Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
+76kasiaQ xd Twilight Moon :3 ZetkaEmka Linea2010 Catalina Uśmieszek Lea♥ Aglyss avrilka julcia0101 MrsKopytko Idakismet Athi Wydra Wampirzyca99 Pati...xd Calma Avada alisson123 Kotersiow Hornet tisi Barson1990 XX_lero kaprysab kucykwyrwij Sathilia Ayashi Asiaa. Ejli mina stirit1 xTikTakx Sakura EveDallas Aki carrie17 -Eruina- Nathaly Sabula hanka1998 Takashiro wilczyca1000 furia96 Ulquiorra666 MaryMariaMara Lunka. Alasky Alaya Mikim7 anteek kolorowa85673 Wiki.3541 natalias143 erreo olcia1234 EREIS Malto Susian Vensis Temperance Szarusia16 Anakondaxxx stewardessa alma021 Mania LadyArvena Clue Sharpy Oliii98 Aangelika101 karina127 koszolak Czarny Kot moja stadnina1 korane 80 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:54 am | |
| nawet dwie, z tym że jedna na pw:) A tak btw - http://sonda.hanzo.pl/sondy,162588,fY3j.html
| |
| | | Anakondaxxx Raczkujący
Nick w grze : Anakondaxxx Liczba postów : 78 Dołączył : 16/02/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:56 am | |
| - EveDallas napisał:
- nawet dwie, z tym że jedna na pw:)
A tak btw - http://sonda.hanzo.pl/sondy,162588,fY3j.html
Nieźle z tą sondą teraz ten, co nie ma bana na forum niech wklei | |
| | | Oliii98 Już coś wie
Liczba postów : 108 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 6:56 am | |
| Ok dzięki. Zaraz napiszę co im napiszę ewentualnie mi poradzicie. | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 7:00 am | |
| Już jest na frum, ja skopiowałam z jakiegoś postu:3 Mirmil się odezwał: - Cytat :
- Może w końcu dorośniecie? Twórca gry może zmieniać sobie ją do woli, a Wy możecie w taką grę grać albo i nie. Przestańcie wymyślać protesty i strzępić języki po próżnicy, bo to i tak nic nie da. To czy będą towarzysze, czy też nie to jest bez znaczenia. Problem jest znacznie większy ... quo vadis Howrse?
| |
| | | Oliii98 Już coś wie
Liczba postów : 108 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 7:17 am | |
| - Cytat :
- Witam,
Chciałabym przedstawić moją sytuację. Gram tu na koncie Oliii98, przy czym mój brat posiadał tu konto Olikp. Raz wieczorem na swoim koncie rozmawiałam z innymi graczami o krajach i językach zbytnio odchodząc od tematu, za co zostałam wielokrotnie zgłoszona jak wiele osób z tego wątku ( mówię że nie było żadnych obraźliwych wiadomości ) i straciłam 1 pkt karmy i dostałam bana na 3 dni na forum. Jednak bardzo lubię czytać wiadomości i być na bierząco nie mogłam wytrzymać. Weszłam na konto brata i śledziłam forum. Wiedziałam wcześniej o proteście, ale dopiero tamte wiadomości na forum uświadomiły mi to, że nie ma nawet gdzie na tym forum pisać np. o swoich zainteresowaniach, przy czym ludzie szukają każdej najmniejszej sposobności aby innych zgłosić. Dlatego potem wypowiedziałam się na forum o tym, niestety chyba za ostro i dostałam znowu bana. Jednak pisałam jak bardzo jestem z forum związana i założyłam konto na którym wkleiłam banner i awatar i kilka pomniejszych bannerów na prezentację, ale i tak mało to zdziałało gdyż nie reklamowałam niczego - na forum pisałam spokojnie raz czy 2 że mi się to nie podoba, przy czym sledziłam poczynania ludzi na forum. I teraz w czym problem? Na koncie brata pisałam otwarcie, aby pokazać że to nie multi że z konta brata piszę, uważałam że to nic złego, ale mnie zgłoszono, w tym samym czasie pisałam na nieoficjalnym forum Howrse o tym że mam konto do śledzenia poczynań ludzi na forum Howrse. Ktoś to zauważył i zgłosił. ( Konto to i tak zamierzałam potem usunąć nie było mi potrzebne ) Raz próbuję wejść na grę... a tu że konto moje na forum i brata usunięto, a moje zostało zbanowane, o czym później się dowiedziałam że odjęto mi 5pkt karmy... rozumiem że takie coś powinno być karalne ale że aż tak? Ludzie normalnie grają miesiącami z multi przesyłają sobie przedmioty, są niewidoczni nikt ich nie zgłasza. Gdy ktoś się przyznaje np. że to konto brata, ale nic na nim nie było ruszane już zgłaszają. Można nawet zobaczyć... i tak konta te miały zbyt krótki staż. Co ciekawe nic nie piszecie na tabelce kar o multikontach. Z czym mnie zostawiono? Z nierozwiązanym konkursem za co ludzie mnie mogą o oszustwo posądzić, z hodowlą i naborem do niej, z końmi internetowej znajomej która mi dała je pod opiekę... rozumiem. Wiem że powinno być to karalne, ale czy taka kara nie powinna być zarezerwowana dla skrytych multi, które przesyłają sobię przedmioty i konie i zbijają na tym eq a nawet pieniądze bo przedmioty z CR kosztują kupony, które są za normalne pieniądze. Dziękuję za uwagę , Oliii98 Wiem że się rozpisałam ale nie czytałam tego ponownie doradzicie jak to poprawić? | |
| | | Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 7:28 am | |
| Kłóce sie na rozgrywce....co ini tam pisza O.o | |
| | | Wiki.3541 Nowy
Nick w grze : Wiki.3541 Liczba postów : 16 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 7:38 am | |
| Ja siedzę na współdzielnieniu które dała mi kuzynka jak wczoraj była żebym mogła na forum paczeć i ta IRA to już mnie naprawdę wkurza.
| |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 7:42 am | |
| Hahah Wiki ale na wspołdzieleniu nie można wchodzić na forum, coś Ci się nie udało | |
| | | Wiki.3541 Nowy
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 7:44 am | |
| - Sabula napisał:
- Hahah Wiki ale na wspołdzieleniu nie można wchodzić na forum, coś Ci się nie udało
Można.Tylko pisac postów nie można. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 7:45 am | |
| - Sabula napisał:
- Hahah Wiki ale na wspołdzieleniu nie można wchodzić na forum, coś Ci się nie udało
Można wejść na forum nie można tylko pisać ;] |
| | | EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 7:48 am | |
| - Cytat :
- Przez IRA, 11 lipca 2012, 15:24:17 (Zgłoś naruszenie)
A ja jestem ciekawa ile osób protestujących ma multikonta i jutro logujac sie na nie bedą sprawdzać kto protestuje a kto nie przy okazji biorac udział w loterii, no bo nie mozna jej przegapić Profil Dni od rejestracji: 462 dni Karma: 10 punktów Ilość wysłanych wiadomości: 60 Aktywność: Ośrodek jeździecki: Koliber Zobacz ostatnie wiadomości Przez Majka321123, 11 lipca 2012, 15:40:08 (Zgłoś naruszenie) IRA - większość protestujących ma po 9 - 30 dni stażu. I już znają forum, mają całą prezentację, wiedzą jak ustawić awatar, to muszą być multikonta Profil Dni od rejestracji: 205 dni Karma: 8 punktów Ilość wysłanych wiadomości: 1595 Aktywność: Ośrodek jeździecki: canterlot Zobacz ostatnie wiadomości Przez EREIS, 11 lipca 2012, 15:45:12 (Zgłoś naruszenie) IRA - pomyśl nad sensem swojej wypowiedzi a później napisz ją jeszcze raz Majka321123 - większość 30 dni hmmm dobre sobie widzę że orientacja w temacie u Ciebie jest ponad przeciętna tu nie chodzi o towarzysz tylko o strategie hodowlane, czempionów GP - to one najbardziej odczują skutki zmian i to na nich się całe zmieszanie z PG i resztą odbije ale kto nie hoduje i nie ma koni do GP to co może z tego rozumieć ... nic tylko czekać na celna ripostę dojrzałych pań | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 7:59 am | |
| - Oliii98 napisał:
-
- Cytat :
- Witam,
Chciałabym przedstawić moją sytuację. Gram tu na koncie Oliii98, przy czym mój brat posiadał tu konto Olikp. Raz wieczorem na swoim koncie rozmawiałam z innymi graczami o krajach i językach zbytnio odchodząc od tematu, za co zostałam wielokrotnie zgłoszona jak wiele osób z tego wątku ( mówię że nie było żadnych obraźliwych wiadomości ) i straciłam 1 pkt karmy i dostałam bana na 3 dni na forum. Jednak bardzo lubię czytać wiadomości i być na bierząco nie mogłam wytrzymać. Weszłam na konto brata i śledziłam forum. Wiedziałam wcześniej o proteście, ale dopiero tamte wiadomości na forum uświadomiły mi to, że nie ma nawet gdzie na tym forum pisać np. o swoich zainteresowaniach, przy czym ludzie szukają każdej najmniejszej sposobności aby innych zgłosić. Dlatego potem wypowiedziałam się na forum o tym, niestety chyba za ostro i dostałam znowu bana. Jednak pisałam jak bardzo jestem z forum związana i założyłam konto na którym wkleiłam banner i awatar i kilka pomniejszych bannerów na prezentację, ale i tak mało to zdziałało gdyż nie reklamowałam niczego - na forum pisałam spokojnie raz czy 2 że mi się to nie podoba, przy czym sledziłam poczynania ludzi na forum. I teraz w czym problem? Na koncie brata pisałam otwarcie, aby pokazać że to nie multi że z konta brata piszę, uważałam że to nic złego, ale mnie zgłoszono, w tym samym czasie pisałam na nieoficjalnym forum Howrse o tym że mam konto do śledzenia poczynań ludzi na forum Howrse. Ktoś to zauważył i zgłosił. ( Konto to i tak zamierzałam potem usunąć nie było mi potrzebne ) Raz próbuję wejść na grę... a tu że konto moje na forum i brata usunięto, a moje zostało zbanowane, o czym później się dowiedziałam że odjęto mi 5pkt karmy... rozumiem że takie coś powinno być karalne ale że aż tak? Ludzie normalnie grają miesiącami z multi przesyłają sobie przedmioty, są niewidoczni nikt ich nie zgłasza. Gdy ktoś się przyznaje np. że to konto brata, ale nic na nim nie było ruszane już zgłaszają. Można nawet zobaczyć... i tak konta te miały zbyt krótki staż. Co ciekawe nic nie piszecie na tabelce kar o multikontach. Z czym mnie zostawiono? Z nierozwiązanym konkursem za co ludzie mnie mogą o oszustwo posądzić, z hodowlą i naborem do niej, z końmi internetowej znajomej która mi dała je pod opiekę... rozumiem. Wiem że powinno być to karalne, ale czy taka kara nie powinna być zarezerwowana dla skrytych multi, które przesyłają sobię przedmioty i konie i zbijają na tym eq a nawet pieniądze bo przedmioty z CR kosztują kupony, które są za normalne pieniądze. Dziękuję za uwagę , Oliii98 Wiem że się rozpisałam ale nie czytałam tego ponownie doradzicie jak to poprawić? Widzę, że się rozpisałaś. Ja dziś rano posłałam im krótką informację: - Cytat :
- Witam.
Piszę do Panstwa w sprawie nałożonego mi w dniu 06.07.2012 bana na konto o nicku Malto. Ban został nałożony z uwagi na posiadane multikonto. Chciałabym zauważyć, że multi o nicku Gringo, które zostało założone w dniu 05.07.2012,a więc ledwie dzień przed nałożonym banem, służyło tylko i wyłącznie śledzeniu wypowiedzi graczy i Administracji na forum Wydarzenia, w wątku o wycofaniu towarzyszy. Na koncie tym nie grałam, nie dokonywałam na nim jakichkolwiek czynności poza logowaniem - o ile mają Państwo taką możliwość, proszę o zweryfikowanie pradwdziwości moich słów. Konto to zmuszona zostałam założyć po ukaraniu mnie banem na forum na koncie Malto (moim zdaniem niesłusznie, ale to już inna kwestia). Jako gracz o półtorarocznym stażu, który nigdy nie postępowął nieuczciwie i włożył w tę grę sporo realnych pieniędzy, bardzo proszę o ponowne rozpatrzenie przyznanego bana i umożliwienie dostępu do konta Malto. Z góry dziękuję. Nie bardzo ogarniam te nowe oznaczenia - "otrzymano zgłoszenie" znaczy, że ktoś z Kontaktu już je przeczytał i teraz duma, co zrobić? | |
| | | xTikTakx Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 700 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 8:12 am | |
| Nie mogę zrobić nowego tematu, więc wklejam to tu. Dostałam właśnie na hwr taką wiadomość: Witaj, Niedługo otworzymy nową grę, inspirowaną Howrse: Howrse Cup. Gracze będą jednoczyć się w drużyny, trenować konie i ścigać się z przeciwnikami w wyjątkowo konkurencyjnym środowisku. Gra w Howrse Cup będzie trwać kilka miesięcy, a skończy się Mistrzostwami, w których zmierzą się najlepsze drużyny. Produkcja gry dobiega już końca i w ciągu kilku najbliższych tygodni będziemy przeprowadzać testy. Zapraszamy Cię do dołączenia i wzięcia udziału w fazie testowej, abyś mógł zobaczyć grę przed innymi, podzielić się swoją opinią, wyrazić zdanie na temat przyszłych udogodnień oraz pomóc nam znaleźć błędy. Rozgrywka w wersji testowej zostanie całkowicie wyczyszczona w momencie, gdy gra zostanie wypuszczona na rynek. Możesz założyć konto na Howrse Cup już teraz, używając poniższego linku : http://www.preprod.howrsecup.com/ oraz nowego lub dotychczasowego loginu. W czasie rejestracji będziesz poproszony o osobisty kod beta : XXX. Kiedy połączysz się z grą, gorąco doradzamy sprawdzenie sekcji pomoc oraz forum, aby zapoznać się z działaniem Howrse Cup. Jak najszybciej załóż też swój ośrodek jeździecki oraz stwórz zawody. Życzymy udanej zabawy w czasie testów! Zespół Howrse Cup Jestem wybrańcem, czy wszyscy to mają? | |
| | | Wiki.3541 Nowy
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 8:17 am | |
| - xTikTakx napisał:
- Nie mogę zrobić nowego tematu, więc wklejam to tu. Dostałam właśnie na hwr taką wiadomość:
Witaj, Niedługo otworzymy nową grę, inspirowaną Howrse: Howrse Cup. Gracze będą jednoczyć się w drużyny, trenować konie i ścigać się z przeciwnikami w wyjątkowo konkurencyjnym środowisku. Gra w Howrse Cup będzie trwać kilka miesięcy, a skończy się Mistrzostwami, w których zmierzą się najlepsze drużyny. Produkcja gry dobiega już końca i w ciągu kilku najbliższych tygodni będziemy przeprowadzać testy. Zapraszamy Cię do dołączenia i wzięcia udziału w fazie testowej, abyś mógł zobaczyć grę przed innymi, podzielić się swoją opinią, wyrazić zdanie na temat przyszłych udogodnień oraz pomóc nam znaleźć błędy. Rozgrywka w wersji testowej zostanie całkowicie wyczyszczona w momencie, gdy gra zostanie wypuszczona na rynek. Możesz założyć konto na Howrse Cup już teraz, używając poniższego linku : http://www.preprod.howrsecup.com/ oraz nowego lub dotychczasowego loginu. W czasie rejestracji będziesz poproszony o osobisty kod beta : XXX. Kiedy połączysz się z grą, gorąco doradzamy sprawdzenie sekcji pomoc oraz forum, aby zapoznać się z działaniem Howrse Cup. Jak najszybciej załóż też swój ośrodek jeździecki oraz stwórz zawody. Życzymy udanej zabawy w czasie testów! Zespół Howrse Cup
Jestem wybrańcem, czy wszyscy to mają? Chyba wybrańcem bo ja tego nie mam | |
| | | Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 8:17 am | |
| Ja też tak chce! Gratuluje oraz jak możesz daj screnny jak to wgląda od środka Ja już kilka dni temu pisałem w sprawie HowrseCup na kontakt na razie "Otrzymano zgłoszenie" i cisza ... | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 8:19 am | |
| Tik Tak ja nie mam Btw- Eve ocenzurowali twój post ze screenem posta Sakury, ale ciekawi mnie czemu mój post ocenzurowali, napisałam tam żebyś wkleiła go na prezke, bo na forum ocenzurują i dadzą bana, ale jestem zbuntowana | |
| | | Wiki.3541 Nowy
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 8:21 am | |
| Czytałam o tym na ILH i wydaje się fajne.Zobaczymy jak wprowadzą | |
| | | Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 8:29 am | |
| W temacie HowrseCup piszmy tutaj, żeby nie robić bałaganu. A tu zostajemy przy naszym proteście | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 8:30 am | |
| - Cytat :
- Przez EREIS, 11 lipca 2012, 16:27:56
Majka321123 - napiszę po raz 3 i ostatni : osoby protestujące chcą mieć możliwość wyrażenia własnego zdania a nie być wiecznie stawiane przed faktem dokonanym - tego właśnie dotyczy protest - możliwości wyrażenia własnego zdania i liczenia się z tym zdaniem ze strony twórców gry. To czy będę mieć ikonkę psa czy też jeża czy też czegoś innego jest mi obojętne ale chcę móc sama zdecydować czy będę mieć tego jeża zamiast psa czy nie. Profil Dni od rejestracji: 501 dni Karma: 10 punktów Ilość wysłanych wiadomości: 2596 Aktywność: Ośrodek jeździecki: FRISCO Zobacz ostatnie wiadomości Forum Wydarzenia > Wątek Nowość - Wycofanie towarzyszy Przez EREIS, 11 lipca 2012, 16:22:05 Majka321123,- już wspomniałam kilka razy protest graczy nie dotyczy towarzyszy/zmian i musisz to sobie uzmysłowić, to że jakieś osoby o niskim stażu piszą dziwne rzeczy na rozgrywce mało mnie interesuje - jest to ich problem że nie mogą zrozumieć istoty protestu i nie należy wszystkich wkładać do "jednego wora", nikt nie wymaga aby została stworzona "idealna gra" osoby protestujące chcą mieć możliwość wyrażenia własnego zdania a nie być wiecznie stawiane przed faktem dokonanym - tego właśnie dotyczy protest - możliwości wyrażenia własnego zdania i liczenia się z tym zdaniem ze strony twórców gry. Zmiany z towarzyszami/PG stały się taką kropelką w czarze goryczy i tyle nie należy szukać tu drogiego dna. Profil Dni od rejestracji: 501 dni Karma: 10 punktów Ilość wysłanych wiadomości: 2596 Aktywność: Ośrodek jeździecki: FRISCO Zobacz ostatnie wiadomości Forum Wydarzenia > Wątek Nowość - Wycofanie towarzyszy Przez EREIS, 11 lipca 2012, 16:06:19 Majka321123, - bynajmniej nie mam po co kogoś urażać jeśli ty masz tak wrażliwą dusze to przepraszam - chciałam tylko zwrócić twoją uwagę na fakt o którym zapewne wiesz że inicjatorami protestu były osoby ze stażem powyżej 300 dni, nikt nie twierdzi że gra jest nudna i nie o to w proteście chodzi ale to też zapewne wiesz, każdy chciałby grać "po swojemu" a po wprowadzeniu zmian już nie każdy będzie mógł ale o tym też pewno wiesz, twoich innych wypowiedzi nie czytałam nie uważam aby było to do czegoś potrzebne i wnosiło coś konstruktywnego do ewentualnej dyskusji.
IRA, - w grze tez można czynić inwestycje realnych pieniędzy a co za tym idzie można oczekiwać dialogu z osobami odpowiedzialnymi za jej tworzenie gdyż są one poniekąd utrzymywane z pieniędzy jakie gracz wydaje na kupony
tak jak wspomniałam mi towarzysze do szczęścia nie są niezbędni bylebym mogła w dowolny sposób prowadzić swoją hodowlę a nie mieć "z góry" narzucony kierunek jej rozwoju Profil Dni od rejestracji: 501 dni Karma: 10 punktów Ilość wysłanych wiadomości: 2596 Aktywność: Ośrodek jeździecki: FRISCO Zobacz ostatnie wiadomości Forum Wydarzenia > Wątek Nowość - Wycofanie towarzyszy Przez EREIS, 11 lipca 2012, 15:45:12 IRA - pomyśl nad sensem swojej wypowiedzi a później napisz ją jeszcze raz Majka321123 - większość 30 dni hmmm dobre sobie widzę że orientacja w temacie u Ciebie jest ponad przeciętna tu nie chodzi o towarzysz tylko o strategie hodowlane, czempionów GP - to one najbardziej odczują skutki zmian i to na nich się całe zmieszanie z PG i resztą odbije ale kto nie hoduje i nie ma koni do GP to co może z tego rozumieć ... ręce mi opadają chyba piszę po arabsku bo pannica ni grzyb nie kuma ... - Cytat :
- Przez Majka321123, 11 lipca 2012, 16:32:14 (Zgłoś naruszenie)
EREIS - W takim razie zastanów się nad tym, co teraz robisz. Czy nie wyrażasz własnego zdania? Po to został stworzony ten wątek, żeby wyrazić swoje własne zdanie. I Ty, jak i ja właśnie to robimy. Może nie o to Ci chodzi, ale stwórcą tej gry jest właśnie firma Owlient i to ona zdecyduje, czy gracze będą mieć wpływ na to, co się dzieje, czy nie. I nic nie zdziałasz uczestnicząc w tym proteście. Nic. dobra koniec dyskusji dziewczę jest zwyczajnie głupie i żadna siła na jej obecnym etapie rozwoju tego nie zmieni ... - Cytat :
- Przez EREIS, 11 lipca 2012, 16:40:20 (Zgłoś naruszenie)
Majka321123 - teoretyczna rozmowa/dyskusja z tobą działa na zasadzie "walki z wiatrakami" tudzież "rzucania grochem o ścianę" gdyż zdolności argumentacyjnych oraz zrozumienia istoty moich wypowiedzi z twojej strony nie uzyskam, może kiedyś sama dojrzejesz do tego że będziesz chciała mieć wpływ na to za co płacisz a wtedy pojmiesz sens protestu. pozdrawiam i życzę miłej dalszej gry. ciekawe czy mnie zgłosi | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 9:05 am | |
| - koszolak napisał:
- Usuwają pewnie tym głośnym i niewygodnym. Jeśli to robią to znaczy, że avatary i banery łamią regulamin. Powinni, więc usunąć je wszystkim. Skoro dotyczy to tylko wybrańców to prawdopodobnie są całkowicie legalne i nie mają żadnych podstaw do ich usuwania.
Edit: Jeśli ktoś dociekliwy napisał i doczekałby się odpowiedzi z kontaktu w tej sprawie to ślicznie proszę o podzielenie się ze mną bardzo jestem ciekawa. Napisałam coś tam na kontakt na INT, ale moja znajomość angielskiego leży. Do tego spodziewam się raczej jakiejś automatycznej odpowiedzi, więc pewnie niewiele zrozumiem. Dostałam dziś odpowiedź. Wyjątkowo nie z automatu: "Witaj, Avatar oraz prezentacja została usunięta ponieważ akcja zachęcająca innych użytkowników do zaprzestania gry jest niezgodna z regulaminem gry i dodatkowo było ona promowana poprzez spamowanie wątku na forum wydarzeń. W związku z tym musieliśmy nałożyć na Twoje konto odpowiednie sankcję. Uprzejmie prosimy przestrzegać Ogólnych Warunków Użytkowania Howrse oraz zasad forum. Pragniemy przy tym zwrócić uwagę, iż forum howrse nie jest przestrzenią publiczną i obowiązują na nim zasady ujętę w ogólnych warunkach użytkowania oraz w ogólnych zasadach działania forum, który zaakceptowałaś tworząc konto. Z wyrazami szacunku, Obsługa gry Howrse" I wciąż nie wiem, który punkt złamałam swoim avatarem -_- "nie jest przestrzenią publiczną?" Oo Chodziło o moje nawiązanie do prawa. Czyli jak jestem w domu, gdzie mam swoje zasady np. nie palić, nie kląć (odmiana regulaminu gry), ktoś do mnie przyjdzie, zabiję go, to do sądu mnie nie można podać, bo to nie przestrzeń publiczna? - Malto napisał:
- LadyArvena, właśnie czytam Twój post, i jeśli pozwolisz,
zwrócę uwagę na dwie rzeczy (na tę chwilę, jestem przy projekcie 0 PG) 1. w kwestii towarzyszy dla punktów dorastania i do Grand Prix nie wspomniałaś o duchach; 2. - Cytat :
- To samo dotyczy hodowli osłów, która z założenia miała prowadzić
do jak najniższych statystyk, a niektórzy powzięli sobie cel zdobycia u nich gwiazdki. Zmieniacie coś, co było podstawową zasadą gry - o ile się nie mylę, gdzieś mi mignęło, że zmiana z automatycznie dodawanym PG nie dotyczy osłów, ale głowy nie dam, gdzie to widziałam.
Jak jeszcze na coś wpadnę, dam znać
1. To duchy można dodać 2. Chodziło o to, ze im PG nie będzie się dodawać, tylko systematycznie spadać. Czy jak to tam prawidłowo działało. Nie będzie teraz możliwości, żeby podbić je w górę. - Ulquiorra666 napisał:
- Mam takie pytanko ^^ Czy my ten list robimy w
wielu wersjach językowych? Bo jeśli tak, to mogę się podjąć tłumaczenia na angielski No chyba, że jest tu ktoś bardziej kompetentny w tym względzie, np po filologii angielskiej czy cuś Po angielsku też by można było wysłać, dla pewności... - Nathaly napisał:
- Pozwolicie, że się wypowiem?
ten Wasz protest powoli zaczyna przybierać formę polityczna. Osoby które protestują i spamują forum w ten sposób zaczynają wyzywać osoby, które tego protestu nie popierają. Rozumiem cel tego protestu,ale trochę kultury też wartałoby zachować, bo wychodzi na to,że kto protestu nie popiera i zaloguje sie 12 lipca ten "uzależniony od howrse jełop i idiota". Nie potraficie uszanować innych sami domagając sie szacunku. Wasze stanowisko nie jest jedynym słusznym.
Nie mówie tu o wszystkich,ale sa niestety takie osoby. Niestety zawsze znajdą się osoby, które tylko szukają powodu, żeby innych obrazić. Dla mnie pod uzależnienie podpada ten, kto mówi, ze popiera protest i nie zalogowałby się ale staż/konie/rogi... A jeżeli ktoś nie chce brać udziału, bo się z nami nie zgadza - każdy ma prawo do własnej opinii. Osoby obrażające innych... Pomogłabym ci z uspokajaniem i wyjaśnianiem, ale niestety mam bana na forum ;D Na czas nieokreślony. Przydałaby się chociaż jakaś informacja na jak długo, a nie takie "dezaktywacja". - Nathaly napisał:
- Ulquiorra666 nie twierdze,że osoby które nie popierają
protestu zachowują się zawsze kulturalnie. Taka juz ludzka natura. Ale w aktualnej sytuacji to Wy jesteście strona czynna, która wystąpiła z inicjatywą, która chce coś osiągnąć,wiec to od Was wymaga się po prostu więcej. lezy to też w Waszym interesie,żeby zachęcać osoby do protestu, a póki co większość graczy jest chyba zmęczona i poirytowana całym tym zamieszaniem.
Ps.nic bym tu nie napisała, gdyby jedna z takich osób nie wypowiadała sie w tym wątku:P
Po drugie co do banów na forum - jeżeli łamiecie zasady aby wyrazić swe niezadowolenie musicie się liczyć z konsekwencjami. Nie można, jak to sie mówi, zjeść ciastka i jednocześnie mieć ciastka;)
Co do zmian to osobiście zupełnie mnie nie obchodzą. Jak dla mnie mogliby dzis usunąć te grę i jakos specjalnie by mnie to nie obeszło. domagałabym sie tylko zwrotu za kupony które mam na koncie. Jak pisałam - duża nasza część załapała bany, więc na forum oficjalnym nic nie możemy zdziałać. Gdyby nie współdzielenie, nawet nie miałąbym jak zajrzeć, co tam się dzieje. Banów... Nie przypominam sobie, żebym kogoś obraziła/wyzwała gdziekolwiek. Nie tylko na forum. A jednak bana załapałam. Chyba, ze rozmowę na temat wad nadchodzących zmian oraz ułatwień gry uznała Ow za spam :/ Jednak z tego co widzę administracja sama nie może połapać się w regulaminie. Usunięto mi avatar i prezentację, bo "były niezgodne z regulaminem". Nie mam pojęcia z jakim punktem, ale to teraz nie ważne... Ow potem komuś napisała, ze wcale avatarów nie zabierają, tylko banują za pisanie o proteście. To ciekawe, ze mi i paru osobom wcześniej zabrali :/ A dziś z kontaktu otrzymałam info, że baner BYŁ nieregulaminowy. To jak w końcu? Może by się szanowna administracja zdecydowała? - natalias143 napisał:
A właśnie, ja chyba mam wiecznego bana na forum -,-
Dzisiaj ogólnie z serwerem jest coś nie tak/coś zrobili, bo rankingów koni nie ma Oo Mi tez już chyba 3 dni minęły i powinnam mieć dostęp. Ale skoro nie mam, to może tydzień? Chodziło osobie blokującej, żebyśmy do czasu protestu się nie mogli pokazywać... A ranking... Może coś zmieniają? - -Eruina- napisał:
- Jestem niezadowolona, ponieważ nie będę mogła
uczestniczyć w proteście. Powód: matka koleżanki urodziła i koleżanka koniecznie musi o tym ze mną porozmawiać na howrse. Miłego protestu... Beze mnie... A GG nie lepsze? - Ulquiorra666 napisał:
- Mam pomysł na nowy baner z akcją anty-kuponową Co o tym myślicie? :
KUPUJESZ KUPONY? ZAINWESTUJ TE PIENIĄDZE W COŚ POŻYTECZNIEJSZEGO! Za każdym razem, kiedy chcesz zakupić kupon przez sms-a, możesz lepiej spożytkować te pieniądze wysyłając go np tu: http://fundacja-emir.pl/schronisko/DAROWIZNA/sms-dla-schroniska.htm Jeśli natomiast płacisz, przelewem - przelej te pieniądze na dowolne schronisko, fundację itp. Możesz również po prostu odłożyć te pieniądze i wpłacić na daną instytucję. PAMIĘTAJ: PRAWDZIWE ZWIERZAKI BĘDĄ CI BARDZIEJ WDZIĘCZNE NIŻ TE WIRTUALNE! Zgadzam się, że przyjemność z gry to fajna sprawa, ale... NIE BĄDŹ EGOISTĄ. Za kwotę, którą płacisz za jeden kupon za sms-a możesz nakarmić 2 psy/koty dziennie. Im jest bardziej potrzebne jedzenie niż Tobie RO!
Tutaj prośba do uzdolnionych graficznie: Jeśli chcecie się trochę pobawić grafiką pomoglibyście mi wykonać ten baner? Ja niestety umiejętności artystycznych nie posiadam Jeśli ktoś chętny, niech napisze do mnie tu lub na howrse na PW.
Co o tym sądzicie? Na Howrse jest wiele osób wrażliwych na cierpienie zwierząt, więc myślę, że ten przekaz jest skuteczny. Plus: upieczemy 2 pieczenie na jednym ogniu - pomożemy zwierzakom i ograniczymy dofinansowywanie bezdusznej korporacji. Jeżeli jesteście chętni na taką akcję, proponuję ją zrobić PO proteście ^^ Jeśli server nie będzie się utrzymywał, to go zamkną, a nie o to chodzi... - Creepy napisał:
- Anakondaxxx napisał:
- Creepy napisał:
- Unieważnili mi bana na grę! o.O
Co zrobiłaś? Ja mam bana na forum chociaż nic nie zrobiłam... Napisałam zażalenie na kontakt. Jednak czasami to coś daje Za to mam bana na forum Czyżby wizerunek chcieli zmienić na bardziej przyjazny? - Sakura napisał:
- A jak . Jeszcze poćwiartować to, co ze mnie zostanie
Wkurzyło mnie tylko to, że tyle się naskrobałam, a temat nie wisiał na forum nawet 5 min. :/ Mam do czynienia z idiotami, kretynami, ćwierćinteligentami i pustakami. Też tak ostatnio stwierdziłam... I zastanawiam się, jak to możliwe, ze przez tyle czasu tego nie zauważyłam. Może dlatego, ze więcej czasu na ZM spędzałam niż na ich forum...? Tu jakoś normalniejsi ludzie są | |
| | | kolorowa85673 Raczkujący
Liczba postów : 78 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 9:13 am | |
| ktoś napisał na forum: Przez anita21, 11 lipca 2012, 17:12:38 (Zgłoś naruszenie) To tak jakby np. wasze mamy decydowała jakie ubrania wam kupią i nie pytały was o zdanie. XD Tak jest ze zmianami na howrse.
Rozwaliła mnie z tą mamą xd | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 9:20 am | |
| Ja nie zrezygnuję z protestu, choćby nie wiem co | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 9:36 am | |
| Tak patrzę sobie na forum howrse,i raz zerkam na posty,raz - na avatar szarusi, *Moje Edwardo-Elrico-wielbienie się odzywa* i widzę niezłą dyskusję. Protestujący v.s Nieprotestujący - Nieprotestujący wciąż mówi "Owlient decyduje tamto,siamto,mamto i nam nic do tego" a protestujący "Ale to gra jest dla nas,anie my dla niej" i podzielam zdanie protestującego. ^.^
P.S. Tak wiem,że piszę kompletnie bez sensu.:< | |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 9:43 am | |
| - Ulquiorra666 napisał:
- -Eruina- napisał:
- Jestem niezadowolona, ponieważ nie będę mogła uczestniczyć w proteście. Powód: matka koleżanki urodziła i koleżanka koniecznie musi o tym ze mną porozmawiać na howrse.
Miłego protestu... Beze mnie... Może Cię to zdziwi, ale Howrse nie jest jedyną opcją komunikacji ze światem Są jeszcze: gadu-gadu, skype, facebook i inne takie, poza tym zawsze zostaje staroświecki telefon Z tym, że ona się uparła i MUSI na howrse. Powód? Mój telefon jest wiecznie wyładowany bo ma zepsutą baterię, skypa nie mamy bo nie posiadamy "bajerów", oczywiście na fejsie mi nie pozwalają się zarejestrować , meilem ani rusz bo ja sprawdzam raz na kiedyś a co dopiero z odpisem, zaś numer GG zgubiłam i mi się nie chce zakładać nowego. Takie jest życie | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 9:51 am | |
| takie jest życie, że wydziwiasz i tyle - rozwiązań tej sytuacji jest mnóstwo ale TY SIĘ CHCESZ ZALOGOWAĆ i teraz szukasz wymówki
| |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 9:52 am | |
| Biorę się za przeredagowanie tego tekstu Arveny ;D |
| | | Ulquiorra666 Już coś wie
Liczba postów : 117 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 9:59 am | |
| - -Eruina- napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
- -Eruina- napisał:
- Jestem niezadowolona, ponieważ nie będę mogła uczestniczyć w proteście. Powód: matka koleżanki urodziła i koleżanka koniecznie musi o tym ze mną porozmawiać na howrse.
Miłego protestu... Beze mnie... Może Cię to zdziwi, ale Howrse nie jest jedyną opcją komunikacji ze światem Są jeszcze: gadu-gadu, skype, facebook i inne takie, poza tym zawsze zostaje staroświecki telefon Z tym, że ona się uparła i MUSI na howrse. Powód? Mój telefon jest wiecznie wyładowany bo ma zepsutą baterię, skypa nie mamy bo nie posiadamy "bajerów", oczywiście na fejsie mi nie pozwalają się zarejestrować , meilem ani rusz bo ja sprawdzam raz na kiedyś a co dopiero z odpisem, zaś numer GG zgubiłam i mi się nie chce zakładać nowego. Takie jest życie Twoje życie i nikt Cię nie zmusza do brania udziału w proteście. Jednakże sugeruję odnowić gg, bo chcąc, nie chcąc, komunikatory są dość potrzebne. A fakt, że nie chce Ci się zakładać nowego konta na gg lub odnowić starego (co mnie zajęło dosłownie kilka min, bo też kiedyś zgubiłam hasło), świadczy o tym, że jednak nie bardzo zależy Ci na proteście. ;p No bo niechęć poświęcenia kilku minut, żeby móc wziąć udział w proteście świadczy o tym, że jednak masz go gdzieś. | |
| | | Czarny Kot Raczkujący
Nick w grze : Saphira_olcia Liczba postów : 80 Dołączył : 17/03/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 10:02 am | |
| Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z Howrse Cup?. Tylko o tym słyszałam.. Będę się mogła kiedyś zalogować, czy to tylko dla wybranych osób? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 10:10 am | |
| Saphira, napisz o tym w odpowiednim wątku, nie tutaj. Jakby ktoś chciał zobaczyć fragment przeredagowanego tekstu Arveny, spoiler: - Spoiler:
Witam w imieniu sporej części użytkowników Howrse,
już na wstępie pragnę zaznaczyć, że wiadomość ta ma jedynie charakter informacyjny. Chcemy pokazać Państwu, jak to, co dzieje się na Howrse wygląda z naszej strony, jak to odbieramy, jak na to reagujemy. Argumenty przytoczone poniżej nie stanowią jedynie mojego zdania, ponieważ w podobny, bądź nawet taki sam sposób myśli spora część użytkowników Państwa gry.
Rozumiem, że portal ten jest dla Państwa źródłem dochodów, więc nasze zdanie powinno być wyjątkowo ważne - przecież to my napędzamy Państwu statystyki, jednak ostatnimi czasy odnosimy wrażenie, że społeczność Howrse zeszła na dalszy plan, ustępując miejsca zyskom.
Ostatnio poinformowaliście nas o dwóch dużych zmianach - pierwszą z nich była wycofanie towarzyszy, która nie została niczym umotywowana. Mimo wszystko pragnęlibyśmy dowiedzieć się, dlaczego zostajemy pozbawieni tak ważnego dotychczas fragmentu gry, bo stawianie nas przed faktem niemalże dokonanym, bez argumentowania swoich działań niestety do kulturalnych nie należy. Czy wiązało się to z utrudnieniami ze strony technicznej? A może chodziło tylko o uproszczenie gry, bo takie właśnie odnieśliśmy wrażenie? Taka zmiana jest dla nas, graczy, bardzo niekorzystna, ponieważ wiele osób zainwestowało sporą sumę pieniędzy - także realnych - zakładając tak zwane "farmy motyli" umożliwiające zdobycie większej ilości Puktów Dorastania. Nagle okazuje się, że całe starania poszły na marne, bo wprowadzono nową zmianę. Pytanie - dlaczego?
Ponadto, usunięcie towarzyszy spowoduje na pewien czas destabilizację poziomu zawodów - młodsze konie nie będą mogły uzyskiwać dodatkowego bonusu do ujeżdżenia, co stawia je na przegranej pozycji w stosunku do 'starszych kolegów', mimo podobnych, bądź nawet lepszych umiejętności.
Dodatkowo, towarzysze, którzy zostaną przy koniach - za co mimo wszystko bardzo Państwu dziękujemy, bo bonus nadal będzie funkcjonował - będą automatycznie budzeni, co z kolei działa na niekorzyść osób faktycznie starających się o poprawę swojej gry. Ci, którzy starali się, wiedzieli co robią, towarzyszy budzili, natomiast osoby zapominalskie, bądź nie interesujące się wygranymi po prostu tego nie robiły. Na zawodach zatem będzie o wiele trudniej walczyć o wyższe miejsce - takie uproszczenie jest kolejnym faktem przemawiającym za tym, że upraszczacie Państwo grę, jednocześnie utrudniając sprawę graczom doswiadczonym, którzy notabene wkładają w Howrse więcej realnej gotówki.
|
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 10:12 am | |
| - Ulquiorra666 napisał:
- -Eruina- napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
- -Eruina- napisał:
Miłego protestu... Beze mnie... Może Cię to zdziwi, ale Howrse nie jest jedyną opcją komunikacji ze światem Są jeszcze: gadu-gadu, skype, facebook i inne takie, poza tym zawsze zostaje staroświecki telefon Z tym, że ona się uparła i MUSI na howrse. Powód? Mój telefon jest wiecznie wyładowany bo ma zepsutą baterię, skypa nie mamy bo nie posiadamy "bajerów", oczywiście na fejsie mi nie pozwalają się zarejestrować , meilem ani rusz bo ja sprawdzam raz na kiedyś a co dopiero z odpisem, zaś numer GG zgubiłam i mi się nie chce zakładać nowego. Takie jest życie Twoje życie i nikt Cię nie zmusza do brania udziału w proteście. Jednakże sugeruję odnowić gg, bo chcąc, nie chcąc, komunikatory są dość potrzebne. A fakt, że nie chce Ci się zakładać nowego konta na gg lub odnowić starego (co mnie zajęło dosłownie kilka min, bo też kiedyś zgubiłam hasło), świadczy o tym, że jednak nie bardzo zależy Ci na proteście. ;p No bo niechęć poświęcenia kilku minut, żeby móc wziąć udział w proteście świadczy o tym, że jednak masz go gdzieś. Z tym że jestem na komputerze bez GG (uch, okropne) i trzeba pobierać, a ja mam mało pamięci. OK, idę odświeżać | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
| |
| | | | GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|