Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
+73Alaya Alasky archalowa Anita987 natka4425 stewardessa Forest_Girl kolorowa85673 Wiktoria_koniara Susian --♥Perła♥-- Calma Łapa98 KHC Hoping. koszolak Ulquiorra666 Vensis zαbαvεcкαα EveDallas erreo Layzy Agacia.12345 koniarka1999 Oliii98 Róża-chodowca9 Nathaly .Cava. -Eruina- karina127 Domel Takashiro alma021 GoldApple Anakondaxxx nevinowa Ejli olcia1234 Nevarra EREIS lala299 kaprysab natalias143 Aki Kotek~ Anulek Ayashi Aangelika101 XX_lero amorkowa koziorożec Inaczej Perła 20 Mikim7 Clue hanka1998 Klacz Arabska anteek Szarusia16 Malto Asiaa. Sathilia Broszka carrie17 xTikTakx Temperance Sakura Barson1990 _Beauty_ Nika346 Julia_525 Czarny Kot Uśmieszek LadyArvena 77 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 4:55 am | |
| Arvena - ja gram na Capalls, na Howrse usunę konto jak tylko zdejmą bana. Muszę mój dorobek przekazać. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 4:56 am | |
| Hahahaahahaaaa.. Przeczytałam cały ten wątek od 1 strony.. i stwierdzam taki fakt: Owlientowi za mało w d*pach siedzi! Poza tym, oni mają takie dzieciaki jak my w nosie, BO ONI SĄ WIELKĄ KORPORACJĄ I ZARABIAJĄ TONĘ KASY NA NAIWNYCH LUDZIACH, O. Poza tym, w kodeksie howrse, NIE MA NIC O TAKIEJ AKCJI, TAK WIĘC NIE MOGĄ NAM JEJ ZABRONIĆ. KONIEC, KROPKA .
Ta.. ale jest jeszcze taki problem, że pewnie zrobią jakąś zarąbistą promocję typu w co piątym RO jest boski, czy coś, to się każdy zaloguje. ;D Ja, to bym zrobiła protest z usuwaniem konta, ale jakieś 5%/100% by się zgodziło usunąć. Ja zakładam z 20 kont i spamuję, nie mam nic do stracenia. ^^ Tylko Owlient jest nie do pokonania, więc zdziałamy coś, ale i tak... wiecie. ;( ale co z tego.. mam to gdzieś czy zadziała czy nie, przede wszystkim, FAJNA ZABAWA.. ! ;D Spamuję se do owlientu, do tej zapchlonej małpy z kurzajami na tyłku i fajnie. I przede wszystkim, nie mam nic do stracenia.
Ostatnio zmieniony przez Carramia dnia Nie Lip 08, 2012 4:58 am, w całości zmieniany 1 raz |
| | | Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 4:57 am | |
| A ja sobie giercuję na Doggi oraz Equiverse ^^ | |
| | | Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 4:58 am | |
| Dowiedziałem się że moja koleżanka (chyba 15 w rankingu) chce także zrezygnować ... Gra jest coraz to prostsza. Proponuje odejście ale zgodnością i honorem gra i tak jest nudna. Zaglądam i nabijam staż, niekiedy w promocji biorę udział. to nie gra, to maszynka do kasy ... -.- | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 4:59 am | |
| A ja gram na Equiverse, DoGGi, Słodkim Flicie i Horzer.us (kolejna gra o koniach, po angielsku, ale atmosfera niezła). Od jakiegoś czasu włażę na howrse, żeby zając się 1 koniem+pokryc 1 roga. Na tym koniec :> | |
| | | Czarny Kot Raczkujący
Nick w grze : Saphira_olcia Liczba postów : 80 Dołączył : 17/03/2012
| mam prośbę https://2img.net/h/oi54.tinypic.com/4uj9zo.jpg Przetłumaczy ktoś, albo przynajmniej powie po jakiej jest to stronie? Tej która się buntuje czy tej co jest zła. Powiem jeszcze, że sam moderator wstawił to na forum | |
| | | Go?? Gość
| |
| | | Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:01 am | |
| | |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:02 am | |
| - Carramia napisał:
- Hahahaahahaaaa.. Przeczytałam cały ten wątek od 1 strony.. i stwierdzam taki fakt:
Owlientowi za mało w d*pach siedzi! Poza tym, oni mają takie dzieciaki jak my w nosie, BO ONI SĄ WIELKĄ KORPORACJĄ I ZARABIAJĄ TONĘ KASY NA NAIWNYCH LUDZIACH, O. Poza tym, w kodeksie howrse, NIE MA NIC O TAKIEJ AKCJI, TAK WIĘC NIE MOGĄ NAM JEJ ZABRONIĆ. KONIEC, KROPKA .
Ta.. ale jest jeszcze taki problem, że pewnie zrobią jakąś zarąbistą promocję typu w co piątym RO jest boski, czy coś, to się każdy zaloguje. ;D
Ja, to bym zrobiła protest z usuwaniem konta, ale jakieś 5%/100% by się zgodziło usunąć.
Ja zakładam z 20 kont i spamuję, nie mam nic do stracenia. ^^ Tylko Owlient jest nie do pokonania, więc zdziałamy coś, ale i tak... wiecie. ;(
ale co z tego.. mam to gdzieś czy zadziała czy nie, przede wszystkim, FAJNA ZABAWA.. ! ;D Spamuję se do owlientu, do tej zapchlonej małpy z kurzajami na tyłku i fajnie.
I przede wszystkim, nie mam nic do stracenia.
Dobrze! Ja też się fajnie bawiłam! <3 | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:03 am | |
| Uśmieszek Dodaj jeszcze na besty xD | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:03 am | |
| Ehh..ta gra za za trochę wogóle przestanie przypominać grę o koniach.Wtedy to będzie gra typu: 'kto kupi najwięcej kuponów,ten będzie mógł oporządzić pare koni'....x.X" (pfu,pfu). Gdzie to stare howrse?! | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:04 am | |
| Bawiłaś? ;D Załóż nowe konto jak zbanowali ci poprzednie i baw się dalej. ;D |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:04 am | |
| - Asiaa. napisał:
- Ehh..ta gra za za trochę wogóle przestanie przypominać grę o koniach.Wtedy to będzie gra typu: 'kto kupi najwięcej kuponów,ten będzie mógł oporządzić pare koni'....x.X" (pfu,pfu).
Gdzie to stare howrse?! Już go nie będzie.. Nigdy | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:05 am | |
| - Anakondaxxx napisał:
- Gra jest dla nas, nie dla nich!
Szkoda, że oni o tym zapomnieli... - nataliaizy napisał:
- Świetnie.Prezętacja usunięta,avayar też.Karma odjęta i ban na forum.-,-
Jesteś w doborowym towarzystwie Pisz na kontakt. Niedługo rzucę tu przykładową wypowiedź w tym celu. - natalias143 napisał:
- Też dostałam bana na forum, -1 pkt karmy, usuniętą
prezentację i awatar... ale się cieszę (jedne co mnie wnerwiło to to, że musiałam od nowa przejście na strefę ustawiać XD) I mam już nowy awek:
Świetne Chyba też sobie na taki zmienię... - Creepy napisał:
- Mam tylko pytanie - DLACZEGO wszyscy
dostali bana na formu + -1 karma, a ja bana na tydzień na grę?! Ktoś cię tam "BARDZO" lubi - pisz na kontakt. Zobaczymy co odpiszą. Ja się zdziwiłam, że jeszcze bana nie mam. W końcu jestem jedną z początkowych osób XD - Barson1990 napisał:
- "Temat dotyczy Towarzyszy a nie Protestu (który jest podburzaniem graczy do buntu ) czy banów.
Proszę trzymać się tematu wątku."
Wypowiedź Staficzki -.- Przecież protest dotyczy tego wątku. - olcia1234 napisał:
- Malto też usuwam ale po proteście na zakończenie
wygranę swoje zdanie na kontakt, forum, i prosto na pocztę niektórym modom gra nie ma sensu i tyle
Ale zaczekajcie na wynik wojny Zobaczmy, czy coś przemyślą, czy jednak nie. - carrie17 napisał:
- Jazda na kontaaaaakt!
" Droga obsługo gry Howrse, to, że lecicie sobie w kulki z graczami - wiadomo już od dawna. Tym razem jednak miarka się przebrała i zrobiliście krok w stronę przepaści.
1) Chyba tylko tutaj gracz jest nic niewartym dodatkiem do gry (?). Ma siedzieć cicho, zgadzać się na wszystko, co się wokół dzieje, w dodatku najlepiej, gdyby wydawał pieniądze na kupony. 2) Żadne zmiany nie są konsultowane z graczami. A to chyba dla NAS została stworzona ta gra? Więc mamy prawo decydować, czego chcemy. A z tego co zauważyłam, 80% społeczności Howrse ma dość waszych zmian, waszych nakazów, zakazów, wszechogarniającej cenzury za nic. 3) Na jakiej podstawie stwierdziliście, że towarzysze nie są nam potrzebni? Bo co, banda dzieciaków nie umiała podnieść PG, więc ułatwiacie im sprawę? Dlaczego oni mają mieć prościej gdy zaczynają, a ja musiałam się męczyć z tym ponad rok? 4) Ktoś od Was wywnioskował również, że towarzysze byli uważani za śmieci i to jeden z powodów ich usuwania. Więc ja się pytam: co jeszcze robią rzepy i jabłka w RO?? 5) Padło również stwierdzenie, że towarzysze na siebie nie zarabiali. A mieliście z nich jakiekolwiek straty? Na pewno znajdowali się ludzie, którzy kupowali za kupony zestawy harmonii.
Podsumowując: zastanówcie się 2x, zanim zaczniecie prać mózgi graczom. Najpierw coś wprowadzacie, później usuwacie, bo tak. My też chcemy mieć jakiś wkład w tę grę! Przemyślcie sobie pewne sprawy, bo wiele osób od was odchodzi, na rzecz innych gier, w których liczy się ich zdanie. Nim się obejrzycie zostaną z wami same dzieci - a z ich marnego kieszonkowego długo nie pożyjecie." Też wyślę to na kontakt w opiniach/sugestiach. Tylko dopiszę o projekcie 0 PG i karaniu za nic - Nathaly napisał:
Co do samego forum gracze nie potrafią zrozumieć,że z moderatorami jest trochę tak jak z policja. Nie ważne,czy policjant rozumie dlaczego dana osoba popełniła czyn zabroniony, nie ważne,czy postąpiłby tak samo w takiej sytuacji i czy zgadza sie z postawa sprawcy. Ma obowiazek go.np zatrzymać bo taki obowiązek nakładają na niego obowiązujące przepisy prawa. Moderatorzy tez maja obowiązek dbać o to co sie dzieje na forum. Jednak mogą udać, że ich teraz na forum nie ma Konkretnie w tym wątku. Niech Ow ma możliwość przeczytania tego wszystkiego. | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:05 am | |
| Aśka, poszło się.. poszło daleko, o. Jak to się nie zmieni, to robię rozdział rzeczy między lud, a konto skończy istniec :> | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:06 am | |
| A mnie jedna rzecz ciekawi (tak, właśnie wylazłam spod prysznica, a pod prysznicem podobno przychodzą do głowy najlepsze pomysły) - gracze, którzy dostali bana, napisali o proteście w wątku o usunięciu towarzyszy? | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:07 am | |
| Malto, wątpię, żeby wyłapywali tych, co nie napisali, ale po nich już się można wszystkiego spodziewac.. | |
| | | Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:10 am | |
| | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:11 am | |
| Hanka, idąc dalej moim tokiem rozumowania - jeśli bany dostali za ten właśnie wątek, to pytam, gdzie tu logika? Przecież mieli się trzymać tematu, tak? A temat brzmiał "usunięcie towarzyszy". Więc wypowiadali się jak najbardziej na temat. To była ich reakcja na tę "propozycję". Więc... za co ban? Przecież żadne zasady nie zostały naruszone. Każdy stwierdził, że mu to nie odpowiada i że się z tym nie zgadza. Słowo "bunt" nie jest słowem nieodpowiednim, za które można by poddać post cenzurze. Nikt nie pytał tam, np. jak zdobyć rozetę. To by było nie na temat. Więc te bany to dla mnie lekkie przegięcie...
