Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 | |
|
+89Suzan Divide martika520 Jowiszowy Saladira Marley Niunia1245 Nicka01 XX_lero Barson1990 safie CDog Werona Styks Sabula Lubelak Minoo WhiteBerry oooliwcia10 Julinda010 Lola1221 Ejli Miya ott. Dżemik juliaw2002 saphira2001 Mika_TLR Rooda karina127 AyaKey Blagier Szarusia16 koniara23499 Erina100 klasaIVb monia071096 EveDallas _pati201_ Athi imie justynap alisson123 Naravi wiki0396 Aglyss ZetkaEmka szemala kaja98 Blue Sea asia98999 wynocha Moon :3 Kemishi Nevarra korane Czarny Kot Tiamat Nibiru. Dream KaVcia Hurricane anteek Inaczej Perła 20 Arrin Szron Lovissa Inaaa:) hanka1998 erreo EREIS Nika346 Avada tuti Evelynek musta.yötä Bezkompromisowa Natalialol Malto jullien Mirmil Nathaly asiamar98 Kartagina Corrie Cassidifikation wierszownik Cosiek LadyArvena 93 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Czw Gru 13, 2012 12:44 pm | |
| - Nika346 napisał:
- Odpowiedź na zgłoszenie otrzymałam taką:
- Cytat :
- nie zależnie czy są one krytyczne
A niezaleznie nie pisze sie razem? Dziiiiiwne. |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Czw Gru 13, 2012 1:00 pm | |
| - Gatta napisał:
- Nika346 napisał:
- Odpowiedź na zgłoszenie otrzymałam taką:
- Cytat :
- nie zależnie czy są one krytyczne
A niezaleznie nie pisze sie razem? Dziiiiiwne. http://www.howrse.pl/member/forum/topic?id=1503756830&page=0 w razie usuniecia: - Spoiler:
Jaki koń jest Waszym zdaniem najładniejszy? Przez Kils, 13 grudnia 2012, 20:54:48 (Zgłoś naruszenie) Pozwólcie , że przedstawię Wam konie wszystkich ras na Howrse. Niestety , nie mogę wkleić zdjęć. Ale mam nadzieję , że kliknięcie na link z rasą i obejrzycie zdjęcie. Kilknąć możecie na przykład w sprzedażach , tam jest mnóstwo koni z różnych ras . Odpowiedzi wysyłajcie od 13.12.2012 ( od kiedy napisałam) do 31 grudnia. Przeliczę wdzystkie głosy i 1 stycznia napiszę Wam ( w tym samym temacie ) który koń wygrał. W razie jakichkolwiek nieporozumień proszę wysłać mi wiadomość z danym problemem. Proszę o miłe odpowiedzi. A teraz rasy : *tu byl spis ras*
Proszę jeszcze raz o miłe odpowiedzi.
Wszyscy "zglaszam", "nie na forum" - zwykle nabijanie aktywnosci -,- |
| | | Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Czw Gru 13, 2012 1:26 pm | |
| I to jest chore, ale wedlug Owlientu wszystko jest w najlepszym porzadku | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Czw Gru 13, 2012 1:27 pm | |
| - Mirmil napisał:
- I to jest chore, ale wedlug Owlientu wszystko jest w najlepszym porzadku
Co jest chore? Edit: Zamiast "edytuj" w poprzednim poscie dalam "zacytuj" wybaczcie. >:3 |
| | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Czw Gru 13, 2012 1:47 pm | |
| Chore jest to nabijanie wiadomości....aktywnosci. I to, ze nie można porozmawiać jak tutaj. Pytanie z 15x spam i dopiero jakaś odpowiedź. Oczywiscie jeden wątek powtórzy się kilkadziesiąt razy. choćby teraz o nowej rasie. no ale dla owilentu to jest forum i wszystko jest ok. Nawet to, że trzeba siedzieć cicho boz a mówienie prawdy wlepia bana. | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 5:09 am | |
| - Kamil2010 napisał:
- Hurricane napisał:
- Malto, jestem ciekawa skąd pochodzi twój avek i gif na prezentacji. Dla mnie ten w zielonej kurtce to Administracja a rzucający śnieżką to strajkujący.
Strażnicy Marzeń - Jack Frost Dokładnie tak. Baja DreamWorksa (Shrek i te sprawy), jakoś w styczniu zawita do Polski, ja już się zapoznałam z kinówką w wersji angielskiej, i muszę powiedzieć, że to jedna z lepszych animacji, jakie widziałam Polecam ZwiastunDziś wieczorem wyślę elaborat na kontakt. A propos nabijania aktywności - jak widzę na Rozgrywce i nie tylko durne odpowiedzi w deseń "zamknij", "jak wyżej", "zgadzam się", "zapoznaj się z OZKF (czy jakoś tak...)", to nie dość, że mam minę jak Jack z avatara, ale i do kompletu nóż mi się w kieszeni otwiera. Banować do upadłego! | |
| | | Inaczej Perła 20 Nowy
Nick w grze : Perła 20 Liczba postów : 36 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 5:20 am | |
| Tak czytam te posty i czytam i czytam i dochodzę do wniosku,że protestujących osób jest za mało.Patrząc na to,że (ktoś to już napisał) osoby strajkujące stanowią 1% społeczności,firma Owilient/Ubisoft nie powinna się tym przejąć.Po prostu zbanują lub usuną konta protestujących i będą mieli spokój. Po za tym na pozostałych serwerach (których jest 27) strajkuje może dodatkowe 1000 osób,co w skali ogółu (wszystkich serwerów gdzie jest ponad 2,5 mln osób) oznacza,że protestuje 0,01 % graczy. Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem byłoby stworzenie "Ruchu oporu" do którego dołączyłyby się pozostałe serwery.Rzecz jasna,stworzenie czegoś takiego trwałoby kilka miesięcy,a efekty nie byłyby takie jakich by się oczekiwało,bo Owilient/Ubisoft zapewne zbanowałby wszystkie osoby biorące w tym udział,a ta perspektywa nie jest pociągająca. Jak to wszystko będzie,czas pokaże | |
| | | Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 7:05 am | |
| - wierszownik napisał:
- I ma zielony brzuch
LOL, zrobili nam przykład Trolla. - Spoiler:
| |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 7:28 am | |
| - cukiereczeek12 napisał:
- wierszownik napisał:
- I ma zielony brzuch
LOL, zrobili nam przykład Trolla.
- Spoiler:
To jest nowa rasa czy maść z DJ ? |
| | | Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 7:31 am | |
| - Kamil2010 napisał:
- cukiereczeek12 napisał:
- wierszownik napisał:
- I ma zielony brzuch
LOL, zrobili nam przykład Trolla.
- Spoiler:
To jest nowa rasa czy maść z DJ ? To, to jest ta nowa rasa: http://www.howrse.pl/dossiers/race?id=29 | |
| | | Go?? Gość
| | | | korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 7:54 am | |
| ''podobno jest coś tam o zrestartowaniu serwera i zaczęciu gry od nowa i ty chcesz z takim stażem.?*-)''
Ta wiadomość od pewnej osoby mnie zszokowała | |
| | | Dream Nowy
Nick w grze : Dream Liczba postów : 20 Dołączył : 06/12/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 9:46 am | |
| Ciekawe, ciekawe. Jak nie mają pomysłu, to niech wprowadzą te rasy z np. Equideow. Hahha, zielonobrzuchy kuń | |
| | | Bezkompromisowa Już coś wie
Nick w grze : Bezkompromisowa Liczba postów : 123 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 10:01 am | |
| Czy przedstawić wam mój "uroczy" dialog z Owli... Ubisoftem ? | |
| | | Dream Nowy
Nick w grze : Dream Liczba postów : 20 Dołączył : 06/12/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 10:07 am | |
| - Bezkompromisowa napisał:
- dokładnie . Ciekawe czy biały koń też jest zielony
Ehe, jakby był zielony byłoby fajowo xD | |
| | | Mirmil Moderator
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 10:07 am | |
| Jak cos nowego napisali to pokaz, ale jak to samo co bylo juz tu pokazywane to dyskutuj dalej | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 10:12 am | |
| Hah, przez te wszystkie zmiany zepsuły im się tła i maści Przykład? Moja Diablica | |
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 10:12 am | |
| Mirmil - nie wiem czy to już było . Zapytałam dlaczego odpisuje automat? I poprosiłam by na moją wiadomość odpowiedziano ni z automatu . W odpowiedzi dostałam standardowe : "Każde zgłoszenie jest odczytywane i rozpatrywane przez Zespół Techniczny Howrse." Napisałam , że teraz jestem prawie pewna , że nikt tego nie czyta , ponieważ odpowiedź znów wysłana przez maszynę . Dodałam , że wciąż nie znam odpowiedzi na moje pytanie. Odpowiedzieli : "Zgodnie z wczesniej udzieloną odpowiedzią, każde zgłoszenie jest odczytywane i rozpatrywane przez pracowników Zespołu Technicznego Howrse." Już nie mam siły się z nimi kłócić . | |
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 10:15 am | |
| hanka - zepsuły się prawie wszystkim koniom . moim też. Zgłosić czy nie zgłosić , oto jest pytanie ... | |
| | | Mirmil Moderator
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 10:31 am | |
| A ja czuje sie dyskryminowany przez Kontakt. Nic nie dostaje na e-mail. Pewnie to jeszcze nie naprawili (i przez "ruski" rok beda naprawiac), ale byc moze celowo mnie olewaja | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 10:56 am | |
| - Bezkompromisowa napisał:
- Mirmil - nie wiem czy to już było . Zapytałam dlaczego odpisuje automat? I poprosiłam by na moją wiadomość odpowiedziano ni z automatu . W odpowiedzi dostałam standardowe : "Każde zgłoszenie jest odczytywane i rozpatrywane przez Zespół Techniczny Howrse." Napisałam , że teraz jestem prawie pewna , że nikt tego nie czyta , ponieważ odpowiedź znów wysłana przez maszynę . Dodałam , że wciąż nie znam odpowiedzi na moje pytanie. Odpowiedzieli : "Zgodnie z wczesniej udzieloną odpowiedzią, każde zgłoszenie jest
odczytywane i rozpatrywane przez pracowników Zespołu Technicznego Howrse." Już nie mam siły się z nimi kłócić . Odczytywane i rozpatrywane może i tak, ale odpowiedź już idzie z automatu | |
| | | Czarny Kot Raczkujący
Nick w grze : Saphira_olcia Liczba postów : 80 Dołączył : 17/03/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 10:58 am | |
| Zaraz, zaraz, zaraz Czy oni nie mówili czasem, że dadzą coś w zamian za ogłoszenia? | |
| | | Mirmil Moderator
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 10:59 am | |
| Z "automatu" czyli kopiuj-wklej | |
| | | asiamar98 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : od czasu do czasu włażę na konto siostry (juliamar98) Liczba postów : 189 Dołączył : 19/03/2012
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 11:02 am | |
| A mi się już nawet z nimi nie chce dyskutować na temat tego czym według nich jest "działanie na szkodę gry", bo na razie odpowiadają mi cały czas, że "działanie na szkodę gry to działanie na szkodę gry"... zaczęłabym nową dyskusję Mirmilu, wiesz może, gdzie dokładniej jest twoja odpowiedź na tą z automatu, bo szukałam, ale znaleźć nie mogę - to pewnie przez moją ślepotę, ale xd | |
| | | Mirmil Moderator
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 11:13 am | |
| Prosze bardzo: "Witam, Już starożytni Rzymianie wiedzieli, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego Czy "wszystkie grupy wiekowe" zarabiają pieniądze? Owszem w dzisiejszych czasach rodzice sa gotowi zrobić wszystko dla "świetego spokoju", ale bez przesady. Dlaczego starsi wiekiem gracze muszą znosić impertynencje, głupote małolatów na forum? Chcecie zadowolić "wszystkie grupy wiekowe" to zróbcie odpowiednie wersje dla każdej z nich. To co Wy nazywacie "stosunkowo trudnym zadaniem" trwa do 30 dnia stażu. A nawet krócej, bo wystarczy pokrywać klacze najlepszymi ogierami. A "zmiana ceny weterynarza" to jest tylko manipulacja finansowa budżetem gracza, a nie zmiana poziomu rozgrywki. Byłaby to istotna zmiana jakby był problem z zatrudnieniem weterynarza i jego odpowiednim zaopatrzeniem, tak jak to było za dawnych czasów Howrse. Nie mówimy tu o krytykowaniu poszczgólnych zmian na Howrse. Chodzi Nam o możliwość globalnej krytyki gry, za którą ponosimy konsekwencje karne. Na forum nie wolno, bo jest "nie na temat" (patrz ostatni temat związany z promocją, dziwnym zbiegiem okoliczności tylko osoby protestujące pisały "nie na temat" a pozostali a i owszem ) z czym trzeba się zgodzić. Ale jeśli za krytyke na prezentacji również dostajemy kary, to ja sie pytam gdzie jest wolność słowa i swoboda wypowiedzi? Howrse to jedyna gra w INTERNECIE gdzie za krytykę gry gracze są dotkliwie karani! Owszem możemy wysyłać krytykę na Kontakt. I to będziemy robić, aż faktycznie nie zajdą zmiany na Howrse których się domagamy! Kiedyś Howrse polegało na hodowli koni a promocje to były "wisienki na torcie". Dzisiaj Howrse polega na braniu udziału z promocji na promocje, a hodowla to takie "niepotrzebne" tło. Piszecie, że "udział w jakichkolwiek promocjach czy wydarzeniach na Howrse jest dobrowolny" ... zgoda. Ale dlaczego gracze mają rezygnować z łatwego pozyskania przedmiotów z CR? Logiczne jest, że nikt tego nie będzie robił, żeby potem wydawać pieniądze na kupony. Przestańcie rozdawać nagrody z CR w promocjach, a zobaczycie jak drastycznie spadnie nimi zainteresowanie. I nie rozumiem dlaczego "dane dotyczące rozwoju gry są i muszą pozostać tajemnicą firmy". Jakoś w innych grach są informację co będzie rozwijane i w jakim kierunku podąża gra. A Wy zasłaniacie się tajemnicą ... najwidoczniej siedzicie z założonymi rękami, obmyślacie kolejną promocję i kalkulujecie ile z tego wyciągniecie Wskazana informacja na temat utraty karmy w domniemaniu "dotyczy oszustw wewnątrz hodowli graczy". Oficjalnie nic na ten temat nigdzie nie ma. A jak się za coś karze to wpierw powinno to być jasno uregulowane. Czekam na ewidentne zmiany na Howrse. A do tego czasu możecie się spodziewać kolejnej fali krytyki. Z poważaniem" To jest odpowiedz na wiadomosc z Kontaktu, co jest na poprzedniej stronie w postcie od Hanki. I z checia sie dowiem co odpisali, bo do swojej odpowiedzi nie mam dostepu. | |
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 11:42 am | |
| - Mirmil napisał:
- Prosze bardzo:
"Witam, Już starożytni Rzymianie wiedzieli, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego Czy "wszystkie grupy wiekowe" zarabiają pieniądze? Owszem w dzisiejszych czasach rodzice sa gotowi zrobić wszystko dla "świetego spokoju", ale bez przesady. Dlaczego starsi wiekiem gracze muszą znosić impertynencje, głupote małolatów na forum? Chcecie zadowolić "wszystkie grupy wiekowe" to zróbcie odpowiednie wersje dla każdej z nich. To co Wy nazywacie "stosunkowo trudnym zadaniem" trwa do 30 dnia stażu. A nawet krócej, bo wystarczy pokrywać klacze najlepszymi ogierami. A "zmiana ceny weterynarza" to jest tylko manipulacja finansowa budżetem gracza, a nie zmiana poziomu rozgrywki. Byłaby to istotna zmiana jakby był problem z zatrudnieniem weterynarza i jego odpowiednim zaopatrzeniem, tak jak to było za dawnych czasów Howrse. Nie mówimy tu o krytykowaniu poszczgólnych zmian na Howrse. Chodzi Nam o możliwość globalnej krytyki gry, za którą ponosimy konsekwencje karne. Na forum nie wolno, bo jest "nie na temat" (patrz ostatni temat związany z promocją, dziwnym zbiegiem okoliczności tylko osoby protestujące pisały "nie na temat" a pozostali a i owszem ) z czym trzeba się zgodzić. Ale jeśli za krytyke na prezentacji również dostajemy kary, to ja sie pytam gdzie jest wolność słowa i swoboda wypowiedzi? Howrse to jedyna gra w INTERNECIE gdzie za krytykę gry gracze są dotkliwie karani! Owszem możemy wysyłać krytykę na Kontakt. I to będziemy robić, aż faktycznie nie zajdą zmiany na Howrse których się domagamy! Kiedyś Howrse polegało na hodowli koni a promocje to były "wisienki na torcie". Dzisiaj Howrse polega na braniu udziału z promocji na promocje, a hodowla to takie "niepotrzebne" tło. Piszecie, że "udział w jakichkolwiek promocjach czy wydarzeniach na Howrse jest dobrowolny" ... zgoda. Ale dlaczego gracze mają rezygnować z łatwego pozyskania przedmiotów z CR? Logiczne jest, że nikt tego nie będzie robił, żeby potem wydawać pieniądze na kupony. Przestańcie rozdawać nagrody z CR w promocjach, a zobaczycie jak drastycznie spadnie nimi zainteresowanie. I nie rozumiem dlaczego "dane dotyczące rozwoju gry są i muszą pozostać tajemnicą firmy". Jakoś w innych grach są informację co będzie rozwijane i w jakim kierunku podąża gra. A Wy zasłaniacie się tajemnicą ... najwidoczniej siedzicie z założonymi rękami, obmyślacie kolejną promocję i kalkulujecie ile z tego wyciągniecie Wskazana informacja na temat utraty karmy w domniemaniu "dotyczy oszustw wewnątrz hodowli graczy". Oficjalnie nic na ten temat nigdzie nie ma. A jak się za coś karze to wpierw powinno to być jasno uregulowane. Czekam na ewidentne zmiany na Howrse. A do tego czasu możecie się spodziewać kolejnej fali krytyki. Z poważaniem"
To jest odpowiedz na wiadomosc z Kontaktu, co jest na poprzedniej stronie w postcie od Hanki. I z checia sie dowiem co odpisali, bo do swojej odpowiedzi nie mam dostepu. Wysłałam tą odpowiedź i otrzymałam standardowe : Witaj, Dziękujemy za komentarz, przekażemy go właściwym osobom. Twój komentarz pomoże nam ulepszać grę. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące Howrse, wyślij nowe zgłoszenie, używając opcji, która najlepiej pasuje do Twojego problemu, innej niż "Wyślij komentarz". Dziękujemy, Załoga Howrse | |
| | | korane Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 11:56 am | |
| YYY Usunięto mi dostęp do Pw tylko dlatego że wysłałam wiadomość :
zapraszamy do strajku włoskiego
podobnież to wiadomość obrażliwa | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 12:07 pm | |
| Przyznam szczerze, że nawet coś a'la Kontakt na stronie Ubisoftu jest lepszy. Miałam problem z AC2, jakieś whitescreeny i strasznie się cięło, to odpowiedział mi jeden z techników (nawet się podpisał! Dawid bodajże ), a po kilku dniach wszystko wróciło do normy. Gdybym napisała na howrsowski Kontakt z opisanym problemem, to wywaliliby mi wiadomość z automatu, żebym wyczyściła cache, historię i parę innych, a nic by z tego nie wyszło
Ostatnio zmieniony przez hanka1998 dnia Pią Gru 14, 2012 12:27 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 12:09 pm | |
| Mam pomysl przeczytajmy OZDF, ulozmy taka wypowiedz ktora zareklamuje strajk/pokaze co nam sie nie podoba a zasad owych nie zlamie. Unikniemy banow, wiec bedziemy mogli duzo, duzo pisac na forum, przez co wiecej osob dowie sie o strajku i przemysli to wszystko... |
| | | korane Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 Pią Gru 14, 2012 12:10 pm | |
| kolejny punkt karmy odjęty za treści zachęcające użytkowników do działania przeciwko Ow
ja na forum pisałam i wyszedł z tego tylko ban | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 | |
| |
| | | | FORUM - Strajk włoski - komentarze część 3 | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |