| Magiczna Przejażdżka [PL] | |
|
+74Minoo Keplie klasaIVb safie Anke5 Vium Doryda Nefra01 Akardo Cytrynkaa Lubelak Fenella Sakti wiki0396 mufff123@o2.pl AyaKey poziomka22 Casanova Alcesta marysia94 kakasandra selfesssoul ZetkaEmka doska Casablanka Estelle bialasek09 TrusQ tapetka Inaczej Perła 20 drusia55 Lierre. Cisa Lucie Marsh Banan Mania123321 EveDallas kueimu arnekaja erreo Takashiro annrem Aglyss Linea2010 ana0000000000 LadyArvena amorkowa berni90 Kemishi Szarusia16 Arrin Nevarra Evelynek Rooda shunra Cullenka123 Ayashi mina stirit1 Zaplątana Suzan Karolina211 Mikim7 wierszownik Tiamat Athi Queen of Wolves Klaudiadan Temperance kaprysab Avada hanka1998 carrie17 Malto 78 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Sro Gru 12, 2012 1:59 pm | |
| Cisa: - Mikim7 napisał:
- annrem napisał:
- Czy wyzwania są przypisane do konkretnych pół?
Czy obojętne na które się wejdzie to i tak wyświetlają się w tej kolejności? Nie. Możemy wykonać jakiekolwiek zadanie z czwartej planszy, a i tak będzie to nasze pierwsze, lub kolejne... Czyli chronologicznie. Nie da się pominąć zadania 1 i robić zadanie dwa. | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Sro Gru 12, 2012 2:29 pm | |
| - Klaudiadan napisał:
- Wow, jak nagle na sprzedażach ucichło xD Tylko ja mam takie wrażenie? xD
Posiedź o 2 w nocy;) Średni albo rzut kostką możesz zgarnąć z licytacji za minimum. Zainteresowanie tymi sprzedażami chyba jest jak temperatura na zewnątrz. Propo prezentów w prezentach. Jak na moje oko to są do pewnej części ciała na której sie siedzi. Grani w dużej? Równie dobrze mogli dać zwykłego konia z KF ja tam nie widze różnicy poza maścią. (grani uwazam za pomyłkę w grze). Ten nowy z wygladu mi sie nie podoba. Masci jeszcze udja,.ale mogli by dac nowy wygląd a nie powielać pinto. Ciekawe po ile bedzie na spzredażach za kuponiki?Jeżeli tak to ja sprzedaje wszystkie konie jakie mam na trofeum. | |
|
| |
Cisa VIP
Liczba postów : 36 Dołączył : 04/05/2011
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Sro Gru 12, 2012 3:28 pm | |
| | |
|
| |
Lierre. Już coś wie
Nick w grze : Lierre. Liczba postów : 141 Dołączył : 29/10/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 12:42 am | |
| Mnie ciekawi kiedy wejdą dodatkowe rzuty kostką albo prezenty w RO. Nie oszukujmy się, w każdej promocji tak robią | |
|
| |
drusia55 Już coś wie
Nick w grze : drusia55 Liczba postów : 149 Dołączył : 28/08/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 2:39 am | |
| jak dać prezent znajomemu? pomóżcie! | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 3:06 am | |
| W promocji? Musisz stanąć na specjalne pole. Na pierwszych dwóch planszach raczej tego pola nie ma. | |
|
| |
Klaudiadan Raczkujący
Nick w grze : Klaudiadam Liczba postów : 80 Dołączył : 01/10/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 4:14 am | |
| - Arrin napisał:
- Klaudiadan napisał:
- Wow, jak nagle na sprzedażach ucichło xD Tylko ja mam takie wrażenie? xD
Posiedź o 2 w nocy;) Średni albo rzut kostką możesz zgarnąć z licytacji za minimum. Zainteresowanie tymi sprzedażami chyba jest jak temperatura na zewnątrz.
Raczej nie dam rady o takiej porze ;p I mam pierwszy klucz! ^^ | |
|
| |
Inaczej Perła 20 Nowy
Nick w grze : Perła 20 Liczba postów : 36 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 4:50 am | |
| Co prawda promocja ciekawa,ale moim zdaniem najdalej za pięć dni dodadzą dodatkowy rzut kostką w RO czy "Worek Prezentów" na Czarnym Rynku,więc pierwsza w histroi promocja bez kuponów się zakończy.Niemniej czekam niecierpliwie na dodanie rasy Criollo,gdyż uwielbiam tą rasę. Oczywiście nagrody w prezentach nie są do końca dobre i można się rozczarować.Mówię tu o małych i średnich,bo w dużych można znaleźć nawet boskiego konia Granigeo .Wątpię jednak,aby owego konia wygrał ktoś ze stażem wyższym niż 50 dni,bo tak jest zawsze . Życzę jednak szczęścia wszystkim którzy próbują wygrać Pozdrawiam | |
|
| |
Inaczej Perła 20 Nowy
Nick w grze : Perła 20 Liczba postów : 36 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 5:04 am | |
| Coś jeszcze dopiszę a propo koni boskich. Jeżeli wchodzą konie wiatru,a one pochodzą z mitologii greckiej...I jeżeli Owilient zrobi tak jak myślę...To szykujmy się na wielkie wydatki,wchodzą boskie konie prosto z Olimpu!No,w każdym razie część z nich.Czekamy teraz na Boreasza,Zefira i Notosa,a potem możemy oczekiwać klaczy dla części z tych koni,a co za tym idzie ich synów bądź córek To tylko moje domysły,które mogą się nie sprawdzić,ale jeżeli w tym miesiącu nie wszedłby kolejny boski koń i jego cała rodzinka,to moglibyśmy podejrzewać,że coś jest nie tak. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 5:13 am | |
| Małe prezenty są w ogóle śmieszne. Kosztują 5 tys na aukcji (minimum) lub 14tys na bezpośrednich. A co się wygrywa? 200 equus - czyli strata prawie 5tys lub 14 (zależnie od formy zakupionego prezentu) 500 equus - czyli strata ponad 4tys lub 13 (zależnie od formy zakupionego prezentu) 2 000 equus - czyli strata 3tys lub 12 (zależnie od formy zakupionego prezentu) 50 x Jabłko (ze sklepu6x50=300eq) czyli strata spora, szczególnie że praktycznie nikt jabłek nie kupuje 50 x Rzepa (ze sklepu 50x50=2500) - przy aukcji i cenie minimalnej traci się "tylko" 2500. Przy bezpośredniej - ponad 10tys 10 x Mieszanka energetyczna - w sklepie koszt 500 10 x Mieszanka kaloryczna - w sklepie koszt 400 5 x Punkt dorastania - jedyne nie do kupienia. Ale czy warte 5tys? Albo 14tys? Siodło MK - w sklepie za 2tys Powiew Eola - praktycznie nie używany Laury Dafne - praktycznie nie używany 100 % morale dla Twoich koni - a czy czyjeś konie nie mają morale w obrębie 98-100%? XD 10 % energii dla Twoich koni - jak koniec dnia, to i tak nic nie zdziałasz. Niewiele warte Uzda szyta na miarę - w sklepie 4600. Czyli wciąż strata, nawet na aukcji Siodło szyte na miarę - w sklepie za 4tys Uzda wysokiej klasy - w sklepie za 3500 Siodło wysokiej klasy - w sklepie za 3400
Czyli nawet, jeśli się kupi ten prezent na aukcji za najniższa stawkę (5tys), to i tak człowiek na tym straci. Najmniej na USNM, bo tylko 400eq. Ale jak ktoś licytuje, to jeszcze bardziej się wkopuje. Nie mówiąc już o prezencie na bezpośrednich... | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 5:28 am | |
| No czyli reakcje bedą typu "hura mam prezent" a po otwarciu poleci zapewne niejedna wiązanka przekleństw. Cod o siodeł i uzd szytych na miarę. To można złapać w ufo za free, a ekwipunek zostaje na zawsze. W przeciwieństwie do takiego posejdona można zakwaterować konia w oj z ekwipunkiem i siodło wraca do puli. Moze bym sie cieszyła z tych westernowych bo to w ufo nie lata, a jest drogie, choć... też g warte. Nadal po kupnie prezentu wychodzi sie na minus. Jabłka to już w ogóle. Tyle co ja ich wygrałam to mogłabym obsadzić całe howrse sadem.
A propo Graniego. Nie wiem czy ktoś by sie z niego cieszył. ten koń jest śmiertelny ! Boski ale kopnie w kalendarz więc albo nie zagladasz wcale, albo jedzie sie na CO i PP. Wczoraj Co widziałam na wymianach za "tylko" 30 tysięcy. Mówiac krótko: tak czy owak tylko sie traci na Granim. No chyba, ze ma stać nieużywany do trofeum... Już chyba lepiej pozbierać te kluczyki.
A co do plansz dzisiaj pzreszłam na kolejną. Chce zobaczyć jak wygladają, moze zbiore klucze albo wyzwania. Prezenty omijam szkoda marnować pól i kasy na to. | |
|
| |
tapetka Już coś wie
Nick w grze : tapetka (serwer PL) / tapeciara85 (serwer INT) Liczba postów : 172 Dołączył : 01/11/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 10:51 am | |
| Strasznie mi się podoba zimowy obrazek w tle - ma ktoś może link do tego obrazka? | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 11:35 am | |
|
Ostatnio zmieniony przez Kamil2010 dnia Pią Gru 14, 2012 1:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
tapetka Już coś wie
Nick w grze : tapetka (serwer PL) / tapeciara85 (serwer INT) Liczba postów : 172 Dołączył : 01/11/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 11:55 am | |
| Dziękuję ślicznie | |
|
| |
TrusQ Nowy
Nick w grze : TrusQ Liczba postów : 5 Dołączył : 02/11/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 1:36 pm | |
| Oj promocja jak promocja, ale podobają mi się nagrody w dużym prezencie Nie mogę zebrać tego klucza ciągle się koło niego kręcę ale za nic nie mogę na niego trafić ;// Ktoś ma już więcej niż 1 kluczyk ? ;33 | |
|
| |
bialasek09 Nowy
Nick w grze : chichi love Liczba postów : 31 Dołączył : 19/11/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 2:35 pm | |
| - Cisa napisał:
- Mikim, miałabym prośbę. Jeśli już podajesz co jest w zadaniu, podaj też proszę numer jego pola jak na szachownicy. Numer 5 niewiele mówi, jeśli nie podajesz jak liczysz. Poziomo, pionowo, wg jakiejś trasy... Osobiście wiem, że 2 zadań z pierwszej planszy imho nie warto w ogóle robić i zmierzam po dłuższym postoju do bramy. Sama postaram się coś dodać, jeśli znajdę info na pozostałych serwerach.
Zadania są po kolei, a nie zależne od pola na które się trafi. Tak więc nieważne gdzie staniesz to zadanie na 2 planszy dostaniesz jako pierwsze. NR 5 zapewne pisze dlatego że kolega zrobił wcześniej 4 zadania na 1 planszy i teraz miał 5. Choć pewności nie mam czy każde zadanie nie jest automatycznie numerowane czyli jeżeli otworzysz historie zadań będzie pisać 1 , 2 , 3 , 5. PS zrobił już ktoś kolejne wyzwania na planszy 2?? Zadania na pierwszej planszy były takie: 1 Oporządź konia 2 Przekaż pieniądze OW 3 Sprzedaj 5 jednostek łajna 4 Pogratuluj 3 graczom nagrody za zadania: 1 Możliwość rzutu co 8 godzin 2 Możliwość przesunięcia się o 4 miejsca 3 Możliwość teleportacji na pole G5 4 Jeden dodatkowy rzut kostką. Może się powtarzam:) ale dla przypomnienia. Każdy ma taki schemat zadań z tego co się zdążyłem zorientować. Czyli nieważne na jakie pole staniesz zadania są rozdawane po kolei. | |
|
| |
Estelle ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Estelle Liczba postów : 642 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Czw Gru 13, 2012 10:39 pm | |
| Ja zrobiłam pierwsze zadanie na drugiej planszy: 1.Przekaż pieniądze OW Nagroda: Możliwość przesunięcia się o 4 miejsca. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 12:43 am | |
| Kolejne zadanie to uzycie PD. Nagroda - prezent dla wybranego znajomego. | |
|
| |
bialasek09 Nowy
Nick w grze : chichi love Liczba postów : 31 Dołączył : 19/11/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 1:10 am | |
| Zauważyłem, że zadania nieważne na której planszy robi się po kolei.
Tak więc piszcie nr zadania i co za nie jest.
Bo nieważna jest plansza, Jak się na pierwszej wykonało np tylko 2 wyzwania, i wejdzie się na 2 plansze to i tak zadanie będzie nr 3, czyli: 3 Sprzedaj 5 jednostek łajna
tak więc piszcie nr Wyzwania przy każdym zadaniu:) | |
|
| |
tapetka Już coś wie
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 3:07 am | |
| A ma kto info co zawierają prezenty zostawione od przyjaciół? | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 3:25 am | |
| Pewnie po prostu wysyłasz mu swoja zieloną/czerwoną paczuszkę, przez co ty będziesz miała więcej, a on mniej | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 5:22 am | |
| - LadyArvena napisał:
- Pewnie po prostu wysyłasz mu swoja zieloną/czerwoną paczuszkę, przez co ty będziesz miała więcej, a on mniej
A to nie są Elfiki różowe ? Edit. Ruszały się wam wcześniej zadania, teleporty itp. na planszy ? o.O |
|
| |
Casablanka Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 598 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 6:14 am | |
| Jestem juz na drugiej planszy i mam na tej drugiej planszy 1 kluczyk:D | |
|
| |
doska Nowy
Liczba postów : 15 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 6:17 am | |
| Zadanie 6: Znajdź przekąskę umieszczając konia na pastwisku. Nagroda to możliwość przesunięcia się na wybrane prze siebie pole, będące w odległości 4 miejsc. | |
|
| |
Avada Już coś wie
Nick w grze : Slytherinka Liczba postów : 105 Dołączył : 19/05/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 10:36 am | |
| Wiecie co? A może tutaj sposób kuponów jest bardziej.... hmm.... subtelny? W końcu, dodatkowe rzuty kostką i prezenty można zdobyć na błyskawicznych. Za co kupuje się na błyskawicznych? Za equus. Co zrobić, żeby mieć więcej equus? Kupić kupony i zamieniać na equus. Może to trochę dziwne, ale tak mi teraz wpadło. Co o tym myślicie? | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 10:45 am | |
| Eeee... Na razie chcą żeby gracze się rozsmakowali w promocji, za pięć dwunasta dadzą kupony bo się okaże że wyjdzie za mało ruchów żeby wrócić do pierwszej planszy z boskim bez wydawania kuponów. I dadzą pewnie dodatkowe za kupony albo w RO. | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 1:08 pm | |
| - Avada napisał:
- Wiecie co? A może tutaj sposób kuponów jest bardziej.... hmm.... subtelny? W końcu, dodatkowe rzuty kostką i prezenty można zdobyć na błyskawicznych. Za co kupuje się na błyskawicznych? Za equus. Co zrobić, żeby mieć więcej equus? Kupić kupony i zamieniać na equus.
Może to trochę dziwne, ale tak mi teraz wpadło. Co o tym myślicie? Tez tak pomyślałam. Ale dzisiaj zerknęłam na sprzedaże, zainteresowanie praktycznie zerowe. A leciały małe i średnie upominki na licytacjach. A z tym boskim na pierwszej cwanie zrobili. Wchodzisz do gry: boski ! muszę go mieć. Mi sie już nawet łazić po planszach nie chce. Przez tą promocje mam wrażenie, ze wszystko stoi. | |
|
| |
Banan Raczkujący
Nick w grze : Bananeq Liczba postów : 97 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 1:18 pm | |
| 5 pól i 2 plansza.
Nie wiem co z tego wyniknie,ale jestem zadowolona na razie c: | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 1:37 pm | |
| Wyszperałem wreszcie co znajduje się w upominku od znajomego i nagrody są fatalne ;/ |
|
| |
Banan Raczkujący
Nick w grze : Bananeq Liczba postów : 97 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] Pią Gru 14, 2012 1:51 pm | |
| - Kamil2010 napisał:
- Wyszperałem wreszcie co znajduje się w upominku od znajomego i nagrody są fatalne ;/
Tzn.? Gorsze niż w małym upominku :S? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Magiczna Przejażdżka [PL] | |
| |
|
| |
| Magiczna Przejażdżka [PL] | |
|