Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Strajk włoski - komentarze część 2

Go down 
+69
Cichutka09
Saladira
Lis23
Corrie
imie
mina stirit1
wierszownik
.........
Dream
Anulka03
SzaraWilczyca
monia071096
Tiamat
Stylowastella
Aglyss
Mika_TLR
ArinStreal
Morfikos14
Cosiek
Natalialol
Dżemik
Avada
wiki0396
Evelynek
Bezkompromisowa
MaryMariaMara
Zmierzch
_pati201_
tuti
Marsh
mari0987
KaVcia
amorkowa
koniara23499
Hurricane
Athi
wercia d
FelixNetNika
Lierre.
wynocha
lala299
Aniś :*
Jedi
Cysia123
Rooda
erreo
Nicka01
Cassidifikation
Blue Sea
hanka1998
rewia12
SandCastle
Horses12
wilczyca1000
claudia_jazz
Mirmil
Malto
anje
klasaIVb
Szarusia16
alisson123
Bambus
Kartagina
LadyArvena
EREIS
Arrin
jullien
Velociяaptoя
Wiki.3541
73 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34  Next
AutorWiadomość
Mirmil
Moderator
Mirmil

Nick w grze : Mirmil
Liczba postów : 291

Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 Empty
PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 2:07 am

Osoby, ktore zostaly oskarzone o "szkodliwa dzialalnosc wobec Howrse" to niech zajrza do drugiego tematu. Tam jest reklamacja, ktora powinna dac Kontaktowi do myslenia Very Happy

A to moja wersja na ich odpowiedz na krytyke:

Witam,
Już starożytni Rzymianie wiedzieli, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego Very Happy Czy "wszystkie grupy wiekowe" zarabiają pieniądze? Owszem w dzisiejszych czasach rodzice sa gotowi zrobić wszystko dla "świetego spokoju", ale bez przesady. Dlaczego starsi wiekiem gracze muszą znosić impertynencje, głupote małolatów na forum? Chcecie zadowolić "wszystkie grupy wiekowe" to zróbcie odpowiednie wersje dla każdej z nich. To co Wy nazywacie "stosunkowo trudnym zadaniem" trwa do 30 dnia stażu. A nawet krócej, bo wystarczy pokrywać klacze najlepszymi ogierami. A "zmiana ceny weterynarza" to jest tylko manipulacja finansowa budżetem gracza, a nie zmiana poziomu rozgrywki. Byłaby to istotna zmiana jakby był problem z zatrudnieniem wterynarza i jego odpowiedni zaopatrzeniem, tak jak to było za dawnych czasów Howrse.
Nie mówimy tu o krytykowaniu poszczgólnych zmian na Howrse. Chodzi Nam o możliwość globalnej krytyki gry, za którą ponosimy konsekwencje karne. Na forum nie wolno, bo jest "nie na temat" (patrz ostatni temat związany z promocją, dziwnym zbiegiem okoliczności tylko osoby protestujące pisały "nie na temat" a pozostali a i owszem Very Happy) z czym trzeba się zgodzić. Ale jeśli za krytyke na prezentacji również dostajemy kary, to ja sie pytam gdzie jest wolność słowa i swoboda wypowiedzi? Howrse to jedyna gra w INTERNECIE gdzie za krytykę gry gracze są dotkliwie karani! Owszem możemy wysyłać krytykę na Kontakt. I to będziemy robić, aż faktycznie nie zajdą zmiany na Howrse których się domagamy!
Kiedyś Howrse polegało na hodowli koni a promocje to były "wisienki na torcie". Dzisiaj Howrse polega na braniu udziału z promocji na promocje, a hodowla to takie "niepotrzebne" tło. Piszecie, że "udział w jakichkolwiek promocjach czy wydarzeniach na Howrse jest dobrowolny" ... zgoda. Ale dlaczego gracze mają rezygnować z łatwego pozyskania przedmiotów z CR? Logiczne jest, że nikt tego nie będzie robił, żeby potem wydawać pieniądze na kupony. Przestańcie rozdawać nagrody z CR w promocjach, a zobaczycie jak drastycznie spadnie nimi zainteresowanie. I nie rozumiem dlaczego "dane dotyczące rozwoju gry są i muszą pozostać tajemnicą firmy". Jakoś w innych grach są informację co będzie rozwijane i w jakim kierunku podąża gra. A Wy zasłaniacie się tajemnicą ... najwidoczniej siedzicie z założonymi rękami, obmyślacie kolejną promocję i kalkulujecie ile z tego wyciągniecie Very Happy
Wskazana informacja na temat utraty karmy w domniemaniu "dotyczy oszustw wewnątrz hodowli graczy". Oficjalnie nic na ten temat nigdzie nie ma. A jak się za coś karze to wpierw powinno to być jasno uregulowane.
Czekam na ewidentne zmiany na Howrse. A do tego czasu możecie się spodziewać kolejnej fali krytyki.
Z poważaniem
Mirmil
Powrót do góry Go down
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 3:49 am

Ledwie zdązyłem napisać na Kontakt i załatwili mnie na dobre Sad

Nie można nic zrobić...

Nie można się połączyć, ponieważ konto zostało zbanowane do 10.01.2013 (powód: Próba ominięcia blokady forum za pomocą multikont. Jeśli ponownie skorzystasz z multikonta, Twoje konto zostanie usunięte.)

A ja jedynie korzystałem z opcji współdzielenia, żeby przeglądać forum Sad Szkoda słów! Sad
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 4:40 am

jullien napisał:
Malto - podaj linka do gry Wink
A proszę bardzo, chociaż gra jest już tutaj znana: http://www.doggi-game.pl/
Czuję się tam O NIEBO lepiej niż na howrse. Zabawa z genetyką pierwszorzędna. Nawet mam pewne sukcesy, stworzyłam od podstaw rasę owczarek środkowoazjatycki - została zatwierdzona, jest ogólnodostępna Smile Tak wygląda przykładowy psiak tej rasy:
Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 133230

Gdyby ktoś się rejestrował, nie obrażę się za podanie sponsora Malto Wink

Mirmil, to współdzielenie jest traktowane jako multi? No proszę, człowiek uczy się całe życie...
Dno dna, jak już mówiłam.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 4:57 am

Malto juz dawno zauwazylem, ze oni interpretuja zasady tak jak im w danej chwili pasuje.
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 5:03 am

Skoro współdzielenie jest multi, to wszyscy sitterzy łamią zasady. Bana im! Do tego twórcy gry umożliwiają tak niecne poczynania, bo stworzyli opcję współdzielenia konta.
Nie nadążam za nimi...

Edit:
Mirmil, na kontakt wciąż możesz pisać z tej strony: http://support.owlient.eu/ticket/list
Ale, jako były mod, pewnie doskonale o tym wiesz Smile
Powrót do góry Go down
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 5:25 am

Pewnie nie wszyscy wspoldzielacy lamia zasady, ale najwidocznie tylko te osoby co wspoldziela konta ze mna Very Happy

A jesli chodzi o doggi to na poczatku kiedys tam gralem. Ale byla zbyt prosta jak na moje oczekiwania i przestalem. Ale skoro twierdzisz, ze mozna fajnie bawic sie genetyka to moze powroce Smile

Ostatnio zmieniony przez Mirmil dnia Wto Gru 11, 2012 5:28 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 5:27 am

Genetyka może nieźle dać do wiwatu, ja np. nad stworzeniem Azjatów siedziałam dobre trzy miesiące, jak już myślałam, że mam linię genetyczną wyczyszczoną, wyskakiwał mi pies zbyt chudy lub ze sterczącymi uszyskami Smile I kombinuj, które psisko zawala... Very Happy
Gra nie jest super trudna, ale można przy niej miło spędzić czas Smile
Właśnie zareklamowałam ją na mojej prezentacji - pewnie zaraz czeka mnie ban + kasacja wpisu Laughing - KLIK
Powrót do góry Go down
Hurricane
Nowy
Hurricane

Nick w grze : Evelyn
Liczba postów : 44

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 5:39 am

Dostałam wyczekiwaną odpowiedź na me zgłoszenie od szanownej Administracji.
Razz Podam w następnej wiadomosci.
Powrót do góry Go down
Bezkompromisowa
Już coś wie

Nick w grze : Bezkompromisowa
Liczba postów : 123

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 5:42 am

Kiedyś grałam w doggi ale przestałam , ponieważ coś mi się stało z grą i pies ciągle robił się starszy nawet jak nic z nim nie robiłam Sad
Mirmil - bardzo mi się podoba twój "list" . Jeśli kiedyś admini będą łaskawi mi odpowiedzieć to im go wyślę . Chociaż wątpię czy dostanę jakąś wiadomość od nich . Czekam od 5 dni i nic Sad
Powrót do góry Go down
Hurricane
Nowy
Hurricane

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 5:46 am

Malto - Ciekawi mnie doggi, ale czy mogłabyś, wyjaśnić o co chodzi?
Powrót do góry Go down
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 5:49 am

Bezkompromisowa sama zamknij to zgloszenie i wyslij ponownie. Albo nie zamykaj i im wyslij nowe Smile

P.S.: Moje konto na doggi dziala Very Happy Pokaze wam cos:

06-06 09:01: Deanerys ucieka podczas spaceru

12-11 13:51: Deanerys wraca do domu z ucieczki

To sie nazywa "WIELKA WLOCZEGA" Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Mirmil dnia Wto Gru 11, 2012 5:55 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
Hurricane
Nowy
Hurricane

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 5:53 am

Mirmil - wysłali mi bardzo długa wiadomość. Opisuje wszystkie punkty. Ale szwankuje mi WKLEJ i nie mogę pokazać. Crying or Very sad Sad
Powrót do góry Go down
Bezkompromisowa
Już coś wie

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 5:56 am

Ooo odpisali Very Happy
To co zawsze . Ale na drugie (wysłałam 2 bo nie mogłam już wytrzmać) napisali :
Witaj,

Uprzejmie prosimy nie powielać swoich zgłoszeń. Spowalnia to prace obsługi gry.

Z wyrazami szacunku,

Zespół Howrse
Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Nick w grze : Aglyss
Liczba postów : 1624

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 5:58 am

O ja nie mogę, hahahaha! Patrzcie, co mi odpisali na mój komentarz! lol!

Witaj,

Wyrażane opinie graczy po wprowadzaniu zmian wielokrotnie wpływały na
poprawki, które następnie były wcielane w życie. Dodatkowo przed
wprowadzeniem niektórych zmian, Zespół Howrse przedstawia je graczom
przed ich wprowadzeniem, aby mogli się z nimi zapoznać i być
przygotowani, oraz aby mogli wyrazić swoją opinie na ich temat.

Z wyrazami szacunku,

Zespół Howrse
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=825708
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 5:59 am

Hurricane napisał:
Malto - Ciekawi mnie doggi, ale czy mogłabyś, wyjaśnić o co chodzi?
Zasada jest mniej więcej taka jak w howrse, tyle że hodujesz psy, nie konie. Masz parę ras wprowadzonych z automatu, możesz zająć się nimi i podwyższać im charakter (odpowiednik howrse'owskiego PG, ale nie gna to na łeb-na szyję, nikt nie chowa dla siebie najlepszych szczeniaków czy kryć, bo konkurencja, więc wara), możesz też - co w moim mniemaniu jest o niebo ciekawsze - próbować tak dobrać przeróżne psy, by z mieszańców stworzyć nową (opartą na realiach) rasę. Musisz wtedy kombinować, dobrze dobierać psy w pary, by maluchy dziedziczyły odpowiednią budowę i maść. Mi, jak wspomniałam, po trzech miesiącach udało się stworzyć owczarki środkowoazjatyckie - a zaczynałam od suki owczarka podhalańskiego i jakiegoś kundla Very Happy Stworzoną rasę, zgłaszasz do Związku Kynologicznego i czekasz na zaakceptowanie bądź odrzucenie. Jeśli rasa zostanie zaakceptowana, dostaje nazwę i wchodzi do gry - tak więc przyczyniasz się do rozwoju doggi. Na tę chwilę przyjęto dwie rasy od graczy: wilczaka Saarloosa i moje owczarki środkowoazjatyckie.
Niektóre rasy (wraz z nowymi elementami genetycznymi, np. nowe uszy, inny ogon, aktualnie liczymy na długą sierść) wchodzą wraz z eventem. Aktualnie trwa event świąteczny - za zajmowanie się psami dostaje się losowo prezenty. Prezenty należy zbierać i albo zawieszać na choinkę (za co później można dostać upominki), albo stworzyć zaprzęg i wysłać psy po nagrody, w tym szczeniaki nowych ras Smile Gracze muszą współpracować, kombinować, bo w zaprzęgu mogą wziąć udział psy z odpowiednim wyposażeniem, muszą być odpowiednio zgrane, no i w jednym zaprzęgu może brać udział tylko jeden pies danego gracza. Tak więc wymagane jest dogadywanie się, współpraca, bo zaprzęg musi liczyć sześć zwierzów Smile
Na co dzień psy biorą udział w konkursach, podwyższając doświadczenie, i w wystawach. Za wygrane w jednym i drugim zgarnia się dgl, tamtejszą walutę. Nie ma kuponów, nie trzeba inwestować realnych pieniędzy, by cokolwiek osiągnąć.
Jest też schronisko, gdzie można zgarnąć psa za prawie darmochę i oddać zbędne sztuki, w schronisku jest loteria - można wygrać albo ciastko (czyli figę z makiem), albo rozwiązać wór super nagród (dgl, przedmioty). Gracze organizują też konkursy (w sensie zawody dla psów).
Coś jeszcze? Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Malto dnia Wto Gru 11, 2012 6:10 am, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry Go down
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:01 am

To juz wiemy co beda pisac na kolejne krytyki Very Happy Bedziemy "spowalniac prace obslugi gry" i kto wie czy znowu nie bedziemy dzialac z "zamiarem szkodzenia Howrse i firmie Owlient" czy jak to tam szlo Smile
Powrót do góry Go down
Hurricane
Nowy
Hurricane

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:09 am

Dobra, dajem screena. Czytajcie! Wink

img96.imageshack.us/img96/1773/75205292.png
Powrót do góry Go down
Hurricane
Nowy
Hurricane

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:11 am

Malto - Dziękuje. Zaraz wpisuje Cie jako sponsora.
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:11 am

Hurricane napisał:
Dobra, dajem screena. Czytajcie! Wink

img96.imageshack.us/img96/1773/75205292.png
Odpisali Ci z automatu, ktoś dostał już identyczną odpowiedź Very Happy

A za sponsoring dziękuję Smile
Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Nick w grze : Aglyss
Liczba postów : 1624

Hurricane napisał:

Dostałam identyczną odpowiedź. Automacik działa dalej
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=825708
Bezkompromisowa
Już coś wie

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:12 am

Hurricane - dostałam identyczną wiadomość ;/
Powrót do góry Go down
Bezkompromisowa
Już coś wie

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:13 am

Aglyss napisał:
Hurricane napisał:

Haha fajną dostałaś odpowiedź Very Happy
Powrót do góry Go down
Mirmil
Moderator
Mirmil

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:13 am

Hurricane przykladowa odpowiedz na to masz u gory. Mozesz dowlonie ja zmienic jak bedzie Tobie pasowac Smile
Powrót do góry Go down
Hurricane
Nowy
Hurricane

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:15 am

Kurcze. E tam, wysyłam następną. Twisted Evil
Powrót do góry Go down
Corrie
Nowy
Corrie

Nick w grze : Corrie
Liczba postów : 12

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:18 am

To automat... Taka wiadomość już była chyba. Mirmil - naprwdę świetna wiadomość! ; )
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:26 am

Bezkompromisowa napisał:
Aglyss napisał:
Hurricane napisał:

Haha fajną dostałaś odpowiedź Very Happy
Hurricane mnie olewa, krótko mówiąc Very Happy
Powrót do góry Go down
Hurricane
Nowy
Hurricane

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:28 am

Malto - No ej, nie olewam XD Yay! Na Doggi działa HTML!
Powrót do góry Go down
Bezkompromisowa
Już coś wie

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:38 am

Włączyłam sobie doggi i już mnie wciągnęło xD Niestety z 2 piesków zrobił się jeden i niewiele brakowało i jeszcze jego by nie było Sad
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:52 am

A, gram w doggi. Robie owczarka szetlandzkiego, skoro mozna robic inne rasy, Malto - zrob maltanczyka Very Happy
Edit: Nici z tego, nie ma owczarka szkockiego ;_;
Powrót do góry Go down
tuti
Raczkujący
tuti

Nick w grze : tuti ♥
Liczba postów : 55

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipostWto Gru 11, 2012 6:58 am

Witaj tuti ♥,

Otrzymujesz ostrzeżenie za złamanie jednej lub więcej zasad Howrse.

Powód: Niestosowne zachowanie w kontakcie z obsługą gry

Ponieważ jest to ostrzeżenie, nie otrzymasz tym razem kary.
Pamiętaj jednak, że jeśli takie zachowanie się powtórzy, kara zostanie nałożona.

Dziękujemy za zrozumienie.

Zespół Howrse

LOS -,-
Powrót do góry Go down
http://ask.fm/baniuska
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2   Strajk włoski - komentarze część 2 - Page 29 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Strajk włoski - komentarze część 2
Powrót do góry 
Strona 29 z 34Idź do strony : Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34  Next
 Similar topics
-
» FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3
» Strajk włoski - komentarze
» Strajk Włoski
» Strajk włoski?
» Strajk Włoski

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach