| The Sims - kto tego nie zna? :) | |
|
+72Kepler99 Shira66 avdeo Ursalowata blaze the cat Pupusia23 Heartlend10 dogmagic KaVcia Szron Dżemik Wireless martosia2004 Wild_Horse cindx Marley Layzy Dianaxxx safie Presence wercia d klaczkakoniara Marsh koziorożec PlaybackJunkie8 Hoping. Ayashi Manroe gwiazda2002 Temperance hanka1998 Estelle Kikyo22 erreo ZetkaEmka SandCastle krysta avrilka czoko Arabia123 stewardessa Alasky pata101 Heshette Kemishi ArinStreal Martka29 Ejli Takashiro Philipek koniara25000 MrsKopytko Mouseline =] _pati201_ Kajka1 Asiaa. Ayame Arbuzek_10 Broszka Kai Shouri kucykwyrwij ewunia9811 -Eruina- MaryMariaMara LadyArvena Aglyss EveDallas Pati...xd Malto mina stirit1 Nevarra blueberry. 76 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Kai Shouri Już coś wie
Nick w grze : Kai Shouri Liczba postów : 231 Dołączył : 26/12/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Sob Gru 07, 2013 12:28 pm | |
| Nevarra, z tym, że hostingi mają limity prędkości (chyba, że ma się wykupione konto premium), a jak się trafi na dobrego torrenta, to leci pełnym łączem. A udostępnianie zawsze można zatrzymać A jak już szukacie pirata, to polecam wersję od o22y | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Gru 08, 2013 2:27 am | |
| Nadal wolę wersję okrojoną i mniejszym rozmiarze pliku, niż niepotrzebnie ściągać wersje niemieckie, duńskie, fińskie, portugalskie i bóg wie jakie. Wystarczy że autor pliku zostawi polską i ang, reszta won i od razu mniej do ściągnięcia.Jak się wybierze na przemian linki z kolejnych paczek na różnych hostingach to 3-4 pliki naraz się ściągają. | |
|
| |
Kai Shouri Już coś wie
Nick w grze : Kai Shouri Liczba postów : 231 Dołączył : 26/12/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Gru 08, 2013 7:19 am | |
| Wersja od o22y na torrentach to też okrojona, zarówno z innych wersji językowych, jak i z niepotrzebnych plików aktualizacji (którą i tak się ściąga osobno). A okrojone dodatki (zmiejszone do 700 Mb czasem) to już cud, miód. Ja na torrenty przerzuciłam się już dawno, hostingi problematyczne bywają. Ale jak kto woli Pytanie do ogółu, ogląda ktoś lets playe z Simsów? | |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Gru 08, 2013 11:31 am | |
| Jakoś mi simsy mulą. Nie mogę stworzyć nowej rodziny bo ładują się non stop i naładować się nie chcą. Wie ktoś w czym tkwi problem? Już się zastanawiałam, czy zainstalowanie od nowa by coś pomogło... Czy ma znaczenie na którym dysku są zainstalowane C: czy D:??
A i za ile można sprzedać simsy?
Zwierzaki - dodatek Płyta główna Nowoczesny Apartament - akcesoria | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Gru 08, 2013 1:17 pm | |
| - MrsKopytko napisał:
- Jakoś mi simsy mulą. Nie mogę stworzyć nowej rodziny bo ładują się non stop i naładować się nie chcą.
Wie ktoś w czym tkwi problem? Już się zastanawiałam, czy zainstalowanie od nowa by coś pomogło... Czy ma znaczenie na którym dysku są zainstalowane C: czy D:?? grafika? procesor? ram? | |
|
| |
gwiazda2002 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : gwiazda2002 Liczba postów : 1473 Dołączył : 19/12/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Sro Gru 11, 2013 6:52 am | |
| Ostatnio kupiłam dodatek zwierzaki ! zaciesz *-* 1. Tak, obydwa 2. Duuużo 3. Tak ! mam ich... 5 | |
|
| |
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Sro Gru 18, 2013 1:33 pm | |
| Wreszcie mam nowy komputer, na którym trójeczka chodzi, jak marzenie. Stworzyłam już jedną rodzinę jednak efekt mnie nie zadowolił - nie miałam pobranych jakichś fajnych ciuszków, fryzur itp., stąd to niezadowolenie. Teraz właśnie jestem w trakcie pobierania różnych pierdółek, mam nadzieję że do 22 wszystko co chcę będę mieć już na swoim komputerze. Postaram się zrobić kilka ciekawych zdjęć rodzince, której stworzę (planowana - dwie siostry + facet, chłopak jednej z siostrzyczek) i wstawić je na ZM najpóźniej jutro po południu. Może co nieco już dzisiaj zobaczycie. | |
|
| |
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Gru 23, 2013 2:25 am | |
| No i za długo sobie nie pograłam w Simsy... Po pobraniu różnych akcesoriów sama gra ładuje się szybko i ogólnie rzecz biorąc wszystko jest OK. Tyle, że gdy klikam "Stwórz rodzinę" wyświetla mi się panel ładowania i... tyle. Kreator się nie włącza. Więc problem podobny, jak u Kopytka. Tyle, że w moim przypadku nie ma mowy o winie komputera, ponieważ dzień wcześniej wszystko było w najlepszym porządku. Wszystkie pozostałości po TS usunęłam i zainstalowałam ponownie, ale to nic nie dało. Ma ktoś może jakąś propozycję jak rozwiązać ten problem? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Gru 23, 2013 3:56 am | |
| blueberry., jakiś dodatek z internetu wszystko spsuł. |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Gru 23, 2013 4:28 am | |
| blueberry - musisz skasować pozostałości z rejestru, tam na wieki wieków zostają zachowane ustawienia gry. Albo ręcznie (nie polecam, jak coś źle skasujesz, może się zdarzyć że nawet systemu nie uruchomisz), albo ccleanerem. | |
|
| |
Pupusia23 Nowy
Nick w grze : Pupusia23 Liczba postów : 43 Dołączył : 28/02/2013
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Czw Gru 26, 2013 5:02 am | |
| Mam simsy 3, i mam problem ze zwierzakami :/ Konie mają dolną szczękę do ziemi i wyglądają... dziwnie. Tu zdjęcie (nie zrobione przeze mnie) (źródło:http://pl.sims.wikia.com/wiki/Blog_u%C5%BCytkownika:Kkaass/B%C5%82%C4%99dy) To jest nie do wytrzymania :/ Grę zainstalowałam wczoraj. | |
|
| |
PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Czw Gru 26, 2013 6:11 am | |
| Pupusia, pewnie chodzi o kartę graficzną. Mam tak samo w laptopie. A jako, że to stary laptop - ma słabą właśnie kartę graficzną, so... :c W komputerze da się na lepszą wymienić, a w laptopie chyba nie z bardzo. Ja tam się męczę z aktualizacją, bo gdybym miała ściągać - ściągałaby się minimalnie dwa dni, w międzyczasie pewnie by się rozłączyła i tyle z aktualizacji. Jezu, mogliby gdzieś niedaleko wybudować jakąś "wieżę" z 3G, ale nieee, po co? .-. A bez tej aktualizacji nic nie mogę ściągać ani instalować. 3 | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Sro Sty 01, 2014 11:39 am | |
| Ja mam tylko 3 |
|
| |
blaze the cat Już coś wie
Nick w grze : blaze the cat Liczba postów : 128 Dołączył : 23/02/2013
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Czw Sty 30, 2014 8:06 am | |
| Jeśli chcecie się powyżywać, to proszę: http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Sim | |
|
| |
Heartlend10 Już coś wie
Nick w grze : Heartlend10 Liczba postów : 141 Dołączył : 03/09/2012
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lut 02, 2014 6:04 am | |
| Cześć. Odniedawna mam sims 3 i mam 2 pytania: 1.Czy to prawda że im więcej akcesoriów (tzn. wgrywane pojedynczo włosy,meble,ubrania) tym bardziej gra się ścina?
2. Co zrobić jak gra się tnie? W sensie że co ok. 5 minut/2 minuty ekran przeskakuje,zacina się gra a zamiast dźwięków słychać trzaski. Mam dobry komputer, kartę graficzną też i w tej chwili skanuję kompa avastem. To strasznie wpienia i nwm co zrobić. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lut 02, 2014 6:52 am | |
| Ja mam bardzo dobre linki do Wszystkich części simów z dodatkami. Mi, przy wolnym internecie, ściągało się wszystko (A sporo tego jest) Jakieś pół dnia. |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lut 02, 2014 9:54 am | |
| - Cytat :
- 1.Czy to prawda że im więcej akcesoriów (tzn. wgrywane pojedynczo włosy,meble,ubrania) tym bardziej gra się ścina?
Oczywiście, że tak. To masa dodatkowych plików do załadowania (toż każdy element to sama "bryła' obiekty, faktura, sposób odbijania światła, kolor, sposób reakcji - masa, masa informacji) - Cytat :
- 2. Co zrobić jak gra się tnie? W sensie że co ok. 5 minut/2 minuty ekran przeskakuje,zacina się gra a zamiast dźwięków słychać trzaski. Mam dobry komputer, kartę graficzną też i w tej chwili skanuję kompa avastem. To strasznie wpienia i nwm co zrobić.
Zacząć od sprawdzenia jak gra chodzi bez importowanych dodatków. Taka "czysta". Dalej - zmniejszyć rozdzielczość, wyłączyć wszelkie "wodotryski" graficzne i dźwiękowe | |
|
| |
Heartlend10 Już coś wie
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Nie Lut 02, 2014 11:17 am | |
| Ok.Wyczyściłam komputer bo nie tylko w simsach się tak działo. System chłodzenia nawalił. Ale teraz powinno śmigać jak marzenie. | |
|
| |
Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Sro Lut 05, 2014 5:38 am | |
| Hmmm... w końcu wzięłam się na odwagę i zainstalowałam pewną simkę i konia z giełdy wymiany. Tylko że teraz nie mogę stworzyć nowej rodziny, bo "tworzenie nowej rodziny" ładuje się i nie chce skończyć się ładować. Mam dość resetowania komputera co pięć minut (inaczej nie umiem wyłączyć simsów jeśli się zacinają, albo tak jak w tym przypadku coś ładuje się bez końca. Kiedy wpisuję kod Testingcheatsenabled true, mogę edytować simów, których już mam. Nie mogę jednak tworzyć nowej rodziny.
Bardzo proszę o pomoc. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Sro Lut 05, 2014 7:08 am | |
| - Cytat :
- W komputerze da się na lepszą wymienić, a w laptopie chyba nie z bardzo.
Oczywiście, ze się da, ale wymaga to niemal rozkręcenia go na części pierwsze. - Cytat :
- Mam dość resetowania komputera co pięć minut (inaczej nie umiem wyłączyć simsów jeśli się zacinają, albo tak jak w tym przypadku coś ładuje się bez końca.
CTRL+ALT+DELETE -> Menedżer zadań -> Zamykasz ppm simsy. Jeśli pobrani simowie mają dużo dodatków nie występujących normalnie w grze to czasem tak bywa, bo gra musi uruchomić nieraz kilkadziesiąt rzeczy więcej by go wyświetlić. Może napisz do autora pliku, że szukasz tą samą postać ale w standardowych ciuchach i fryzurce? Albo spróbuj uruchomić bez zawartości importowanej i sprawdź czy wtedy kreator rodziny ci się włączy. Jeśli tak to ewidentnie wina jednego z plików. | |
|
| |
Heartlend10 Już coś wie
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lut 10, 2014 2:54 am | |
| Da się w TS 3 (podstawa) zrobić piwnicę? Pytam z ciekawości bo kiedyś miałam simsy (zepsuły się oczywiście) ale z dodatkiem "Wymarzone podróże" i pamiętam że robiłam piwnice. Więc nie wiem czy na podstawie można robić. Bo jest opcja że dodatek wprowadzał piwnice np. na wino czy w piramidach. A tak nie na temat łapajcie moją simkę w ogrodzie xD | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lut 10, 2014 5:47 am | |
| Piwnicy szukaj w trybie budowania, nie wiem gdzie dokladnie ale na tej takiej mapce domu jest chyba gdzies po lewej ? taki prostopadlos ian ze schodami do wewnatrz :p |
|
| |
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pon Lut 10, 2014 11:39 am | |
| Skoro tak dyskutujemy o Simsach, chciałbym wam przedstawić kogoś z tej branży, kto nie tylko moim zdaniem jest bardzo niedoceniony, a jego dzieła są naprawdę bardzo dobre. Guuki - twórca Simowej wersji popularnego reality-show Big Brother (Sim Brother). Na jego kanale możecie obejrzeć kilka edycji zmagań 8 Simów, różne konkurencje, ich walkę o chyba 100 000 simoleonów. Oprócz tego Guuki niedawno nagrał Simową wersję TopModel! Aktualnie trwa casting do Sim Brothera 2014. Jeśli chcecie, by wasz Sim/Simka pojawili się na YouTube to zapraszam tutaj: http://www.thesims4.pl/forum/viewtopic.php?f=153&t=759 | |
|
| |
Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Wto Lut 11, 2014 10:22 am | |
| Stało się. Na Gwiazdkę dostałam The Sims 3 + Zostań Gwiazdą, a to oznacza mniejsze prawdopodobieństwo ka-boom przy wgrywaniu dodatków z neta ( w końcu nigdy nic nie wiadomo z tymi crackami). W związku z tym, mam większe możliwości jeśli chodzi o zawalenie dysku. Jest jednak jedno "ale". Owo "ale" polega na tym, że nigdy nie ściągałam z dodatków neta i kompletnie nie wiem, czy wziąć widelec, czy łyżkę, czy po prostu nie wziąć tego do łap. Pytania brzmią więc tak:
1) Gdzie mogę pobrać owe fryzury/ciuchy/mebelki/whatever bezpłatnie (dobrze byłoby bez rejestracji, ale jakoś przeżyję)? Miło by było przy okazji nie ściągnąć trojana czy innego wirusa.
2) Jak to-to wgrać? Czy wszystko się wgrywa tak samo, czy poszczególne typy (fryzury a meble itede)mają swoje odmienne foldery czy co tam?
Jeśli chodzi o szukanie na własną rękę - przykro mi, ale nie jestem w stanie zrozumieć (przeczytanie tego jeszcze jakoś ujdzie) poradników jakie mi proponuje google. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Wto Lut 11, 2014 1:09 pm | |
| - Cytat :
- 1) Gdzie mogę pobrać owe fryzury/ciuchy/mebelki/whatever bezpłatnie (dobrze byłoby bez rejestracji, ale jakoś przeżyję)? Miło by było przy okazji nie ściągnąć trojana czy innego wirusa.
Osobiście korzystam z thesimsresource. Rejestracja niestety wymagana, ale mało upierdliwa. Do tego trochę "końskich" z equusforum - Cytat :
- 2) Jak to-to wgrać? Czy wszystko się wgrywa tak samo, czy poszczególne typy (fryzury a meble itede)mają swoje odmienne foldery czy co tam?
Masz albo w pliczkach sims3pack, albo package. Jedne wklejasz w folder Downloads w moich dokumentach / EA / Sims 3... dop drugich musisz stworzyć folder o nazwie Mods. Potem (znaczy jak badyle pokryję) poszperam jak to dokładnie się robi, co dokładnie wpisuje. Na pewno jakiś pliczek musisz do obsługi ściągnąć, taki maleńki. Stron jest od groma i ciut więcej, ale pierdyliard dodatków tylko zamula grę, znaczna część jest zwyczajnie niewarta uwagi. Któregoś dnia może posiedzę i powklejam kilka linków do ciekawszych (albo jak ktoś ma jakieś życzenia to pisać, może na kompie mi się plącze to wkleję) | |
|
| |
Heartlend10 Już coś wie
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Sro Lut 12, 2014 4:46 am | |
| Ejli- Ja ściągam z różnych stron ale najbardziej przypadła mi do gustu ta: http://thesimsresource.com/ A co do wgrywania to ja zawsze pobieram w formacie sims3pack.Wypakowywuję (lub nie, w zależności czy ściągnęło się w formacie .rar/.zip czy .sims3pack). Klikam 2 razy na plik .sims3pack (Obrazek z kryształkiem) i automatycznie otwiera się The sims 3 luncher i 2 okienko z ładowaniem. Po załadowaniu klikam OK! I jest Dla pewności możesz sprawdzić w luncherze w "pobrane". Co do usuwania wgranych rzeczy: Wchodzę w lunchera>>>pobrane>>>usuwam te obiekty które chcę odinstalować>>>czekam aż usunie te rzeczy>>>wchodzę w "obiekty zmodyfikowane" (w luncherze)>>>zaznaczam obiekty i odinstalowywuję. Nie wiem czemu tak instaluję ale obiekty działają więc.. xD | |
|
| |
Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Sro Lut 12, 2014 10:07 am | |
| Dzięki wielkie Heartlend~
Dodatki zainstalować się zainstalowały bez problemu, bez ka-boom i działające. Jestem szczęśliwa, bo jak na razie nie muszę przekopywać pół dysku by je wgrać. Jeszcze raz dzięki~ C: | |
|
| |
Heartlend10 Już coś wie
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Czw Lut 13, 2014 3:38 am | |
| Cieszę się że mogłam pomóc C: Czy ktoś z was przygotował ambrozję? Bo ja mam rybę śmierci i "Nieznane specjalne nasiono" ale wredne nasionko wyrasta na krzak śmierci,ognisty krzak,drzewo pieniężne ale na owoc życia nie .__. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Czw Lut 20, 2014 2:02 pm | |
| brawo ja, brawo ja. skończyłam świat D: ikonka: |
|
| |
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: The Sims - kto tego nie zna? :) Pią Lut 21, 2014 11:52 am | |
| Zaprezentujesz? | |
|