Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| co czytasz? | |
|
+81Laura_raa Aimtor Miriada Tysia1996 Kirara mikerowave Ayashi Tiamat Dainfen Creamy KaVcia Uharri Dżemik Barson1990 Suzan Frania26. Amstaff El drusia55 Nefra01 Tato Chce Być Pro MrsKopytko blueberry. ana0000000000 awelo Temperance Ejli ewww4 Pani_Snow AyaKey Katrina123 Nefumi Lubelak blackshadow Layzy Nika346 Amy Szron ebonita Divide Damek4 Wild_Horse nikushimi avrilka Rosa W. Weronika_24 ZetkaEmka Kemishi Gai~ Diversa Rooda oooliwcia10 mari0987 _pati201_ daria4603 Evelynek Pati...xd Cassidifikation Nevarra Clue wiki0396 Athi Takashiro LadyArvena -Eruina- Basia Arrin mina stirit1 amorkowa Marsh Kai Shouri EveDallas koziorożec Presence PlaybackJunkie8 Asiaa. Vium Arbuzek_10 Dianaxxx hanka1998 wercia d 85 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Lut 14, 2013 9:30 am | |
| Jak już jesteśmy jako tako przy lekturach - to czy tylko mi, jako dziewczynie, nie podobała się 'Ania z zielonego wzgórza' ? ._. | |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Lut 14, 2013 9:35 am | |
| | |
| | | PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Lut 14, 2013 10:16 am | |
| - Cytat :
- Jak już jesteśmy jako tako przy lekturach - to czy tylko mi, jako dziewczynie, nie podobała się 'Ania z zielonego wzgórza' ? ._.
~ mi też nie. XDD W ogóle, nie podobała mi się - wydawała mi się strasznie sztuczna, taka... Za idealna, wiecie, zawsze marzyła, była dobra, miła, etc... To dla mnie za bardzo wyidealizowane. Ale z jednym marzeniem to była podobna do mnie - chciała zemdleć... Ona już zemdlała, a ja nadal marzę. XDD | |
| | | Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Lut 14, 2013 10:46 am | |
| Dokładnie, witajcie w klubie. Ja byłam jedyną dziewczyną w klasie, której się to nie podobało. Męczyłam się z tą lekturą naprawdę długo. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: co czytasz? Czw Lut 14, 2013 10:56 am | |
| U mnie nikomu się ta lektura nie podobała. To chyba norma |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lut 15, 2013 9:51 am | |
| - PlaybackJunkie8 napisał:
-
- Cytat :
- Jak już jesteśmy jako tako przy lekturach - to czy tylko mi, jako dziewczynie, nie podobała się 'Ania z zielonego wzgórza' ? ._.
~ mi też nie. XDD W ogóle, nie podobała mi się - wydawała mi się strasznie sztuczna, taka... Za idealna, wiecie, zawsze marzyła, była dobra, miła, etc... Taka Mary Sue. XD | |
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lut 15, 2013 10:08 am | |
| - Asiaa. napisał:
- PlaybackJunkie8 napisał:
-
- Cytat :
~ mi też nie. XDD W ogóle, nie podobała mi się - wydawała mi się strasznie sztuczna, taka... Za idealna, wiecie, zawsze marzyła, była dobra, miła, etc... Taka Mary Sue. XD ~ dokładnie. Z taką typową Mary Sue to można się spotkać przy niektórych fanfiction, jestem na to strasznie wyczulona. XD | |
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lut 16, 2013 12:24 am | |
- Asiaa. napisał:
-
- Cytat :
~ mi też nie. XDD W ogóle, nie podobała mi się - wydawała mi się strasznie sztuczna, taka... Za idealna, wiecie, zawsze marzyła, była dobra, miła, etc... Taka Mary Sue. XD ~ dokładnie. Z taką typową Mary Sue to można się spotkać przy niektórych fanfiction, jestem na to strasznie wyczulona. XD A przy ff Pottera to już szczególnie ._. | |
| | | Kai Shouri Już coś wie
Nick w grze : Kai Shouri Liczba postów : 231 Dołączył : 26/12/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lut 16, 2013 3:16 am | |
| Ja mam całą serię Anii, osiem tomów i z doświadczenia powiem, że pierwszy był chyba najnudniejszy. Już mnie do tej serii nie ciągnie, nie moje klimaty, ale kolejne tomy nie były złe.
Fanfiction do HP namiętnie czytam... Ale omijam wszelkie bohaterki OC, które się często okazują Mary-Sue właśnie... Zna ktoś Ulubieńca Losu, fanficka HP, od którego jestem uzależniona? : O
| |
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lut 16, 2013 4:31 am | |
| - Asiaa. napisał:
- Asiaa. napisał:
-
- Cytat :
~ mi też nie. XDD W ogóle, nie podobała mi się - wydawała mi się strasznie sztuczna, taka... Za idealna, wiecie, zawsze marzyła, była dobra, miła, etc... Taka Mary Sue. XD ~ dokładnie. Z taką typową Mary Sue to można się spotkać przy niektórych fanfiction, jestem na to strasznie wyczulona. XD A przy ff Pottera to już szczególnie ._. ~ fanfiction Pottera?... GDYBYŚ TY WIDZIAŁA TE NP. Z MCR TO BYŚ DOSTAŁA. XD Czasami bohaterki są tak zajefajne, że Gerard się w nich zakochuje, zauważa, że się cięły i rozmawia z nimi o tym, namawia, że to źle, a one nadal się tną, bo są tak bardzo poszkodowane przez los... Jezu. To był koszmar. XD Ja tam nie trawię FF z Potterem, nie wiem, czemu, po prostu nie lubię. XD | |
| Temat: Re: co czytasz? Nie Lut 17, 2013 7:21 am | |
- Asiaa. napisał:
- Asiaa. napisał:
-
- Cytat :
~ mi też nie. XDD W ogóle, nie podobała mi się - wydawała mi się strasznie sztuczna, taka... Za idealna, wiecie, zawsze marzyła, była dobra, miła, etc... Taka Mary Sue. XD ~ dokładnie. Z taką typową Mary Sue to można się spotkać przy niektórych fanfiction, jestem na to strasznie wyczulona. XD A przy ff Pottera to już szczególnie ._. ~ fanfiction Pottera?... GDYBYŚ TY WIDZIAŁA TE NP. Z MCR TO BYŚ DOSTAŁA. XD Czasami bohaterki są tak zajefajne, że Gerard się w nich zakochuje, zauważa, że się cięły i rozmawia z nimi o tym, namawia, że to źle, a one nadal się tną, bo są tak bardzo poszkodowane przez los... Jezu. To był koszmar. XD Ja tam nie trawię FF z Potterem, nie wiem, czemu, po prostu nie lubię. XD Boże. XD Wyobrażam sobie to, taka telenowela. XD | |
| | | wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Lut 28, 2013 12:01 pm | |
| telenowela ;_; weźcie mi nie przypominajcie, bo moja mama i babcia oglądają telenowele ;_; i są Salwadory, jakieś Mevy, Marfil... nawet nie wiem jak imiona pisać ;_;
no i znowu muszę za książką czekać >.< | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Lut 28, 2013 12:56 pm | |
| Przeczytałam wczoraj "Mistyfikację" Douglasa Prestona. Cudowna książka Potwornie wciąga, ale niestety połowy nie zrozumiałam, gdyż zawiera strasznie dużo określeń naukowych, mimo tego niezwykle mi się spodobała. Takiego zakończenia nigdy bym się nie spodziewała | |
| Temat: Re: co czytasz? Sob Mar 02, 2013 2:22 am | |
| Ja za to czytałam książkę Niekrytego. Niezła, nie powiem. Nie wiedziałam, że będzie ta ksiażka taka... mądra? Nie, ze mądra, ale taka... z przekazem. Czy jak tam to określić. ;d | |
| Temat: Re: co czytasz? Sob Mar 02, 2013 5:29 am | |
| - Asiaa. napisał:
- Asiaa. napisał:
- Asiaa. napisał:
-
- Cytat :
~ mi też nie. XDD W ogóle, nie podobała mi się - wydawała mi się strasznie sztuczna, taka... Za idealna, wiecie, zawsze marzyła, była dobra, miła, etc... Taka Mary Sue. XD ~ dokładnie. Z taką typową Mary Sue to można się spotkać przy niektórych fanfiction, jestem na to strasznie wyczulona. XD A przy ff Pottera to już szczególnie ._. ~ fanfiction Pottera?... GDYBYŚ TY WIDZIAŁA TE NP. Z MCR TO BYŚ DOSTAŁA. XD Czasami bohaterki są tak zajefajne, że Gerard się w nich zakochuje, zauważa, że się cięły i rozmawia z nimi o tym, namawia, że to źle, a one nadal się tną, bo są tak bardzo poszkodowane przez los... Jezu. To był koszmar. XD Ja tam nie trawię FF z Potterem, nie wiem, czemu, po prostu nie lubię. XD Boże. XD Wyobrażam sobie to, taka telenowela. XD A żebyś wiedziała, że telenowele! Nie śmiej się, to jest straszne. *podśmiechuje się pod nosem* Poczekaj, zaraz Ci znajdę jakąś telenowelę. :3 *niemożeznaleźć* Ech, kiedyś było ich więcej. :< KLIK, KLIK, KLIK i [url=beheading-of-a-king.blogspot.com/]KLIK[/url], chociaż te nie są jeszcze takie złe, jakie widziałam, a wierz mi, widziałam baardzo dużo bloogów. Jestem typową internetową czytelniczką, aktualnie w mojej czołówce (oczywiście, tylko te, które są jeszcze kontynuowane, tych zakończonych lub niedokończonych czytam trzy razy więcej) znajduje się trzydzieści ileś bloogów, nie tylko o MCR. ;> Więc można mnie nazwać weteranem opowiadań bloogowych czy fanfickowych. ^^ Czuję się dumna z siebie. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Sob Mar 02, 2013 11:04 am | |
| Hmm... Ja aktualnie czytam "Wybacz, ale będę Ci mówiła skarbie" Federica Mocciego. Opowiada ona o życiu Niki, szalonej 17-sto latki, która poznała mężczyznę poprzez... wypadek. Jednak ten facet ma 37 lat, i jest od niej starszy o 20 lat. Mimo wszystko Niki spędza z nim ogromnie dużo czasu. Naprawdę polecam, będę skromna w szczegóły, bo sami musicie dowiedzieć się więcej !
|
| Temat: Re: co czytasz? Czw Mar 07, 2013 11:41 am | |
| - Asiaa. napisał:
- Asiaa. napisał:
- Asiaa. napisał:
-
- Cytat :
~ mi też nie. XDD W ogóle, nie podobała mi się - wydawała mi się strasznie sztuczna, taka... Za idealna, wiecie, zawsze marzyła, była dobra, miła, etc... Taka Mary Sue. XD ~ dokładnie. Z taką typową Mary Sue to można się spotkać przy niektórych fanfiction, jestem na to strasznie wyczulona. XD A przy ff Pottera to już szczególnie ._. ~ fanfiction Pottera?... GDYBYŚ TY WIDZIAŁA TE NP. Z MCR TO BYŚ DOSTAŁA. XD Czasami bohaterki są tak zajefajne, że Gerard się w nich zakochuje, zauważa, że się cięły i rozmawia z nimi o tym, namawia, że to źle, a one nadal się tną, bo są tak bardzo poszkodowane przez los... Jezu. To był koszmar. XD Ja tam nie trawię FF z Potterem, nie wiem, czemu, po prostu nie lubię. XD Boże. XD Wyobrażam sobie to, taka telenowela. XD O kurcze, ja też nienawidzę ff. Jak komuś się chce to niech spojrzy na ff kuzynki mojej kolezanki: LINK O, zgrozo. | |
| Temat: Re: co czytasz? Czw Mar 07, 2013 1:41 pm | |
| -Erunia-, nie, żeby coś, ale będę szczera... Nie wytrzymałam połowy rozdziału. >_< | |
| Temat: Re: co czytasz? Pią Mar 08, 2013 7:09 am | |
- -Erunia-, nie, żeby coś, ale będę szczera... Nie wytrzymałam połowy rozdziału. >_<
A kto ci broni? Ja doczytałam do końca pierwszego, po czym zaczęłam rzygać tęczą. Za słodko :/ | |
| | | wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pią Mar 08, 2013 9:17 am | |
| - -Eruina- napisał:
- -Erunia-, nie, żeby coś, ale będę szczera... Nie wytrzymałam połowy rozdziału. >_<
A kto ci broni? Ja doczytałam do końca pierwszego, po czym zaczęłam rzygać tęczą. Za słodko :/ aż mnie łeb rozbolał... | |
| Temat: Re: co czytasz? Pią Mar 08, 2013 9:30 am | |
| - wercia d napisał:
- -Eruina- napisał:
A kto ci broni? Ja doczytałam do końca pierwszego, po czym zaczęłam rzygać tęczą. Za słodko :/ aż mnie łeb rozbolał... ~ nie chcę krytykować, bo sama nie lepsza jestem, ale miałam te same odczucia, co wercia d. | |
| | | oooliwcia10 Już coś wie
Nick w grze : oooliwcia10 Liczba postów : 144 Dołączył : 01/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Mar 09, 2013 5:30 am | |
| Ja ostatnio postanowiłam przeczytać cykl: kroniki obdarzonych. Nawet fajne | |
| Temat: Re: co czytasz? Sob Mar 09, 2013 9:16 am | |
| Niedawno zaczęłam czytać Pachnidło. Ta książka jest chora, co nie oznacza że nie doczytam jej do końca. | |
| | | Rooda W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Rooda Liczba postów : 310 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Mar 09, 2013 9:37 am | |
| - -Eruina- napisał:
- Niedawno zaczęłam czytać Pachnidło. Ta książka jest chora, co nie oznacza że nie doczytam jej do końca.
,,Pachnidło" to bardzo ciekawa książka! Jeśli dasz radę przeczytać, to polecam również film. Bardzo dobrze zrealizowany. Co do książek, to ja na chwilę obecną czytam 9 tom Miecza Prawdy pod tytułem ,,Bezbronne Imperium". Równocześnie męczę się z ,,Przetańczyć noc świętojańską" autora: Hannu Salama. | |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Mar 09, 2013 12:04 pm | |
| "Opium w rosole". Lektura na konkurs. Potem "Kamienie na szaniec", "Dziady cz. II", "Mały Książę" i "Romeo i Julia". Mam na to tydzień i 2 dni. | |
| Temat: Re: co czytasz? Sob Mar 09, 2013 12:37 pm | |
| - Rooda napisał:
- -Eruina- napisał:
- Niedawno zaczęłam czytać Pachnidło. Ta książka jest chora, co nie oznacza że nie doczytam jej do końca.
,,Pachnidło" to bardzo ciekawa książka! Jeśli dasz radę przeczytać, to polecam również film. Bardzo dobrze zrealizowany.
Nie, filmu raczej nie obejrzę. Nie lubię ich oglądać, po za tym nienawidzę kiedy ktoś pod nos podtyka mi wygląd bohaterów. * A co do książki - nie wiedziałam że aż tak mnie wciągnie! Jeszcze kiedy słucham przy czytaniu "Scentless Apprentice" Nirvany, które bezpośrednio odnosi się do wydarzeń z książki, to psychicznie mnie nie ma. | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Mar 11, 2013 6:14 am | |
| Właśnie sobie czytam moją szkolną lekturę- " I nie było już nikogo" od Agaty Christie. Łał. Nie wiedziałam, że jakakolwiek lektura może być taka fajna Tym bardziej, że lubię kryminały. Wciągnęło mnie na maxa, dzisiaj prawdopodobnie skończę. Niesamowicie trzyma w napięciu. Zostało mi jeszcze jakieś 30 stron, a nadal nie wiem, kto jest mordercą. Boska książka, polecam | |
| | | Diversa Nowy
Nick w grze : Diversa Liczba postów : 36 Dołączył : 16/03/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sob Mar 16, 2013 4:20 pm | |
| Ja czytam obecnie Najstarszego Christophera Paoliniego | |
| | | Gai~ Nowy
Nick w grze : Gai~ Liczba postów : 36 Dołączył : 16/03/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sob Mar 16, 2013 11:33 pm | |
| - wercia d napisał:
- w tym wątku możemy podzielić się opinią na temat jakiejś książki. jest godna polecenia, czy odłożyliście po kilku stronach? czy często czytacie książki, czy tylko jak musicie? jakie lubicie rodzaje książek?
ja osobiście polecam serię "Zwiadowcy" Johna Flanagana. baaardzo wciąga, pierwszą część w jeden dzień przeczytałam ^^ (około 300 stron), a teraz biorę się za drugą Eto~... Także ja polecam serię "Zwiadowcy" J. Flanagana. Jestem już po przeczytaniu całej serii i dobrze się bawiłem... Niestety przeczytanie całości zajęło mi ok. tygodnia. Oczywiście Halt miszcz ciętej riposty uwiódł mnie, wielbię tego człowieka.Pozostałe, które polecam: "Cienie na Księżycu" - historia toczy się w Japonii i opisuje życie młodej dziewczyny, która w młodym wieku straciła ojca i w pewien sposób matkę (dopuściła się zdrady). Dziewczyna bardzo kochała ojca i nie mogła wybaczyć matce, że wkrótce znalazła sobie innego. Próbuje ona przetrwać zatrudniając się w różnych możliwych miejscach, w końcu trafia na cud.. "Inne anioły" - odrobina "wampiryzmu". Na pewno nie jest to romansidło typu "Zmierzch", dziewczyna, która tu występuje jest zwykłą śmiertelniczką (tak się z początku wydaje), kiedy ginie jej ojciec (który tropi istoty nocy), Dru sama musi sobie poradzić, naprawdę piękna książka. Wiele przygód, wszystko ciekawie opisane. Bardzo nieprzewidywalna. "Mechanizm serca" - nie będę się rozpisywać, ale to "bajka" (tak była opisana) dla dorosłych. Dorosła nie jestem, ale naprawdę śliczna i smutna. Choć nieprawdopodobna, z elementami science fiction. "Intruz" - coś fantastycznego, musicie przeczytać. *-* Opis z neta: "Przyszłość. Nasz świat opanował niewidzialny wróg. Najeźdźcy przejęli ludzkie ciała oraz umysły i wiodą w nich na pozór niezmienione życie. W ciele Melanie jednej z ostatnich dzikich istot ludzkich zostaje umieszczona dusza o imieniu Wagabunda. Wertuje ona myśli Melanie w poszukiwaniu śladów prowadzących do reszty rebeliantów. Tymczasem Melanie podsuwa jej coraz to nowe wspomnienia ukochanego mężczyzny, Jareda, który ukrywa się na pustyni. Wagabunda nie potrafi oddzielić swoich uczuć od pragnień ciała i zaczyna tęsknić za mężczyzną, którego miała pomóc schwytać. Wkrótce Wagabunda i Melanie stają się mimowolnymi sojuszniczkami i wyruszają na poszukiwanie człowieka, bez którego nie mogą żyć." | |
| Temat: Re: co czytasz? Nie Mar 17, 2013 4:30 am | |
| Ja ostatnio czytałam (wczoraj): - Szkoła strachu, - Pamiętnik Pauli, A teraz czytam Świątynie. (jak ja skaczę po tych gatunkach ;_ | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: co czytasz? | |
| |
| | | | co czytasz? | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|