciężej, ale chociaż człowiek ma satysfakcję, że nie idzie na łatwiznę.

Co do tematu- nie wypowiem się, bo zwyczajnie szkoda mi już strzępić sobie klawiatury na kolejne śmieszne pomysły Owlientu. Tak jak ochronę praw autorskich rozumiem, bo jako artysta sama z tym walczę zawzięcie i krew mnie zalewała, gdy ktoś na prezentacji miał obrazek na którego użycie autor nie pozwalał- tak zakazu używania tworów artystów, którzy zezwalają na użycie ich prac już kompletnie nie rozumiem.
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 4:27 am

Lunatyk napisał:
Tak jak ochronę praw autorskich rozumiem, bo jako artysta sama z tym walczę zawzięcie i krew mnie zalewała, gdy ktoś na prezentacji miał obrazek na którego użycie autor nie pozwalał- tak zakazu używania tworów artystów, którzy zezwalają na użycie ich prac już kompletnie nie rozumiem.

Ochrona praw autorskich ochroną praw autorskich, wydaje mi się jednak, ze nie chodzi tu bezpośrednio o ochronę praw autorskich... może przy okazji, ale na pewno nie to jest powodem zakazu tworzenia prezentacji graficznych w celach handlowych. Szczerze powiedziawszy, ani twórca na tym nie traci, ani osoba wykorzystująca jego dzieło nie zarabia realnych pieniędzy na skopiowaniu zdjęcia/obrazka. Jeżeli nie chcę, aby coś zostało wykorzystane przez innych, tym bardziej w celach handlowych, wystarczy wstawić znak wodny w takim miejscu, aby próba jego usunięcia nie powiodła się... Owlient wprowadza zakaz handlowania prezentacjami tylko po to, aby ukrócić proceder płatnych usług ze względu na to, że niektórzy gracze zrobili sobie z tego jeden z głównych sposobów zarobku. Aby wymusić na graczach konieczność kupowania coraz większej ilości kuponów za realne pieniądze, trzeba zabrać wszelkie możliwości "lewego" zarobku... Jak Lady Arwena napisała, nawet handel prezentacjami zrobionymi przez siebie od A do Z ma być zakazany. Dlaczego nie mogłabym wykorzystać własnoręcznie stworzonego zdjęcia czy obrazka, który narysowałam tabletem, skoro jest to wyłącznie moja praca, nienaruszająca jakichkolwiek praw autorskich? To nie prawa autorskie są powodem nałożenia przez Owlient zakazu handlu prezentacjami.
Powrót do góry Go down
Barson1990
Przyjaciel Zagrody
Barson1990

Nick w grze : Barsonka
Liczba postów : 338

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 4:58 am

Sakura - Święte słowa!!

Owlient chce odebrać możliwość zarobku innym, którzy nie kupują kuponów (tym samym nie dofinansowując Owlient'u) i po prostu zmusić ich, by zaczęli je kupować.

Czyli moja teoria, że Owlient ŻERUJE na nas, po raz kolejny zostaje potwierdzona ...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2837768
Ejli
Przyjaciel Zagrody
Ejli

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 5:45 am

słitaśnie,cud miód i budyń z polewą wiśniową.

O to,Co Owlient nam przekazuje.

"Po oszukaniu kupuj sobie drugi kupon,wydając zamiast 6, 2x6=12zł,a jeśli znajdujesz inne sposoby zarobku to zrób im "papa",bo zostały zabronione i MUSISZ nas dofinansować poprzez kupno kupony Very Happy

Zespół Howrse."

a oto i co my chcemy przekazać:

"Oddajcie mi moje 6zł!Chamstwo i świństwo!"

super,czyż nie?T>T
Powrót do góry Go down
Kuilu
W skromnych progach Zagrody
Kuilu

Nick w grze : Chantilly.
Liczba postów : 395

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 6:43 am

Oni nie wprowadzają pozytywnych dla graczy zmian, wręcz przeciwnie. Niedługo na howse.pl nikogo nie zostaniemy, bo wszyscy rezygnują i wtedy nikt już ich kuponów za 6 zł nie będzie kupował.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2838205
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 6:45 am

Dopóty,dopóki nie wprowadzą tego u nas nie mamy co się palić do walki.Jedyne co TERAZ możemy zrobić to po prostu współczuć naszym sąsiadom.Ale jeżeli Owlient zrobi to u nas to możecie być pewni,że większość graczy po prostu odejdzie<łącznie ze mną>.Ot,co.Muszą się jednak z tym liczyć,że stracą klientów,którzy kupują kupony.Nie bójcie się,Owlient chyba nie jest na tyle głupi ,żeby zrobić to i u nas.Moje rozumowanie jest takie Brak Prezentacji=Brak Graczy=Brak klientów.
Powrót do góry Go down
Lunatyk
Raczkujący

Nick w grze : Lunatyq
Liczba postów : 83

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 8:18 am

Cytat :
Ochrona praw autorskich ochroną praw autorskich, wydaje mi się jednak, ze nie chodzi tu bezpośrednio o ochronę praw autorskich... może przy okazji, ale na pewno nie to jest powodem zakazu tworzenia prezentacji graficznych w celach handlowych. Szczerze powiedziawszy, ani twórca na tym nie traci, ani osoba wykorzystująca jego dzieło nie zarabia realnych pieniędzy na skopiowaniu zdjęcia/obrazka. Jeżeli nie chcę, aby coś zostało wykorzystane przez innych, tym bardziej w celach handlowych, wystarczy wstawić znak wodny w takim miejscu, aby próba jego usunięcia nie powiodła się... Owlient wprowadza zakaz handlowania prezentacjami tylko po to, aby ukrócić proceder płatnych usług ze względu na to, że niektórzy gracze zrobili sobie z tego jeden z głównych sposobów zarobku. Aby wymusić na graczach konieczność kupowania coraz większej ilości kuponów za realne pieniądze, trzeba zabrać wszelkie możliwości "lewego" zarobku... Jak Lady Arwena napisała, nawet handel prezentacjami zrobionymi przez siebie od A do Z ma być zakazany. Dlaczego nie mogłabym wykorzystać własnoręcznie stworzonego zdjęcia czy obrazka, który narysowałam tabletem, skoro jest to wyłącznie moja praca, nienaruszająca jakichkolwiek praw autorskich? To nie prawa autorskie są powodem nałożenia przez Owlient zakazu handlu prezentacjami.

Jeżeli umiesz posługiwać się odpowiednimi programami można w łatwy sposób pozbyć się znaku czy podpisu- często wystarczy do tego zwykły Photoshop. Blokowanie poprzez skrypty prawego przycisku myszy na stronach czy innych sposób uniemożliwienia ściągania pliku ze strony również można obejść jeżeli masz trochę sprytu. Mówiąc krótko- jeżeli umieszczasz coś w internecie to nie ma możliwości ochronienia tego, bo niemal każde zabezpieczenie da się obejść często w banalny sposób.
Ponad to- znak wodny czy podpis często psuje całokształt dzieła toteż artyści starają się tego uniknąć, szkoda tylko, że są osoby, które tego nie szanują i bądź co bądź czerpią jakiś tam zysk z wykorzystania czyjejś pracy (przykładowo prezentacje- bierzesz czyjś obrazek, obrabiasz, sprzedajesz za wirtualnego konia czy wirtualne pieniądze- to już jest zysk. Mała zabawka, ale zysk, który również można przełożyć na zysk realny- przedmioty z CR przekładają się na kupony, a kupony przekładają się na pieniądze)
Owlient w tej kwestii można i popierać i potępiać. Z jednej strony- oni na tym tracą, a sądzę, że nikt nie chciałby aby 'obrabiano' go z zarobku. Z drugiej jednak strony- było to do przewidzenia, że jeżeli dadzą możliwość tworzenia prezentacji i używania kodów HTML to ludzie będą chcieli mieć ładne, estetyczne strony, a nie każdy umie wykonać prezentację zatem szybko pojawią się tacy, którzy będą chcieli na tym zarobić. Nieco za późno to zauważyli.
Co rzeczywiście było powodem do podjęcia takiej, a nie innej decyzji? Prawdopodobnie wie to tylko Administracja, a nam nie będzie dane się dowiedzieć i możemy się tylko domyślać, że jeżeli nie wiadomo o co chodzi- to chodzi o pieniądze. Jedyne co mi w tym nie pasuje to fakt iż ten zakaz obowiązuje jak na razie tylko na czeskiej wersji, która jest jedną z mniejszych podczas gdy największe, a zatem przynoszące największy zysk wciąż są 'czyste'.

Ostatnio zmieniony przez Lunatyk dnia Wto Mar 06, 2012 8:20 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 8:18 am

Gdzieś wyżej czytałam coś o tych promocjach (chyba Nevarra coś pisała, tak?). No mniejsza..
Ale zauważcie że tym razem OM nie dali do eliksirów. Można się domyśleć dlaczego...
No cóż, może mi ktoś na Harmonię wymieni, oby.
Powrót do góry Go down
Majka
Już coś wie
Majka

Liczba postów : 279

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 9:04 am

Ejli napisał:
Czeko,prawa autorskie.T.T
świetnie,ciekawe czy zabrania to też wklejania..
Ja już lecę cykać,bo grafik ze mnie marny.

No kurcze, co to ma do jasnej ciasnej być?

Ejli: No ok, ale przecież nie wszystkie obrazki z neta mają prawa autorskie. Są wręcz strony, z których można sobie ściągać legalnie grafikę, więc ja się pytam: co to jest? Evil or Very Mad
Powrót do góry Go down
Szarusia16
Przyjaciel Zagrody
Szarusia16

Liczba postów : 745

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 9:12 am

Majka napisał:
Ejli: No ok, ale przecież nie wszystkie obrazki z neta mają prawa autorskie. Są wręcz strony, z których można sobie ściągać legalnie grafikę, więc ja się pytam: co to jest? Evil or Very Mad
Tu się mylisz. KAŻDA praca jest chroniona pracami autorskimi i NIE MA takich stron, z których możesz sobie coś legalnie pobierać. Strony z tapetami? Te "tapety" to prace i fotografie znalezione gdzieś na stronach ich oryginalnych autorów...i podpisy często usuwanie :/
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 9:13 am

Lunatyk napisał:
Cytat :

Jeżeli umiesz posługiwać się odpowiednimi programami można w łatwy sposób pozbyć się znaku czy podpisu- często wystarczy do tego zwykły Photoshop. Blokowanie poprzez skrypty prawego przycisku myszy na stronach czy innych sposób uniemożliwienia ściągania pliku ze strony również można obejść jeżeli masz trochę sprytu. Mówiąc krótko- jeżeli umieszczasz coś w internecie to nie ma możliwości ochronienia tego, bo niemal każde zabezpieczenie da się obejść często w banalny sposób.
Ponad to- znak wodny czy podpis często psuje całokształt dzieła toteż artyści starają się tego uniknąć, szkoda tylko, że są osoby, które tego nie szanują i bądź co bądź czerpią jakiś tam zysk z wykorzystania czyjejś pracy (przykładowo prezentacje- bierzesz czyjś obrazek, obrabiasz, sprzedajesz za wirtualnego konia czy wirtualne pieniądze- to już jest zysk. Mała zabawka, ale zysk, który również można przełożyć na zysk realny- przedmioty z CR przekładają się na kupony, a kupony przekładają się na pieniądze)
Owlient w tej kwestii można i popierać i potępiać. Z jednej strony- oni na tym tracą, a sądzę, że nikt nie chciałby aby 'obrabiano' go z zarobku. Z drugiej jednak strony- było to do przewidzenia, że jeżeli dadzą możliwość tworzenia prezentacji i używania kodów HTML to ludzie będą chcieli mieć ładne, estetyczne strony, a nie każdy umie wykonać prezentację zatem szybko pojawią się tacy, którzy będą chcieli na tym zarobić. Nieco za późno to zauważyli.
Co rzeczywiście było powodem do podjęcia takiej, a nie innej decyzji? Prawdopodobnie wie to tylko Administracja, a nam nie będzie dane się dowiedzieć i możemy się tylko domyślać, że jeżeli nie wiadomo o co chodzi- to chodzi o pieniądze. Jedyne co mi w tym nie pasuje to fakt iż ten zakaz obowiązuje jak na razie tylko na czeskiej wersji, która jest jedną z mniejszych podczas gdy największe, a zatem przynoszące największy zysk wciąż są 'czyste'.

No dobrze, ok, pominęłam tą kwestię usuwania znaku wodnego i obejścia zabezpieczeń. Jeżeli jednak ktoś zamówił u mnie np. za OM czy KK, zestawy lub kupony prezentacje, która rzeczywiście będzie mojego autorstwa (zrobione przeze mnie zdjęcie, namalowany obraz), nie rozumiem, dlaczego nie mogłabym zarobić na własnej pracy. Pomijam już kwestie praw autorskich prac na dA lub innych portalach twórczych, ale z własnoręcznie wykonaną pracą teoretycznie mogę zrobić, co chcę. Według mojej interpretacji zapisu w regulaminie na serwerze czeskim, nie mam prawa obracać swoją twórczością w celach handlowych. Dlatego właśnie twierdzę, że nie chodzi w tym zakazie bezpośrednio o prawa autorskie tylko kwestie handlu prezentacjami za mniej lub bardziej cenne przedmioty.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 9:49 am

Jest jedno rozwiązanie....

SPALIĆ WSZYSTKICH NA STOSIE!!! Twisted Evil
Powrót do góry Go down
stewardessa
Jedną nogą w ZM
stewardessa

Nick w grze : Messi.
Liczba postów : 587

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 10:47 am

Co to kurde ma być? Może jeszcze zlikwidują konto Cherry Surprise bo nigdy nie kupiła kuponu?

AKCJA!!!

Wyzwijmy Owlienta na pojedynek! Nie kupujmy kuponów, choćbyśmy bardzo chcieli! Niech ta gra wreszcie przestanie się pogarszać! Zmniejszy im się zysk - cofną zmiany albo wprowadzą następne. Jak lepsze - kupujemy trochę kuponów. Jak gorsze - dalej nic nie robimy! I tak w kółko... kto jest za mną? Twisted Evil
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 11:28 am

Oo,mnie w takim razie też usuną! -,-

No wiecie co?! ABSURD w internecie,po Owilencie się tego bym nie spodziewała.
Na razie i tak nie mamy się czym martwić ponieważ to na czeskim a nie na polskim...
Może u nas nie wprowadzą? Rolling Eyes

Ale jest jeszcze jedna rzecz: nie wszyscy Ci którzy robią prezentacje nie kupuję kuponów! ;o
Powrót do góry Go down
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 11:32 am

gdybyśmy przestali kupować kupony - gra padłaby.. :/
albo polską wersję by zlikwidowali.. Mniejsza, w każdym razie nie odbiłoby się taki strajk na nas dobrze : P
Powrót do góry Go down
Ejli
Przyjaciel Zagrody
Ejli

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 11:45 am

stewardessa napisał:
Co to kurde ma być? Może jeszcze zlikwidują konto Cherry Surprise bo nigdy nie kupiła kuponu?

AKCJA!!!

Wyzwijmy Owlienta na pojedynek! Nie kupujmy kuponów, choćbyśmy bardzo chcieli! Niech ta gra wreszcie przestanie się pogarszać! Zmniejszy im się zysk - cofną zmiany albo wprowadzą następne. Jak lepsze - kupujemy trochę kuponów. Jak gorsze - dalej nic nie robimy! I tak w kółko... kto jest za mną? Twisted Evil

Ale ja muszę co miesiąc 3 kupony na KP ;c
Powrót do góry Go down
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 11:46 am

Ejli, teraz się opyla wziąć za 2 - kupujesz ro - masz 2 podkówki i do tego te kwiatki Razz
mowa o eliksirach ; )
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu   GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu - Page 3 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

GRA - Nowość z serwera czeskiego o prezentacjach z internetu
Powrót do góry 
Strona 3 z 5Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» sprawy dla koni !!!nowość!!!
» sprawy dla koni !!!nowość!!!
» I po prezentacjach z podstronami.
» GRA - księgi gości na prezentacjach (server polski)
» co wercia d mazia w gimpie, jak nie ma internetu? xD

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum :: Archiwum aktualności :: Gra-
Skocz do: