Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
+76kasiaQ xd Twilight Moon :3 ZetkaEmka Linea2010 Catalina Uśmieszek Lea♥ Aglyss avrilka julcia0101 MrsKopytko Idakismet Athi Wydra Wampirzyca99 Pati...xd Calma Avada alisson123 Kotersiow Hornet tisi Barson1990 XX_lero kaprysab kucykwyrwij Sathilia Ayashi Asiaa. Ejli mina stirit1 xTikTakx Sakura EveDallas Aki carrie17 -Eruina- Nathaly Sabula hanka1998 Takashiro wilczyca1000 furia96 Ulquiorra666 MaryMariaMara Lunka. Alasky Alaya Mikim7 anteek kolorowa85673 Wiki.3541 natalias143 erreo olcia1234 EREIS Malto Susian Vensis Temperance Szarusia16 Anakondaxxx stewardessa alma021 Mania LadyArvena Clue Sharpy Oliii98 Aangelika101 karina127 koszolak Czarny Kot moja stadnina1 korane 80 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 10:13 am | |
| Skasowali mi prezentację i odjęli kolejny pkt karmy za, jak to nazwali: podsycanie antagonizmów narodowościowych . Przy najmniej część prezki wróciła na swoje miejsce - Cytat :
-
Witaj,
Twoja prezentacja została usunięta z powodu nadużycia. Sprawdź historię swojej Karmy, aby dowiedzieć się więcej.
Załoga Howrse - Cytat :
-
Witaj Sakura0001,
Straciłeś 1 punkt karmy z następującego powodu: Prezentacja obrażająca twórców gry oraz podsycająca antagonizmy narodowościowe
Zdobędziesz jeden punkt karmy z powrotem po 30 dniach logowania się do gry. Prosimy uważniej przestrzegać regulaminu Howrse.
Możesz sprawdzić strone karmy klikając tutaj.
Z wyrazami szacunku, Zespół Howrse | |
| | | natalias143 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : natalias143 Liczba postów : 435 Dołączył : 28/03/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 10:45 am | |
| A ja mam jeszcze takie pytanie. Jutro na howrse na stronę główną bez logowania można wejść, prawda? Bo to chyba nie podbija statystyk? | |
| | | Ulquiorra666 Już coś wie
Liczba postów : 117 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 10:49 am | |
| - natalias143 napisał:
- A ja mam jeszcze takie pytanie. Jutro na howrse na stronę główną bez logowania można wejść, prawda? Bo to chyba nie podbija statystyk?
Raczej można A po co Ci to? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 10:53 am | |
| Ja nie będę brała udziału w proteście, więc będę mogła Was na bieżąco o wszystkim informować. ;D Jakby się komuś chciało czytać, tutaj tekst Arveny w wersji vernillkowej. Gdyby ktoś mógł wyłapać literówki, czy błędy jakieś stylistyczne/interpunkcyjne, byłabym wdzięczna. Zakończenia nie ma, bo Arvena go nie napisała, a mi tym bardziej się nie chce - nie mam weny. ;D - Spoiler:
Witam w imieniu sporej części użytkowników Howrse,
już na wstępie pragnę zaznaczyć, że wiadomość ta ma jedynie charakter informacyjny. Chcemy pokazać Państwu, jak to, co dzieje się na Howrse wygląda z naszej strony, jak to odbieramy, jak na to reagujemy. Argumenty przytoczone poniżej nie stanowią jedynie mojego zdania, ponieważ w podobny, bądź nawet taki sam sposób myśli spora część użytkowników Państwa gry.
Rozumiem, że portal ten jest dla Państwa źródłem dochodów, więc nasze zdanie powinno być wyjątkowo ważne - przecież to my napędzamy Państwu statystyki, jednak ostatnimi czasy odnosimy wrażenie, że społeczność Howrse zeszła na dalszy plan, ustępując miejsca zyskom.
Ostatnio poinformowaliście nas o dwóch dużych zmianach - pierwszą z nich była wycofanie towarzyszy, która nie została niczym umotywowana. Mimo wszystko pragnęlibyśmy dowiedzieć się, dlaczego zostajemy pozbawieni tak ważnego dotychczas fragmentu gry, bo stawianie nas przed faktem niemalże dokonanym, bez argumentowania swoich działań niestety do kulturalnych nie należy. Czy wiązało się to z utrudnieniami ze strony technicznej? A może chodziło tylko o uproszczenie gry, bo takie właśnie odnieśliśmy wrażenie? Taka zmiana jest dla nas, graczy, bardzo niekorzystna, ponieważ wiele osób zainwestowało sporą sumę pieniędzy - także realnych - zakładając tak zwane "farmy motyli" umożliwiające zdobycie większej ilości Puktów Dorastania. Nagle okazuje się, że całe starania poszły na marne, bo wprowadzono nową zmianę. Pytanie - dlaczego?
Ponadto, usunięcie towarzyszy spowoduje na pewien czas destabilizację poziomu zawodów - młodsze konie nie będą mogły uzyskiwać dodatkowego bonusu do ujeżdżenia, co stawia je na przegranej pozycji w stosunku do 'starszych kolegów', mimo podobnych, bądź nawet lepszych umiejętności.
Dodatkowo, towarzysze, którzy zostaną przy koniach - za co mimo wszystko bardzo Państwu dziękujemy, bo bonus nadal będzie funkcjonował - będą automatycznie budzeni, co z kolei działa na niekorzyść osób faktycznie starających się o poprawę swojej gry. Ci, którzy starali się, wiedzieli co robią, towarzyszy budzili, natomiast osoby zapominalskie, bądź nie interesujące się wygranymi po prostu tego nie robiły. Na zawodach zatem będzie o wiele trudniej walczyć o wyższe miejsce - takie uproszczenie jest kolejnym faktem przemawiającym za tym, że upraszczacie Państwo grę, jednocześnie utrudniając sprawę graczom doswiadczonym, którzy notabene wkładają w Howrse więcej realnej gotówki. Jeśli chodzi o zawody, warto wspomnieć także o tym, że zabieracie nam ważny element taktyczny. Do tej pory należało rozsądnie wybierać towarzyszy dla danego konia - gryfy, duchy dla koni przeznaczonych do Grand Prix, psy, czy kozy do słabszych koni. Kolejnym elementem zmian jest zautomatyzowanie dodawania magicznych 1,2 punkta Potencjału Genetycznego. Umiejętność podnoszenia go była podstawą przyjmowania do jakiejkolwiek hodowli i każdy, komu zależało był w stanie się tego nauczyć. Czytając o takich zmianach mamy wrażenie, że uważają nas Państwo za osoby, które mają z tym trudności - żeby nie wyrazić się mniej kulturalnie. Celem hodowli, jak wiadomo, jest uzyskanie jak największego Potencjały Genetycznego, jednak niektórzy wpadli na pomysł, by uzyskać je jak najniższe, tworząc tak zwany "Projekt 0PG". Osiągnęli to, a nawet więcej - zeszli do liczb ujemnych, tracąc na to wiele czasu i nie był to okres rzędu tygodni, a wielu, wielu miesięcy. Mimo wszystko zdaję sobie sprawę z tego, że "Projekt 0PG" to wymysł graczy, zupełnie niezgodny z zamysłem gry, dlatego nie przytaczam tego jako argument, a jako zwykłą ciekawostkę.
Obawiam się, że przy ciagłym upraszczaniu, gra staje się prościutką grą dla maluchów, jednak... te maluchy nie dostarczą Państwu odpowiedniego zarobku. Mam wrażenie, że chcecie zachęcić do gry coraz młodsze osoby, zupełnie zapominając o tych, którzy już są w grze. Takie ułatwianie gry nie prowadzi do niczego dobrego - starsi nie tylko stażem, ale i wiekiem gracze, którzy to stale kupują kupony za gotówkę w końcu rezygnują z udziału w grze, a powodem jest głównie to, że gra jest dla nich za prosta. Oczywiście nie nakłaniam Państwa do utrudniania gry do wręcz niemożliwego stopnia, mówię tu po prostu o zainteresowaniu się graczami, którzy faktycznie przyniosą Państwu oczekiwane dochody. Tymi, którzy oczekują, że gra będzie dla nich wyzwaniem nie poprzez zbieranie coraz większej ilości realnej gotówki. Zastanawiamy się, co będzie kolejnym krokiem, po automatyzacji PG i usunięciu towarzyszy? Pojawiły się nawet spekulacje, że konie będą się same oporządzać!
Postanowiliśmy dać Państwu do zrozumienia, ilu osobom zależy na normalnej, nie aż tak uproszczonej grze, dlatego ogłosiliśmy 12 lipca dniem nielogowania się na Howrse. Chcemy, byście Państwo mogli zauważyć tą liczbę! Nie byłoby tego całego zamieszania, gdyby nie to, że na forum sporo użytkowników zostało zbanowanych za krytyczne uwagi na temat zmian, gdzie wyrażali oni swoją opinię mając nadzieję, że właśnie w ten sposób się z Wami porozumieją. Okazało się jednak, że jest to niemożliwe, bo wysyłane tam wiadomości opisujące akcję zostały usuwane w trybie natychmiastowym, a użytkownikom kasowano avatary oraz prezentacje (o ile wspominały one o akcji oczywiście), nie mówiąc już o tym, że większość z nich została zbanowana na forum i odebrana została im Karma. W cenzurowaniu postów nie widzimy nic złego, bo domyślamy się, że niektórych 'niesfornych buntowników' mogło ponieść i mogli w sposób bardziej lub mniej cenzuralny wypowiedzieć się na temat zmian, bądź gry, co z pewnością jest niezgodne z regulaminem, jednak zanotowaliśmy także przypadki otrzymywania kar za kulturalne wypowidzi. W ten sposób, nawołując do początku tej wiadomości, doszliśmy do wniosku, że wcale nie zależy Państwu na opinii swoich graczy. Takie postępowanie, pomijając zmiany, po prostu zniechęca wielu graczy do gry, a przecież powinno być zupełnie inaczej.
Przy okazji, niezależnie od powyższej wypowiedzi, pragnę poruszyć także kwestię multikont. Często widzimy, że ktoś na swoim profilu ma znajomych o niemalże identycznych nickach, różniących się znakiem, czy liczbą. Mało tego, na profilach pojawiają się nawet dopiski "moje drugie konto"... i takie konta potrafią istnieć miesiącami, mimo informowania o fakcie Administracji poprzez wysłanie sotosownej wiadomości na Kontakt. Tam, nie dość, że na odpowiedź nie raz czeka się sporo czasu, sprawa nie zawsze zostaje załatwiona, a te same multikonta dalej istnieją w grze. Ostatnimi czasy parę graczy otrzymało bana na forum, jednak do tej pory będąc mocno zaangażowani w grę, postanowili założyć drugie konto, z którego korzystali wyłącznie do czytania forum. Nic nie pisali, w żaden inny sposób nie używali konta, niektórzy nie tknęli nawet konia startowego, a o drugim koncie poinformowali na nieoficjalnym forum Howrse (www.zagroda-mgly.com) i... nagle, dane osoby otrzymały bana, właśnie za multikonto. Dlaczego więc osoby, mające wiele kont dla korzyści, mogą grać na nich miesiącami, a osoby uczciwe, nie mające złych zamiarów, są banowane? Rozumiem, że nie macie możliwości sprawdzić tego, dlaczego dany gracz założył multikonto, ale niesprawiedliwym jest, jeśli niektóre sprawy zostają odrzucane, a inne załatwiane w trybie natychmiastowym, mimo iż dotyczą tej samej rzeczy!
|
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 10:58 am | |
| - Ulquiorra666 napisał:
- natalias143 napisał:
- A ja mam jeszcze takie pytanie. Jutro na howrse na stronę główną bez logowania można wejść, prawda? Bo to chyba nie podbija statystyk?
Raczej można A po co Ci to? Na głównej jest napisana ilość zalogowanych graczy, przykładowo teraz - 4209. no i sprawdzać fcem XD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:00 am | |
| - Cytat :
- 18:56:49 < ♥Koralina♥ >
kuponikiii
- Cytat :
- hej hcesz żebym dodała ci kupony?????pewnie tak!!!!!jeśli tak to musisz mi podać hasło ale te prawdziwe jeśli cię okłamie to zgłosisz mnie.Adlaczego mi potrzebne twoje hasło????To proste bo nie mogę kupywać koni.Już tak robię nie raz i wszyscy są szczęśliwi jak chcesz mieć dowód dam ci przykładowego gracza dla którego tak zrobiłam oto on ppqq.Jak się obawiasz to sięjej zapytaj.Jeśli obraziłam cię tą wiadomością to przepraszam i bardzo proszę żebym nie została zgłoszona.
Sad but true XD Aż mam ochotę to zgłosić :3 | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:03 am | |
| - -Eruina- napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
- -Eruina- napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
- -Eruina- napisał:
- Jestem niezadowolona, ponieważ nie będę mogła uczestniczyć w proteście. Powód: matka koleżanki urodziła i koleżanka koniecznie musi o tym ze mną porozmawiać na howrse.
Miłego protestu... Beze mnie... Może Cię to zdziwi, ale Howrse nie jest jedyną opcją komunikacji ze światem Są jeszcze: gadu-gadu, skype, facebook i inne takie, poza tym zawsze zostaje staroświecki telefon Z tym, że ona się uparła i MUSI na howrse. Powód? Mój telefon jest wiecznie wyładowany bo ma zepsutą baterię, skypa nie mamy bo nie posiadamy "bajerów", oczywiście na fejsie mi nie pozwalają się zarejestrować , meilem ani rusz bo ja sprawdzam raz na kiedyś a co dopiero z odpisem, zaś numer GG zgubiłam i mi się nie chce zakładać nowego. Takie jest życie Twoje życie i nikt Cię nie zmusza do brania udziału w proteście. Jednakże sugeruję odnowić gg, bo chcąc, nie chcąc, komunikatory są dość potrzebne. A fakt, że nie chce Ci się zakładać nowego konta na gg lub odnowić starego (co mnie zajęło dosłownie kilka min, bo też kiedyś zgubiłam hasło), świadczy o tym, że jednak nie bardzo zależy Ci na proteście. ;p No bo niechęć poświęcenia kilku minut, żeby móc wziąć udział w proteście świadczy o tym, że jednak masz go gdzieś. Z tym że jestem na komputerze bez GG (uch, okropne) i trzeba pobierać, a ja mam mało pamięci. OK, idę odświeżać Eruina, podpowiem Ci 3 rozwiązania, jeżeli nie chcesz pobierać gg na dysk (też nie pobrałabym, mam inne, dużo lepsze i nie tak bardzo upstrzone wszystkim i niczym komunikatory do dyspozycji), polecam WebGadu, GGLite (bardzo odchudzona wersja gg) lub poczta tlen. Jakieś rozwiązanie zawsze się znajdzie. Jeżeli jednak nie chcesz solidarnie brać udziału w naszym proteście, nie musisz. Nikt nie będzie miał do Ciebie o to pretensji. Ja na pewno nie | |
| | | Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:12 am | |
| Ja mam skajpaja i bardziej z niego korzystam do pisania niż gadania xD Zresztą kiedyś zainstalowałam GG...bosh...nie! wolę skype'a | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:17 am | |
| verni: - Cytat :
- Rozumiem, że portal ten jest dla Państwa źródłem dochodów, więc nasze zdanie powinno być wyjątkowo ważne - przecież to my napędzamy Państwu statystyki, jednak ostatnimi czasy odnosimy wrażenie, że społeczność Howrse zeszła na dalszy plan, ustępując miejsca zyskom.
rozdzieliłabym na 1 zdanie - kropka przed 'jednak'. - Cytat :
- Do tej pory należało rozsądnie wybierać towarzyszy dla danego konia - gryfy, duchy dla koni przeznaczonych do Grand Prix, psy, czy kozy do słabszych koni.
psy były chyba dla koni do GP? - Cytat :
- Celem hodowli, jak wiadomo, jest uzyskanie jak największego Potencjały Genetycznego, jednak niektórzy wpadli na pomysł, by uzyskać je jak najniższe, tworząc tak zwany "Projekt 0PG".
literówka. 'Potencjały' zamiast 'Potencjału' później jeszcze czegoś poszukam, teraz mi się nie chce XD | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:19 am | |
| Nie wiem, ja tam psów w życiu do GP nie dawałam, ale okej - poprawię. ;d |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Coś, co mnie właśnie powaliło na kolana i nie pozwala się podnieść... - CDog napisał:
- piżamka... wiesz co? "kiedyś było trudniej"... nasi dziadkowie umierali na wojnie żebyśmy dalej mogli mówić naszym językiem, żyć w naszym kraju i być Polakami... Ale wszyscy o tym dawno zapomnieli... Teraz trzeba sobie ponarzekać na grę... bo to przecież jest taka istotna rzecz w życiu... Moi przodkowie przewracają się w grobach i ronią krwawe łzy... A mi wstyd za Was wszystkich, którzy narzekacie na takie !cenzura!ły, gdy onie przelewali krew i konali dla potomnych. Tak im się odwdzięczacie za poświęcenie... Narzekając na drobiazki, żyjąc bez ideałów, ambicji i celu w życiu... Nażreć się i iść spać...
Wstyd, hańba i pogarda... | |
| Ja korzystam tylko z ryjbuka ;p A czemu niektórzy nie mogą go założyć? Jest jakiś limit wiekowy? O.o | |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:20 am | |
| - Sakura napisał:
- -Eruina- napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
- -Eruina- napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
- -Eruina- napisał:
- Jestem niezadowolona, ponieważ nie będę mogła uczestniczyć w proteście. Powód: matka koleżanki urodziła i koleżanka koniecznie musi o tym ze mną porozmawiać na howrse.
Miłego protestu... Beze mnie... Może Cię to zdziwi, ale Howrse nie jest jedyną opcją komunikacji ze światem Są jeszcze: gadu-gadu, skype, facebook i inne takie, poza tym zawsze zostaje staroświecki telefon Z tym, że ona się uparła i MUSI na howrse. Powód? Mój telefon jest wiecznie wyładowany bo ma zepsutą baterię, skypa nie mamy bo nie posiadamy "bajerów", oczywiście na fejsie mi nie pozwalają się zarejestrować , meilem ani rusz bo ja sprawdzam raz na kiedyś a co dopiero z odpisem, zaś numer GG zgubiłam i mi się nie chce zakładać nowego. Takie jest życie Twoje życie i nikt Cię nie zmusza do brania udziału w proteście. Jednakże sugeruję odnowić gg, bo chcąc, nie chcąc, komunikatory są dość potrzebne. A fakt, że nie chce Ci się zakładać nowego konta na gg lub odnowić starego (co mnie zajęło dosłownie kilka min, bo też kiedyś zgubiłam hasło), świadczy o tym, że jednak nie bardzo zależy Ci na proteście. ;p No bo niechęć poświęcenia kilku minut, żeby móc wziąć udział w proteście świadczy o tym, że jednak masz go gdzieś. Z tym że jestem na komputerze bez GG (uch, okropne) i trzeba pobierać, a ja mam mało pamięci. OK, idę odświeżać Eruina, podpowiem Ci 3 rozwiązania, jeżeli nie chcesz pobierać gg na dysk (też nie pobrałabym, mam inne, dużo lepsze i nie tak bardzo upstrzone wszystkim i niczym komunikatory do dyspozycji), polecam WebGadu, GGLite (bardzo odchudzona wersja gg) lub poczta tlen. Jakieś rozwiązanie zawsze się znajdzie. Jeżeli jednak nie chcesz solidarnie brać udziału w naszym proteście, nie musisz. Nikt nie będzie miał do Ciebie o to pretensji. Ja na pewno nie Ja też nie, tylko niech po prostu powie, że chce wejść na Howrse tego dnia, a nie zmyśla nam tu prosto w twarz. Ja mam czwarte rozwiązanie - spotkaj się z nią w realu. Piąte - nie loguj się i powiedz jej, że miałaś awarię, tyle. | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:21 am | |
- Ja korzystam tylko z ryjbuka ;p A czemu niektórzy nie mogą go założyć? Jest jakiś limit wiekowy? O.o
Od 13 roku życia. | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:23 am | |
| - vernille napisał:
- Nie wiem, ja tam psów w życiu do GP nie dawałam, ale okej - poprawię. ;d
bonus +15, lepszy od gryfów, więc chyba się nadają ;p - Malto napisał:
- Coś, co mnie właśnie powaliło na kolana i nie pozwala się podnieść...
- CDog napisał:
- piżamka... wiesz co? "kiedyś było trudniej"... nasi dziadkowie umierali na wojnie żebyśmy dalej mogli mówić naszym językiem, żyć w naszym kraju i być Polakami... Ale wszyscy o tym dawno zapomnieli... Teraz trzeba sobie ponarzekać na grę... bo to przecież jest taka istotna rzecz w życiu... Moi przodkowie przewracają się w grobach i ronią krwawe łzy... A mi wstyd za Was wszystkich, którzy narzekacie na takie !cenzura!ły, gdy onie przelewali krew i konali dla potomnych. Tak im się odwdzięczacie za poświęcenie... Narzekając na drobiazki, żyjąc bez ideałów, ambicji i celu w życiu... Nażreć się i iść spać...
Wstyd, hańba i pogarda... świetne XD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:26 am | |
| - Caddie napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
- Ja korzystam tylko z ryjbuka ;p A czemu niektórzy nie mogą go założyć? Jest jakiś limit wiekowy? O.o
Od 13 roku życia. A mam znajomą 12-letnią dziewczynkę i ma ryjbuka xD Szkoda, że na Howrse nie ma takiego ograniczenia | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:31 am | |
- Caddie napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
Od 13 roku życia. A mam znajomą 12-letnią dziewczynkę i ma ryjbuka xD Szkoda, że na Howrse nie ma takiego ograniczenia te, ja 13 w listopadzie bd mieć! XD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:32 am | |
| - Malto napisał:
- Coś, co mnie właśnie powaliło na kolana i nie pozwala się podnieść...
- CDog napisał:
Wstyd, hańba i pogarda... Ehh... w ten sposób wszystko by można argumentować... Nie zdałeś egzaminu na studiach? To nic, kiedyś było gorzej. Babcia Ci zmarła? Nie płacz, kiedyś było gorzej. Masz raka? Nie przejmuj się, kiedyś było gorzej. Jakoś to do mnie nie trafia, bo kiedyś było kiedyś, a teraz jest teraz. Nie umniejszam roli naszych przodków we wojnie! Co to to nie. Ale przywoływanie tutaj takich rzeczy jest moim zdaniem nie na miejscu i mija się z tematem. Na marginesie laska/koleś ma stanowczo przesadnie patetyczny styl pisania... " Moi przodkowie przewracają się w grobach i ronią krwawe łzy..." - przegięcie, znaczne przegięcie. | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:35 am | |
| - piżamka napisał:
- o ktoś jest lubicie bajki disneya?
sory nie na temat ale mi sie nudzi Post w wątku o wycofaniu towarzyszy! Kto takie dzieci dopuszcza do komputera?! | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:36 am | |
| Jej przodkowie przewracają się w grobie, gdy ona używa komputera, o którym nie mieli bladego pojęcia, że kiedykolwiek coś takiego powstanie. Nie wiem w ogóle, co ma piernik do wiatraka. | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:37 am | |
| - natalias143 napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
- Caddie napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
Od 13 roku życia. A mam znajomą 12-letnią dziewczynkę i ma ryjbuka xD Szkoda, że na Howrse nie ma takiego ograniczenia te, ja 13 w listopadzie bd mieć! XD Wybacz ^^ Ale miałam do czynienia na howrse z ludźmi, którzy mieli nawet i 14 lat, a spamowali mi skrzynkę takimi wiadomościami jak" Ej <3 dasz mi 5 żyfioł za orchidee???? <3<3;*;* " A ograniczenie mogłoby być przynajmniej od tych 11 lat. (to i tak nisko jak dla mnie) | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:38 am | |
| - Sakura napisał:
- Jej przodkowie przewracają się w grobie, gdy ona używa komputera, o którym nie mieli bladego pojęcia, że kiedykolwiek coś takiego powstanie. Nie wiem w ogóle, co ma piernik do wiatraka.
Sakura, to niby dorosły facet... ciąg dalszy: - Cytat :
- Haurufanka... nie jak kaznodzieja...
Jestem osobą dorosłą, pracującą. Mam na utrzymaniu dom, przyszłą żonę, 4 zwierząt i akwarium pełne ryb. Dzięki temu wiem, co jest w życiu ważne... A ponieważ jestem nerwowy to silnie irytuje mnie bachorskie zachowaniem wielu TU obecnych... którzy po prostu są zbyt niedojżali, żeby zrozumieć czym kieruje się właściciel takiego serwisu...Mało tego, próbują to zmienić, co już jest wysiłkiem kompletnie bezcelowym. Wiadomo, mamy demokrację i każdy może robić co mu się żywnie podoba... Tylko szkoda czasu w życiu na głupie zachowanie... No i wiadomo, żaden rząd, ustawa cy wyrok sądu nie zmusi mnie do spokojnej akceptacji takich zachowań ludzkich. Ot i tyle... Oczywiście bez urazy w czyimkolwiek kierunku. Patos, patos, patos... aż mi niedobrze. | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:39 am | |
| Ludzie, wstawiamy, wstawiamy! To są kolory pod tło zagrody w ogłoszeniach, nie wiem jaki efekt będzie tu! xD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:39 am | |
- natalias143 napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
- Caddie napisał:
- Ulquiorra666 napisał:
Od 13 roku życia. A mam znajomą 12-letnią dziewczynkę i ma ryjbuka xD Szkoda, że na Howrse nie ma takiego ograniczenia te, ja 13 w listopadzie bd mieć! XD Wybacz ^^ Ale miałam do czynienia na howrse z ludźmi, którzy mieli nawet i 14 lat, a spamowali mi skrzynkę takimi wiadomościami jak" Ej <3 dasz mi 5 żyfioł za orchidee???? <3<3;*;* " A ograniczenie mogłoby być przynajmniej od tych 11 lat. (to i tak nisko jak dla mnie) ograniczenie powinno być na podstawie IQ XD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:42 am | |
| | |
| | | Oliii98 Już coś wie
Liczba postów : 108 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 11:55 am | |
| Wiecie co wysłałam moje opowiadanie na kontakt.... ale jak wysyłam z niezalogowania to po wysłaniu powinno mnie przekierować na języki? Bo tak było. | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 12:12 pm | |
| - LadyArvena napisał:
Dostałam dziś odpowiedź. Wyjątkowo nie z automatu: "Witaj,
Avatar oraz prezentacja została usunięta ponieważ akcja zachęcająca innych użytkowników do zaprzestania gry jest niezgodna z regulaminem gry i dodatkowo było ona promowana poprzez spamowanie wątku na forum wydarzeń. W związku z tym musieliśmy nałożyć na Twoje konto odpowiednie sankcję. Uprzejmie prosimy przestrzegać Ogólnych Warunków Użytkowania Howrse oraz zasad forum.
Pragniemy przy tym zwrócić uwagę, iż forum howrse nie jest przestrzenią publiczną i obowiązują na nim zasady ujętę w ogólnych warunkach użytkowania oraz w ogólnych zasadach działania forum, który zaakceptowałaś tworząc konto.
Z wyrazami szacunku,
Obsługa gry Howrse"
Arvena,ja dostałam tą samą wiadomość. x.X | |
| | | alma021 Nowy
Liczba postów : 31 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 12:13 pm | |
| http://www.howrse.pl/member/forum/topic?id=1503669540&page=1 nie umiem robić scenerów! spis: znajdziesz tam odpowieć gracz który nazywa nas dzieciaczkami! Laydy Arvena mając przewodniczącom akcji mam na myśli ciebie;) | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 12:15 pm | |
| - Asiaa. napisał:
- LadyArvena napisał:
Dostałam dziś odpowiedź. Wyjątkowo nie z automatu: "Witaj,
Avatar oraz prezentacja została usunięta ponieważ akcja zachęcająca innych użytkowników do zaprzestania gry jest niezgodna z regulaminem gry i dodatkowo było ona promowana poprzez spamowanie wątku na forum wydarzeń. W związku z tym musieliśmy nałożyć na Twoje konto odpowiednie sankcję. Uprzejmie prosimy przestrzegać Ogólnych Warunków Użytkowania Howrse oraz zasad forum.
Pragniemy przy tym zwrócić uwagę, iż forum howrse nie jest przestrzenią publiczną i obowiązują na nim zasady ujętę w ogólnych warunkach użytkowania oraz w ogólnych zasadach działania forum, który zaakceptowałaś tworząc konto.
Z wyrazami szacunku,
Obsługa gry Howrse"
Arvena,ja dostałam tą samą wiadomość. x.X Czyli kolejny automat | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Sro Lip 11, 2012 12:18 pm | |
| Przez ola509$, 11 lipca 2012, 19:56:54 (Zgłoś naruszenie) Podobno jutro jest protest co tam się będzie działo?
Przez Luxeya, 11 lipca 2012, 20:00:18 (Zgłoś naruszenie) Dzieciaczki protest robią.
Przez spirit1234, 11 lipca 2012, 20:07:41 (Zgłoś naruszenie) Ja i tak wchodzę na Howrse, mimo że jest protest. Łatwiej będzie dostać się na wysokie miejsce w rankingu ^)
|
| | | Sponsored content
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
| |
| | | | GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |