| Strajk włoski - komentarze część 2 | |
|
+69Cichutka09 Saladira Lis23 Corrie imie mina stirit1 wierszownik ......... Dream Anulka03 SzaraWilczyca monia071096 Tiamat Stylowastella Aglyss Mika_TLR ArinStreal Morfikos14 Cosiek Natalialol Dżemik Avada wiki0396 Evelynek Bezkompromisowa MaryMariaMara Zmierzch _pati201_ tuti Marsh mari0987 KaVcia amorkowa koniara23499 Hurricane Athi wercia d FelixNetNika Lierre. wynocha lala299 Aniś :* Jedi Cysia123 Rooda erreo Nicka01 Cassidifikation Blue Sea hanka1998 rewia12 SandCastle Horses12 wilczyca1000 claudia_jazz Mirmil Malto anje klasaIVb Szarusia16 alisson123 Bambus Kartagina LadyArvena EREIS Arrin jullien Velociяaptoя Wiki.3541 73 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Bezkompromisowa Już coś wie
Nick w grze : Bezkompromisowa Liczba postów : 123 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:08 pm | |
| Ooo perła . hmm skoro uważasz , że to nie ma sensu to czemu jesteś na tym wątku ? :p | |
|
| |
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:09 pm | |
| - LadyArvena napisał:
- hmmm... A jakby tak poprosić "Szanowny Owlient", żeby stworzył drugi polski serwer i po jego otwarciu każdy kto się tu zaloguje wybierałby, czy zostaje tutaj, czy przenosi się na nowy? Oczywiście z rzeczami, które ma, końmi i OJ
Warunki na nowym: - mała ilość promocji (co 2-3 w stosunku do standardowego serwera), co skutkowałoby: * spokojna gra skupiona na hodowli * wyższa wartość przedmiotów z CR (skoro trudniej je zdobyć za darmo) * mniejsza ilość "dzieciaków" (chodzi mi o rozwój psychiczny), dla których gra byłaby "za nudna" i "zbyt trudna" - własne forum dla serwera - bez spamujących dzieciaków (skoro ich nie ma/jest ich mało...) - własne rankingi (po prostu całkiem odrębny świat) - wyłączyć te strzałki z samouczka - jak ktoś nie potrafi go przejść bez strzałek, to nie serwer dla niego.
I wtedy prosić na własnym nowym serwie o ogłoszenia i fora OJ? Usunięcie paska "aktywność" z forum? No i inny sposób wybierania modów - Może demokracja? Może też modzi na czas próbny? Młody mod miałby opiekuna, który oceniałby jego pracę. Kurczę, trzeba by coś wymyślić, żeby nas tam tak nie banowali i nie cenzurowali za własne zdanie :/
No i nowi gracze przy rejestracji mieliby możliwość wyboru, czy wolą serwer prosty, czy hard.
Co wy na taką opcję?
Na takim osobnym serwerze, który z założenia byłby "hard" może udałoby się w przyszłości też przeprowadzać drobne zmiany typu mniej rzeczy w samouczku itp. Nie baliby się, że potracą młodszych graczy. Podałaś właśnie moje największe marzenie co do Howrse, tyle, że w zmienionej formie. Fajnie by jednak było, gdybyśmy zaczynali od kompletnego zera, każdy miałby te same szanse. Byłby tam ,,kochane starocie" sprzed dwóch lat Howrse (tj. DJ, stary samouczek, brak jednorożców, podstawowe rasy, brak boskich) i osobne podforum do propozycji. Eeeh, marzenia.... | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:10 pm | |
| - Bezkompromisowa napisał:
- Jak dla mnie mógłby być początek od zera
Tu by było ciężko się rozstać z tym kontem i zaczynać od początku gdyby mi na nim nie zależało już dawno bym się skasowała. Ale opcja wyboru i przenosin już dla wielu starszych graczy byłaby ok. Albo jeśli ktoś woli, to starym kontem zostałby tu, a tam zaczynał od nowa, jak wspomniałaś w swoim poście. Ale żeby miał wybór, gdzie chce grać swoim starym kontem. Bo jak ktoś wydał kupę kasy/czasu to szkoda by mu było nawet przez wzgląd na to zaczynać od nowa. | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:11 pm | |
| Mam takie pytanie niezwiązane z tematem . Kiedy znikło Dj ? | |
|
| |
Corrie Nowy
Nick w grze : Corrie Liczba postów : 12 Dołączył : 01/06/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:12 pm | |
| O-o, pszczolka182 właśnie zamknęła wątek o strajku Jakby ktoś był zainteresowany: http://www.howrse.pl/member/forum/topic?id=1503755272&page=1 | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:15 pm | |
| - Bezkompromisowa napisał:
- Mam takie pytanie niezwiązane z tematem . Kiedy znikło Dj ?
hm... Na Howrse jestem od 12 listopada 2010... DJ było przez jakiś miesiąc mojej gry. Chyba max. Bo jeszcze nie za bardzo orientowałam się co to jest XD Dopiero jak mieli usuwać, to czytałam i zastanawiałam się, czy nie kupić kuponu i nie nabyć tego. Że może w przyszłości droższe będzie... Ale wyszło mi, że długo nie pogram XD Czyli jakoś grudzień 2010 | |
|
| |
Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:16 pm | |
| DJ wycofali pod koniec stycznia. Bo ja dołączyłam 14 stycznia, to jeszcze było jakiś tydzień, może dwa.
Ostatnio zmieniony przez cukiereczeek12 dnia Pon Gru 10, 2012 1:20 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:20 pm | |
| LadyArvena - tak ale wolałabym mieć np 2 konta (jedno na takiej zwykłej wersji , drugie "hard") niż nie mieć wcale . Oczywiście chciałabym mieć moje dotychczasowe konto na tamtej wersji ale jeśli Owlinet ma się zgodzić pewnie prędzej wybierze proste stworzenie nowego serwera niż przenoszenie graczy . Nie stanowimy dla niego aż takiego zagrożenia . Gdyby było nas więcej , wiele więcej to może by to przemyślał . Hmm... czy ktoś dałby radę jakoś przekonać do strajku tych z international ? | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:22 pm | |
| Aha, dziękuję . Więc jakieś 3 miesiące przed moim dołączeniem... | |
|
| |
Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:22 pm | |
| Poczekaj, zaraz dam dokładną datę... EDIT: Prosz: 1-go lutego 2011 roku Diamentowe Jabłko zostanie wycofane z gry Z przykrością zawiadamiamy o wycofaniu Diamentowego Jabłka z Howrse. Ponieważ przedmiot ten powodował wiele problemów technicznych i nie działał poprawnie na niektórych przeglądarkach zdecydowaliśmy się całkowicie wycofać go z gry. Prosimy, aby wszyscy gracz posiadający Diamentowe Jabłka wykorzystali je do dnia 1-go lutego 2011 roku. W innym wypadku Jabłka pozostawione w zapasach, znikną. Wszystkie konie, które do tego dnia otrzymają maści z Diamentowego Jabłka, zatrzymają je. Wiemy, że tworzenie własnych maści dla koni, jest bardzo popularne i sprawia wszystkim wiele radości. W związku z tym, postaramy się wprowadzić inne przedmioty pozwalające na zmianę wyglądu koni. Dziękujemy za zrozumienie, Zespół Howrse | |
|
| |
Tiamat Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Tiamat Liczba postów : 749 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:25 pm | |
| Nie no, super. Napisałam, że promocja nawet fajna, do tej pory dostałam 3 wyzwania i 3 prezenty, a oni ocenzurowali mi posta... | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:27 pm | |
| Dziękuję za informacje. Ehh dołączyłam 30.04.2011 .
| |
|
| |
Tiamat Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Tiamat Liczba postów : 749 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:29 pm | |
| Love it "Tak, cenzura postów bo strajkują. Inteligencja polskich Howrsowskich moderatorów. Jeszcze coś? Może upomnienie? Chętnie przyjmę, przyznam, nie pogardzę. " "Dobra, chcę wiedzieć za co mi ocenzurowano wiadomość. Co, drodzy moderatorzy? Za to że grzecznie wyraziłam się na temat promocji, o matko, jako strajkujący dobrze?! Super, gratuluję, naprawdę! Jeszcze trochę a stracicie większość graczy. " | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 1:58 pm | |
| luty? Oo Ale ten czas leciał... Byłam pewna, że niedługo po rejestracji... Ale cóż, człowiek wtedy taki nieobeznany z grą był XD Nie było takiego prowadzenia za rączkę jak teraz, i takiego ułatwiania, że po tygodniu gry ma się konia z ZJ, pegaza i wytrenowanego za darmo. Pierwszy wytrenowany własny koń - o, to bylo coś... Pierwszy pegaz... Pierwszy koń z ZJ... | |
|
| |
koniara23499 Już coś wie
Nick w grze : koniara23499 Liczba postów : 140 Dołączył : 24/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 2:04 pm | |
| Tak mnie olśniło, że może napisać na kontakt "Co to jest Włoski Strajk"...Ciekawe co by odpisali. | |
|
| |
wierszownik Już coś wie
Nick w grze : Rademede Liczba postów : 231 Dołączył : 28/03/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 2:04 pm | |
| - LadyArvena napisał:
- luty? Oo Ale ten czas leciał... Byłam pewna, że niedługo po rejestracji... Ale cóż, człowiek wtedy taki nieobeznany z grą był XD Nie było takiego prowadzenia za rączkę jak teraz, i takiego ułatwiania, że po tygodniu gry ma się konia z ZJ, pegaza i wytrenowanego za darmo. Pierwszy wytrenowany własny koń - o, to bylo coś... Pierwszy pegaz... Pierwszy koń z ZJ...
Ja jakoś pod koniec grudnia wtedy byłam. I też jakoś szybko zleciało. Teraz bym kupiła, ale wtedy nie wiedziałam jeszcze prawie nic o grze i kupon wydałam na Krew. | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 2:09 pm | |
| Ja dorwałam jeszcze DJ, rejestracja - 03.11.2010 Taak, kiedyś to było coś. Albo pamiętam jak rozpaczałam jak koleżanka miała 11 dni stażu więcej ode mnie, potem się zmniejszyło do 9, a potem siup - i teraz ja mam 702 dni, a ona 341 dni. ^^ Jak miałam 30 i patrzyłam z podziwem na tych co mieli 50... eh... xD Tak, mój pierwszy pegaz był wydarzeniem, tak samo na początku każdy kolejny koń. Każde imię... | |
|
| |
koniara23499 Już coś wie
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 2:14 pm | |
| http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2080952 Patrzcie na jego/jej prezentacje <33 A kto pamięta takie ogłoszenia...w wyglądzie były podobne do forum. Były opcje "Sprzedaj konia", "kup konia", "Zaoferuj pokrycie..." (albo coś podobnego). Można było pisać pod tym wątkiem, że np. "Daje tyle i tyle". Awwww tamte czasy | |
|
| |
Natalialol Raczkujący
Nick w grze : Natalialol Liczba postów : 50 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 2:16 pm | |
| Hej jak leci ? Ja już 4 dni czekam na odpowiedź ze strony Owilentu. A propo tej nowej promocji to jest ona bezsensu i nie ma nic wspólnego z końmi, Co jeszcze oni nie wymyślą . | |
|
| |
Natalialol Raczkujący
| |
| |
koniara23499 Już coś wie
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 2:20 pm | |
| - Natalialol napisał:
- Hej jak leci ? Ja już 4 dni czekam na odpowiedź ze strony Owilentu. A propo tej nowej promocji to jest ona bezsensu i nie ma nic wspólnego z końmi, Co jeszcze oni nie wymyślą .
Wolałabym kalendarz adwentowy | |
|
| |
Natalialol Raczkujący
| |
| |
koniara23499 Już coś wie
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 2:27 pm | |
| Znowu nowa seria bezsensownych "boskich" koni. A te dzikusy to w ogóle po co są??!! Jakby nie mogli dodać nowej rasy konia tylko jakieś...aahhhh dajcie spokój. ;( | |
|
| |
jullien Już coś wie
Nick w grze : jullien Liczba postów : 157 Dołączył : 04/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 2:33 pm | |
| Witam ponownie !
Co nowego... Aaa promocja, dwa słowa - straszna, chaos I to jest szybki opis nowej promocji... Oni to nam chyba na złość... Potrzebuję nowego tekstu do kontaktu ma ktoś jakiś skończony, pilnie potrzebuję
Jedno pytanko pod jaki temat mam wysyłać... | |
|
| |
koniara23499 Już coś wie
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 2:34 pm | |
| Chciałam zobaczyć o co chodzi w tej "nowej superaśnej promocji"...Żałuje, że zajrzałam.
Znowu mnie olśniło *.* Gdyby tak otwierać na rozgrywce wątki i za chwile je zamykać...To ludzie mogliby zgłaszać?? | |
|
| |
jullien Już coś wie
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 2:40 pm | |
| koniara - mam tak samo ;* Co za chłam. Gorszej chyba nie widziałam... | |
|
| |
Kartagina Raczkujący
Nick w grze : Neman Liczba postów : 73 Dołączył : 04/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 3:21 pm | |
| Ten nowy boski... Nad jego wyglądem się nie rozwodzę, bo każdy ma inny gust, ale jak dla mnie opis jest nie zrozumiały. Jestem pewna, że te dzieci, które w to grają go zrozumieją. | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 3:45 pm | |
| Jak widzę agresję, bluzganie, wyzywanie protestujących, mieszanie ich z błotem, naprawdę zastanawiam się, po co ja to robię. Nie grami grać nie będę. Człowiek stara się między innymi dla nich, tych nieświadomych, którzy nie wiedzą, jak porządne howrse może wyglądać, ale jak spotyka się z taką, a nie inną reakcją, cudem powstrzymuje się, by nie rzucić tego bagna w cholerę i nie dać sobie spokoju. Do kompletu ataki ze strony administracji - a to moderowanie wpisów, a to upomnienia, a to kasacja prezentacji. Czuję się jak Don Kichot rzucający się na wiatraki. Bez sensu.
Aktualnie pogrywam na innej grze, gdzie działa generyka, gdzie forum prezentuje niezły poziom, gdzie wszyscy są równi, gdzie administracja liczy się z opiniami graczy, gdzie gra oparta jest na realiach, gdzie nie ma kuponów ani musu wydawania pieniędzy, by cokolwiek osiągnąć, gdzie eventy są wyczekiwaną atrakcją. I chyba tam zostanę. Howrse to już nie moja bajka. | |
|
| |
jullien Już coś wie
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Pon Gru 10, 2012 4:01 pm | |
| Malto - podaj linka do gry | |
|
| |
Andrew124 Nowy
Nick w grze : andrew124 Liczba postów : 1 Dołączył : 11/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Wto Gru 11, 2012 1:22 am | |
| Według mnie ogłoszenia powinny wrócić.Teraz można jedynie wystawić konia z imieniem " Kupię/Sprzedam". | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 | |
| |
|
| |
| Strajk włoski - komentarze część 2 | |
|