| Strajk włoski - komentarze | |
|
+103Użytkownik bunny1 Hałka bibsi123 Hurricane Leila LadyArvena Mika_TLR mina stirit1 Mehina Velociяaptoя Presta Horses12 xofkate Nieustraszona Zaplątana Klacz 1000 Forest_Girl Cysia123 Midare88 Avada Eth ebonita Manroe Bambus lala299 wilczyca1000 Axunia lalluna Directionerka.♥ a-n-c-i-a anje Remove Rooda martosia2004 Mara rara imie tatarprima Cosiek konik199915 Chissa Stylowastella Karolina211 oooliwcia10 amorkowa ♞ignotum♞ Lakszmi723 Blue Sea maud. Cassidifikation magda410 kaja168 Dżemik Shera ewww4 kara250 Mikitaya Madela Sabula Machozi Temperance Arrin klasaIVb wynocha Karmelowa Ejli KaVcia erreo Aglyss Sakenoi ......... _pati201_ julcia0101 korane Always Nika346 Lierre. Sweet Rabbit Sheila86 SandCastle alisson123 Reita-chan olcia1234 Kazuyuki --♥Perła♥-- Athi Evelynek Dianaxxx EREIS Tiamat Lubelak wercia d Nevarra -Eruina- CzekoBoom Kemishi ZetkaEmka Malto EveDallas MaryMariaMara Uśmieszek hanka1998 Mirmil 107 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
......... Nowy
Nick w grze : hjghi] Liczba postów : 24 Dołączył : 30/11/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:37 pm | |
| Ludzie myślcie trochę... To że pewna grupa strajkuje to nie znaczy że usuną bąź zbanują konta osobą nie zaangażowanym w strajk bo niby dlaczego? Skoro nic nie robią to nic im nie mogą zrobić...logiczne,nie? | |
|
| |
Dżemik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : JadeXDD Liczba postów : 2112 Dołączył : 13/10/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:38 pm | |
| - Always napisał:
- JadeXDD napisał:
- Always napisał:
- EJ... ''jade'' to forum dotyczące strajku a nie blupowania koni swoich osiągów itd.
Super ale tylko chciałam pokazać co umiem zrobić i że nie chcę przez ten głupi strajk stracić konta! Tak ktoś robi strajk a ty tracisz konto. Hmmm logiczne.. ale chba tylko dla ciebie A jak zamkną serwet to będzie można na nim grać? No chyba raczej nie! | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:39 pm | |
| Wy jesteście ludzie głupi! Chodzilo mi o zamknięcie serwera! Edit moderatora. Proszę nie obrażać strajkujących, jeśli akcja Ci się nie podoba nie bierz w niej udziału ale nie obrażaj innych. | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:40 pm | |
| jako że zboczenie zawodowe nie pozwoli mi przejść obojętnie obok tekstu źle przetłumaczonego, wersja angielska po korekcie: - Cytat :
- As everybody knows, Owlient cares about quantity instead of quality. The older players don't find it fair and even the younger ones are dissatisfied. It's time to change it! Maybe there's a little chance of success but if we don't do anything we can forget about our old, good Howrse. Starting 1st of December - a month of love, joy and peace - the action called "Italian Strike" begins.
For those who are not familiar with a term "Italian Strike" here goes the explanation. It's an action based on doing our duties as slow as possible. In the case of Howrse, it can be understood as playing the game without taking part in any promotions, no usage of the BM items (even those you bought for equus) and, obviously, no buying passes for real money.
This is how the first part of our protest will look like. We all know that Owlient won't really take it seriously if only a few of us take part in it. However, the more of us join the strike, the more reduced an income of Owlient will be. And the maintenance of server costs quite much, obviously. The first part of the strike is simply an attempt to reduce their income. During the second part of our action we will concentrate on spamming the Contact with numerous mails about the recent changes we don't find reasonable. Even though big number of protest and petitions can be found in the users' presentations, they are not taken into consideration by the Administration, the same happens with the moderation's reports. However, if we send a ton of mails with basically the same content maybe that can finally give them a hint.
proszę autorkę strony o strajku o podmianę (: mam nadzieję, że pierwotny tłumacz nie oburzy się zbytnio, ale tekst naprawdę miał wiele usterek | |
|
| |
Always Już coś wie
Nick w grze : Always Liczba postów : 129 Dołączył : 26/10/2012
| Nie, nie padnie, ale uświadomimy im że zyski nie liczą się najbardziej. Może wreszcie coś zrozumieją | |
|
| |
Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| - JadeXDD napisał:
- Rozumiem was chcecie by było fajnie (sarkazm) ale nie gracza Mimil. Były mod odwala takie rzeczy?!
Tak odwala takie rzeczy, bo byly mod nie lubi ignorancji Skoro normalne srodki zawiodly, pisanie na Kontak i do Ow, a w nagrode oskarzono mnie o sugerowanie "czerpania korzysci i obchodzenia zasad" jako byly moderator, to trzeba bylo siegnac po srodki globalne. Nikogo do niczego nie zmuszamy i dzialamy w dobrej wierze | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:41 pm | |
| - Cassidifikation napisał:
- Czekajcie. Zaraz, zaraz. Serwer sam na siebie zarabia, tak? Jeśli nikt nie będzie kupował kuponów, to Howrse.pl padnie i tak to się skończy. Nie można przesadzać. Bo przecież chcecie Howrse zmienić, a nie zniszczyć, prawda?
Na howrse nie będzie na pewno takiej osoby, która nie kupi kuponów. Howrse nic się nie stanie ponieważ jest zbyt wiele osób "kochających" te grę. Jeśli gracze naprawdę by się zjednoczyli i zmusili howrse do zmian to administracja zmieniłaby swoją taktykę i nie dopuściłaby do zamknięcia serwera.
Ostatnio zmieniony przez Kamil2010 dnia Sob Gru 01, 2012 3:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
......... Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:42 pm | |
| Nie obrażaj innych... Nie bój się,nie zamkną serwera... | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:42 pm | |
| Oh Always, Always zyski zyskami ale to nie będzie to samo! | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:43 pm | |
| Yamacha Rita nikogo nie obrażam! | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:43 pm | |
| Yamacha Rita nikogo nie obrażam! | |
|
| |
wynocha Już coś wie
Nick w grze : kingazar Liczba postów : 126 Dołączył : 13/10/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:44 pm | |
| Nie rozumiem, były mod, to były mod, co to ma do tego? To też człowiek, z tego co wiem. EDIT: Żegnam, dobranoc Wam | |
|
| |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:46 pm | |
| Dobra ide z tąd. Z wami gadać normalnie się nie da ! | |
|
| |
Always Już coś wie
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:47 pm | |
| ''Nie będzie to samo'' - no racja nie będzie to gra dla trzylatków. Pamiętam jak kiedyś grałam i było naprawdę fajnie | |
|
| |
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:48 pm | |
| Jade, masz opcję edytowania postów - nie pisz jednego pod drugim;)
Proponuję, żeby stworzyć stronkę (chociażby notkę z bloga, czy cokolwiek) z informacjami o datach, konkretnych godzinach spamowania kontaktu i ewentualnie czołowego zakończenia - spam na forum. Oraz podstawowe informacje na temat strajku włoskiego dla nowych;) | |
|
| |
......... Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:50 pm | |
| - JadeXDD napisał:
- Dobra ide z tąd. Z wami gadać normalnie się nie da !
Super.Wreszcie spokój. Jak się protest nie podoba to by by z tego wątku...sorry ale piszę to co myślę... | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:53 pm | |
| nie no, nie bądźmy tacy, jeśli się komuś nie podoba - nie brońmy dyskusji. to nie forum howrse, gdzie nie można mieć swojego zdania. ale niech to po prostu trzyma jakiś poziom, bo odzywki w stylu "jesteście głupi" to trochę mało metoryczne | |
|
| |
Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 3:55 pm | |
| Czeko powoli cos powstaje:
http://wloskistrajk.c0.pl/ | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:00 pm | |
| - erreo napisał:
- nie no, nie bądźmy tacy, jeśli się komuś nie podoba - nie brońmy dyskusji. to nie forum howrse, gdzie nie można mieć swojego zdania. ale niech to po prostu trzyma jakiś poziom, bo odzywki w stylu "jesteście głupi" to trochę mało metoryczne
Oczywiście, że osoba niezainteresowana strajkiem ma prawo do własnego zdania i może to tu napisać ale niech nie ubliża innym nazywając ich głupkami ponieważ chcą dobrze dla wszystkich. |
|
| |
Always Już coś wie
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:01 pm | |
| Racja Yam wreszcie spokój a banan wreszcie może zawładnąć światem | |
|
| |
CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:02 pm | |
| O, to najs - o to dokładnie mi chodziło. (: Zaraz napiszę do Lubelaka, żeby umieścił link gdzieś w widocznym miejscu na zagrodzie. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:06 pm | |
| - CzekoBoom napisał:
- O, to najs - o to dokładnie mi chodziło. (:
Zaraz napiszę do Lubelaka, żeby umieścił link gdzieś w widocznym miejscu na zagrodzie. Ja bym proponował utworzyć nowy, uporządkowany temat aby w jednym poście było wszystko dobrze widać |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:06 pm | |
| - Kamil2010 napisał:
- erreo napisał:
- nie no, nie bądźmy tacy, jeśli się komuś nie podoba - nie brońmy dyskusji. to nie forum howrse, gdzie nie można mieć swojego zdania. ale niech to po prostu trzyma jakiś poziom, bo odzywki w stylu "jesteście głupi" to trochę mało metoryczne
Oczywiście, że osoba niezainteresowana strajkiem ma prawo do własnego zdania i może to tu napisać ale niech nie ubliża innym nazywając ich głupkami ponieważ chcą dobrze dla wszystkich. Kamil, ależ ja nigdy w życiu nie popierałam obrzucania się wzajemnie błotem, tak samo i tutaj nie zamierzam tego bronić, z drugiej strony nie wyganiajmy stąd nikogo, bo ktoś już kiedyś pisał, że tworzy się tu koło wzajemnej adoracji. cóż, powiem szczerze, że ostatnie posty użytkowniczki JadexDD bardziej mnie rozbawiły niż obraziły ale chyba nie umiem gniewać się na dziecię, które ma problem z budową zdania i w zasadzie nie do końca chyba wie, o czym mówi. co nie zmienia faktu, że dała przykład niegrzecznego traktowania innych. | |
|
| |
......... Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:07 pm | |
| - Always napisał:
- Racja Yam wreszcie spokój a banan wreszcie może zawładnąć światem
Wiem że to głupie ale zastanawiam się czy to dobry pomysł bo wiecie...to jest potężna firma itd... | |
|
| |
CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:08 pm | |
| Kamil, to już jak uważacie. Ja się dostosuję. | |
|
| |
Always Już coś wie
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:08 pm | |
| - Yamacha Rita napisał:
- Always napisał:
Wiem że to głupie ale zastanawiam się czy to dobry pomysł bo wiecie...to jest potężna firma itd... Ale jak nawet się nie uda to zorganizujemy nową akcję | |
|
| |
SandCastle Już coś wie
Nick w grze : SandCastle Liczba postów : 180 Dołączył : 26/10/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:13 pm | |
| Ta strona to jakiś start, ale jednak myślę, że trzeba ludzi przekonać, że nie jest fajnie, że oni również mają głos. Mam 12 lat i gdybym nie prześledziła całego wątku to bym nie zrozumiała po co ten strajk, (jeśli moim źródłem informacji byłaby stronka). Mogłabym spróbować to ładnie ubrać w słowa, zapewniając prosty przekaz? | |
|
| |
alisson123 Raczkujący
Nick w grze : alisson123 Liczba postów : 96 Dołączył : 16/06/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:15 pm | |
| Myslicie ze ktory mod sie przejmie? | |
|
| |
......... Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:17 pm | |
| - Always napisał:
- Yamacha Rita napisał:
- Always napisał:
Wiem że to głupie ale zastanawiam się czy to dobry pomysł bo wiecie...to jest potężna firma itd... Ale jak nawet się nie uda to zorganizujemy nową akcję Nie o to mi chodzi... Chodzi mi o to czy takie protesty nie mogą być groźne dla zdrowia...życia...głupie...ale... | |
|
| |
Always Już coś wie
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Sob Gru 01, 2012 4:21 pm | |
| - Yamacha Rita napisał:
- Always napisał:
- Yamacha Rita napisał:
- Always napisał:
Wiem że to głupie ale zastanawiam się czy to dobry pomysł bo wiecie...to jest potężna firma itd... Ale jak nawet się nie uda to zorganizujemy nową akcję Nie o to mi chodzi...
Chodzi mi o to czy takie protesty nie mogą być groźne dla zdrowia...życia...głupie...ale... Tak dostaniesz zawału, bo usunęli ci konto na howrse EDIT:Dobranoc | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze | |
| |
|
| |
| Strajk włoski - komentarze | |
|