Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Kynologia | |
|
+11koziorożec Sakura Aglyss tinolandia Philipek Nevarra Malto EREIS Sabula Arbuzek_10 blueberry. 15 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Kynologia Czw Lip 05, 2012 10:07 am | |
| Tak, ale babcia miała też ulotkę od tych tabletek i pomagają na wszystkie choroby skóry, psom o wadze między 5 kg a 20 kg daje się jedną tabletkę dziennie. | |
| | | EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Kynologia Czw Lip 05, 2012 10:30 am | |
| no jak się chcesz bawić w weta to się baw ale ja tylko mówię może to być atopowe zapalenie skóry może to byś łuszczyca a może to być świerzb albo i jakie inne badziewie czy pasożyty a każdą z chorób jak u ludzi leczy się inaczej - najważniejsze to nie zaszkodzić ... | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Kynologia Czw Lip 05, 2012 10:38 am | |
| Cóż, spróbuję wyleczyć go tym - jak nie pomoże, to bez gadania jadę z nim i babcią do weta. | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Kynologia Czw Lip 05, 2012 12:30 pm | |
| Dobrze, że chociaż babcia spojrzała na Reksa w bardziej ludzki sposób i chce mu pomóc. Jeżeli chodzi o tabletki, zgadzam się z EREIS. Lepiej sprawdzić, co konkretnie mu dolega i czy można podać mu te leki, żeby mu nie zaszkodzić. W każdym razie, życzę powodzenia w rekonwalescencji Reksia | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Kynologia Czw Lip 05, 2012 12:36 pm | |
| Ja często spotykam takiego gościa, który ma dwa mieszańce. Jeden duży w typie Bernardyna, a drugi takiej średniej wielkości do niczego podobne - typowy kundelek. Nie mogę na to patrzeć,jak czasami znęca się nad tymi psami. Raz mu zwróciłam uwagę, a on spojrzał się na mnie z nienawiścią.. Trzyma te psiaki na strasznie krótkiej smyczy, nie daje im się nawet załatwić. Takich ludzi to tylko udusić i powiesić. Ja także często patrzę po 22:00 na Animal Planet,gdzie lecą te wszystkie policje dla zwierząt. Czasami aż łzy mi napływają do oczu kiedy to wszystko widzę. I przyznam, że niezmiernie się ciesze kiedy tacy ludzie trafiają do więzienia na kilka lat. | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Kynologia Czw Lip 05, 2012 12:50 pm | |
| http://www.strazdlazwierzat.com.pl/ http://www.pogotowiedlazwierzat.pl/ I tak na krótko z ustawy o ochronie zwierząt: - Cytat :
- Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności:
- utrzymywanie zwierząt w niewłaściwych warunkach bytowania, w tym utrzymywanie ich w stanie rażącego zaniedbania lub niechlujstwa, bądź w pomieszczeniach albo klatkach uniemożliwiających im zachowanie naturalnej pozycji http://www.niechcianeizapomniane.org/index.php?id=4 Więc naprawdę koszty mogą wzrosnąć, szczególnie jeśli pojawi się "uczynny" sąsiad, który z obywatelskiego obowiązku doniesie (choćby do instytucji podanych wyżej). Skoro nie działają prośny to może widmo sporych kosztów odniesie skutek... | |
| | | Arabiasta Nowy
Liczba postów : 22 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: Kynologia Wto Lip 10, 2012 3:53 am | |
| Ja się nie interesuję psami | |
| | | blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: Kynologia Sob Lip 14, 2012 11:43 am | |
| - Arabiasta napisał:
- Ja się nie interesuję psami
To po co wchodzisz w wątek poświęcony psom? Przepraszam wszystkich, że dopiero teraz się odzywam, ale nad jeziorkiem 10 dni się leniuchowało. :3 Aglyss - jak Reksiu? | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Kynologia Nie Lip 15, 2012 7:55 am | |
| | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Kynologia Nie Lip 15, 2012 8:26 am | |
| - Nevarra napisał:
- http://www.strazdlazwierzat.com.pl/
http://www.pogotowiedlazwierzat.pl/
I tak na krótko z ustawy o ochronie zwierząt: - Cytat :
- Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności:
- utrzymywanie zwierząt w niewłaściwych warunkach bytowania, w tym utrzymywanie ich w stanie rażącego zaniedbania lub niechlujstwa, bądź w pomieszczeniach albo klatkach uniemożliwiających im zachowanie naturalnej pozycji http://www.niechcianeizapomniane.org/index.php?id=4
Więc naprawdę koszty mogą wzrosnąć, szczególnie jeśli pojawi się "uczynny" sąsiad, który z obywatelskiego obowiązku doniesie (choćby do instytucji podanych wyżej). Skoro nie działają prośny to może widmo sporych kosztów odniesie skutek... W nawiazaniu do tych przepisów, ale tak trochę z innej beczki - jestem ciekawa, czy te wszystkie paragrafy są przestrzegane. Może niektórzy z Was pamiętają moją sytuację ze znalezionym jerzykiem, sprzed niespełna tygodnia. Ptak pod ścisłą ochroną gatunkową, a ścisła ochrona gatunkowa oznacza: "W stosunku do dziko występujących zwierząt objętych ochroną gatunkową wprowadzone są następujące zakazy: zabijania, okaleczania, chwytania, transportu, pozyskiwania, przetrzymywania, posiadania żywych zwierząt, posiadania zwierząt martwych lub ich części, niszczenia siedlisk i ostoi, wybierania, posiadania oraz przechowywania jaj i inne." Tymczasem jak było z moją chęcią przekazania jerzyka gdziekolwiek? Nie chciał go nikt, od weterynarza, poprzez Trójmiejski Park Krajobrazowy, aż po ZOO. Każdy mówił, że na mnie spoczywa zajęcie się nim - nieważne, że to ptak pod ochroną i że dotąd nie miałam w domu nawet kanarka. Więc ciekawe, czy ktokolwiek przejmuje się przepisami związanymi z ochroną psów. Oby, bo jak słyszę, że ktoś urwał husky'emu łeb, ciągnąć go za samochodem, sama mam ochotę takiemu delikwentowi odpłacić się czymś podobnym. | |
| | | Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: Kynologia Pon Lip 16, 2012 1:06 am | |
| Moje ulubione rasy to: owczarek niemiecki(długo włosy),papillon,sharpay,kundelki
Dlaczego je lubię:
-owczarki niemieckie lubię za to,że są mądre,piękne i wierne -papillony lubię za to,że są śliczne i miłe -sharpay'e lubię za to,że są słodkie,malutkie i ie są groźne -kundelki lubię za to,że są śmieszne(nie ma 2 takich samych kundelków,każdy jest inny-wyjątkowy) i mam psa kundelka | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Kynologia Pon Lip 16, 2012 4:09 am | |
| | |
| | | chevalier Raczkujący
Nick w grze : chevalier Liczba postów : 99 Dołączył : 12/06/2012
| Temat: Re: Kynologia Pon Lip 16, 2012 4:10 am | |
| Kynologia to mój konik odkąd sięgam pamięcią. Jako dziecko rysowałam prawie tylko psy, ozdabiałam też nimi w szkole wszystkie podręczniki;p. Potem oczywiście przeszło to w zdobywanie wiedzy i - w miarę moich skromnych możliwości - pomoc bezdomniakom. Boli mnie tylko to, że tak mi się ułożyło, że psa mieć jak dotąd nie mogę. I tak nolens volens odkładam realizację tego marzenia na później od tylu lat, że czasami zastanawiam się czy w ogóle warto jeszcze się łudzić, że mi się uda. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Kynologia | |
| |
| | | | Kynologia | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|