Ostatnio zmieniony przez Malto dnia Nie Lip 08, 2012 5:12 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | natalias143 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : natalias143 Liczba postów : 435 Dołączył : 28/03/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:11 am | |
| - Mikim7 napisał:
- Nowy av ustawiony! ;d
yay, mój pomysł się spodobał XD | |
| | | Oliii98 Już coś wie
Liczba postów : 108 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:12 am | |
| Cześć! Chciałabym przedstawić wam banner dla tych, którzy nie chcą się 12 niezalogować... | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:14 am | |
| A tak w ogóle to jest o co walczyć ? Ja zostałam uciszona banem .. |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:15 am | |
| Malto, wg nich to "podsycanie buntu". Nie lubią, jak im się sprzeciwiamy, więc nas karzą, bo tak nas kochają :> | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:16 am | |
| - Malto napisał:
- nadrzędnym nad wszystkimi innymi, a tym samym nad jakimś tam Regulaminem gierki, mówi jasno:
- Cytat :
- Art. 57.
Każdemu zapewnia się wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolności może określać ustawa.
Art. 58.
Każdemu zapewnia się wolność zrzeszania się.
Zakazane są zrzeszenia, których cel lub działalność są sprzeczne z Konstytucją lub ustawą. O odmowie rejestracji lub zakazie działania takiego zrzeszenia orzeka sąd. Przejrzałam tylko część rozdziału drugiego, ale to chyba dość.
Źródło - KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ Tekst uchwalony w dniu 2 kwietnia 1997 r. przez Zgromadzenie Narodowe. Wspomnę o tym na kontakcie - Caddie napisał:
- Arvena - mi ani na Norweskim ani na Francuskim nie
usunęli. A jest tam 2 x więcej modów i adminów niż u nas. - hanka1998 napisał:
- Idę na kontakt, pobawię się z nimi
Dziwne, ale na INT mi nic nie usunęli, a mają 2xwięcej adminów i modów. Może jeszcze tam coś zawojuję O. Czyli to nasza Ow taka uparta... Ciekawe.... Zna ktoś francuski tak super-hiper? Możnaby napisać bezpośrednio do Owlientu na temat łamania naszych praw - Mikim7 napisał:
- Na innych serwerach nie usuwają postów. niewtajemniczeni
wdrążają się w dyskusje, i modzi przyglądają się temu. Tam są inne zasady. Na przykład:
SERWER FR Moderator odpowiada na mój post pytaniem, co się dzieje i czy może jakoś pomóc. Najwyżej cenzurują wpis i mówią żeby tak nie robić.
SERWER PL Skasowanie prezentacji, awataru, ban na forum i gratis -1 do Karmy. Koniec kropka żadnej dyskusji. Tym bardziej przydałoby bezpośrednio do Owlientu napisać. Najlepiej z prośbą o zmianę Ow, lub przeszkolenie ją w prawie. - Caddie napisał:
- Arvena - ja gram na Capalls, na Howrse usunę konto jak tylko zdejmą bana. Muszę mój dorobek przekazać.
