Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Nowa praca - co do poprawy?

Go down 
+12
Manroe
Arbuzek_10
Szarusia16
Kitka
ana0000000000
EREIS
najreproduktor
EveDallas
Basia
wilczyca1000
avrilka
i3nici
16 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3
AutorWiadomość
Poezja992
Już coś wie
Poezja992

Liczba postów : 178

Nowa praca - co do poprawy? - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? - Page 3 I_icon_minipostPią Sie 31, 2012 3:38 am

fajna praca , ale ja się zawsze do czegoś doczepię : D
-na kopytkach jest maleńko cienia
-nie podoba mi się ogon , ale nwm czemu , to chyba kwestia gustu
-wydaje mi się , że coś jest nie tak obok słabizny ( tam jak się łączy noga z brzuchem ). odnoszę wrażenie , że to jest takie , hmm... ostre ?tak jakby połączyć dwa niepasujące puzzle ? ale nie jestem pewna , może w tym nie mam racji
-włosy na przednich pęcinach troszkę się zlewają
-no i kilka szczegółów :
na lewej tylnej pęcinie jest biała kreska ?
po kłębie i łopatce idą czarne kreski - co to ? zadrapania ?

mam nadzieję , że cię nie uraziłam : )
Powrót do góry Go down
i3nici
Już coś wie
i3nici

Nick w grze : i3nici
Liczba postów : 182

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? - Page 3 I_icon_minipostPią Sie 31, 2012 4:04 am

Nie zwykłam się obrażać za takie rzeczy. Smile Dziękuję, że dzielisz się swoją opinią, no więc tak :
- może tego nie widać "z daleka", ale kopyta są wycieniowane, mogę to poprawić, jak źle wygląda...
- no niestety, masz rację, to kwestia gustu; nie każdy lubi łyse ogony Very Happy
- wiem, gdzie jest słabizna, tak na przyszłość Wink nie wiem, jak mogłabym to skorygować... :<
- to prawda, ale z włosami w ogóle coś się zwaliło (ach ten SAI <3), dodam większy kontrast i kilka ciemniejszych włosków
- tak, jest, były sugestie, abym dorysowała blizny, a nie wiem, czy o tym wiesz, ale jeżeli na bliźnie odrosną włosy, to są one pozbawione pigmentu (czyli są białe). Mogę Ci poszukać przykładów, jak chcesz
- już o tym pisałam, kilka komentarzy temu. Jak zapewne da się zauważyć - koń nie jest raczej podobny do swego gatunku, więc i znaczenia ma nieco udziwnione. Naturalnie ma to jako takie poparcie w rzeczywistości, pierwotne rasy koni mają pręgę grzbietową i niekiedy również pręgi na łopatce, a nawet szyi. Oczywiście wygląda to inaczej, ale na tym by pomysł wzorowany. Może to też być bardzo minimalna maść brindle, nie wiem czy o tym słyszałaś, więc tutaj przykład : http://www.lovasok.hu/images/Lofajtak/brindle07.jpg
Powrót do góry Go down
http://konikfryzyjski.deviantart.com/
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? - Page 3 I_icon_minipostPią Sie 31, 2012 4:11 am

Nowa praca - co do poprawy? - Page 3 Bez_nazwy_by_konikfryzyjski-d5d5jlu

Przybliżenie na kopytka. Smile Coś z nimi zrobić?
Powrót do góry Go down
Poezja992
Już coś wie
Poezja992

Liczba postów : 178

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? - Page 3 I_icon_minipostPią Sie 31, 2012 5:34 am

i3nici napisał:
Nowa praca - co do poprawy? - Page 3 Bez_nazwy_by_konikfryzyjski-d5d5jlu

Przybliżenie na kopytka. Smile Coś z nimi zrobić?
jak patrze na nie z góry , to jest fajny cień
ale jak z dołu , to nie widać

a i na grzywie i wogóle wlosach ( końsówki ) mają być takie niebieskie przebłyski jak sa ?
Powrót do góry Go down
i3nici
Już coś wie
i3nici

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? - Page 3 I_icon_minipostPią Sie 31, 2012 6:29 am

To może patrz z przodu? Tak jak się powinno patrzeć... Nie mam jakoś super jasnego ekranu, może Ty masz za jasny i tu jest przyczyna? Kopyta są na prawdę wycieniowane, więcej nie chcę ich cieniować, bo byłby z kolei za duży kontrast.

Te niebiesko-zielone końcówki to wina SAIa, który nie obsługuje przezroczystości, więc kanał alfa był dodawany w Gimpie i stąd ten błąd. Jak widać w powyższym przybliżeniu już tego nie ma, skorygowałam też na grzywie i ogonie. Poza tym, weź pod uwagę, że maści do ZJ mają wymiary około 300x300 pikseli, czyli bardzo mało i nie widać tam takich szczegółów. Tak, wiem, że praca powinna być generalnie dopracowana, ale ta była tworzona tylko i wyłącznie na potrzeby ZJ, więc nie musisz się aż tak czepiać. Wink
Powrót do góry Go down
Kitka
Już coś wie
Kitka

Nick w grze : Mówię na PW
Liczba postów : 113

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? - Page 3 I_icon_minipostPią Sie 31, 2012 7:11 am

i3nici napisał:
Dziękuję Kitty. Smile Cóż, z tym ogonem chodziło mi o to, aby konia trochę udziwnić. Żeby bardziej przyciągał uwagę. :3

Aha, fajny Smile
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Nowa praca - co do poprawy?   Nowa praca - co do poprawy? - Page 3 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Nowa praca - co do poprawy?
Powrót do góry 
Strona 3 z 3Idź do strony : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» nowa praca !
» Inferno - nowa praca na kwiecień
» Nowa wielkośc ramki do PH i przerobiona praca
» Kwiecień- Nowa praca i dalsze plany :)
» Praca do CP

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: