Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
+76kasiaQ xd Twilight Moon :3 ZetkaEmka Linea2010 Catalina Uśmieszek Lea♥ Aglyss avrilka julcia0101 MrsKopytko Idakismet Athi Wydra Wampirzyca99 Pati...xd Calma Avada alisson123 Kotersiow Hornet tisi Barson1990 XX_lero kaprysab kucykwyrwij Sathilia Ayashi Asiaa. Ejli mina stirit1 xTikTakx Sakura EveDallas Aki carrie17 -Eruina- Nathaly Sabula hanka1998 Takashiro wilczyca1000 furia96 Ulquiorra666 MaryMariaMara Lunka. Alasky Alaya Mikim7 anteek kolorowa85673 Wiki.3541 natalias143 erreo olcia1234 EREIS Malto Susian Vensis Temperance Szarusia16 Anakondaxxx stewardessa alma021 Mania LadyArvena Clue Sharpy Oliii98 Aangelika101 karina127 koszolak Czarny Kot moja stadnina1 korane 80 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:55 am | |
| ja też;P tak samo jak nie widziałam ankiety w moim wątku kiedyśtam, jak miałam z 10 dni stażu, co bedzie jak klaczucha w ciąży umrze, bedzie miała małe po wskrzeszeniu, czy nie.-.- | |
| | | kolorowa85673 Raczkujący
Liczba postów : 78 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 4:59 am | |
| - Sakura napisał:
- Ja tu żadnej ankiety nie widzę . No poza przykładem rodem z Owlientu:" Czy podobają Wam się zmiany? Czy to jest ankieta dla idiotów?
EDIT: Właśnie poinformowano mnie, że obraziłam graczy i Owlient. Dostała ban na dzień i -1 pkt karmy, buahahahaha
- Spoiler:
- Cytat :
- Witaj,
Dnia 11.07.2012, 12:42:55 napisałeś wiadomość naruszającą zasady na jednym z forów :
Powód: 12 lipca jest dniem głosu ludu. Każdy, kto chce mieć wpływ na kształtowanie się gry, może przyłączyć się do akcji. Chodzą głosy, że protest nic nie da i Owlient nie zmieni już swoich planów. Być może w istocie tak właśnie będzie, ale może zdarzyć się też, że akurat ten protest przyniesie pozytywne skutki na przyszłość i z następnymi zmianami wejdzie w życie tzw. Referendum nt. planów dot. gry. Czy chcecie mieć wpływ na przebieg gry czy może chcecie, aby ktoś decydował za Was, jak macie grać, kiedy i jak długo, co macie robić, myśleć i o czym pisać? Nie przypomina Wam to znienawidzonego w Polsce przed 20 laty systemu? Mi tak, dlatego nie zgadzam się na takie stawianie sprawy.
W proteście nie chodzi tylko o wycofanie towarzyszy czy automatyzowanie i upraszczanie gry, ale i o to, aby twórcy gry liczyli się z naszym zdaniem. Żądamy przedstawiania nam planów zmian odpowiednio wcześnie oraz ankiet dot. każdej ze zmian z osobna, nie wszystkich na raz, gdyż jedna zmiana jest dobra, inna zła, więc nie da się ogólnie stwierdzić, że coś się podoba lub nie, ankieta w stylu:
Czy podobają Wam się zmiany? Tak, Nie, Nie mam zdania
nic nie mówi. Żądamy respektowania naszego zdania przez Administrację oraz twórców gry, gdyż w końcu to gra ma być dla nas, nie my dla gry. Żądamy w końcu, aby Ow naprawdę stała się pośredniczką między graczami a Owlientem, a to pośrednictwo ma działać w obie strony, nie tylko jedną (przekaz woli Owlientu i Ubisoftu graczom działa doskonale, przekazu zdania graczy Owlientowi już nie widać).
Pragnę poinformować, że nie zmuszamy graczy do wzięcia udziału w proteście, tylko ZACHĘCAMY. Każdy ma prawo zdecydować, czy chce być szanowanym graczem, który będzie czerpał przyjemność z gry czy może chce być ignorowany i pomiatany przez Owlient. Firma wiele razy udowodniła, że mamy dla niej wartość jedynie ekonomiczną. Równie dobrze w Howrse mogłoby grać stado słoni, byle tylko kupowały kupony i zasilały kapitał Owlientu oraz Ubisoftu. Po fuzji tych dwóch firm, gra stała się niemożliwie dziwna i coraz mniej przyjazna, a coraz bardziej nastawiona na zysk z reklam i kuponów. Pragnę tylko przypomnieć, że to gracze tworzą grę społecznościową i to oni powinni mieć decydujący głos w sprawach z nią związanych. Dziękuję
Wiadomość została sprawdzona przez nasz zespół moderatorów i uznana za łamiącą zasady. Nie zastosowałeś się do zasad obowiązujących w grze i na forum. W konsekwencji, twoją karą jest: * zbanowany z forum na 1 dzień * utrata 1 punkt karmy Zdobędziesz jeden punkt karmy z powrotem po 30 dniach logowania się do gry. Prosimy uważniej przestrzegać regulaminu Howrse. Możesz sprawdzić strone karmy klikając tutaj.
Dziękujemy za zrozumienie
Zespół Howrse
Ale ty jesteś zła XD Na stos z tobą XD | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:02 am | |
| A jak . Jeszcze poćwiartować to, co ze mnie zostanie Wkurzyło mnie tylko to, że tyle się naskrobałam, a temat nie wisiał na forum nawet 5 min. :/ Mam do czynienia z idiotami, kretynami, ćwierćinteligentami i pustakami. | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:04 am | |
| Sakura, tak obraziłaś Owlient i graczy (?), że normalnie wstydź się. Taki dobry gracz i takie naganne zachowanie.. | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:11 am | |
| Ol noł obraziłam graczkę od "konfidentów",ale ja zua | |
| | | | EveDallas Moderator
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:15 am | |
| kolorowa jestes zUa, bedziesz się smażyć w piekle, jak konfitury! xD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:21 am | |
| Ku pamięci, bo zarzz mi ocenzurują co bardziej bezczelne posty https://2img.net/r/ihimizer/img688/3716/gdjdk.jpg | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:25 am | |
| - EveDallas napisał:
- Ku pamięci, bo zarzz mi ocenzurują co bardziej bezczelne posty
https://2img.net/r/ihimizer/img688/3716/gdjdk.jpg Już zapalę znicz : [*] | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:25 am | |
| | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:26 am | |
| Tą wiadomość od zespołu Howrse chyba sobie wydrukuję i oprawię w ramkę | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:26 am | |
| - Sakura napisał:
- Ja tu żadnej ankiety nie widzę . No poza przykładem rodem z Owlientu:" Czy podobają Wam się zmiany? Czy to jest ankieta dla idiotów?
EDIT: Właśnie poinformowano mnie, że obraziłam graczy i Owlient. Dostała ban na dzień i -1 pkt karmy, buahahahaha
- Spoiler:
- Cytat :
- Witaj,
Dnia 11.07.2012, 12:42:55 napisałeś wiadomość naruszającą zasady na jednym z forów :
Powód: 12 lipca jest dniem głosu ludu. Każdy, kto chce mieć wpływ na kształtowanie się gry, może przyłączyć się do akcji. Chodzą głosy, że protest nic nie da i Owlient nie zmieni już swoich planów. Być może w istocie tak właśnie będzie, ale może zdarzyć się też, że akurat ten protest przyniesie pozytywne skutki na przyszłość i z następnymi zmianami wejdzie w życie tzw. Referendum nt. planów dot. gry. Czy chcecie mieć wpływ na przebieg gry czy może chcecie, aby ktoś decydował za Was, jak macie grać, kiedy i jak długo, co macie robić, myśleć i o czym pisać? Nie przypomina Wam to znienawidzonego w Polsce przed 20 laty systemu? Mi tak, dlatego nie zgadzam się na takie stawianie sprawy.
W proteście nie chodzi tylko o wycofanie towarzyszy czy automatyzowanie i upraszczanie gry, ale i o to, aby twórcy gry liczyli się z naszym zdaniem. Żądamy przedstawiania nam planów zmian odpowiednio wcześnie oraz ankiet dot. każdej ze zmian z osobna, nie wszystkich na raz, gdyż jedna zmiana jest dobra, inna zła, więc nie da się ogólnie stwierdzić, że coś się podoba lub nie, ankieta w stylu:
Czy podobają Wam się zmiany? Tak, Nie, Nie mam zdania
nic nie mówi. Żądamy respektowania naszego zdania przez Administrację oraz twórców gry, gdyż w końcu to gra ma być dla nas, nie my dla gry. Żądamy w końcu, aby Ow naprawdę stała się pośredniczką między graczami a Owlientem, a to pośrednictwo ma działać w obie strony, nie tylko jedną (przekaz woli Owlientu i Ubisoftu graczom działa doskonale, przekazu zdania graczy Owlientowi już nie widać).
Pragnę poinformować, że nie zmuszamy graczy do wzięcia udziału w proteście, tylko ZACHĘCAMY. Każdy ma prawo zdecydować, czy chce być szanowanym graczem, który będzie czerpał przyjemność z gry czy może chce być ignorowany i pomiatany przez Owlient. Firma wiele razy udowodniła, że mamy dla niej wartość jedynie ekonomiczną. Równie dobrze w Howrse mogłoby grać stado słoni, byle tylko kupowały kupony i zasilały kapitał Owlientu oraz Ubisoftu. Po fuzji tych dwóch firm, gra stała się niemożliwie dziwna i coraz mniej przyjazna, a coraz bardziej nastawiona na zysk z reklam i kuponów. Pragnę tylko przypomnieć, że to gracze tworzą grę społecznościową i to oni powinni mieć decydujący głos w sprawach z nią związanych. Dziękuję
Wiadomość została sprawdzona przez nasz zespół moderatorów i uznana za łamiącą zasady. Nie zastosowałeś się do zasad obowiązujących w grze i na forum. W konsekwencji, twoją karą jest: * zbanowany z forum na 1 dzień * utrata 1 punkt karmy Zdobędziesz jeden punkt karmy z powrotem po 30 dniach logowania się do gry. Prosimy uważniej przestrzegać regulaminu Howrse. Możesz sprawdzić strone karmy klikając tutaj.
Dziękujemy za zrozumienie
Zespół Howrse
... Albo dobra, nie będę komentować, bo nie napiszę niczego odkrywczego Swoją drogą, odwołałam się na Kontakt od bana na konto i czekam na decyzję :> Jak mi odpiszą - nie ma opcji, moim odzewem będzie jednozdaniowe "W takim razie proszę dokonać kasacji mojego konta. Dziękuję" Gorzej, jak przyjmą mi odwołanie... | |
| | | anteek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aantek Liczba postów : 795 Dołączył : 10/05/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:33 am | |
| A jeśli ktoś się do mnie zaloguje przez współdzielenie, to będzie, że ja się logowałem, czy jak to jest? EDIT : Odpiszcie najlepiej na hwr, bo tutaj nie chce mi się później czytac wszystkiego | |
| | | EveDallas Moderator
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:36 am | |
| Robiem się bezczelna. Ale chociaż nikt nie cenzuruje mi postów. Znicz już przygotowany, ku pamięci. xD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:37 am | |
| A mi się nie chce włazić na hrw. Będzie tak jakbyś sam się zalogował, dzisiaj profilaktycznie wyłączyłam wszytskie współ. | |
| | | natalias143 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : natalias143 Liczba postów : 435 Dołączył : 28/03/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:42 am | |
| Jej, ktoś ode mnie kupując konia za z. Hery dowiedział się o proteście! Więcej koni na sprzedaż, więcej! XD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 5:55 am | |
| https://2img.net/r/ihimizer/img13/9152/hhhhhpy.jpg Ku pamięci potomnych [*] kolejne osoby w deseń IRY -.- | |
| | | Oliii98 Już coś wie
Liczba postów : 108 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:06 am | |
| Ja tm mam bana i pomóc nie mogę w rozszerzaniu protestujących powodów ( ueeee mam do 7.08 na grę ) będę teraz tu ludzi męczyć... jutro do mnie przyjeżdża koleżanka z innego województwa nawet gdybym miała konto aktywne w ŻYCIU bym jutro nie weszła jestem wmieszana w protest | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:10 am | |
| Zawsze możesz się odwołać, Creepy odpanowali, może też Ci sie uda ;3 Zaraz dostanę bana, bo wkleiłam skreen postu Sakury :33 | |
| | | Anakondaxxx Raczkujący
Nick w grze : Anakondaxxx Liczba postów : 78 Dołączył : 16/02/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:27 am | |
| Mam 8 punktów karmy za wyrażenie "PS- Mam was w du*ie" Hip hip! Hurra! | |
| | | | Oliii98 Już coś wie
Liczba postów : 108 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:33 am | |
| Hmmm... ale gdzie mam do nich napisać jak nie mogę na konto wejść? xD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:33 am | |
| - Oliii98 napisał:
- Hmmm... ale gdzie mam do nich napisać jak nie mogę na konto wejść? xD
A tutaj: http://support.owlient.eu | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:36 am | |
| Jestem zUa ;c i cały czas czekam, aż ktoś zgłosi mnie za post Sakury | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:40 am | |
| Mam teorię, dlaczemu dzisiaj nie ma rankingów koni XD Chcą, żeby buntownicy posiadający rankingowe hodowle zalogowali się jutro i sprawdzili jak rankingi wyglądają | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:44 am | |
| To nie ma rankingów...? (nieograr) o.0 tak czy tak jutro nie wchodzę, nie przekonają mnie nawet rankingi.
| |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:46 am | |
| | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:49 am | |
| | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
| |