Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG | |
|
+33wera1452 amorkowa Lydia anteek burza133 eclaireka Masza Aglyss Mikim7 MrsKopytko avrilka FunnyOne ZetkaEmka asiamar98 Malto ilofhorses .Cava. Chantell rudzikk86 Kirixa Basia Keplie Karolina211 CzekoBoom Kemishi wilczyca1000 Temperance korane Sabula Nathaly Bezbarwna92 Narkotyka mustang_z_filmu 37 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
mustang_z_filmu W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Aryana Liczba postów : 345 Dołączył : 25/09/2011
| Temat: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 9:25 am | |
| Witam Otóż muszę poruszyć pewną bardzo przykrą sprawę. Otóż dnia wczorajszego, 20.08.2012 nastąpił kolejny włam w naszej hodowli. Wcześniej ograbione zostało konto Bezbarwna92. Teraz konto graczki nakota. Dnia 20.08.2012 nakota nie mogła zalogować się na swoje konto. zostało zmienione hasło, pytanie pomocnicze. Dzisiaj wchodząc na ranking, okazało się, że dwa najlepsze konie z naj PG są u dwóch osób. Klacz: [You must be registered and logged in to see this link.] i ogier: [You must be registered and logged in to see this link.] Do gracza Darra została wysłana wiadomość, z propozycją kupna konia. Na razie zero odzewu, mamy nadzieję, że nie będzie chciała jej sprzedać dalej, ani BLUPować. Klacz stoi nieruszona w pozostałych koniach na stronie 13. Gorzej sprawa wygląda z ogrem. Właścicielka obecna nie chce go sprzedać. Nawet wiadomość z propozycją dania za niego nyksa nie podziałała. Jeszcze gorzej wygląda to, że ten koń jest u konkurencji, hodowli SI i już jest BLUPowany. Pin(ci)acolada przegoniła SI już jakiś czas temu. Ostatnio byli dość daleko w tyle, teraz się to zmienia, przez to, że mają najlepszego ogra. Oto screen rozmowy z nią: [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Narkotyka Już coś wie
Nick w grze : Narkotyka Liczba postów : 185 Dołączył : 24/02/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 9:26 am | |
| Dlaczego suwakan ? ładnie sie podpisali usunieciem przyrostka i teraz będą rozmnażac naszego konia. | |
| | | Bezbarwna92 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Bezbarwna Liczba postów : 423 Dołączył : 05/12/2011
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 9:28 am | |
| Nie ma to jak ciężkość pogodzenia się z tym, ze od kilku ładnych miesięcy to my byliśmy wiodącą hodowlą pinto.... | |
| | | Nathaly Już coś wie
Liczba postów : 221 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 11:30 am | |
| Niestety prawda jest taka,że konkurencyjna hodowla kupila konia legalnie. Chociaż wiadomo,ze powinni sie domyśleć,ze cena 60.000 za rankingowego konia jest wręcz śmieszna i "coś tu jest nie tak". Kiedyś ktos włamał sie na konto Iguu i wystawił na sprzedaż najlepszą pod względem PG klacz. Hodowla wydała 20 kuponów,żeby ja okupić. Moze nyks to było za mało?
| |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 11:40 am | |
| Hmmm coś nie mogę uwierzyć że te wszystkie włamy w waszej hodowli to zbieg okoliczności, i jeszcze najlepszy koń dostał się w ręce konkurencji... Ale czego to się nie robi żeby być w rankingu, niektórzy nie potrafią zrozumieć że to tylko gra, i zamiast się z tym pogodzić to nie mogą obejść się bez oszustwa i przekrętów | |
| | | korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 12:18 pm | |
| Kiedyś nawet ja byłam w Pin(ci)acoladzie te dwa włamy to bardzo dziwna sprawa ... myślicie że osoba która ukradła konia mogła być np: przyjacielem kogoś z suwlakan i robiła to na życzenie tej osoby lub hodowla suwlakan miała multi ? | |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 1:44 pm | |
| <le ironia> Co za CUDOWNY zbieg okoliczności, że nagle ni stąd ni z owąd dwa konta tej samej hodowli zostają ograbione i koniec końców konie trafiają w ręce konkurencji! No niesłychany przypadek. Jak wy możecie ich w ogóle posądzać?! Przecież kupili te konie legalnie! Co innego włam, bo to nielegalne, ale kto się tym będzie przejmował? <off> A na poważnie to zgłoście administracji z innych kont co się dzieje, choć i tak ta cudowna ekipa pewnie nic sobie z tego nie zrobi. Najlepiej napisać "bo to legalnie kupione" i tyle. Dziękuję, dobranoc. Ludzie tą są jednak kuźwa chamscy i nie widzą oporów, żadnych. Jakim trzeba być imbecylem, żeby w wirtualnej grze okradać komuś konto. Temu człowieczkowi się w życiu chyba !cenzura!. nudzi. Dziwnym trafem też graczka od ogra kupiła go na zarezerwowanej (nie na aukcji, nie na bezpośredniej). Jaka to musiała być BURZLIWA DYSKUSJA na PW o tego konia. Yep. znowu ironizuję. | |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 1:54 pm | |
| Kurna... Ja się nie obawiam... Mam tylko 1 konia z picnaicolady niewyblupanego XD | |
| | | Kemishi Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Koteczka77 Liczba postów : 1026 Dołączył : 18/01/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 2:04 pm | |
| O.o No, no... Najprawdopodobniej konkurencja ma multi -,- albo ,,wspólnika". To jest gra nieczysta... Idioci. Głupie dzieciątka nie umieją przegrywać... Pogadam sobie z graczem -.- | |
| | | Kemishi Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Koteczka77 Liczba postów : 1026 Dołączył : 18/01/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 2:10 pm | |
| A. O które konie chodzi? Bo muszę wiedzieć, żeby (grzecznie!) pogadać sb z graczem. Dajcie linki do koników -,- Oj, śmierdzi na kilometr obcą hodowlą... Prosiłąbym też o skład tej hodowli która jest podejrzana. I o skłąd PIN(CI)ACOLADY, jeśli można, wyślę taką wiadomość ostrzegawczą- zmiana hasła, pytaniana trudniejsze. Niech PIN. zwiększy ostrożność! | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 3:44 pm | |
| W tej sytuacji uważam, że Nath ma rację. Skoro koń został odkupiony za normalną cenę to nie macie im nic do zarzucenia. Niemniej przykro mi bardzo i współczuję. | |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 4:10 pm | |
| Hm... niezły szajs z tym... pozmieniajcie sobie hasła, co? To w sumie dobra rada, choć już padła.
Jeśli o mnie chodzi to ja nie pomogę, mam kiepską wprawę w odzyskiwaniu skradzionych zwierząt pikseli. Natomiast mam nadzieję, że więcej nieszczęść was nie spotka i że dacie radę się jakoś wykaraskać z ostatnich problemów. Serdecznie życzę wam powodzenia! | |
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 7:09 pm | |
| ejstem zla w !cencura!
edit: Zakropkowanie przekleństwa nie zmienia jego wartości słownej. | |
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Wto Sie 21, 2012 7:14 pm | |
| Nathaly, sorry, ale jesli to jest dla Ciebie legalne, to rownie dobrze, bedziesz mogla mnie pocalowac w 4 litery, jesli zrobie Ci back door i zabiore konie z rohanu, a nastepnie odsprzedam konkurencji na zarezerwowanej ( czy tez champion bubbles), pewnie od rauz dostalabym bana taka ot, sprawiedliwosc ;] | |
| | | Keplie Raczkujący
Liczba postów : 98 Dołączył : 07/06/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 1:23 am | |
| Sorki - ale ja po prostu nie wierze we włamy - albo ktoś miał za słabe (domyślne) hasło - albo je komuś podał ... i pewnie 99% włamów jest z tego powodu ... Podzielam zdanie caddy - że ludzie kradnący sobie konie po hodowlach - w taki czy inny sposób - są po prostu chorzy na umyśle ... żeby robić sobie takie !cenzura! z powodu pikseli ...
edit: Zakropkowanie przekleństwa nie zmienia jego wartości słownej. | |
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 3:52 am | |
| Narkotyka lepiej bezpodstawnie oskarżać innych. Póki nie macie dowodów że inna hodowla była w to zamieszana to odpuśćcie sobie oczernianie ich. Bo wybacz,ale oskarżanie innych,ze włamują sie na konta to nie jest błahostka.... Oni nie kupili tego konia na zarezerwowanej z konta na którym było włamanie,ale od jakiejś osoby trzeciej. Po drugie takie włamanie to na pewno nie przypadek, ale większość włamań na howrse jest wynikiem tego,ze gracze podają sobie wzajemnie hasła, choćby po to, żeby ułatwiać sobie hodowle. Wiec jak komuś podajecie hasła to miejcie pretensje do siebie, a nie do całego świata.
Po drugie ja nie rozdaje banów na prawo i lewo, bo takimi sprawami zajmuje sie administracja. Wiec jeżeli macie dowody, to zgłoście oszustwo, a na pewno ich ukarają. A póki nie macie dowodów to nie piszcie "Konkurencja włamuje nam sie na konta"..
Sama wydalam jakieś 11 milionów equus żeby wykupić skradzione od ChB konie. | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 4:53 am | |
| Dziewczyny chyba nie podają swoich haseł na prawo i lewo, na pewno nie osobom do których nie miały by zaufania. Uważacie że to jest fair? Odbili się od konkurencji a teraz cała praca poszła na marne, bo najlepszy koń dostał się w ręce konkurencyjnej hodowli, nie ważne czy go odkupili legalnie czy nie. No ale jak wolą pójść na łatwizne, i zamiast uczciwie dojść własną pracą do takiego pg, to wolą odkupić od kogoś konia pinciacolady, który "wyciekł" poprzez włamanie to pozdro... Słyszałam jeszcze o usuwaniu przyrostków Pinciacolady, też dziwna sprawa. | |
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 5:24 am | |
| Ja nie mówie,że takie zachowanie jest fair. Mówię jedynie,ze sama sprzedaż byla legalna,wiec nie ma sie na co powołać. | |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 5:49 am | |
| - Sabula napisał:
- Dziewczyny chyba nie podają swoich haseł na prawo i lewo, na pewno nie osobom do których nie miały by zaufania.
Uważacie że to jest fair? Podpisuję się obiema rękami i nogami, o. Uwaga bo uwierzę w to, że dziewczyny rozdają hasła na prawo i lewo, może i jakimś starym, zaufanym wyjadaczom z hodowli tak, ale nie nowym osobom, których nie znają. I w sumie nie są aż takie głupie, że mając rankingowe konie z hodowli i popularne konto, na hasło ustawiły swoje imię (przenośnia). A nawet jeśli (oczywiście nikogo nie oczerniając), nawet jeśli jedna z nich miała łatwe hasło to dziwnym zbiegiem okoliczności druga też? Przecież to jak byk widać, że kuźwa ktoś im ewidentnie okradł konta. Tu w ogóle nie trzeba nic udowadniać, po za tym administracja Howrse jakby chciała, to mogłaby to sprawdzić, ale albo nie potrafią, albo im się nie chce. | |
| | | Basia Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Stokrotka 112 Liczba postów : 529 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 5:51 am | |
| Głupia sprawa, ponieważ NIE macie dowodów. Wiecie chociaż kto włamał Wam się na konto? Macie jakieś inne zrzuty ekranu niż ten z wymiany wiadomości, która oczernia bardziej Was niż konkurencję? Jeśli odpowiedź na te pytania brzmi nie, to sprawa jest nie do ruszenia, przepraszam. Owident nic z tym nie zrobi. Czyli wygląda na to, że konkurencja paskudnie Was przechytrzyła, oczywiście jeśli to w ogóle oni Was oszukali, bo mnie ta sprawa dziwnie śmierdzi. Przy takim biegu wydarzeń jestem bezstronna. | |
| | | Kirixa Raczkujący
Nick w grze : Kirixa Liczba postów : 77 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 6:10 am | |
| Ah, mnie ta sprawa dziwnie wygląda... Nie wierzę w takie zbiegi okoliczności. Na moje równie dobrze mógł to być ktoś, kogo darzyło się ogromnym zaufaniem. Może zwerbowali tę osobę? Może ta osoba nie była kimś, za kogo się podaje? Nikogo nie chcę oczerniać, ale warto się zastanowić. Sama kiedyś zostałam oszukana przez osobę, której o oszustwo nigdy w życiu bym nie posądziła. Także nie zdziwiłabym się, jeśli tu byłoby podobnie. | |
| | | Bezbarwna92 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Bezbarwna Liczba postów : 423 Dołączył : 05/12/2011
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 6:25 am | |
| A przepraszam bardzo jak mamy zdobyc dowody skoro moje konto zostało skasowane przez sprawców, a konto nakoty ma zmienione hasło, a następnie usunięte? Nie mamy tam zupełnie dostępu. Ponadto keidy pisałam do niejakiej Juliee o odkupienie konia z hodowli, ogra z OM to mnie zwyczajnie olała.
A Eclaireka? Moim zdaniem nie zachowała się tak jak powinna, zwłaszcza, że zanim doszła do SI proponowaliśmy jej dołączenie do nas. Zastanawiała sie zastanawiła i kopnęła nas w !cenzura!ę idąc tam, choć to my jej dopiero otworzyliśmy oczy na to, ze może zająć sie hodowlą w rankingowej hodowli. A teraz? Sama blupuje konie. Mam nadzieję, ze Cava i nutka1001 nie są na tyle małomyślne i choć trochę rozumieją co się stało, że nie wezmą pokolenia od eclaireki. | |
| | | rudzikk86 Już coś wie
Nick w grze : Ervisha Liczba postów : 124 Dołączył : 20/08/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 6:44 am | |
| oprócz tego, że dwie osoby u nas mają usunięte konto, ja dostałam bana za multi, którego nie posiadam doszłam do wniosku, że na HWR karę dostają uczciwi gracze... podczas gdy: [You must be registered and logged in to see this link.]i wiele innych osób cieszą się multi i jawnie śmieją Nam się w twarz dziwnym trafem takie uderzenia w naszą hodowlę nastąpiły co kilka dni.... | |
| | | Chantell Już coś wie
Nick w grze : Chantell Liczba postów : 103 Dołączył : 12/05/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 6:45 am | |
| Caddie - zapewne im się nie chce. oczywiście ja też jestem zdania, że takie zachowanie jest niestosowne, SI była długo na pierwszych miejscach w rankingu ale jak widać znalazł się ktoś lepszy, czyżby nie potrafili się z tym pogodzić? jeśli tak, to chyba każdy jest podobnego zdania.. z czystej uczciwości powinni oddać konia, ale skoro wolą za wszelką cenę być znów w rankingu zdobywając tym sposobem wielu wrogów, to ja nie mam na to słów. co nie zmienia faktu że legalnie odkupili konia.. | |
| | | Basia Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Stokrotka 112 Liczba postów : 529 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 7:41 am | |
| Nie oczerniam nikogo mówię tylko, że niestety, nasz ulubiony (ironia) Owident nie pomoże. | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 7:46 am | |
| - Chantell napisał:
- Caddie - zapewne im się nie chce.
oczywiście ja też jestem zdania, że takie zachowanie jest niestosowne, SI była długo na pierwszych miejscach w rankingu ale jak widać znalazł się ktoś lepszy, czyżby nie potrafili się z tym pogodzić? jeśli tak, to chyba każdy jest podobnego zdania.. z czystej uczciwości powinni oddać konia, ale skoro wolą za wszelką cenę być znów w rankingu zdobywając tym sposobem wielu wrogów, to ja nie mam na to słów. co nie zmienia faktu że legalnie odkupili konia.. Chantell, wyraziłaś dokładnie to, nad czym ja zastanawiałam się od wczoraj jak to sensownie skleić. Teoretycznie wszystko wskazuje, że to robota tej hodowli, ale praktycznie nie można im nic zarzucić, bo równie dobrze mógł to być ktoś inny. Może ktoś kto nie przepada za jakimś członkiem z Waszej grupy? Niekoniecznie musiała to zrobić konkurencja, bo uwierzcie, że hackowanie nie należy do rzeczy, których można nauczyć się od tak, w 5 minut. Mogła to być też przypadkowa osoba znająca się na rzeczy i z czystej złośliwości ludzkiej obeznała się na temacie hodowli i podrzuciła im konika. Mogło tak być? Mogło. Albo komuś za bardzo ufałyście i zakończyło się smutnym finałem. Milion wersji można jeszcze ułożyć, ale ja się pytam po co? Tak czy siak, nawet gdybyście na kontakt pisały, nie sądzę, aby zrobili coś w tym kierunku. Koń nie został sprzedany od razu z Waszych kont na konkurencję, tylko przewinął się jeszcze przez inne. Czyli totalna klapa. | |
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 7:46 am | |
| Nathaly , skąd moje przyjaciółki miały wziąć dowody , skoro ich konta zostały usunięte? Trochę tzw. ''pomyślunku'' A dokładniej... Po co ktoś miał by się bezpodstawnie włamywać na ich konta, jeśli nie konkurencja? Po co by im to było. Ja sądzę ,że konkurencja zapłaciła dużo komuś za odwalenie brudnej roboty , a dopiero za jakiś miesiąc będzie wiadomo po przodkach rankingowych koni kto to zrobił... | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 7:50 am | |
| - wilczyca1000 napisał:
- skąd moje przyjaciółki miały wziąć dowody , skoro ich konta zostały usunięte?
No właśnie, nie mają dowodów.. Dlatego też nie mogą nikogo oczerniać, tylko dlatego, że przewinął im się ten koń i wzięli się do roboty. Przeczytaj proszę mój post wyżej. | |
| | | .Cava. Raczkujący
Nick w grze : Cava Liczba postów : 53 Dołączył : 05/07/2012
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 7:56 am | |
| Bardzo Was wszystkich proszę, nie oczerniajcie hodowli Sunkawakan Inflamare jeżeli nie macie przeciwko nim prawie żadnych dowodów. Byłam w tej hodowli ponad pół roku, poznałam bardzo dobrze jej członków, na prawdę nie chce mi się wierzyć żeby mogli oni zrobić coś takiego.
| |
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG Sro Sie 22, 2012 7:57 am | |
| Tak. Ale ty Czeko czegoś nie rozumiesz. Konkurencja to nie tylko 1 hodowla , tylko kilkanaście. A po co komu byłoby jeśli by takowej hodowli nie prowadził? | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG | |
| |
| | | | Hodowla Pin(ci)acolada-włam i kradzież naj PG | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|