Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| The Sims - kto tego nie zna? :) | |
|
+72Kepler99 Shira66 avdeo Ursalowata blaze the cat Pupusia23 Heartlend10 dogmagic KaVcia Szron Dżemik Wireless martosia2004 Wild_Horse cindx Marley Layzy Dianaxxx safie Presence wercia d klaczkakoniara Marsh koziorożec PlaybackJunkie8 Hoping. Ayashi Manroe gwiazda2002 Temperance hanka1998 Estelle Kikyo22 erreo ZetkaEmka SandCastle krysta avrilka czoko Arabia123 stewardessa Alasky pata101 Heshette Kemishi ArinStreal Martka29 Ejli Takashiro Philipek koniara25000 MrsKopytko Mouseline =] _pati201_ Kajka1 Asiaa. Ayame Arbuzek_10 Broszka Kai Shouri kucykwyrwij ewunia9811 -Eruina- MaryMariaMara LadyArvena Aglyss EveDallas Pati...xd Malto mina stirit1 Nevarra blueberry. 76 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: The Sims - kto tego nie zna? :) Sob Lip 21, 2012 1:15 pm | |
| Na ŚD jest taki temat, więc czemu nie na ZM? Pewnie wszyscy tu zebrani wiedzą co to jest The Sims. Wątek stworzony do rozmowach o grze, do pomocy itp. Ja chętnie mogę pomóc w kwestii pobierania z modthesims.info do TH3, ponieważ miałam z tym okropny problem i nie wiedziałam już co mam robić. Na Internecie jest pełno odpowiedzi na to pytanie, ale czasami nie chce się po prostu szukać... Szczególnie na zapytaj, gdzie co po chwilę łańcuszki chodzą. Pomijając... Mam do Was kilka pytań związanych z "The Sims 3: Zwierzaki". 1) Czy widzieliście już jakieś zwierzę typu jelonek, szop pracz? 2) Czy widzieliście już dzikie konie i czy oswoiliście takowego? 3) Czy widzieliście już jednoroga i czy oswoiliście takiego? Wszystkie pytania od "czy" się zaczynają, ale mam nadzieję, że oczy Wam od tego nie odpadną. | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Sob Lip 21, 2012 2:42 pm | |
| Rany, w Simsy gram w zasadzie od początku (i jakiś sentymencik do jedynki został ). W dwójkę trochę dłużej zeszło. A teraz jak mnie najdzie katuję trójkę. Tyle, że nie wszystkie dodatki mam (i szczerze powiedziawszy niespecjalnie żałuję). Co do modthesims - musisz się zalogować, wyszukać to co chcesz ściągnąć i na samym dole albo na samej górze opisu masz malutką "kartę" z napisem download. Przełączy ci się na nowy widok, gdzie ponizej wszystkich screenów masz ramkę z wypisanymi plikami (czasem jeden, czasem kilka, zazwyczaj rar, 7z albo zip) - wystarcz na nazwę pliku kliknąć. 1. I jedno i drugie widziałam. Szop się przyplątał do śmietnika, jelonki były koło wody 2. Dzikusy widziałam, ale oswajać nawet mi się nei chce. Szukac koło wody 3. Widziałam, oswoiłam, mam źrebaka | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Sob Lip 21, 2012 2:58 pm | |
| A ja mam 1 i 2 ale gram tylko w jedynkę > | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Sob Lip 21, 2012 3:28 pm | |
| Pogrywam bardzo sporadycznie, więc ani nie udało mi się oswoić dzikusa, ani nie zajęłam się jednorożcem Co do jeleni - czy tylko ja widziałam całego czarnego? Nie wiem, czy to błąd, czy unikat, niemniej zdziwił mnie jego widok i zrobiłam screen: | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lip 22, 2012 1:30 am | |
| Wow, śliczny | |
| | | Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lip 22, 2012 1:31 am | |
| Ja czarnego nigdy nie widziałam w simsach.
A jeśli chodzi o Simsy mam 2 i 3, ale teraz bardzie w 3 gram właściwie grałam, bo teraz nie mam możliwości , żeby grać (na laptopie nie mogę, bo jest mojego brata, a on nie pozwala nic mi instalować i pobierać, a mój komp jest popsuty, który według faceta mojej cioci nie dało się naprawić, ale mama wczoraj zaniosła do serwisu i mówił, że da się więc mam nadzieje, że odzyskam moje zapisy). 1. Widziała i jelonka i szopa 2. Widziałam dzikie i na swoim koncie mam 6 oswojonych 3. Widziałam jednorogi i na swoim koncie mam 3 oswojone + 1 źrebak urodzony w mojej "hodowli" | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lip 22, 2012 5:09 am | |
| ja chcę jeeeedynkęeeee! Przy mojej grafice nawet 2 nie chodzi:/ Grałam kiedyś w 2 i w 3, jednak senstyment do 2 na telefonie i 1 na komputerze pozostał;P Bez żadnych dodatków, okraszone dużą ilością kodów na kaśe;P | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lip 22, 2012 6:07 am | |
| A ja wam powiem - mam straszny problem z uruchomieniem Simsów, od kiedy pojawił się dziwny błąd związany z jednorożcem: Była noc, a po mieście zaczął chodzić jednorożec. Miałam z każdym ze zwierzaków największy możliwy pasek przyjaźni, a jednorożca prawie całkowicie oswojonego,, więc teraz mógłby przystąpić do mojej rodziny. I owszem, tak się stało : przyjął zaproszenie, a ja od razu go osiodłałam i popędziłam na nim do domu, bo moja Simka była okropnie głodna. Raz aż się zatrzymała, zsiadła z niego i zaczęła skręcać się z głodu. No ale kazałam jej jechać na jednorogu do domu, żeby mogła tam coś zjeść. No i tu było najlepiej: Simka dosłownie ,,zapadła się" w jednorożca (jak lajkonik, brzuch miała w ciele jednorożca, a nogi i głowę po za nim) i poszła coś zjeść. Od tamtej pory nie mogę nic zrobić, bo nie mogę wybrać postaci (nie pojawia się to okienko z portretem Sima którego można wybrać i nie mogę też wykonać żadnej czynności, mimo że czas w grze wcale się nie zatrzymał) | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lip 22, 2012 6:09 am | |
| Dwójka najlepsza. Niestety na moim laptopie nie pójdzie, bo mam za kiepski :/ A na siostry nie łazi, bo ma za dobry XD Za to trójka jej chodzi... Gorsza, ale z braku laku... - Aglyss napisał:
- A ja wam powiem - mam straszny problem z uruchomieniem Simsów, od kiedy pojawił się dziwny błąd związany z jednorożcem:
Była noc, a po mieście zaczął chodzić jednorożec. Miałam z każdym ze zwierzaków największy możliwy pasek przyjaźni, a jednorożca prawie całkowicie oswojonego,, więc teraz mógłby przystąpić do mojej rodziny. I owszem, tak się stało : przyjął zaproszenie, a ja od razu go osiodłałam i popędziłam na nim do domu, bo moja Simka była okropnie głodna. Raz aż się zatrzymała, zsiadła z niego i zaczęła skręcać się z głodu. No ale kazałam jej jechać na jednorogu do domu, żeby mogła tam coś zjeść. No i tu było najlepiej: Simka dosłownie ,,zapadła się" w jednorożca (jak lajkonik, brzuch miała w ciele jednorożca, a nogi i głowę po za nim) i poszła coś zjeść. Od tamtej pory nie mogę nic zrobić, bo nie mogę wybrać postaci (nie pojawia się to okienko z portretem Sima którego można wybrać i nie mogę też wykonać żadnej czynności, mimo że czas w grze wcale się nie zatrzymał) Oo A z głodu nie zmarła? Bo skoro nie możesz się nią zająć... | |
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lip 22, 2012 6:11 am | |
| - LadyArvena napisał:
- Dwójka najlepsza. Niestety na moim laptopie nie pójdzie, bo mam za kiepski :/ A na siostry nie łazi, bo ma za dobry XD Za to trójka jej chodzi... Gorsza, ale z braku laku...
- Aglyss napisał:
- A ja wam powiem - mam straszny problem z uruchomieniem Simsów, od kiedy pojawił się dziwny błąd związany z jednorożcem:
Była noc, a po mieście zaczął chodzić jednorożec. Miałam z każdym ze zwierzaków największy możliwy pasek przyjaźni, a jednorożca prawie całkowicie oswojonego,, więc teraz mógłby przystąpić do mojej rodziny. I owszem, tak się stało : przyjął zaproszenie, a ja od razu go osiodłałam i popędziłam na nim do domu, bo moja Simka była okropnie głodna. Raz aż się zatrzymała, zsiadła z niego i zaczęła skręcać się z głodu. No ale kazałam jej jechać na jednorogu do domu, żeby mogła tam coś zjeść. No i tu było najlepiej: Simka dosłownie ,,zapadła się" w jednorożca (jak lajkonik, brzuch miała w ciele jednorożca, a nogi i głowę po za nim) i poszła coś zjeść. Od tamtej pory nie mogę nic zrobić, bo nie mogę wybrać postaci (nie pojawia się to okienko z portretem Sima którego można wybrać i nie mogę też wykonać żadnej czynności, mimo że czas w grze wcale się nie zatrzymał) Oo A z głodu nie zmarła? Bo skoro nie możesz się nią zająć... Nie mogę zająć się ŻADNYM Simem, zwierzakami też. I nie, nie umarła, poszła do kuchni cos sobie odgrzać i zjadła to, a potem coś sobie tam robiła, oglądała telewizję grała na laptopie, czyściła konia... | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lip 22, 2012 6:23 am | |
| Automat jej się włączył... Ale teraz chyba nie dasz rady przywrócić Gdybyś po wystąpieniu błędu nie zapisywała, wróciłabyś po prostu do poprzedniego zapisu, a tak... Chyba, że... Czasem w trybie miasta, tam gdzie je edytujesz i wprowadzasz rodziny, nie masz możliwości wyprowadzki tej? Zabrałabyś ich a potem wsadziła z powrotem do tego domu. | |
| | | | MaryMariaMara Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Prezentacje. Liczba postów : 663 Dołączył : 10/07/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lip 22, 2012 7:40 am | |
| A ja nigdy nie grałam w dwójkę. Z jedynki pełnej kolekcji przeskoczyłam na trójkę bez dodatków. | |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lip 22, 2012 10:33 am | |
| Jak będę na drugim komputerze, to dam jakieś screeny z mojej gry ^^ | |
| | | ewunia9811 Już coś wie
Nick w grze : ewunia9811 Liczba postów : 237 Dołączył : 23/05/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lip 22, 2012 11:04 am | |
| ja mam 2 i trójkę trójka moim zdaniem lepsza a ostatnio dostałam nasiona omnirośliny( co to i do czego służy?) 1. jelenia widziałam a szop pracz mi przewalił śmietnik i podrapał moją simkę na dodatek 2. widziałam ale nie chciało mi się oswajać 3. widziałam i prawie oswoiłam ale miałam restart komputera i całą rodzinę diabli wzięli
PS jak ktoś jest zalogowany na stronie The sims 3 i coś kupił to może się ze mną wymienić hasłami i loginami ja mam np księgę czarów i Haden Spring( czy jak to tam się pisze) chodzi o to by pobrać nowe rzeczy do simsów za darmo | |
| | | kucykwyrwij Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : kucykwyrwij Liczba postów : 384 Dołączył : 22/04/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lip 22, 2012 3:39 pm | |
| Ja nie mam żadnych,a pobierać się boję,że zniszczę mojego laptopa .(Jak mi ktoś da stronę ze 100000% bezpiecznością pobierania to zagram )
| |
| | | Kai Shouri Już coś wie
Nick w grze : Kai Shouri Liczba postów : 231 Dołączył : 26/12/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 2:01 am | |
| Długo grałam w trójkę, miałam większość dodatków, ale po pewnym czasie mi się znudziło. Mody i dodatki z neta trochę urozmaiciły grę, ale w końcu odinstalowałam z kompa. Dodatkowo strasznie długo mi się włączało (oczywiście, bez dodatków typu ubrania było ok, ale co do za gra, kiedy większość tych ubrań z gry jest brzydka - według mnie oczywiście). Przerzuciłam się na gry RPG ( te pecetowe).
kucykwyrwij: Mogę podać dobrą i pewną stronkę, z której sama ściągałam, ale na priv napisz. | |
| | | blueberry. Jedną nogą w ZM
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 6:42 am | |
| kucyk - polecam modthesims.info, thesims3.com oraz anubis360.blogspot.com. Ja z nich pobieram i wszystko działa. Wielbię prace anubis360 (ma ten nick także na modthesims). Zarówno na modthesims jak i na thesims3 musisz się zarejestrować, ale to nic wielkiego. Znalazłam również stronkę http://www.thesimsresource.com/ niby się zarejestrowałam, ale nie mogę się zalogować. Wyświetla mi się "Login failed" i że konto nie zostało zwerfikowane (dobrze to napisałam?). Sprawdzałam e-mail 300 razy i nie ma tam wiadomości od TSR, więc zupełnie nie wiem o co chodzi - proszę o pomoc. Zapraszam na moją facebookową stronkę: Moda dla Simów. Stronka na razie w budowie. | |
| | | kucykwyrwij Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : kucykwyrwij Liczba postów : 384 Dołączył : 22/04/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 7:37 am | |
| aniawis39 - dzięki chyba skorzystam ;D A one są darmowe?
| |
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 7:41 am | |
| Na modthesims wszystko jest darmowe, na thesims3.com rzeczy darmowe znajdują się na giełdzie wymiany, a prace anubis również są darmowe. Wpisz chociażby w google: dodatki do the sims 3, ubrania do the sims 3 itp. i często wyskoczą Ci blogi z dodatkami do pobrania. | |
| | | Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 7:53 am | |
| Aglyss: spoko loko, to od kodów. Też tak mam jak za dużo używam chitów Ale jak zaczynam nową grę, tj. tworzę nową rodzinę jest wszystko ok. Ale do pewnego czasu... Ktoś miał problem z włączaniem gry. Ja też takowy miałam. Po kliknięciu na przycisk "play" ekran robił się czarny i komputer się zawieszał. Na to też znalazłam sposób. W którymś tam folderze (nie pamiętam nazwy, ale mogę go znaleźć gdyby ktoś bardzo potrzebował) jest ikona, która od razu uruchamia grę. Wszystkich znajomych na to przestawiłam, po prostu szybciej się włącza. Gdyby ktoś miał jakieś pytania o TS3, to do mnie śmiało walić | |
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 7:56 am | |
| - Cytat :
- Ktoś miał problem z włączaniem gry. Ja też takowy miałam. Po kliknięciu na przycisk "play" ekran robił się czarny i komputer się zawieszał. Na to też znalazłam sposób. W którymś tam folderze (nie pamiętam nazwy, ale mogę go znaleźć gdyby ktoś bardzo potrzebował) jest ikona, która od razu uruchamia grę. Wszystkich znajomych na to przestawiłam, po prostu szybciej się włącza.
A no ja miałam. Gdzie jest ta ikonka? | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 9:34 am | |
| Co do problemów technicznych z grą, pamiętam, że od razu po zakupie nowego laptopa, w szale, że chodzi mi coś więcej niż Word, zaintstalowałam testowo Simsy i pograłam jakiś czas. Szał opadł, więc o Simsach zapomniałam. Po jakimś czasie uruchomiłam grę - muuuliła nieziemsko. Jakbym coś robiła na moim starym złomie. Dwa, trzy uruchomienia i zrezygnowałam. Ostatnio, paręnaście dni temu, z nudów znów przetestowałam gierkę - o dziwo śmigała. Co ciekawe, nic z laptopa w międzyczasie nie wywalałam, nie formatowałam, w sumie rzeczy tylko dochodziły. Więc nie wiem, na czym polegało cudowne ozdrowienie Simsowatych. Może potrzebowały czasu na przyjęcie do wiadomości faktu, że jak nie będą działać, czeka je brutalny UNINSTALL. Po co to piszę? A tak, ku potomnym: jeśli Simsy Wam nie działają, zostawcie je w spokoju na jakiś czas - możliwe, że za paręnaście dni pięknie załapią ;D | |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 9:48 am | |
| Najlepiej pobrać z oficjalnej stronki the sims. Jest tam do pobrania mroczny kosiarz (którego można dodać do rodzinki), jednorożce, ludzie-motyle. Wszystko. Fajnie mieć też kody pod ręką dzięki którym bez oswajania można mieć roga w rodzinie xD | |
| | | Ayame Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Emi99 Liczba postów : 776 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 10:02 am | |
| Och, gram, gram, gram <3 Na razie mam tylko zwierzaki, ale w czasie najbliższym zainwestuję/pościągam inne dodatki. Mam tylko jeden problem - podstawkę mam piracką, zwierzaki oryginał. Zarejestrowałam się na store, podając kod od zwierzaków (logiczne). Rodziny i simów mogę ze strony ściągać, ale mam komplikacje z miastem (Riverview). Pobrało się, ale kiedy chcę zainstalować, pojawia mi się info, że jest potrzebna aktualizacja gry. Jednak w zakładce aktualizacje jest napisane, ze moja gra jest aktualna, co jest nieprawdą, bo mam wersję 10.0.96.013001 (to chyba ta całkiem "najpierwsiejsza"). Aha, no i jak włączam Simsy, to zawsze mam okienko "Nie można połączyć się z aplikacją Origin". Czy ten błąd z atualizacją to przez piracką wersję gry? | |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 10:19 am | |
| Ayame - ściągnij program Origin xD | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 11:11 am | |
| Ja mam simsy trójkę i dwójke,ale szczerze mówiąc dwójka mi bardziej przypadła do gustu. A i czy ktoś pomógł by mi ktoś pobrać dodatki do simsów? xd | |
| | | Ayame Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Emi99 Liczba postów : 776 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 11:13 am | |
| Ja tej, ja to jestem udana Dzięki Arbuzku, zaraz pobiorę i zobaczymy czy dalej wszystko będzie Ok. Ale czy to czasem mi nie zablokuje gry? Bo w sumie wolałabym nie ryzykować z piratem xD | |
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 12:33 pm | |
| Asiaa. - proszę bardzo: KLIK . Poradnik dotyczy modthesims. Ayame - u mnie program Origin był chyba automatycznie z płytą, a może pobierałam... Sama już nie wiem. Tak czy siak - Origin u mnie jest i wszystko dobrze chodzi, tylko czasami gra się wyłączała po wprowadzeniu rodzinki na parcelę, ale to było spowodowane mym komputerem. | |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lip 23, 2012 12:49 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) | |
| |
| | | | The Sims - kto tego nie zna? :) | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach