Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Strajk włoski - komentarze część 2 | |
|
+69Cichutka09 Saladira Lis23 Corrie imie mina stirit1 wierszownik ......... Dream Anulka03 SzaraWilczyca monia071096 Tiamat Stylowastella Aglyss Mika_TLR ArinStreal Morfikos14 Cosiek Natalialol Dżemik Avada wiki0396 Evelynek Bezkompromisowa MaryMariaMara Zmierzch _pati201_ tuti Marsh mari0987 KaVcia amorkowa koniara23499 Hurricane Athi wercia d FelixNetNika Lierre. wynocha lala299 Aniś :* Jedi Cysia123 Rooda erreo Nicka01 Cassidifikation Blue Sea hanka1998 rewia12 SandCastle Horses12 wilczyca1000 claudia_jazz Mirmil Malto anje klasaIVb Szarusia16 alisson123 Bambus Kartagina LadyArvena EREIS Arrin jullien Velociяaptoя Wiki.3541 73 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 10:14 am | |
| Strajk przeciw strajkowi, a to dobre. Już ludzie sami nie wiedzą, co wymyślić. | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 10:15 am | |
| To jest strajk, który jest przeciw strajkowi, ale nikt nie wie, że to strajk. A sam strajk polega na niestrajkowaniu | |
| | | Kartagina Raczkujący
Nick w grze : Neman Liczba postów : 73 Dołączył : 04/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 10:16 am | |
| Ja napisałam coś takiego: Witam, dzisiaj o godzinie 16.38 zostałam ukarana odjęciem punktów karmy za linki zewnętrzne na prezentacji. Karma została odjęta niesłusznie, ponieważ w regulaminie howrse nie są zakazane linki zewnętrzne, a strony do których prowadzą nie są pod jurysdykcją owlientu. W dodatku oskarżenie o działenie na szkodę owlientu jest bezpodstawne, gdyż jest to protest wirtualny który nie jest w stanie w żaden sposób zniszczyć waszej własności, a jedynie dąży do polepszenia warunków gry. Uczestnicy protestu nie są w stanie przeciążyć lub uszkodzić serwerów. W dodatku polska konstytucja, do której de facto wasza firma musi się stosować, pozwala na tworzenie protestów. W naszym kraju panuje wolność słowa, więc mam prawo wyraać w ten sposób swoje niezadowolenie. Wszystko co robimy jest zgodne z regulaminem i polską konsytucją, dlatego oczekuję cofnięcia kary, którą nałożona na mnie dzisiaj o 16.38. Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie wniosku. Z poważaniem Neman | |
| | | Horses12 Już coś wie
Nick w grze : Horses12 Liczba postów : 172 Dołączył : 09/04/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 10:17 am | |
| | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 10:22 am | |
| Jaki jest sens tworzenia strajku, który zakłada robienie dokładnie tego co do tej pory. Choć w sumie, to to jest nawet śmieszniejsze niż petycje przeciwko petycjom. My nikogo nie zmuszamy, wiec jak nadal chcą być owieczkami owlientu, to niech nimi będą. Ja bym tylko nazwę strajku zmieniła na Strajk "Bądźmy Marionetkami". | |
| | | koniara23499 Już coś wie
Nick w grze : koniara23499 Liczba postów : 140 Dołączył : 24/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 10:26 am | |
| Czasami ludzie są na serio dziwni *.* Nie mają co ze sobą robić... .___. | |
| | | Blue Sea Nowy
Nick w grze : Blue Sea Liczba postów : 44 Dołączył : 13/05/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 10:27 am | |
| Yeah! Uwielbiam takie akcje na Howrse. Jak już wcześniej mówiłam, z pewnością wezmę udział. Trochę mi szkoda moich roślinek, ale jakoś się wstrzymam - dla dobra gry jestem w stanie zrobić wszystko. Howrse naprawdę bardzo się zmieniło... to ciągłe upraszczanie gry mnie dobija. I ta gonitwa za rankingiem... Jakby ta gra to były realia, a nie miejsce, gdzie można odpocząć i się pobawić. Zresztą zabawa na Howrse jest już raczej niemożliwa... to wyścig szczurów, nie rozrywka. Ach, tęksnię za starym Howrse. Wtedy było dużo lepiej. Gdyby udało nam się choć cząstkę jego przywrócić, byłoby cudownie... Naprawdę, strasznie bym się cieszyła. Myślę, że wszyscy byśmy się cieszyli. A nawet jeśli się nie uda, będę miała pełną świadomość, że nie siedziałam z palcem w nosie tylko się poświęciłam i walczyłam o moją ukochaną grę, o Howrse właśnie! --------------- Pozdrawiam, Blue Sea | |
| | | Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 10:35 am | |
| Kartagina bardzo ladne odwolanie Szkoda, ze nie ma wsrod Nas jakiegos prawnika | |
| | | Horses12 Już coś wie
Nick w grze : Horses12 Liczba postów : 172 Dołączył : 09/04/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 10:58 am | |
| Oho, bogaty dzieciak! KLIK Widać, zę nie ma co z kasą zrobić. Ogarnijcie to; ma konie tak napchane bonusami, że łeb boli. Kasy ma tyle, że dostaję migreny. W rankingu jest tak wysoko, że ciśnienie mi skacze. Wierzchowce ma tak wytrenowane, że mdleję.
Serio, ten dzieciak nie ma co zrobić z pieniędzmi. Żadna normalna osoba nie wydaje TYLE kasy (Patrz bonusy) na jakieś choler... głupie piksele! | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 11:03 am | |
| Ma dopiero 8 dni stażu... Ma tyle kasy, ile ja miałam, jak byłam na howrse z jakieś 500 dni .____. (gram bez kuponów) | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 11:12 am | |
| - Horses12 napisał:
- Oho, bogaty dzieciak!
KLIK Widać, zę nie ma co z kasą zrobić. Ogarnijcie to; ma konie tak napchane bonusami, że łeb boli. Kasy ma tyle, że dostaję migreny. W rankingu jest tak wysoko, że ciśnienie mi skacze. Wierzchowce ma tak wytrenowane, że mdleję.
Serio, ten dzieciak nie ma co zrobić z pieniędzmi. Żadna normalna osoba nie wydaje TYLE kasy (Patrz bonusy) na jakieś choler... głupie piksele! To zapraszam do mnie. Mam konie hm..lepsze od niego/niej, więcej kasy. A w rankingu jestem 306. Gram bez kuponów. Można osiągnąć tylko trzeba chcieć. Nie żebym broniła ale..można dobrze grać bez kuponów i być na wysokim miejscu. Logiczne, że nie będę w pierwszej 100 bo na to już trzeba mase kasy realnej wydać. |
| | | Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 11:14 am | |
| - ApplePie napisał:
- Horses12 napisał:
- Oho, bogaty dzieciak!
KLIK Widać, zę nie ma co z kasą zrobić. Ogarnijcie to; ma konie tak napchane bonusami, że łeb boli. Kasy ma tyle, że dostaję migreny. W rankingu jest tak wysoko, że ciśnienie mi skacze. Wierzchowce ma tak wytrenowane, że mdleję.
Serio, ten dzieciak nie ma co zrobić z pieniędzmi. Żadna normalna osoba nie wydaje TYLE kasy (Patrz bonusy) na jakieś choler... głupie piksele! To zapraszam do mnie. Mam konie hm..lepsze od niego/niej, więcej kasy. A w rankingu jestem 306. Gram bez kuponów. Można osiągnąć tylko trzeba chcieć. Nie żebym broniła ale..można dobrze grać bez kuponów i być na wysokim miejscu. Logiczne, że nie będę w pierwszej 100 bo na to już trzeba mase kasy realnej wydać. Im chodzi pewnie o to, że gracz ma ledwie 8 dni stażu... | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 11:15 am | |
| Z tego co widzę większość koni poprzerzucana jest z innego konta za 500eq, po prostu nowe konto. Kupił klucz bonusowy i tyle. Wiele graczy tak robi. |
| | | KaVcia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : KaVcia Liczba postów : 731 Dołączył : 31/08/2011
| | | | mari0987 Nowy
Liczba postów : 36 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 11:26 am | |
| To jest tak jak kiedyś u nas w pokoju " Przejdź na jasną stronę mocy " xD | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 11:29 am | |
| Odzyskałam dostęp do forum, prezentacja, o dziwo, nietknięta, 10 punktów Karmy... cud, panie, cud. Aż mi dziwnie | |
| | | wynocha Już coś wie
Nick w grze : kingazar Liczba postów : 126 Dołączył : 13/10/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 11:49 am | |
| *właśnie wstała, więc ziewa i patrzy po wszystkich* Witajta. Co przegapiłam? | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 12:00 pm | |
| Wyn - nic ciekawego poza nową reakcją administracji howrse | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 12:09 pm | |
| Mam pytanie...Jakiś moderator bierze udział w strajku?? (na howrse) | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 12:11 pm | |
| A oto jakże intrygująca i adekwatna do tego co napisałam odpowiedź owlientu: - Cytat :
- Witaj,
Każdy gracz zakładający konto na Howrse akceptuje Ogólne Warunki Użytkowania, według których gracz nie może zakłócać prawidłowego funkcjonowania Howrse. Zachęcanie innych graczy do niekorzystania z poszczególnych funkcji gry oraz wydarzeń w niej organizowanych, jest działaniem na szkodę Howrse oraz firmy Owlient i nie może być przez nas tolerowane w grze. Posiadany w Twojej prezentacji na Howrse, odnośnik miał na celu takie działanie.
Niezastosowanie się do zaleceń administracji i dalsze zachęcanie graczy do zaprzestania korzystania z Howrse w jakimkolwiek stopniu, będzie wiązało się z konsekwencjami.
Pragniemy również zauważyć, iż karma została odjęta ze względu na otrzymanie 4 upomnienia z rzędu, a nie bezpośrednio z powodu odnośnika na prezentacji. Uprzejmie prosimy przestrzegać regulaminu gry, aby zapobiec tego typu sytuacją w przyszłości.
Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse Aż mi się chce śmiać. Szkoda, że wszystkie były za ten sam protest, ale cóż... Najbardziej mi się podoba to, że zniechęcamy ludzi do brania udziału w promocjach. Przecież my im tego nie zabraniamy, tylko dajemy jako jedną z opcji. Nam chodzi o NIE KUPOWANIE KUPONÓW, a nie o nie korzystanie z promocji. W sumie, to odwołaniami nic nie zdziałamy, bo mają dwa razy lepszych prawników. (może temu, że my nie mamy żadnych) Ale i tak jak na razie nie mają nic na nie kupowanie kuponów, bo to nie jest jakieś wydarzenie. Choć ich argumentacja powala na kolana. Chyba trochę popracuję z warunkami użytkowania i poszukam odpowiednich paragrafów, bo tak, to się nic zdziałać nie da. No, chyba, że zaczniemy ich ignorować. A tak mi teraz na myśl przyszło, że możemy napisać, że odnośnik ma charakter informacyjny, bo wiele osób się pyta co to strajk włoski, więc ja wyjaśniam. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 12:25 pm | |
| Odpowiedź Owlientu na wysłaną wiadomość ze strony strajku...
Witaj,
Dziękujemy za komentarz, przekażemy go właściwym osobom. Twój komentarz pomoże nam ulepszać grę. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące Howrse, wyślij nowe zgłoszenie, używając opcji, która najlepiej pasuje do Twojego problemu, innej niż "Wyślij komentarz".
Dziękujemy,
Załoga Howrse
Wydaje mi się, że automat ;___; | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 12:29 pm | |
| - koniara23499 napisał:
- Odpowiedź Owlientu na wysłaną wiadomość ze strony strajku...
Witaj,
Dziękujemy za komentarz, przekażemy go właściwym osobom. Twój komentarz pomoże nam ulepszać grę. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące Howrse, wyślij nowe zgłoszenie, używając opcji, która najlepiej pasuje do Twojego problemu, innej niż "Wyślij komentarz".
Dziękujemy,
Załoga Howrse
Wydaje mi się, że automat ;___; Tak to był automat |
| | | Marsh Już coś wie
Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę... Liczba postów : 190 Dołączył : 07/05/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 12:32 pm | |
| ŻAL!!! Ow jest po prostu głupio, bo dużo graczy z hwr jest na ZM i bierze udział w strajku. Moim zdaniem, coś takiego było jak najbardziej potrzebne. | |
| | | Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 12:32 pm | |
| Koniara23499 jesli tak to nieoficjalnie. Kartagina to czysta mentalnosc Kalego Jakbysmy nawolywali do kupowania kuponow to wszystko byloby w porzadku, ale jak juz protestujemy to juz dzialamy na szkode. Zrobcie na wszelki wypadek banery nieaktywne. A pod spodem dajcie tylko link do Zagrody Mgly. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 12:35 pm | |
| Mirmil - Ja mam baner do obrazka, który jest banerem na stronę o strajku. | |
| | | tuti Raczkujący
Nick w grze : tuti ♥ Liczba postów : 55 Dołączył : 06/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 12:54 pm | |
| Można się jeszcze dołączyć do strajku? | |
| | | _pati201_ Już coś wie
Nick w grze : _pati201_ Liczba postów : 287 Dołączył : 23/07/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 12:55 pm | |
| Wiecie co, narazie zróbmy CZAS ORGANIZACYJNY. Jakis miesiąc, dwa. Nazbierajmy chociaż chmm....1000 ludzi? I wdedy dajmy raz na zawsze PORZĄDNEGO KOPA temu gó*n* czym jest howrse. Wtedy byłby w wydarzeniach post,(ZM) gdzie ktos by wszystko opisał, bo żeby sie wszystkiego doowiedzieć(w obecnej chwili) tzreba około 20 kilku stron przeczytac. Teraz musimy sie pozbierać, wziąść w garść!!! | |
| | | tuti Raczkujący
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 12:59 pm | |
| Tak, ale jak napisze jedna osoba to ona dostanie bana bo "aniołki howrse" ją zgłoszą ;/ Trzeba by było mieć kontakt z tymi osobami. | |
| | | _pati201_ Już coś wie
Nick w grze : _pati201_ Liczba postów : 287 Dołączył : 23/07/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 1:05 pm | |
| - tuti napisał:
- Tak, ale jak napisze jedna osoba to ona dostanie bana bo "aniołki howrse" ją zgłoszą ;/ Trzeba by było mieć kontakt z tymi osobami.
Do kogo mówisz? popatrz wyrzej!!! czytanie ze zrozumieniem! mówie żeby 1 osoba na zagrodzie wszystko pozbierała do kupy, nie na howrse!
to tak jak z wysypką: 1,2,4,5 pryszczy nic nie zrobi, ale epidemia to juz tak!
Ostatnio zmieniony przez _pati201_ dnia Czw Gru 06, 2012 1:09 pm, w całości zmieniany 2 razy | |
| | | tuti Raczkujący
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 Czw Gru 06, 2012 1:08 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze część 2 | |
| |
| | | | Strajk włoski - komentarze część 2 | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach