Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Nowa praca - co do poprawy? | |
|
+12Manroe Arbuzek_10 Szarusia16 Kitka ana0000000000 EREIS najreproduktor EveDallas Basia wilczyca1000 avrilka i3nici 16 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Poezja992 Już coś wie
Liczba postów : 178 Dołączył : 26/04/2012
| Temat: Re: Nowa praca - co do poprawy? Pią Sie 31, 2012 3:38 am | |
| fajna praca , ale ja się zawsze do czegoś doczepię : D -na kopytkach jest maleńko cienia -nie podoba mi się ogon , ale nwm czemu , to chyba kwestia gustu -wydaje mi się , że coś jest nie tak obok słabizny ( tam jak się łączy noga z brzuchem ). odnoszę wrażenie , że to jest takie , hmm... ostre ?tak jakby połączyć dwa niepasujące puzzle ? ale nie jestem pewna , może w tym nie mam racji -włosy na przednich pęcinach troszkę się zlewają -no i kilka szczegółów : na lewej tylnej pęcinie jest biała kreska ? po kłębie i łopatce idą czarne kreski - co to ? zadrapania ?
mam nadzieję , że cię nie uraziłam : ) | |
| | | i3nici Już coś wie
Nick w grze : i3nici Liczba postów : 182 Dołączył : 11/07/2012
| Temat: Re: Nowa praca - co do poprawy? Pią Sie 31, 2012 4:04 am | |
| Nie zwykłam się obrażać za takie rzeczy. Dziękuję, że dzielisz się swoją opinią, no więc tak : - może tego nie widać "z daleka", ale kopyta są wycieniowane, mogę to poprawić, jak źle wygląda... - no niestety, masz rację, to kwestia gustu; nie każdy lubi łyse ogony - wiem, gdzie jest słabizna, tak na przyszłość nie wiem, jak mogłabym to skorygować... :< - to prawda, ale z włosami w ogóle coś się zwaliło (ach ten SAI <3), dodam większy kontrast i kilka ciemniejszych włosków - tak, jest, były sugestie, abym dorysowała blizny, a nie wiem, czy o tym wiesz, ale jeżeli na bliźnie odrosną włosy, to są one pozbawione pigmentu (czyli są białe). Mogę Ci poszukać przykładów, jak chcesz - już o tym pisałam, kilka komentarzy temu. Jak zapewne da się zauważyć - koń nie jest raczej podobny do swego gatunku, więc i znaczenia ma nieco udziwnione. Naturalnie ma to jako takie poparcie w rzeczywistości, pierwotne rasy koni mają pręgę grzbietową i niekiedy również pręgi na łopatce, a nawet szyi. Oczywiście wygląda to inaczej, ale na tym by pomysł wzorowany. Może to też być bardzo minimalna maść brindle, nie wiem czy o tym słyszałaś, więc tutaj przykład : http://www.lovasok.hu/images/Lofajtak/brindle07.jpg | |
| | | i3nici Już coś wie
| Temat: Re: Nowa praca - co do poprawy? Pią Sie 31, 2012 4:11 am | |
| Przybliżenie na kopytka. Coś z nimi zrobić? | |
| | | Poezja992 Już coś wie
Liczba postów : 178 Dołączył : 26/04/2012
| Temat: Re: Nowa praca - co do poprawy? Pią Sie 31, 2012 5:34 am | |
| - i3nici napisał:
-
Przybliżenie na kopytka. Coś z nimi zrobić? jak patrze na nie z góry , to jest fajny cień ale jak z dołu , to nie widać a i na grzywie i wogóle wlosach ( końsówki ) mają być takie niebieskie przebłyski jak sa ? | |
| | | i3nici Już coś wie
| Temat: Re: Nowa praca - co do poprawy? Pią Sie 31, 2012 6:29 am | |
| To może patrz z przodu? Tak jak się powinno patrzeć... Nie mam jakoś super jasnego ekranu, może Ty masz za jasny i tu jest przyczyna? Kopyta są na prawdę wycieniowane, więcej nie chcę ich cieniować, bo byłby z kolei za duży kontrast. Te niebiesko-zielone końcówki to wina SAIa, który nie obsługuje przezroczystości, więc kanał alfa był dodawany w Gimpie i stąd ten błąd. Jak widać w powyższym przybliżeniu już tego nie ma, skorygowałam też na grzywie i ogonie. Poza tym, weź pod uwagę, że maści do ZJ mają wymiary około 300x300 pikseli, czyli bardzo mało i nie widać tam takich szczegółów. Tak, wiem, że praca powinna być generalnie dopracowana, ale ta była tworzona tylko i wyłącznie na potrzeby ZJ, więc nie musisz się aż tak czepiać. | |
| | | Kitka Już coś wie
Nick w grze : Mówię na PW Liczba postów : 113 Dołączył : 20/03/2012
| | | | Sponsored content
| Temat: Re: Nowa praca - co do poprawy? | |
| |
| | | | Nowa praca - co do poprawy? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |