Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 | |
|
+89Suzan Divide martika520 Jowiszowy Saladira Marley Niunia1245 Nicka01 XX_lero Barson1990 safie CDog Werona Styks Sabula Lubelak Minoo WhiteBerry oooliwcia10 Julinda010 Lola1221 Ejli Miya ott. Dżemik juliaw2002 saphira2001 Mika_TLR Rooda karina127 AyaKey Blagier Szarusia16 koniara23499 Erina100 klasaIVb monia071096 EveDallas _pati201_ Athi imie justynap alisson123 Naravi wiki0396 Aglyss ZetkaEmka szemala kaja98 Blue Sea asia98999 wynocha Moon :3 Kemishi Nevarra korane Czarny Kot Tiamat Nibiru. Dream KaVcia Hurricane anteek Inaczej Perła 20 Arrin Szron Lovissa Inaaa:) hanka1998 erreo EREIS Nika346 Avada tuti Evelynek musta.yötä Bezkompromisowa Natalialol Malto jullien Mirmil Nathaly asiamar98 Kartagina Corrie Cassidifikation wierszownik Cosiek LadyArvena 93 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 7:41 am | |
| - Mirmil napisał:
- A ja zgadzam sie z decyzja pszczolki182 I tez bym ten temat zamknal powolujac sie na OZDF Na polskim forum rozmawia sie wylacznie o polskiej wersji Howrse, a HOP (rog obfitosci) to element z angielskiego Howrse
Mirmil, owszem, powołanie się powołaniem, ale pszczółka nie robi nic innego poza zamykaniem tematu w myśl zasad, nie odpowiadając słowem na pytanie gracza Kieeedyś, bardzo dawno temu, łudziłam się, że moderacja jest od tego, by służyć (między innymi) radą i pomocą. Howrse rozwiało mi tę naiwną wizję. Co do pszczółki - przyznaję, i ja za nią nie przepadam. Wybiła się dzięki pogaduszkom o głupotach na Markach, ot i tyle. Z decyzją Mirmila odnośnie mojej osoby też zdarzyło mi się nie zgodzić, ale z Mirmilem dało się pogadać, wyjaśnić. Z pszczółką nie ma dyskusji. Co więcej, wiesz, że dała Ci bana, bo jest jedynym aktywnym modem na forum w konkretnej chwili - nie ma opcji, zacznie się zasłanianie anonimowością decyzji. To dla mnie kolejna bzdura forum howrse. Powinno być jawne, który mod ukarał danego gracza, by można się było chociaż odwoływać. | |
| | | justynap Nowy
Nick w grze : Klub Pomocy w grze Liczba postów : 4 Dołączył : 18/12/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 9:07 am | |
| Pytanie do was czy moga mnie zglosic za przydomek ,,strajk wloski'' | |
| | | imie Nowy
Nick w grze : Ariva Liczba postów : 23 Dołączył : 01/12/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 9:21 am | |
| jak sie pisze na kontakt to oni odpisują na pocztę czy na konto? | |
| | | Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 10:31 am | |
| - justynap napisał:
- Pytanie do was
czy moga mnie zglosic za przydomek ,,strajk wloski'' Nie wiem, ale miałaś bardzo dobry pomysł. Już sobie tworzę przyrostek | |
| | | Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 10:34 am | |
| Imie powinni odpisywac na poczte ale to nie dziala. Musisz zagladac co jakis czas na Kontakt i sprawdzac status zgloszenia. Justynap nie wydaje mi sie, zby to byl powod do zgloszenia. Ale nadgorliwoco nie brakuje Malto z jednej strony masz racje, ze osoba ukarana powinna wiedziec kto ja ukaral. Ale z drugiej strony prowadziloby to do "pyskowek" na linii gracz a moderator. Przy czym moderator ma "knebel" i musi zawsze robic dobra mine do zlej gry | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 11:34 am | |
| Ile tym ludziom mozna tlumaczyc, ze pisanie "zglaszam" to w teorii to samo (1 os. lp., cz. terazniejszy, tryb oznajmujacy) co "jem kotleta" co jest niezgodne z OZDF >.< Za takie cos bany powinny leciec. Jesli za luzne dyskusje leca...
No ja nie moge -,- Witam, do niedawna myslalam, iz Howrse jest idealne, jednak Owlient idzie na zysk, a nie na jakosc. W promocjach trudno jest cokolwiek zdobyc bez uzycia equus i kuponow. Ale nie o tym napisze. Banujecie konta i odejmujecie karme BEZ PODANIA DOWODOW, brak dowodow = niewinnosc oskarzanego. Domagam sie podawania dowodow, chociazby zrzutow ekranu lub skopiowanego tekstu przy banach i upomnieniach, chyba ze jestescie zbyt leniwi zeby to dodawac. Prosze o odpowiedz nie z automatu.
Witaj,
Dziękujemy za przesłanie nam swoich opinii i sugestii. Zostaną one przekazane właściwym osobom i rozpatrzone.
Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse |
| | | Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 1:08 pm | |
| Kłamstwo w państwie:
Witaj aleksandra.j.1,
Wszystkie wiadomości wysyłane na kontakt są czytane przez nasz zespół. Żadna odpowiedź nie jest wysyłana automatycznie.
Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse
KOMU JESZCZE TAKIE COŚ PRZYSZŁO, jak pisał o automacie? | |
| | | _pati201_ Już coś wie
Nick w grze : _pati201_ Liczba postów : 287 Dołączył : 23/07/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 1:19 pm | |
| Ja mam cały owlient [specjalnie małą literą]głęboko w [CENZURA]. To tylko [CENZURA], [CENZURA] i[CENZURA]. Nie mam zamiaru marnować na to czasu i nerwów, co nie oznacza, że nie popieram strajku. Po prostu przerzucam się na inna grę i koniec tematu. A konto bym usunęła, ale gdy je zakładałam przyrzekłam sobie że go nie usunę. | |
| | | Bezkompromisowa Już coś wie
Nick w grze : Bezkompromisowa Liczba postów : 123 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 1:49 pm | |
| - cukiereczeek12 napisał:
Żadna odpowiedź nie jest wysyłana automatycznie.
Spadłam z krzesła | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 2:08 pm | |
| W sumie poruszyłam już:
- ułatwianie gry
- częstotliwość promocji
- moderatorzy (ilość, jakość)
- pogawędki
- kary za krytykę
- planowane zmiany - by nas informowali
- limit zgłoszeń
- bany (żeby informowali do kiedy nałożone na forum)
- forum - wątek "propozycje"
- ogłoszenia
- włamania i kasacja kont
- Kwestia spamu na forum
- Serwer Hard
- Spoiler:
Moja wypowiedź: - Cytat :
- Tu
raczej zapytanie, niż propozycja. Czy byłaby szansa na coś takiego? Konretnie: Prosilibyśmy o stworzenie drugiego polskiego serwera, tzw. hard. Warunki na nowym: - mała ilość promocji (co 2-3 w stosunku do standardowego serwera), co skutkowałoby: * spokojna gra skupiona na hodowli; * wyższa wartość przedmiotów z CR (skoro trudniej je zdobyć za darmo, to jak komuś zależy to musi wydać kasę); * mniejsza ilość "dzieciaków" (chodzi mi o rozwój psychiczny), dla których gra byłaby "za nudna" i "zbyt trudna" - własne forum dla serwera - bez spamujących dzieciaków (skoro ich nie ma/jest ich mało...) - własne rankingi (po prostu całkiem odrębny świat) - wyłączyć te strzałki z samouczka - jak ktoś nie potrafi go przejść bez strzałek, to nie serwer dla niego - ceny weta równe dla wszystkich i pobierane przy urodzeniu (a nie, że teraz klaczka w ciąży zdechnie, a vet już kasę wziął) - jeśli się da, to zabrać automatyzację PG
Dzięki temu stworzylibyście osobny świat dla starszych graczy, którzy przestaliby narzekać na zaniżanie poziomu Tylko w zwiazku z tym prosilibyśmy, by w momencie powstania serwera była możliwość przeniesienia swojego konta z jego stanem (staż, konie, kasa, przedmioty, OJ) na nowe konto. W końcu część graczy włożyła tu naprawdę sporo realnej kasy i szkodaby im było zaczynać od początku. Czyli powstaje nowy serw, logujemy się do gry i pojawia nam sie zapytanie, na którym serwie chcemy grać, z krótkimi opisami obu.
Druga wariacja na temat takiego serwera - jeśli nie można przenosić kont, to chociaż blokada nicków z starego serwera, tzn. jeśli na serwerze standard/light gram jako LadyArvena i mam jakiś tam e-mail, to nikt na serwerze nie może się zapisac pod tą samą ksywką, chyba że poda identyczny e-mail, czyli ja/dana osoba z serwera S/L postanowi tam się zarejestrować.
Trzecia wariacja - jeśli stwierdzicie, że za malo osób by tam było i jest to nieopłacalne, moze ten serwer Hard byłby serwerem międzynarodowym? Taj jak HowrseCup, czyli grają ludzie z różnych krajów, ale każdy ma opcje i całość w swoim języku. Wtedy oczywiście bez przenosin kont, bo serwery są bardzo nierówne, pod względem posiadanych boskich, ras itp. Z tylu serwerów na pewno zebrałaby się spora grupa starszych graczy, którzy maja dość ułatwiania gry.
I jeżeli wam pomysł podejdzie i zaczniecie go powoli wprowadzać w życie, to dajcie nam graczom nadzieję, że coś takiego się pojawi i w jakiej opcji, żeby było wiadomo, ze warto czekać. Wystarczyłaby informacja na forum, że planujecie postawić serwer o zwiększonej trudności gry
- Pokrycia - Wspominaliście o nich, to też dorzuciłam im coś do roboty
- Spoiler:
Moja wypowiedź: - Cytat :
- Teraz sporo graczy narzeka, że czasem
jakiś koń na pokryciach zajmuje kilka stron. Przy nowych rasach potrafi ich być nawet kilkanaście. Jest to dosyć uciążliwe. Może by spróbować to jakoś rozwiązać? Mam dwie propozycje: - ograniczenie ilosci kryć - czyli każdy koń może mieć wystawioną określoną ilość kryć publicznych. Dopóki nie zostanie zużyta choć jedna, nie może wystawić kolejnej. - inna forma kryć publicznych - tzn. zamiast widzieć 3 strony z jednym koniem za jedną stawkę, widzę jednego konia z jedną stawką i obok "pozostało XX wolnych kryć". Jeśli wystawi jeszcze za inną stawkę, to pojawia się pod spodem jako drugi koń. To dwie rubryczki, a nie kilka stron Duże oczyszczenie sprzedaży publicznych.
I dziś kolejne zgłoszenie, planowałam już TUTAJ. Tym razem poruszane kwestie: 15) Współdzielenie 16) Zapisy do OJ 17) Zniżki na weta (dla wyblupowanych koni) 18) Osiągnięcia ____ Tak a propo howrseCup - mogli postawić treningowy serwer, będący kopią głównego. Tak samo mogliby teraz nam skopiować zwykłe Howrse I potem zrezygnować z takiej ilości promocji, zmienić ceny weta itp. Kto by chciał grać na takim serwie, to by tu kontynuował grę. A komu by nie pasowało, to konto by się po jakimś czasie skasowało, pozostając tylko na light... | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 10:07 pm | |
| Arvenko, mogę skopioweać wiadomość? - Spoiler:
Witam, Piszę, aby zwrócić Państwa uwagę na sprawy, które nurtują mnie od jakiegoś czasu. „Wolność słowa – prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów, a także jego poszanowania przez innych. Współcześnie jest uznawana jako standard norm cywilizacyjnych(…)” Przytoczyłam Państwu fragment definicji pojęcia „wolność słowa”, gdyż widzę w grze pewne nieprawidłowości, związane najprawdopodobniej z brakiem jej świadomości bądź mylnym jej pojmowaniem. Skoro wolność słowa jest, nadanym nam już przez Kazimierza Wielkiego, prawem, ograniczając je Nam, łamią je Państwo. Poniżej wymienię kilka ograniczeń wolności słowa: „W Polsce wolność słowa jest ograniczona między innymi przez: Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483): Art. 13. Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa. Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.): Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Art. 256. § 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Tej samej karze podlega, kto w celu rozpowszechniania produkuje, utrwala lub sprowadza, nabywa, przechowuje, posiada, prezentuje, przewozi lub przesyła druk, nagranie lub inny przedmiot, zawierające treść określoną w § 1. Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.„ Art. 212. § 1. może budzić kontrowersje. Otóż pragnę rozwiać jakiekolwiek wątpliwości na ten temat, krytykując działalność gry, nie podlegamy temu ograniczeniu, gdyż: „Krytyka (łac. criticus - osądzający) – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości (np. praktycznych, etycznych, poznawczych, naukowych, estetycznych, poprawnych) jako niezbędny element myślenia.” Zapoznałam się także wnikliwie z „Ogólnym Warunkami Użytkowania strony www.howrse.pl”, z których, owszem, wynika, iż: „[Gracz] Nie może zakłócać funkcjonowania strony internetowej www.howrse.pl” Chciałabym jednak wreszcie dowiedzieć się w jaki sposób strajk zakłóca funkcjonowanie tejże strony, która powinna być przygotowana na każdą ewentualność (mam tu na myśli np. drastyczny spadek liczby graczy, który niósłby za sobą podobne do strajku konsekwencje). Proszę, aby nie była to odpowiedź w stylu „namawianie innych graczy do nieskorzystania ze strony to działanie na jej szkodę”, gdyż wyjaśnienie dlaczego tego argumentu nie przyjmuję do wiadomości podałam wyżej. Po wnikliwej analizie stwierdzam również, iż ciekawym jest fakt, że gracz ma więcej zobowiązań względem OWLIENTU, niż OWLIENT względem gracza, czyżby ta gra nie była tworzona dla graczy? Cóż, od jakiegoś czasu mam takie wrażenie. Z wyrazami szacunku, EveDallas
- Spoiler:
Witaj,
Każdy gracz zakładający konto na Howrse akceptuje Ogólne Warunki Użytkowania, według których gracz nie może zakłócać prawidłowego funkcjonowania Howrse. Zachęcanie innych graczy do niekorzystania z poszczególnych funkcji gry oraz wydarzeń w niej organizowanych, jest działaniem na szkodę Howrse oraz firmy Owlient i nie może być przez nas tolerowane w grze. Zachęcanie graczy do strajkowania na Howrse, ma na celu takie działanie.
Niezastosowanie się do zaleceń administracji i dalsze zachęcanie graczy do zaprzestania korzystania z Howrse w jakimkolwiek stopniu, będzie wiązało się z konsekwencjami.
Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse
Regulamin Howrse nie stoi ponad Konstytucją RP ani żadną inną, czy to francuska, czy jeszcze inna. - Spoiler:
Witaj,
Każdy gracz rejestrując się w grze, akceptuje Ogólne Warunki Użytkowania Howrse, które dokładnie określają warunki na jakich udzielany jest dostęp do gry. Pragniemy przy tym podkreślić, iż zgodnie z warunkami użytkowania gry:
13. Zawieszenie / wykluczenie
W przypadku, gdy Gracz nie respektuje nakazów nałożonych na niego przez Warunki Użytkowania, OWLIENT ma prawo zablokowania dostępu do Gry lub niektórych jej funkcji, bez ostrzeżenia. Podobnie, w przypadku gdy użytkownicy internetu poinformują że dany Gracz używa Gry lub forum dyskusyjnego w sposób sprawiający komukolwiek szkodę lub w sposób niezgodny z panującymi standardami moralności, porządku publicznego lub prawnego, jak również niezgodny z powszechnie przyjmowanymi normami społecznymi i obyczajowymi, wspomnianymi w niniejszych Warunkach, OWLIENT rezerwuje sobie prawo do zawieszenia dostępu danego Gracza do Gry i do Konta. Przy zawieszeniu w tym trybie Gracz nie będzie miał żadnych roszczeń względem OWLIENT. Ponadto, OWLIENT rezerwuje sobie prawo do wykluczenia z partycypacji w Grze każdego Gracza, który swoimi działaniami zakłóca prawidłowe funkcjonowanie Gry, jak również każdego Gracza, który nie spełnia wymogów nakładanych na niego przez niniejsze Warunki. Wykluczenie jest definitywne i nie upoważnia Gracza do roszczeń innych niż wymienione w paragrafie 9. OWLIENT rezerwuje sobie prawo do podjęcia kroków prawnych przeciwko każdemu Graczowi, który czyni swym działaniem szkodę firmie OWLIENT, poprzez złamanie Warunków lub w jakikolwiek inny sposób.
Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse
| |
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Wto Gru 18, 2012 11:40 pm | |
| - EveDallas napisał:
- Arvenko, mogę skopioweać wiadomość?
Kopiuj, przeredegowuj, pisz jak tam chcesz Jak na jakiś temat dużo osób napisze, to szansa na jakąś reakcję jest. W końcu z jakiegoś powodu ułatwiali grę... Mirmil - a próbowałeś się odwoływać od bana za multi? I kolega za niesłuszną kasację? Kiedyś była już taka sytuacja, że rodzeństwo grało, i jednemu skasowali, a drugiemu karmę do chyba 6 punktów zjechali. Te osoby pisały na kontakt, wykłócali się i w końcu tamto konto pojawiło się z powrotem (po miesiącu od kasacji), a odjętą karmę przywrócono. Co prawda do 9 (bo stwierdzili, że "jakieś tam naruszenie jednak było" - nie potrafią przyznać się do błędu), ale jednak. Później pogrzebię po Zagrodzie i poszukam tego wątku. Może pogadasz z dziewczyną i powie ci co pisała dokładnie. | |
| | | Mirmil Moderator
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 1:35 am | |
| Tak, ja pisałem i znajomy również pisał odwołanie. Problem w tym, że nie działa u nich odpowiedź na e-mail i po prostu Nasze "żale" wysyłalismy w ciemno, bo nie wiemy nawet czy doszły. I nie znamy żadnej odpowiedzi o ile jakaś padła, ponieważ nie mamy dostępu do strony z własnymi zgłoszeniami. Możemy jedynie wysyłac | |
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 2:45 am | |
| To może napisz jeszcze raz z prośbą by odpowiedzi udzielili na meila? | |
| | | Mirmil Moderator
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 5:55 am | |
| Pisalismy, ze nie dostajemy potwierdzenia na e-maila i przypuszczamy, ze odpowiedzi nie dochodza. Zreszta sami powinni wiedziec, ze osoba zbanowana nie ma innej mozliwosci komunikacji z nimi jak tylko przez e-mail. | |
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 6:28 am | |
| Napisałam taką piękną wiadomość na kontakcie i ją przypadkowo skasowałam | |
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 6:38 am | |
| Uff udało mi się ją odzyskać : - Cytat :
- Witam .
Bardzo przykro jest mi stwierdzić, że gra howrse staje się coraz gorsza. Kiedyś naprawdę lubiłam w to grać, lecz z czasem zauważyłam, że Was, szanowny "zespole Howrse", wcale nie obchodzi nasze zdanie. Bardzo nam zależało, by pozostali towarzysze, by zostały ogłoszenia, ale niestety nawet nie zwróciliście uwagi na nasze prośby. Uważam, że jeśli gra ma sprawiać przyjemność graczom, a jednocześnie przynosić zysk firmie, powinniście się skupić na tym pierwszym. Jeśli ludziom spodoba się gra, chętnie wydadzą na nią trochę pieniędzy. Sądzę, że Owlinet powinien większą wagę przywiązywać do zdania klienta, czytać wszystkie wiadomości i opinie, oraz np. przeprowadzać ankietę z propozycją nowej opcji, w której każdy mógłby wyrazić swoje zdanie i zdecydować czy zmiana mu się podoba czy nie. Jeśli gracze zauważą, że ich zdanie ma wpływ na rozwój gry na pewno będę grać częściej. Dlaczego w żadnej promocji (pomijając loterię) nie można wygrać bez użycia kuponów? Żeby zdobyć główną nagrodę trzeba kupić kupony. To nie jest do końca sprawiedliwe, ponieważ są osoby, których po prostu na to nie stać i mogą sobie jedynie pomarzyć o boskim koniu. | |
| | | szemala Nowy
Nick w grze : szemala Liczba postów : 30 Dołączył : 24/03/2011
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 8:22 am | |
| A ja kiedyś takie coś im napisałam: Czy możliwe jest włączenie do gry funkcji Diamentowego Jabłka lecz w nieco inny sposób? Chciałabym móc tworzyć swoje maści w ten sposób nawet jeśli nie zostaną wprowadzone do gry. To mogłaby być swego rodzaju aplikacja do tworzenia obrazków koni z naszymi własnymi maściami, lecz nie mająca wpływu na samą grę. Nasze konie nie otrzymywałby tych maści więc w grze nie byłoby wcześniejszych błędów. Liczę na szybką i wyczerpującą odpowiedź. Jeśli uważacie, że to ciekawy pomysł to róbcie z tym co chcecie i im to piszcie | |
| | | monia071096 Nowy
Nick w grze : monia071096 Liczba postów : 4 Dołączył : 23/08/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 8:52 am | |
| Witam wszystkich :] Dołączyłam się już dawno do strajku, ale brałam normalnie udział w promocjach itp... Do tej pory xd Siostra zrobiła mnie w banbuko, założyła sobie kilka kont, no i że ja mam zapamiętaj hasło na kompie, to sobie wbiła, po-przesyłała przedmioty, i inne. I zbanowali mnie do 18.01.13. A siostra się śmieje.. Z jednej strony to dobrze, bo nie będę już uczestniczyć w promocjach xD I bardziej zaangażuje się we strajk. Będę miała długi odpoczynek. ;> | |
| | | monia071096 Nowy
Nick w grze : monia071096 Liczba postów : 4 Dołączył : 23/08/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 9:02 am | |
| Nie wiem czy był już poruszany temat o towarzyszach, ale z pewnością tak xp Pisałam do nich milion razy, że po usunięciu towarzyszy PG podnosi się o mniej niż 1. ! Oni odpisali, że trzeba zauważyć, że im koń ma wyższy potencjał, tym o mniej się podnosi... No sory, ale gdy były towarzysze to potencjał podnosił się o ileś tam i jeszcze można było podnieść o 1,2 samodzielnie! A im tłumaczyć, oni dalej swoje -.- Znalazłam takiego konia, już nie pamiętam, ale dajmy na to: rodzice PG 670 i 680, a źrebak rodził się z 679... Bez sensu... A gdy było 680 i 680 to źrebol miał ledwo 681. I też zastanawiałam się, jaka tu sprawiedliwość? Przecież potencjał wychodzi z dodania PG rodziców i podzielenia przez dwa, to dlaczego zdarzało się, że tamtemu wzrosło PG o tak za dużo ? Też mieliście takie przypadki ? I pisałam na kontakt, podawałam dowody, a oni wkręcali kity, że tak było zawsze..
Widać, że wszystko mają gdzieś. | |
| | | Mirmil Moderator
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 10:24 am | |
| PG to nie wszystko, jeszcze istotny jest poziom BLUP-a. | |
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 10:36 am | |
| Ehh na moją wiadomość odpisali : - Cytat :
- Witaj Bezkompromisowa,
dziękujemy za skontaktowanie się z nami.
Prosimy zauważyć, iż udział w jakichkolwiek promocjach i wydarzeniach na Howrse jest w pełni dobrowolny. Dodatkowo we wszystkich promocjach można wygrać przedmioty z czarnego rynku jak i boskie konie bez zakupu jakichkolwiek kuponów. Owlient doskonale zdaje sobie sprawę, że nie wszystkich gracz stać na kupno Kuponów. Proszę jednak zauważyć, że gra jest za darmo dostępna dla wszystkich i Kupony nie są konieczne, aby korzystać z jej funkcji. Kupony jedynie przyspieszają lub udogadniają niektóre sprawy - jest to podziękowanie dla osób, które zdecydują się wesprzeć Howrse finansowo.
Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse Już chyba wolałabym "Dziękujemy za komentarz, przekażemy go właściwym osobom" | |
| | | imie Nowy
Nick w grze : Ariva Liczba postów : 23 Dołączył : 01/12/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 12:24 pm | |
| prośba o przywrócenie ogłoszeń
Już słyszałam że ich nie przywrócicie bo niektóre były w formie spamu. Można by było je przywrócić w sposób który nie było by a nawet nie dało się zamieścić spamu, generalnie coś w stylu ankiety gdzie się zaznacza odpowiednie pole. Np. 1. ogłoszenie o; a) kupnie b) sprzedaży 2. (przypuśćmy że kupno); a) konie/kuce b) przedmioty z CR 3. Cena [tu wpisujemy cenę]
myślicie że to rozpatrzą. | |
| | | Avada Już coś wie
Nick w grze : Slytherinka Liczba postów : 105 Dołączył : 19/05/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Sro Gru 19, 2012 12:55 pm | |
| - Mirmil napisał:
- To jest komunikat jaki wyswietla sie na koncie znajomego:
"Nie można nic zrobić...