Mam nadzieję, że na Zagrodzie zostaniesz - Mikim7 napisał:
- Dowiedziałem się że moja koleżanka (chyba 15 w rankingu)
chce także zrezygnować ... Gra jest coraz to prostsza. Proponuje odejście ale zgodnością i honorem gra i tak jest nudna. Zaglądam i nabijam staż, niekiedy w promocji biorę udział. to nie gra, to maszynka do kasy ... -.- Odejście z godnością... Mam taką propozycję: Jeśli nasz protest nie wypali i zmiany wprowadzą, ustalmy jeden dzień, kiedy wszyscy, którzy będą mieć dość się wykasują Może wtedy trochę się zastanowią i pomożemy tym innym graczom - hanka1998 napisał:
- A ja gram na Equiverse, DoGGi, Słodkim Flicie i
Horzer.us (kolejna gra o koniach, po angielsku, ale atmosfera niezła). Od jakiegoś czasu włażę na howrse, żeby zając się 1 koniem+pokryc 1 roga. Na tym koniec :> Być może niedługo będę miała dla was ciekawą grę, ale na razie jest w trakcie produkcji... Jak się uda, to skombinuję fotki w najbliższych dniach. - Malto napisał:
- A mnie jedna rzecz ciekawi (tak, właśnie wylazłam spod
prysznica, a pod prysznicem podobno przychodzą do głowy najlepsze pomysły) - gracze, którzy dostali bana, napisali o proteście w wątku o usunięciu towarzyszy? ja tak. Tam w ogóle pomysł wyszedł... | |
| | | Takashiro Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Cougar Liczba postów : 530 Dołączył : 04/04/2011
| | | | Temperance Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:18 am | |
| Arvena - no pewnie, że zostanę. Chcę zobaczyć, jak Howrse nadal się pogrąża i co za nowe bzdury wprowadzi. Ano i kiedy upadnie. : D | |
| | | Go?? Gość
| ja piszę do graczy typu cherry_suprise czy Loli, może się zgodzą... Choć wątpię. ;c |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
| - LadyArvena napisał:
- Malto napisał:
- A mnie jedna rzecz ciekawi (tak, właśnie wylazłam spod
prysznica, a pod prysznicem podobno przychodzą do głowy najlepsze pomysły) - gracze, którzy dostali bana, napisali o proteście w wątku o usunięciu towarzyszy? ja tak. Tam w ogóle pomysł wyszedł... Więc, jeszcze raz, bo możliwe, że post umknął - odwołuj się! Idąc dalej moim tokiem rozumowania [tym z zacytownego przez Ciebie postu] - jeśli bany dostali za ten właśnie wątek, to pytam, gdzie tu logika? Przecież mieli się trzymać tematu, tak? A temat brzmiał "usunięcie towarzyszy". Więc wypowiadali się jak najbardziej na temat. To była ich reakcja na tę "propozycję". Więc... za co ban? Przecież żadne zasady nie zostały naruszone. Każdy stwierdził, że mu to nie odpowiada i że się z tym nie zgadza. Słowo "bunt" nie jest słowem nieodpowiednim, za które można by poddać post cenzurze. Nikt nie pytał tam, np. jak zdobyć rozetę. To by było nie na temat. Więc te bany to dla mnie lekkie przegięcie... | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:20 am | |
| - Carramia napisał:
- ja piszę do graczy typu cherry_suprise czy Loli, może się zgodzą... Choć wątpię. ;c
Widziałam, że swego czasu (dwa dni temu) cherry_suprise składała hołd pochwalny nowemu pomysłowi i ogólnie Administracji gry, więc nie sądzę, by się przyłączyła
Ostatnio zmieniony przez Malto dnia Nie Lip 08, 2012 5:21 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Nie Lip 08, 2012 5:20 am | |
| - Malto napisał:
- Hanka, idąc dalej moim tokiem rozumowania - jeśli bany
dostali za ten właśnie wątek, to pytam, gdzie tu logika? Przecież mieli się trzymać tematu, tak? A temat brzmiał "usunięcie towarzyszy". Więc wypowiadali się jak najbardziej na temat. To była ich reakcja na tę "propozycję". Więc... za co ban? Przecież żadne zasady nie zostały naruszone. Każdy stwierdził, że mu to nie odpowiada i że się z tym nie zgadza. Słowo "bunt" nie jest słowem nieodpowiednim, za które można by poddać post cenzurze. Nikt nie pytał tam, np. jak zdobyć rozetę. To by było nie na temat. Więc te bany to dla mnie lekkie przegięcie... Właśnie dlatego chcę pisać na kontakt - nataliaizy napisał:
- Oliii98 napisał:
- Cześć!
Chciałabym przedstawić wam banner dla tych, którzy nie chcą się 12 niezalogować...
Banner już jest. Też zaraz wstawię - Carramia napisał:
- ja piszę do graczy typu cherry_suprise czy Loli, może się zgodzą... Choć wątpię. ;c
Cherry była za zmianami... | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
| |
| | | | GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |