Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
+76kasiaQ xd Twilight Moon :3 ZetkaEmka Linea2010 Catalina Uśmieszek Lea♥ Aglyss avrilka julcia0101 MrsKopytko Idakismet Athi Wydra Wampirzyca99 Pati...xd Calma Avada alisson123 Kotersiow Hornet tisi Barson1990 XX_lero kaprysab kucykwyrwij Sathilia Ayashi Asiaa. Ejli mina stirit1 xTikTakx Sakura EveDallas Aki carrie17 -Eruina- Nathaly Sabula hanka1998 Takashiro wilczyca1000 furia96 Ulquiorra666 MaryMariaMara Lunka. Alasky Alaya Mikim7 anteek kolorowa85673 Wiki.3541 natalias143 erreo olcia1234 EREIS Malto Susian Vensis Temperance Szarusia16 Anakondaxxx stewardessa alma021 Mania LadyArvena Clue Sharpy Oliii98 Aangelika101 karina127 koszolak Czarny Kot moja stadnina1 korane 80 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Ulquiorra666 Już coś wie
Liczba postów : 117 Dołączył : 08/07/2012
| | | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 1:47 am | |
| - -Eruina- napisał:
- Jestem niezadowolona, ponieważ nie będę mogła uczestniczyć w proteście. Powód: matka koleżanki urodziła i koleżanka koniecznie musi o tym ze mną porozmawiać na howrse.
Miłego protestu... Beze mnie... To pogadajcie w realu? Na skejpie, gg, poprzez e-maile, przez telefon, do wyboru, do koloru. | |
| | | Nathaly Już coś wie
Liczba postów : 221 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 2:04 am | |
| - Ulquiorra666 napisał:
Sorki, że tak trochę odejdę od tematu, ale wygląda na to, że wiesz coś na ten temat. Czy oni zwracają pieniądze za całość kuponów, które są na koncie czy za te zakupione gotówką? Pojęcia nie mam:P W ogólnych zasadach jest zapis,że zwracaja pieniądze za kupony które zostaja na koncie w razie jego kasacji,aczkolwiek nie napisane jest w jakim zakresie. Swego czasu pytałam administracje jak to wyglada,ale odpisano mi tylko,że każdy przypadek rozpatrywany jest indywidualnie. "Zamknięcie Konta może skutkować refundacją "Kuponów" nieużytych przez Gracza. Zwrot nieużytych kuponów będzie dokonany za pomocą czeku przekazanego dla Gracza lub, jeśli Gracz jest poniżej 18-go roku życia, dla jego rodziców lub prawnych opiekunów. " Trzeba też zauważyć,ze użyto słowa "moze" a nie skutkuje:P Uważam jednak,ze jeżeli ktoś jest "obrotny" i zakupił 20 kuponów,a na koncie ma 100,to na pewno nie zwrócą mu pieniędzy za 100. | |
| | | EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 2:19 am | |
| - -Eruina- napisał:
- Jestem niezadowolona, ponieważ nie będę mogła uczestniczyć w proteście. Powód: matka koleżanki urodziła i koleżanka koniecznie musi o tym ze mną porozmawiać na howrse.
Miłego protestu... Beze mnie... poszłaś po bandzie z tym tłumaczeniem - mogłabyś wymyślić coś mądrzejszego albo najlepiej nic się na ten temat nie odzywać a nie takie dyrdymały pisać ... | |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 2:22 am | |
| - EREIS napisał:
- -Eruina- napisał:
Miłego protestu... Beze mnie... poszłaś po bandzie z tym tłumaczeniem - mogłabyś wymyślić coś mądrzejszego albo najlepiej nic się na ten temat nie odzywać a nie takie dyrdymały pisać ... Powiedz po prostu, że musisz podtrzymać hodowlę, albo staż ew. chcesz uczestniczyć w loterii, a nie piszesz takie bzdury. Skoro to Twoja koleżanka, to nie uwierzę, że nie masz jej numeru telefonu, gg, skype'a, facebooka, NK, whatever. | |
| | | karina127 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : karina127 Liczba postów : 500 Dołączył : 03/02/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 2:25 am | |
| Caddie,ja mam bana za debili ! I -1 pkt. karmy. | |
| | | Anakondaxxx Raczkujący
Nick w grze : Anakondaxxx Liczba postów : 78 Dołączył : 16/02/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 2:52 am | |
| Tekst pod avek - włoski: 12 luglio- la protesta giornata piu(kreska nad "u") info sulla presentazione. | |
| | | Ulquiorra666 Już coś wie
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 3:07 am | |
| Mam pomysł na nowy baner z akcją anty-kuponową Co o tym myślicie? : KUPUJESZ KUPONY? ZAINWESTUJ TE PIENIĄDZE W COŚ POŻYTECZNIEJSZEGO! Za każdym razem, kiedy chcesz zakupić kupon przez sms-a, możesz lepiej spożytkować te pieniądze wysyłając go np tu: http://fundacja-emir.pl/schronisko/DAROWIZNA/sms-dla-schroniska.htm Jeśli natomiast płacisz, przelewem - przelej te pieniądze na dowolne schronisko, fundację itp. Możesz również po prostu odłożyć te pieniądze i wpłacić na daną instytucję. PAMIĘTAJ: PRAWDZIWE ZWIERZAKI BĘDĄ CI BARDZIEJ WDZIĘCZNE NIŻ TE WIRTUALNE! Zgadzam się, że przyjemność z gry to fajna sprawa, ale... NIE BĄDŹ EGOISTĄ. Za kwotę, którą płacisz za jeden kupon za sms-a możesz nakarmić 2 psy/koty dziennie. Im jest bardziej potrzebne jedzenie niż Tobie RO! Tutaj prośba do uzdolnionych graficznie: Jeśli chcecie się trochę pobawić grafiką pomoglibyście mi wykonać ten baner? Ja niestety umiejętności artystycznych nie posiadam Jeśli ktoś chętny, niech napisze do mnie tu lub na howrse na PW. Co o tym sądzicie? Na Howrse jest wiele osób wrażliwych na cierpienie zwierząt, więc myślę, że ten przekaz jest skuteczny. Plus: upieczemy 2 pieczenie na jednym ogniu - pomożemy zwierzakom i ograniczymy dofinansowywanie bezdusznej korporacji. Jeżeli jesteście chętni na taką akcję, proponuję ją zrobić PO proteście ^^ | |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 3:23 am | |
| Ulquiorra666 - ja już bym bardziej dała na fundację Tara, bo skoro Howrse to gra o koniach to prędzej pieniądze przekazywaliby na konie ... ;P | |
| | | Ulquiorra666 Już coś wie
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 3:27 am | |
| - Caddie napisał:
- Ulquiorra666 - ja już bym bardziej dała na fundację Tara, bo skoro Howrse to gra o koniach to prędzej pieniądze przekazywaliby na konie ... ;P
Niech będzie i tak ^^ Możemy też podać obydwa linki Chodzi mi o sam pomysł. | |
| | | | kolorowa85673 Raczkujący
Liczba postów : 78 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:07 am | |
| Ej to ten protest jest 12-13 lipca czy tylko 12 lipca? | |
| | | Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:09 am | |
| Unieważnili mi bana na grę! o.O | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:10 am | |
| - kolorowa85673 napisał:
- Ej to ten protest jest 12-13 lipca czy tylko 12 lipca?
tylko 12 | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:11 am | |
| - Creepy napisał:
- Unieważnili mi bana na grę! o.O
Co zrobiłaś? Ja mam bana na forum chociaż nic nie zrobiłam... | |
| | | Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| | | | Anakondaxxx Raczkujący
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:18 am | |
| | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:21 am | |
| Hahahahahaha. Mam odpowiedź. Kochany automat, może się przemęczyc od tej ciągłej pracy.. - Cytat :
- Witaj,
Dziękujemy za przesłanie nam swoich opinii. Pragniemy zwrócić uwagę, iż forum howrse nie jest przestrzenią publiczną i obowiązują na nim zasady, o których mowa w Ogólnych Warunkach Użytkowania dostępnych pod tym linkiem : http://www.howrse.pl/footer/terms oraz w ogólnych zasadach działania forum.
Z wyrazami szacunku,
Obsługa gry Howrse | |
| | | kolorowa85673 Raczkujący
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:25 am | |
| Jakaś limes dała wypowiedź na forum howsre: Przez limes, 11 lipca 2012, 12:22:40 (Zgłoś naruszenie) Najpierw chcę uprzedzić,że nie mam 4 dni stażu,to jest moje nowe konto,po włamaniu. Od kiedy Owlient połączyło się z Ubisoftem te 2 robi wszystko byle kupować kupony. Ma Ubisoft swoje gry to niech się nimi zajmie i niech nie wpieprza się do howrse. Automatyczne 1,2 PG-i gdzie ta radość z podnoszenia PG?Teraz te bachory 5-11 lat będą miały "Rankingowe hodowle" wkońcu wystarczy pokryć konia,postarzyć i bęc wyższe PG gotowe. A co z projektem 0 PG?Gracza mają go tak poprostu porzucić? Usunięcie towarzyszy-towarzysze dawały bonus do GP,PD,um i equus za darmo więc dlatego je kasujecie,bo wkońcu nic za darmo tu nie ma? Towarzysze dawały PD,które były bardzo ważne dla hodowli,które właśnie motyle i duchy uważały za jedne z najważniejszych rzeczy w hodowli.Niby Ow pisze że "Czyta nasze opinie" ALE NIC W ZWIĄZKU Z NIMI NIE ROBI.Tak wiem zaraz dostanę bana,bo jakaś je**** konfitura/konfident mnie zgłosi za wulgaryzmy .Tak dalej zgłaszajcie,mówię wam wkońcu najważniejsze aby podlizać się Administratorom i moderatorom.
Pewnie 2 minuty i dostanie bana XD przez jakiegoś konfidenta ; d | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:27 am | |
| - kolorowa85673 napisał:
- Jakaś limes dała wypowiedź na forum howsre:
Przez limes, 11 lipca 2012, 12:22:40 (Zgłoś naruszenie) Najpierw chcę uprzedzić,że nie mam 4 dni stażu,to jest moje nowe konto,po włamaniu. Od kiedy Owlient połączyło się z Ubisoftem te 2 robi wszystko byle kupować kupony. Ma Ubisoft swoje gry to niech się nimi zajmie i niech nie wpieprza się do howrse. Automatyczne 1,2 PG-i gdzie ta radość z podnoszenia PG?Teraz te bachory 5-11 lat będą miały "Rankingowe hodowle" wkońcu wystarczy pokryć konia,postarzyć i bęc wyższe PG gotowe. A co z projektem 0 PG?Gracza mają go tak poprostu porzucić? Usunięcie towarzyszy-towarzysze dawały bonus do GP,PD,um i equus za darmo więc dlatego je kasujecie,bo wkońcu nic za darmo tu nie ma? Towarzysze dawały PD,które były bardzo ważne dla hodowli,które właśnie motyle i duchy uważały za jedne z najważniejszych rzeczy w hodowli.Niby Ow pisze że "Czyta nasze opinie" ALE NIC W ZWIĄZKU Z NIMI NIE ROBI.Tak wiem zaraz dostanę bana,bo jakaś je**** konfitura/konfident mnie zgłosi za wulgaryzmy .Tak dalej zgłaszajcie,mówię wam wkońcu najważniejsze aby podlizać się Administratorom i moderatorom.
Pewnie 2 minuty i dostanie bana XD przez jakiegoś konfidenta ; d A najlepszy jest fragment z konfiturą XD. Ale ma dziewczyna rację, tego się jej zaprzeczyc nie da | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:33 am | |
| - hanka1998 napisał:
- kolorowa85673 napisał:
- Jakaś limes dała wypowiedź na forum howsre:
Przez limes, 11 lipca 2012, 12:22:40 (Zgłoś naruszenie) Najpierw chcę uprzedzić,że nie mam 4 dni stażu,to jest moje nowe konto,po włamaniu. Od kiedy Owlient połączyło się z Ubisoftem te 2 robi wszystko byle kupować kupony. Ma Ubisoft swoje gry to niech się nimi zajmie i niech nie wpieprza się do howrse. Automatyczne 1,2 PG-i gdzie ta radość z podnoszenia PG?Teraz te bachory 5-11 lat będą miały "Rankingowe hodowle" wkońcu wystarczy pokryć konia,postarzyć i bęc wyższe PG gotowe. A co z projektem 0 PG?Gracza mają go tak poprostu porzucić? Usunięcie towarzyszy-towarzysze dawały bonus do GP,PD,um i equus za darmo więc dlatego je kasujecie,bo wkońcu nic za darmo tu nie ma? Towarzysze dawały PD,które były bardzo ważne dla hodowli,które właśnie motyle i duchy uważały za jedne z najważniejszych rzeczy w hodowli.Niby Ow pisze że "Czyta nasze opinie" ALE NIC W ZWIĄZKU Z NIMI NIE ROBI.Tak wiem zaraz dostanę bana,bo jakaś je**** konfitura/konfident mnie zgłosi za wulgaryzmy .Tak dalej zgłaszajcie,mówię wam wkońcu najważniejsze aby podlizać się Administratorom i moderatorom.
Pewnie 2 minuty i dostanie bana XD przez jakiegoś konfidenta ; d A najlepszy jest fragment z konfiturą XD. Ale ma dziewczyna rację, tego się jej zaprzeczyc nie da A jakaś IRA jej odpowiedziała: Przez IRA, 11 lipca 2012, 12:27:58 (Zgłoś naruszenie) limes, nikt sie tu nikomu nie podlizuje, ale Twoja wypowiedż swiadczy o Twoim poziomie inteligencji i kultury | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:41 am | |
| Ktoś ją zgłosił,i skasowali wiadomość. xd Ale na howrse dużo konfitur o.O | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:43 am | |
| o lolz, posty są cenzurowane nawet jak tam nie było treści przeciw 0.o | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:45 am | |
| Czytajcie, zanim usuną temat, a mnie zbanują KLIK | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:45 am | |
| Napisalam tej IRA na forum, że "jak jej się nie podoba to niech nie wchodzi tu" a ta mnie zglosila xD I ban na forum 1 dniowy : D Witam,wśród grona tych co dostali bana na forum XD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:48 am | |
| - Cytat :
- Przez milena20011, 11 lipca 2012, 12:46:01 (Zgłoś naruszenie)
Zobaczcie co ona ma na prezentacji!Haha nie logujmy sie!Kto jest tak glupi i to wymyslil? nadużycie poleciało, nie bedzie jeszcze nas obrażać, jakas 11latka -.- | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:50 am | |
| Co za banda idiotów siedzi na Howrse. Bosheee, załamać rąki można Nie zdążyłam nawet zareagować, gdy temat po prostu poszedł się paść :/.
Ostatnio zmieniony przez Sakura dnia Sro Lip 11, 2012 4:53 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:52 am | |
| nie napisałam ani jednego przekleństwa a wszystkie moje wiadomości z ostatnich 2 stron zostaly ocenzurowane. Dostałam bana,ale nie dostałam o tym wiadmości. | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:53 am | |
| tak BTW, sakuro, weź ty mi powiedz, dlaczego ankiety na forum Hwr pioszesz! Toż to niedopuszczalne < sarkazm > Dla nich WSZYSTKO to ankieta -.-
Ostatnio zmieniony przez EveDallas dnia Sro Lip 11, 2012 4:54 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:54 am | |
| Ja tu żadnej ankiety nie widzę . No poza przykładem rodem z Owlientu:" Czy podobają Wam się zmiany? Czy to jest ankieta dla idiotów? EDIT: Właśnie poinformowano mnie, że obraziłam graczy i Owlient. Dostała ban na dzień i -1 pkt karmy, buahahahaha - Spoiler:
- Cytat :
- Witaj,
Dnia 11.07.2012, 12:42:55 napisałeś wiadomość naruszającą zasady na jednym z forów :
Powód: 12 lipca jest dniem głosu ludu. Każdy, kto chce mieć wpływ na kształtowanie się gry, może przyłączyć się do akcji. Chodzą głosy, że protest nic nie da i Owlient nie zmieni już swoich planów. Być może w istocie tak właśnie będzie, ale może zdarzyć się też, że akurat ten protest przyniesie pozytywne skutki na przyszłość i z następnymi zmianami wejdzie w życie tzw. Referendum nt. planów dot. gry. Czy chcecie mieć wpływ na przebieg gry czy może chcecie, aby ktoś decydował za Was, jak macie grać, kiedy i jak długo, co macie robić, myśleć i o czym pisać? Nie przypomina Wam to znienawidzonego w Polsce przed 20 laty systemu? Mi tak, dlatego nie zgadzam się na takie stawianie sprawy.
W proteście nie chodzi tylko o wycofanie towarzyszy czy automatyzowanie i upraszczanie gry, ale i o to, aby twórcy gry liczyli się z naszym zdaniem. Żądamy przedstawiania nam planów zmian odpowiednio wcześnie oraz ankiet dot. każdej ze zmian z osobna, nie wszystkich na raz, gdyż jedna zmiana jest dobra, inna zła, więc nie da się ogólnie stwierdzić, że coś się podoba lub nie, ankieta w stylu:
Czy podobają Wam się zmiany? Tak, Nie, Nie mam zdania
nic nie mówi. Żądamy respektowania naszego zdania przez Administrację oraz twórców gry, gdyż w końcu to gra ma być dla nas, nie my dla gry. Żądamy w końcu, aby Ow naprawdę stała się pośredniczką między graczami a Owlientem, a to pośrednictwo ma działać w obie strony, nie tylko jedną (przekaz woli Owlientu i Ubisoftu graczom działa doskonale, przekazu zdania graczy Owlientowi już nie widać).
Pragnę poinformować, że nie zmuszamy graczy do wzięcia udziału w proteście, tylko ZACHĘCAMY. Każdy ma prawo zdecydować, czy chce być szanowanym graczem, który będzie czerpał przyjemność z gry czy może chce być ignorowany i pomiatany przez Owlient. Firma wiele razy udowodniła, że mamy dla niej wartość jedynie ekonomiczną. Równie dobrze w Howrse mogłoby grać stado słoni, byle tylko kupowały kupony i zasilały kapitał Owlientu oraz Ubisoftu. Po fuzji tych dwóch firm, gra stała się niemożliwie dziwna i coraz mniej przyjazna, a coraz bardziej nastawiona na zysk z reklam i kuponów. Pragnę tylko przypomnieć, że to gracze tworzą grę społecznościową i to oni powinni mieć decydujący głos w sprawach z nią związanych. Dziękuję
Wiadomość została sprawdzona przez nasz zespół moderatorów i uznana za łamiącą zasady. Nie zastosowałeś się do zasad obowiązujących w grze i na forum. W konsekwencji, twoją karą jest: * zbanowany z forum na 1 dzień * utrata 1 punkt karmy Zdobędziesz jeden punkt karmy z powrotem po 30 dniach logowania się do gry. Prosimy uważniej przestrzegać regulaminu Howrse. Możesz sprawdzić strone karmy klikając tutaj.
Dziękujemy za zrozumienie
Zespół Howrse
Ostatnio zmieniony przez Sakura dnia Sro Lip 11, 2012 4:57 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
| |
| | | | GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|