Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Nowa praca - co do poprawy?

Go down 
+12
Manroe
Arbuzek_10
Szarusia16
Kitka
ana0000000000
EREIS
najreproduktor
EveDallas
Basia
wilczyca1000
avrilka
i3nici
16 posters
Idź do strony : 1, 2, 3  Next
AutorWiadomość
i3nici
Już coś wie
i3nici

Nick w grze : i3nici
Liczba postów : 182

Nowa praca - co do poprawy? Empty
PisanieTemat: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 14, 2012 8:10 am

Witam, proszę o rady, co mogłabym poprawić lub dodać i czy w ogóle Wam się podoba. Very Happy

Nowa praca - co do poprawy? Deer_unicorn_by_konikfryzyjski-d5b65xf
Powrót do góry Go down
http://konikfryzyjski.deviantart.com/
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 14, 2012 8:31 am

Lekką grzywę w typie ogona? : )
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 14, 2012 8:39 am

Myślałam o tym, ale nie byłam pewna - dziękuję, już maziam. :3
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 14, 2012 8:53 am

A jak idzie Ci kwiatek? :3
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 14, 2012 9:07 am

Mam jeszcze sporo czasu. Wink A na razie to chciałam skończyć (jeszcze źrebak jest, nie do CP oczywiście). Chyba już dzisiaj mi się nie chce rysować jednak. Very Happy
Powrót do góry Go down
wilczyca1000
Przyjaciel Zagrody
wilczyca1000

Nick w grze : wilczyca1000
Liczba postów : 1019

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 14, 2012 9:22 am

Grzywę dorób :3
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=801024
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 14, 2012 11:15 am

Nowa praca - co do poprawy? Wehyrwu_by_konikfryzyjski-d5b6qxz

O tak zrobiłam i mimo że wygląda jak renifer, to mi się podoba. Very Happy
Powrót do góry Go down
Basia
Jedną nogą w ZM
Basia

Nick w grze : Stokrotka 112
Liczba postów : 529

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostPon Sie 20, 2012 1:32 pm

Czegoś mi brakuje trochę ostrości, jakiegoś szczegółu. Nowa praca - co do poprawy? 2024858757 Pomysł fajny popracuj nad szczegółami wykonanie- mogę powiedzieć, że mogło by służyć za przykład w podręczniku.
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 21, 2012 2:34 am

0.o
Bardzo mi się podoba, baaaardzo:3
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostSro Sie 22, 2012 1:41 pm

Basia napisał:
Czegoś mi brakuje trochę ostrości, jakiegoś szczegółu. Nowa praca - co do poprawy? 2024858757 Pomysł fajny popracuj nad szczegółami wykonanie- mogę powiedzieć, że mogło by służyć za przykład w podręczniku.

Popracuj nad szczegółami?! Narysowałam nawet żyłki, zaznaczyłam każdy widoczny mięsień i każdy dłuższy włos osobno. Jak niby mam dodać więcej szczegółów?
Powrót do góry Go down
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

Liczba postów : 518

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostPon Sie 27, 2012 10:30 am

Dodałaś 2 żyłki i masz się za nie wiem kogo. I kto tu uważa się za wspaniałego grafika i nie przyjmuje krytyki ? Wink

Powrót do góry Go down
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostPon Sie 27, 2012 10:46 am

Serio? Będziesz się mnie o ten jeden komentarz czepiać? Zawsze biorę pod uwagę komentarze i krytykę. I zazwyczaj wprowadzam te rady w życie... A rada "popracuj nad szczegółami" kiedy praca jest na prawdę szczegółowa wydaje mi się lekko mówiąc niedokładna. -_-" Z całym szacunkiem, nigdy nie stwierdziłam, że jestem wspaniałym grafikiem, ale bądź co bądź od Twoich akurat prac to jest lepsze. Zrobiłam, moim zdaniem duży postęp z pracy na pracę ucząc się dokładniejszej anatomii. I przyjrzyj się koniom, które są zrelaksowane - więcej niż dwóch żył nie widać. Tak wiem, powtarzam się, ale oczekuję konstruktywnej krytyki i taką akceptuję ZAWSZE bez wyjątków. A Ty też już przestań, bo szukasz dziury w całym na siłę... Jak mi wymienisz dokładnie co jest źle, a ja się oburzę - wtedy możesz się rzucać.

Zaczynam się zastanawiać, czy jesteś po prostu trollem, który usiłuje wszystkim życie utrudnić dla zabawy, czy aż tak Cię ubodła ta cała krytyka od ludzi stąd, że chcesz się zemścić na całym świecie...
Powrót do góry Go down
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostPon Sie 27, 2012 12:11 pm

Ja trollem ?! hahahh i kto to mówi. Jeszcze nie widziałam abyś pochwaliła kogokolwiek oprócz grafików którzy mają już po czoło takich lizusów. Moją pracę porównujesz do swojej ? Ile nad swoimi pracami siedzisz ? Godzinkę ? Masz bardzo banalny sposób cieniowania - ja rysuję konia kilka dni a nawet tydzień po kilka godzin dziennie kawałek po kawałku a nie od razu całego konia. Nie porównuj siebie do mnie bo może dłużej rysujesz ale nie uważam, że lepiej jak już to na tym samym poziomie, watpię aby któraś z nas była lepsza od siebie. Moim zdaniem masz za duże o sobie mniemanie spróbuj patrzeć na swje prace z oka krytyka a nie pochwalacza.

A zdenerwowałaś mnie komentarzem pod osłem - proszę bardzo mogę także wyrażać własne zdanie w w twoim wątku. Ty uważasz, że ja krtykuję a ja uważam, że ty krytykujesz. Proste a wypowiadam się ponieważ już nie wytrzymuję patrzenia jak sama zachwycasz się własną pracą, takiej osoby jeszcze nigdy nie spotkałam. Neutral
Powrót do góry Go down
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostPon Sie 27, 2012 12:27 pm

O matko, teraz to mnie rozbawiłaś. Very Happy Możesz mi dokładnie zacytować jak zachwycam się nad sobą?

"Co do osła cienie są w prawdzie dobrze ułożone bo pracuję ze zdjęciem kawałek po kawałeczku. : )" - o tutaj Ty się zachwycasz.

"Nienawidzę podejścia `wredna osoba - zła praca, nie głosować, krytykować`" - sama właśnie je prezentujesz.

" Ile nad swoimi pracami siedzisz ? Godzinkę ?" - co najmniej pół dnia, ale ok... Przynajmniej wiem co to anatomia.

"Proste a wypowiadam się ponieważ już nie wytrzymuję patrzenia jak sama zachwycasz się własną pracą, takiej osoby jeszcze nigdy nie spotkałam. " - wzajemnie. Smile

Ja chwalę tych, którzy na to zasługują. Nigdy mnie nie chwalono, kiedy byłam początkująca i pokraczne rzeczy tworzyłam, więc ja też nie mam zamiaru chwalić takich osób.
"oim zdaniem masz za duże o sobie mniemanie spróbuj patrzeć na swje prace z oka krytyka a nie pochwalacza. " - oj, kochana nawet nie wiesz, jaką jesteś hipokrytką.

Poza tym, miałyśmy już to skończyć, jeżeli nie masz zamiaru powiedzieć nic, co by mi mogło pomóc na temat pracy, to się nie odzywaj. Wink
Powrót do góry Go down
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostPon Sie 27, 2012 12:30 pm

Nie no, pęknę zaraz. Z każdym razem jak czytam Twoje wypowiedzi, to normalnie uśmiech sam mi się ciśnie na twarz. Nie wiem ile masz lat, ale "brzmisz" na 12. Very Happy Kocham hipokryzję, po prostu kocham. Razz

Ponad to, jeszcze nie spotkałam się (poza Tobą, ale Ciebie raczej nie warto brać pod uwagę) z krytykowaniem mojego podejścia. Wink Natomiast na Ciebie było już kilka skarg. Za bardzo się spinasz, wyluzuj i zastanów się zanim coś napiszesz.
Powrót do góry Go down
EREIS
Przyjaciel Zagrody
EREIS

Nick w grze : EREIS
Liczba postów : 1094

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostPon Sie 27, 2012 1:36 pm

taki konio-renifer zawsze to coś innego Smile mnie "boli" to poroże a dokładniej te widły jakoś kurcze do drugiej odnogi mi nie leżą, chrapy mało wyraziste i oko węża plus krew z pyska mi nie pasuje
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=722213
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostPon Sie 27, 2012 1:47 pm

Dziękuję! I to jest właśnie konstruktywna krytyka. Na prawdę dziękuję. Smile No więc tak - początkowo miał to być taki wampirkowo leśny swór -stąd oczy i krew. Dopiero później przyszło mi do głowy poroże. Chrapy poprawię, krew usunę. W jakim kolorze w takim razie to oko? :3 I poroże też postaram się poprawić.
Powrót do góry Go down
EREIS
Przyjaciel Zagrody
EREIS

Nick w grze : EREIS
Liczba postów : 1094

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 2:39 am

ja tam na CP słabo się znam i zmysł artystyczny nie specjalnie się u mnie wykształcił Very Happy z racji tej, że to jest nietypowa praca to i oko może być nietypowe tyle, że lepiej pasujące do reszty nie wiem może coś na zasadzie rybiego oka ...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=722213
Basia
Jedną nogą w ZM
Basia

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 2:56 am

O przepraszam dawno nie zaglądałam do tego tematu, więc nie miałam jak odpowiedzieć. Nie chodziło mi wszystkie szczegół, których w tej pracy jest bardzo dużo tylko o jakiś jeden wykańczający prace. Jednak same pozytywne wrażenia.
Powrót do góry Go down
Basia
Jedną nogą w ZM
Basia

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 3:04 am

A co do oczu może zielone? Takie trochę wyblakłe, szarawe. I jakaś blizna może (chociaż w sprawie blizny nie jestem pewna).
Powrót do góry Go down
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 8:13 am

Zielone oczy i blizna to dobry pomysł. Smile Dzięki.
Powrót do góry Go down
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 12:29 pm

co najmniej pół dnia, ale ok... Przynajmniej wiem co to anatomia.

Proszę zachwycasz się swoją anatomią. ; ) Ja dobrze wiem jak wygląda koń bo pracuję z nimi codziennie także zawsze mam je na oku.

A co do osła tak napisałam, że dobrze znaznaczyłam cienie ponieważ nie chcę kometarzy osób nie doswiadczonych i jeśli wiem, że cienie są dobre bo nie wymyślam sobie kolorów od tak i rzucam gdzie popadnie to bronię swojego. Baldurrka także może to potwiedzić ...

A odzywać się będę ponieważ nie ustąpię takiej osobie jak ty ponieważ ty także nie ustępujesz, nie jestem jakimś uległym zwierzaczkiem. Zrozumiałam, że popełniłam błąd mówiąc, że nie zobaczycie mnie tu, wiele osób mnie namawiało abym została i wiem, że dobrze zrobiłam - po co mam usuwać konto przez 1 osobę. Neutral Tak poza tym nie widziałas dawno moich pracy więc nie wypowiadaj się.
Powrót do góry Go down
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 12:34 pm

Jeśli myślisz, że mam 12 lat to na prawdę nie umiesz czytać. xD Leży jak wół mój wiek, także widzę jaka bystość u Ciebie. Smile W sumie ty też się powstrzymaj z tym krytykowaniem innych. Wink Nawet 1 miłego słowa nie napiszesz komuś kto się uczy a według Ciebie nikt nie umie rysować. okkk...
Powrót do góry Go down
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 12:50 pm

Wiesz co, zdradzę Ci sekret - nie tylko Ty w kręgach wielbicieli koni zadajesz się z nimi fizycznie na codzień. Wink Ja na przykład sobie kucyka dzierżawię, więc też dużo czasu spędzam w stajni.

Wysnułaś opinię, iż zachwycam się nad sobą za często jeszcze zanim napisałam komentarz o anatomii, więc Twoja teza w dalszym ciągu nie ma poparcia.

Jeżeli nie masz zamiaru się słuchać, również nie wydawaj mi rozkazów. Wypowiadam się na temat całokształtu. Wątpię, abyś przez miesiąc skoczyła aż tak, aby zaczęła mi się Twoja twórczość podobać.

Przestań już wałkować, to że krytykuję, bo hipokryzja wycieka z Ciebie. Poza tym, nie znasz mnie. Nie wiesz jak rozmawiam z ludźmi poza Zagrodą, w związku z czym nie masz prawa rzucać takimi ogólnikami.

Zrobiłaś kiedyś coś pożytecznego dla ludzi? Czy Tylko dla siebie umiesz być "przydatna"?
Powrót do góry Go down
ana0000000000
Przyjaciel Zagrody
ana0000000000

Nick w grze : ana0000000000
Liczba postów : 520

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 12:54 pm

najreproduktor napisał:
Jeśli myślisz, że mam 12 lat to na prawdę nie umiesz czytać. xD Leży jak wół mój wiek, także widzę jaka bystość u Ciebie. Smile

Widać tu Twoje czytanie ze zrozumieniem...

Napisała: "brzmisz" na 12

Więc nie napisała iż tyle masz, napisałabym prościej, ale po co tłumaczyć kiedyś byłaś fajna, ale tak się zmieniłaś, ze szkoda gadać... (na gorsze oczywiście, jeżeli nie umiałabyś tego wywnioskować z mojej wypowiedzi)

Żeby ne było, że kogoś bronię, bo sama sie umie obronić, ale mam dzisiaj swój dzień, sledzę ten wątek, najreproduktor naprawdę mnie wkurzyła i miałam ochotę się na ten temat wypowiedzieć.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=615859
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 12:56 pm

O, dziękuję ana. Wink Miałam zamiar to napisać, ale mi wyleciało.

Wiesz co, ona teraz po prostu czepia się każdego szczegółu, żeby wyglądało, że jest mądra. Nie cierpię takiego plecenia trzy po trzy, ale przestałam się już denerwować tym. Traktuję to bardziej jako rozrywkę w tej chwili. Very Happy
Powrót do góry Go down
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 1:01 pm

Ale napisała także nie wiem ile masz lat. Wink Wszytsko trzeba czytać.

Fajnie, że w końcu mam wrogów bo ostatnio dużo przyjaciół. A to, że Ciebie wkurzyłąm jakoś mnie mało interesa ale ok, i tak myslę, że nie mam czym kogoś wkurzać.

Po prostu i3nici uważa się za graficzkę choć zamiast cieniowania jak np, vernille czy szarusia albo karolina używasz dziwnego sposobu którego nie można nazwać cieniowaniem. Jeśli chcesz którejś z nich dorównać i pokazać, że umiesz dobrze rysować zacznij rysować ich sposobem, bo z takim nie dojedziesz do nich. Nie, nie uważam się za graficzkę bo nią nie jestem i nie mam zamiaru w ogóle rysuję z przyjemności nie dla was, ani howrse. I przyjmij tą krytykę jak każdą inną, wkuj sobie, że napisała to osoba pod innym nickiem jeśli uwzięłaś się na mnie.
Powrót do góry Go down
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 1:03 pm

Ja także się nie denerwuję bo czym ? Wątpię aby ktokolwiek mógłby się denerwować wirtualną rozmowa. Inaczej w żywe oczy także myślę,że połowa by pękła.
Powrót do góry Go down
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 1:07 pm

HAHAHAHAHA, zabawna jesteś jednak. Very Happy Widać Twoje doświadczenie i wiedzę w temacie, skoro akceptujesz różnych metod rysowania. Metody greyscale również nie uważasz za metodę? O ile w ogóle słyszałaś o tym... Nie mam aspiracji, ani nie dążę do poziomu Vernille, Szarusi, ani żadnej innej polskiej graficzki stąd. Jestem nieco mniej ograniczona niż Ty i znam wielu wspaniałych zagranicznych artystów, o niebo lepszych nawet od Baldurrki. Używają rożnych sposobów, nie tylko jednego z góry narzuconego przez ignorantkę z Polski. I to do ich poziomu dążę.
Powrót do góry Go down
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 1:16 pm

Oj więc widzę,że nerwy pękają Ci bo zaczynasz mi dociskać. : ) Fajnie, że nie przyjmujesz krytyki z kometarza osoby której po prostu nie lubisz, widać, że jak kogoś nie lubisz w ogóle go nie słuchasz. Ja ograniczona nie jestem ale można to nazwać patriotką bardziej podziwiam osoby z Polski niz zagraniczne osoby które mają po dziurki kursów grafiki z takimi naukami każdy by był super grafikiem. A jeśli chcesz rysować takim sposobem nie trzymam Cię na łańcuchu ale wnioskując po twoih wypowiedziach po prostu zrozumiałam, że podziwiasz TYLKO vernille, szarusie... Z tego co wiem za osobami podziwianymi przez nas idziemy ślad w ślad by się nauczyć. Nie musisz się chwalić, że znasz wielu grafików bo można znaleźć prace w CP i zapoznać się z osobami żadnej filozofii tu nie ma. Chiwlowo nie będę tu wchodzić bo mam ważniejsze sprawy na głowie niż wirtualne rozmowy, mam życie realne i nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie jest ono ważniejsze niż gra.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Nowa praca - co do poprawy?
Powrót do góry 
Strona 1 z 3Idź do strony : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» nowa praca !
» Inferno - nowa praca na kwiecień
» Nowa wielkośc ramki do PH i przerobiona praca
» Kwiecień- Nowa praca i dalsze plany :)
» Praca do CP

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: