| Pogawędki o włosach <3 | |
|
+23koziorożec Diana375. Evangeline XX_lero Kyou avrilka wiola9786 ZetkaEmka Uśmieszek Asiaa. Clockvise Sakura zαbαvεcкαα Narkotyka xTikTakx stewardessa Sweet Rabbit Rose666 Pati...xd katty88888 Wisth Philipek Hoping. 27 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Pogawędki o włosach <3 Wto Kwi 03, 2012 11:30 am | |
| Uwielbiam się bawić włosami. Mimo to nie chcę być fryzjerką. Chciałabym żebyście w tym wątku pisały jakiej długości macie włosy, jaki kolor, może jakie pasemka macie/ marzą się wam? Jakich szamponów używacie etc. Po prostu gadamy o włosach Możemy też liczyć na swoje porady. Jak coś mam w domu 2 fryzjerów to służę radą ( : *Chcecie usłyszeć o moich włosach? hehe | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Wto Kwi 03, 2012 11:37 am | |
| Ogólnie ścinkę robiłam ostatnio, włosy mam trochę dłużej jak do ramion. Farbuje się szamponetką co jakiś czas, kolor to tycjan. Ja niestety nie mam takich rudych włosów, na moim mają bardziej wiśniowy odcień. Ogólnie to planuje farbnąć się na rudo. Jakoś w tym kolorze czuje się najlepiej. |
|
| |
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Wto Kwi 03, 2012 11:43 am | |
| Ja lubię rude, długie włosy <3 Ale sama jestem ciemną blondynka podchodzącą pod brąz. ; x Włosy mam prawie do pasa :3 | |
|
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Wto Kwi 03, 2012 11:43 am | |
| Moje włosy są koloru brązowego,cieniowane,za ramiona,lekko falowane. Dosyć jasne-w zależności od jakiego światła się na nie patrzy. | |
|
| |
Wisth Już coś wie
Liczba postów : 143 Dołączył : 26/01/2012
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Wto Kwi 03, 2012 12:01 pm | |
| Miałam kiedyś włosy do pasa- były zniszczone, mocno trzeba było je ściąć. I od tej pory jakoś nie mogę odzyskać tamtej długości, ba! nawet za bardzo nie chcę do niej wracać [niebawem pójdę podciąć te kudły]. Barwa najpowszechniejsza chyba dla naszej nacji- jestem szatynką. Tylko drobny szczegół- są dwukolorowe. Z wierzchu jasne, pod spodem ciemne ; D marzy mi się jakoś farbowanie na rudo, ale raczej nie będzie pasować do mojej urody.
I jedno mnie w nich boli... wypadają jak... ech, nie wiem co : (
Ostatnio zmieniony przez Wisth dnia Wto Kwi 03, 2012 1:10 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
katty88888 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : katty88888 Liczba postów : 469 Dołączył : 04/12/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Wto Kwi 03, 2012 12:50 pm | |
| A więc posiadam trochę dłuższe niż za ramiona brązowe włosy Co do koloru to w wakacje były farbowane szamponetką na czerwono xD i teraz widać różnicę między tymi przy samej głowie, a tymi niżej ale to szczegół, kolor zbladł i już są brązowe ale został taki lekki czerwony połysk | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Wto Kwi 03, 2012 12:54 pm | |
| Co do szamponetek jak i farb kryjących polecam firmę MARION. Farby te nie niszczą aż tak bardzo włosów, po farbach tej firmy włosy są cudowne, mięciutkie i błyszczą się. Farbki, nie wiem jak u innych ale u mnie sprzedawane są w dosłownie dwóch sklepach. Ale z czystym sercem radzę ich poszukać i farbować. |
|
| |
Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Wto Kwi 03, 2012 12:59 pm | |
| Ja mam brązowe włosy sięgające trochę poza ramiona, cieniowane z bujną grzywą . W jasnym świetle wydają się jaśniejsze z pasemkami | |
|
| |
katty88888 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : katty88888 Liczba postów : 469 Dołączył : 04/12/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Wto Kwi 03, 2012 1:10 pm | |
| Apple - a kolor się zmywa w wypadku szamponetek czy tylko "zmywa", bo kolor ogólnie ładny i fajnie tylko, że odrosty ą żeby wyrównać trzeba znowu na czerwono i problem bo w roku szkolnym nie pofarbuję | |
|
| |
Rose666 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alvienne Liczba postów : 546 Dołączył : 12/05/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Wto Kwi 03, 2012 1:15 pm | |
| Regularnie ścinam włosy, żeby nie przeszkadzały mi, gdy będę grała w piłkę ;D Aktualnie ścinam tzw. ,,na boba", przy okazji stopniuję włosy, a grzywkę ścinam na skos i pazurkuję. Daje bardzo ładny efekt i jestem zadowolona. Nie farbuję. Moje włosiska podchodzą pod brąz, ale w sumie jest to po prostu ciemny blond. | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Wto Kwi 03, 2012 1:30 pm | |
| Ja mam jasnobrązowe włosy do ramion. Mamy zrobić warkocze na występ 3 maja,więc raczej teraz ścinać nie będę xP | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Sro Kwi 04, 2012 7:38 am | |
| Ja mam krótkie włosy. Tzn. aż tak krótkie nie są.. poniżej ramion. Ciemny blond (niektórzy mówią że brąz). Aktualnie pocieniowane. Grzywka na bok. Nigdy nie farbowałam, mimo że bym chciała. Na IPhonie koleżanki grzebałam w aplikacjach i znalazłam zmieniacz włosów. Ładnie mi było w czarnych. Podobają mi się również wiśniowe włosy, takie jakie ma Ariana Grande. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Sro Kwi 04, 2012 7:58 am | |
| katty88888 ja fabuje szamponetkami z tyłu najczęściej pisze dla jakich włosów np. ciemny blond- jasny brąz(coś takiego). Mi się zawsze do końca zmywa, nie mam problemów z kolorem, jedynie jaka zostaje pamiątka to przebłysk. Ja mam włosy jak wspominałam ciemny blond a w słońcu mienią mi się na rudo. |
|
| |
stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Sro Kwi 04, 2012 9:06 am | |
| Apple, nie niszcz sobie za młodu włosów - pamiętasz co się stało z Anią z Zielonego Wzgórza ? Ja mam brązowe, do łopatek, końcówki mam miedziane. W słońcu robi się ciemny blond. Naturalnie ja mam proste, ale wspomagam je warkoczykami | |
|
| |
xTikTakx Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 700 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Sro Kwi 04, 2012 9:14 am | |
| Ja mam brązowe włosy za ramiona, które w słońcu połyskują mi na rudo. W wakacje farbowałam sobie szamponetką na niebiesko. Najpierw cała głowa, a potem pasemka. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Sro Kwi 04, 2012 9:23 am | |
| xTikTakx - Na niebiesko? Fajnie. ;3 |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Sro Kwi 04, 2012 10:10 am | |
| stewardessa- "o mnie się nie martw, o mnie się nie martw, ja sobie radę dam" : > |
|
| |
stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Sro Kwi 04, 2012 11:57 am | |
| - ApplePie napisał:
- stewardessa- "o mnie się nie martw, o mnie się nie martw, ja sobie radę dam" : >
Dobre XD jak ci się nie chce pisać masakry "stewardessa" to pisz stew albo steward Pamietam jak moja koleżanka przyszła do szkoły z pasemkami | |
|
| |
Narkotyka Już coś wie
Nick w grze : Narkotyka Liczba postów : 185 Dołączył : 24/02/2012
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Sro Kwi 04, 2012 6:27 pm | |
| Kruczoczarne, za ramiona, z góry proste, z dołu kręcone. po tabletkach antykoncepcyjnych zaczeły wypadać na potęgę | |
|
| |
zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Czw Kwi 05, 2012 12:19 am | |
| Poczekaj, muszę przyłożyć je do centymetra krawieckiego. | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Czw Kwi 05, 2012 1:40 am | |
| Słyszałam, że zbyt częste farbowanie przyspiesza proces siwienia włosów i zastanawiam się, czy to prawda. Ja nie farbuję włosów (kilka razy w życiu poczuły na sobie farbę), jednakże znajduję już pierwsze siwuchy na mojej starczej skroni . Wydaje mi się, że jest to uwarunkowane genetycznie. Wiadomo, że jak rodzice szybko zaczynają siwieć, dzieci również...Ale do rzeczy. Prawie zawsze miałam długie włosy, była to dla mnie najprostsza fryzura (umyć, wysuszyć, wyprostować, uczesać). Od jakiegoś czasu zaczęłam jednak planować zmianę wizerunku, a co się z tym wiąże, ścinkę włosów. Pamiętam, jak fryzjerka po ścięciu, pokazała mi cały pukiel moich włosów, jakby chciała powiedzieć "patrz, czego się pozbywasz" . W tej chwili mam asymetryczna, krótką fryzurę, którą układam sobie gumą do stylizacji włosów i tonami lakieru, ale bardzo podoba mi się ta fryzurka, chociaż jest trochę kłopotliwa . Włosów od dawna nie farbuję, chociaż zastanawiałam się na zmianą koloru. Musiałabym tylko wiedzieć, jaki kolor pasuje konkretnie do mojego typu urody . W tej chwili mam kolor pośredni między czernią, a brązem . | |
|
| |
Clockvise Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Clockvise Liczba postów : 675 Dołączył : 27/12/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Czw Kwi 05, 2012 3:42 am | |
| Ja mam krótkie brązowe , prawie czarne włosy i się nie farbuję bo zwyczajnie za mała jestem na to | |
|
| |
Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Czw Kwi 05, 2012 9:14 am | |
| Mam blond włosy o.O Będę robić sobie pasemka,mam grzywke na bok ;3 | |
|
| |
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Czw Kwi 05, 2012 9:15 am | |
| | |
|
| |
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Czw Kwi 05, 2012 9:50 am | |
| To może i Uśmiech się wypowie na tetmat swoich ukochanych kudłów? Otórz, Z natury proste, brązowe (na farbach taki kolor zwie się złotym brązem). Blon pasemka i to taka tradycja na świętowanie nadejścia lata - co roku jedno. Za łopatki niedawno ścinałam, ostatnio walnęłam cieniowaną grzywkę na bok. Mam okrągła twarz, więc taka 'od patelni' odpada. Używam szamponu firmy "Timotei" seria głęboki brąz odżywka to samo. Kosmetyki zawierają hennę i jak dla mnie cudnia pachną. Lekko przyciemniają włosy. I tu skromna nie będę, coż, ale kocham moje kudły i nie oddam. Niby mogłabym zgarnąć kilka złotych gdybym je ścięła na peruki, ale nie. Nie narzekam na nie - błyszczą, nie wypadają i zbierają pochwały od znajomych i czasami ludzi na ulicy. | |
|
| |
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Czw Kwi 05, 2012 10:07 am | |
| | |
|
| |
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Czw Kwi 05, 2012 10:09 am | |
| Ale pachnie cudnie, nie? | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Czw Kwi 05, 2012 12:16 pm | |
| Ja mam średniej ciemności blond, o miedzianym polysku. dlugość: tylko do ramion, bo nie chce mi się dluzszych hodować (czyt. czesać). Wczoraj zrobilam sobie pasemka. Mialy być jasne, ale mama nie przeczytala instrukcji farby i wyszedl taki miedziany, ale pasuje i jestem happy. Myję różnymi: Timotei, Elseve, Emolium... Mi się podobają. Kiedyś chcialam mieć czarne z brązowymi pasemkami albo odwrotnie, ale teraz jak o tym pomyślę... Takie by chyba nie pasowaly. Nie wymienilabym moich na żadne inne. | |
|
| |
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Pią Kwi 13, 2012 12:57 pm | |
| - Uśmieszek napisał:
- Ale pachnie cudnie, nie?
Taaak .. *.* | |
|
| |
wiola9786 Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 01/04/2012
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 Pią Kwi 13, 2012 1:13 pm | |
| Ja mam długie włosy do połowy pleców z grzywka na bok.Przez włosy przechodzą trzy naturalne fale. Jestem szatynką, a w słońcu mam rude włosy. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Pogawędki o włosach <3 | |
| |
|
| |
| Pogawędki o włosach <3 | |
|