Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 | |
|
+17annie Hoping. Cisa Liptonka13 Malto Ejli Star-x3 Lubelak xTikTakx dia111 Uśmieszek Aangelika101 Guzik Sweet Rabbit hanka1998 Kikyo22 Jetrel 21 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
annie Nowy
Nick w grze : annie Liczba postów : 30 Dołączył : 17/04/2011
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:27 pm | |
| Jetrel, uważam ze powinieneś upublicznić nicki oszustów, chociażby po to żeby umieścić ich na czarnej liście. Może mogłabyś opisać sytuację bardziej szczegółowo, mówisz że widziałaś jak niszczą jej konto. Podała komuś swoje hasło czy może było to coś w stylu ostatnio słynnego admin - admin1? Nie pytam po to by szukać uwiarygodnienia tej wersji ani uzasadnienia dla swojej chęci pomocy. Uważam ze skoro znalazł się ktoś w potrzebie coś zawsze można zrobić, chociażby dokładnie opisać sytuację by ustrzec graczy przed czymś takim. | |
| | | Jetrel VIP
Liczba postów : 503 Dołączył : 13/01/2012
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:30 pm | |
| Oczywiście, oto nicki oszustów: 14:44:38Kupujesz konia: Rogaś od gracza carmellla za 37 000 . Kupujesz konia: Blakuś od gracza volvetta za 37 000 . Kupujesz konia: Purple Rain stallion od gracza volvetta za 400 000 oraz 1 kupon. Kupujesz konia: Luki od gracza carmellla za 400 000 . Kupujesz konia: Anastazja od gracza volvetta za 100 000 . Kupujesz konia: Julek od gracza carmellla za 100 000 . Gracz laguna10 przyjął Twój podarunek 2 x Objęcia Morfeusza Gracz carmellla przyjął Twój podarunek 2 x Kamień Filozoficzny Gracz volvetta przyjął Twój podarunek 2 x 5-ty Żywioł
Oto dosłownie skopiowane z konta Donki, dosłownie na kilka sekund przed skasowaniem konta.
Nie zareagowałam, bo nie miałam jak, siedząc na współ. | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:33 pm | |
| - Jetrel napisał:
- Oczywiście, oto nicki oszustów:
14:44:38Kupujesz konia: Rogaś od gracza carmellla za 37 000 . Kupujesz konia: Blakuś od gracza volvetta za 37 000 . Kupujesz konia: Purple Rain stallion od gracza volvetta za 400 000 oraz 1 kupon. Kupujesz konia: Luki od gracza carmellla za 400 000 . Kupujesz konia: Anastazja od gracza volvetta za 100 000 . Kupujesz konia: Julek od gracza carmellla za 100 000 . Gracz laguna10 przyjął Twój podarunek 2 x Objęcia Morfeusza Gracz carmellla przyjął Twój podarunek 2 x Kamień Filozoficzny Gracz volvetta przyjął Twój podarunek 2 x 5-ty Żywioł
Oto dosłownie skopiowane z konta Donki, dosłownie na kilka sekund przed skasowaniem konta.
Nie zareagowałam, bo nie miałam jak, siedząc na współ. Czy ta sprawa została zgłoszona na Kontakt? Podstawy do ukarania graczy są bardzo solidne. | |
| | | Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:34 pm | |
| Ona miała Konto Pegaza? Nawet gdyby to jak mogła dokonać 6 wymian w kilka minut? Chociaż może i mogła... nie wiem. Da się zrobić 6 wymian? I czekaj, czekaj. To jest skopiowane z biura Donki? To jakim cudem jest tam napisane: - Jetrel napisał:
14:44:38Kupujesz konia: Rogaś od gracza carmellla za 37 000 . (...) "Kupujesz konia"? Raczej "Twój koń zostaje sprzedany" i jakby to było oszustwo to za 500 Eq, a nie 37 000... wątpię w to coraz bardziej.
Ostatnio zmieniony przez Paulax9 dnia Czw Lut 16, 2012 2:38 pm, w całości zmieniany 3 razy | |
| | | Frania26. ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Frania26. Liczba postów : 407 Dołączył : 11/03/2011
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:34 pm | |
| annie - ja właśnie z bezpieczeństwa nie logowałam się na howrse z żadnych innych komputerów poza moim prywatnym laptopem - hasła nie znał dosłownie nikt nawet mój mąż a co z tego jak konto zostało skasowane w momencie gdy net mi padł i dostałam esa o koncie?
poza tym jak to ostatnio zaprezentował chłopak znajomej - ściągnał program i w 5 minut złamał jej hasło - nie podając żadnych dodatkowych informacji itd | |
| | | Jetrel VIP
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:35 pm | |
| Oczywiście, jednak email obsługi Klienta milczy jak zaklęty.
Przecież wymiany są 3, po 2 przedmioty... | |
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:35 pm | |
| Pula takich podwójnych wymian możesz 6 więc w chwilę możesz wysłać 12 przedmiotów | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:37 pm | |
| - Paulax9 napisał:
- Ona miała Konto Pegaza? Nawet gdyby to jak mogła dokonać 6 wymian w kilka minut? Chociaż może i mogła... nie wiem. Da się zrobić 6 wymian?
To są trzy wymiany - a raczej przekazanie przedmiotów - podwójne przekazanie Owszem, możliwe, nawet na zwykłym koncie. Jeśli to sprawka jednej osoby, to śmierdzi mi to multikontem. Nie wierzę, by trzy osoby zgadały się na kradzież. | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:38 pm | |
| Jetrel, jedynymi osobami, którym można podziękować za aferę są dwie prowodyrki, które się tu wtrąciły i wywołały chaos. Do tej pory możliwe, że wiele osób było skłonnych pomóc donce, ale nic na siłę, przecież... Ja nie znałam w ogóle sprawy, gdyż nie przeglądałam wątków w Aktualnościach, byłam skupiona na swoich sprawach, więc coś mogło mi umknąć. Nie miałam pojęcia o tym, że taki wątek został założony. W tej chwili piętnuje się mnie za to, że pomogłam mojej dobrej koleżance, nie pomogłam komuś, o kim nigdy nie słyszałam, nie miałam z nim styczności. Czy źle postąpiłam pomagając Frani? Wypowiadając się w tym temacie oraz wątku Frani chciałam tylko uświadomić osoby z widocznym kompleksem wyższości, że nie mają żadnego prawa żądać ode mnie czegokolwiek ani dysponować moimi zasobami. Te osoby nie zrozumiały nic z poprzednich wątków, jakie założyły i za ich pośrednictwem siały chaos na forum. Nie potrafią zwracać się do nikogo w cywilizowany sposób, tylko walić każdego po głowie maczugą, jak to robili ludzie pierwotni. Taką też manierę przybrały Mika_TLR oraz trenerkahwrs. Z tego, co wiem, obie są osobami pełnoletnimi, ale zastanawiam się nad tym, czy dowód w rączce uprawnia kogokolwiek do wywyższania ponad wszystkimi i gnojenia każdego, jak leci "bo one są dorosłe, a cała reszta to banda dzieciuchów do obrzucania obornikiem"... Tak samo, jak Malto i Frania jesteśmy od nich starsze, dla nas są jeszcze zbyt smarkate, aby mogły nam podskakiwać. Takich dzieciuchów z dowodami, którym się wydaje, że są pępkiem świata jest multum, ale niekoniecznie trzeba traktować ich poważnie. | |
| | | annie Nowy
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:39 pm | |
| Frania26, i mnie tak chłopak załatwił - pokazał ze nie wiele trzeba by ściągnąć darmowy program z neta i złamać hasło, jednak czasem winna jest nieuwaga gracza. Może za łatwe hasło a moze jakaś przyjaciółeczka patrzyła przez ramię... | |
| | | Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:40 pm | |
| O przepraszam- moja nieuwaga. Ale za tyle kasy by kupił? | |
| | | Jetrel VIP
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:41 pm | |
| Sakuro, ale ja nikomu NIC nie zarzucam, proszę tylko żeby rozmowa nabrała odpowiedni poziom, i żeby wszyscy wrócili na właściwy tor rozmowy. Nie mam jednak wpływu na zachowania niektórych osób. Nie potępiam pomocy Frani, baa, sama żałuję że wcześniej nie widziałam wątku i nie pomogłam. Pomagam każdemu, kto pomocy potrzebuje. Ot taka, jestem.
malto, również uważam że to multi. | |
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:44 pm | |
| annie ja przy znajomych nie siedzę na necie zresztą jak ktoś do mnie przychodzi to mam tak ustawiony komputer że chyba musiał by za oknem stać by zobaczyć to po pierwsze a po drugie moje hasło składało się z 23 znaków i to były cyferki słowo cyferki nic związanego z datami itd itp więc nawet jakby ktoś chciał to by nie zapametał | |
| | | annie Nowy
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:47 pm | |
| Sakura, zgadzam się z Tobą w 100%, komuś dorosłość uderzyła do głowy. Drogie Panie, na przyszłość, to że dowodzik jest w ręku nie znaczy że można jeździć po innych, w tym momencie dałyście świetny popis nie przysparzający wam popularności ani pomocy dla donki. Zachowanie dziewczyn było skandaliczne i nie pomogło sprawie, nie namawiam do dawania przedmiotów czy koni bo dziewczyny już skutecznie od tego odstraszyły. Kto chce i tak pomoże. Frania, Twoje może i było skomplikowane a donki? | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:52 pm | |
| - Paulax9 napisał:
- Ona miała Konto Pegaza? Nawet gdyby to jak mogła dokonać 6 wymian w kilka minut? Chociaż może i mogła... nie wiem. Da się zrobić 6 wymian?
I czekaj, czekaj. To jest skopiowane z biura Donki? To jakim cudem jest tam napisane:
- Jetrel napisał:
14:44:38Kupujesz konia: Rogaś od gracza carmellla za 37 000 . (...) "Kupujesz konia"? Raczej "Twój koń zostaje sprzedany" i jakby to było oszustwo to za 500 Eq, a nie 37 000... wątpię w to coraz bardziej. Donka "niby kupiła" czyli tym sposobem przekazała kasę drugiej osobie. Dlatego kwoty wyższe niż 500 Jeśli nie ma z tego screena to kontakt nic nie zrobi... Zresztą inna kwestia, że nie ma dowodów, czy sama właścicielka nie kupiła tych koni. Ale jest inna ciekawostka - jeśli ktoś komuś skasuje konto - warto spróbować napisać do moda, żeby z kolei on napisał do Ow - kontakt za późno to odczyta. Każda gra robi automatyczne backupy. Chodzi o to, by w razie awarii można było odtworzyć wszystkie konta o praktycznie nienaruszonym stanie. Może to nas cofnąć np. o kilka godzin. Zależy jak często są robione. Czyli w tym backupie może być zapis tego konta. Warto więc spróbować napisać do Ow (przez moda) z wielką prośbą by skontaktowała się z technikami i zapytała techników o możliwość odzyskania konta. Później niż dobę, szanse są praktycznie zerowe - nowy backup, stary skasowany... Nie ma śladu po koncie... Ale w ciągu doby... Małe bo małe, ale szanse są. | |
| | | Jetrel VIP
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:57 pm | |
| Niestety, z tego co mi wiadomo, Modzi nie mogą plątać się w takie sprawy. Screena nie ma niestety, zdążyłam jednie skopiować treść, a już mnie wyrzuciło, bo skasowano konto. Niestety email kontaktu milczy do tej pory | |
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 2:59 pm | |
| Jeżeli nawet miałoby to nie przynieść spodziewanych rezultatów, warto spróbować. Jetrel, przekaż donce to, co napisała Arvenka, ta wiedza może się przydać. Może akurat okaże się, że konto można odtworzyć bez strat dla niej . Przekaż jej również, aby osobiście podziękowała Mice i trenerce za to, że narobiły jej czarnego PR, jak z resztą ostatnimi czasy każdemu, nawet własnej hodowli. One są tu już na cenzurowanym. Podejrzewam, ze dostały od Lubelaka lub innego Admina po banie na to forum i może w końcu zapanuje tu błogi spokój, jeżeli nie będą miały możliwości wypowiadania się tu.
Ostatnio zmieniony przez Sakura0001 dnia Czw Lut 16, 2012 3:02 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Jetrel VIP
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 3:00 pm | |
| Oczywiście że przekażę Donce, o rozwiązaniu Arweny, to bardzo przydatne informacje! | |
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 3:01 pm | |
| Nie czytałam postu wyżej. W głowie mi się nie mieści, że Modzi mają zakaz udzielania pomocy w grze :/. Od czego oni w końcu są? Ręce mi opadły, jak przeczytałam Twój post, Jetrel | |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 3:11 pm | |
| Nie obrażać mi proszę nikogo domysłami o multi. Trenerka mająca majątek i będąca w pierwszej 10 ma robić multi po rzeczy? To absurd. | |
| | | Jetrel VIP
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 3:14 pm | |
| A czy ktokolwiek napisał że trenerka ma multi...? My tu mówimy o osobach/osobie która oskubała Donkę... | |
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 3:24 pm | |
| "Ja normalnie po przeczytaniu tego mam podejrzenia, że trenerka i ty założyłyście sobie konto(muuliti) i teraz tak naciskacie abyście zarobiły. " W temacie u Frani. | |
| | | Jetrel VIP
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 3:25 pm | |
| No ale to nie temat Frani... | |
| | | annie Nowy
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 3:25 pm | |
| dobra, kogoś poniosło, tak samo jak Trenerkę i Miki. Jednak fakt faktem podejrzana sprawa z tą kradzieżą... | |
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 3:28 pm | |
| Wiecie, nie mogę być stronniczy i karać tylko innych, od dzisiaj zmieniają się zasady na Zagrodzie, za wiele sporów i kłótni. Na dniach będzie pewien regulamin. Chcemy przecież spokoju, prawda? Ehhh... | |
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 3:30 pm | |
| Kazdy ma prawo wyrazić własne zdanie, zarówno pozytywne jak i negatywne, ale musi być ono związane z założonym tematem i nie może w zaden spoób obrażać drugiego użytkownika. Jeśli ludzie zobaczą, ze karany jest kazdy, to nikt nie będzie mówił, ze jednym coś wolno więcej innym nie. Ineczej będizie wielkie pole walki, nie forum do pomocy. To tak w skrócie | |
| | | annie Nowy
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 3:31 pm | |
| Lubelak, wystarczyłoby więcej kultury spokój wtedy sam by zapanował ;> | |
| | | | Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 4:02 pm | |
| Jetrel, w związku z tym, że interweniowałaś w sprawie pomocy Donce, postaram się jakoś pomóc i nie robię tego by najmniej z powodu nacisków ze strony Miki i trenerki, bo na tych osobach postawiłam już krzyżyk, ale ze zwykłej przyzwoitości. Nie wiem jeszcze, na ile będę w stanie pomóc, być może będzie to pomoc bardziej w charakterze symbolicznym niż praktycznym, ale chyba liczą się dobre chęci, mam nadzieję . Całego majątku też nie mogę przeznaczyć na pomoc innym, w przeciwnym wypadku zostanę z niczym i to ja w przyszłości stanę się osobą potrzebującą . Spróbuję jeszcze popytać wśród znajomych, którzy akurat nie są zarejestrowani w Zagrodzie, czy mogli by pomóc. Jeżeli się uda, skontaktuje się z Tobą lub bezpośrednio z Donka, jeżeli nie, nie chciałabym, żeby ktokolwiek miał mi to za złe... Ps. Jeżeli chodzi o pomoc Frani z mojej strony, też nie była ona taka, jakbym tego chciała. Sama nie mam tylu środków, ilu naprawdę potrzebuję, ale staram się jakoś podzielić tym, co mam, chociażby w małym ułamku. Może nie zgłoszę się od razu z pomocą, bo najpierw muszę zorientować się we wszystkim, zapytać znajomych, czy wyrażają taką chęć, dopiero później mogę działać | |
| | | Jetrel VIP
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 Czw Lut 16, 2012 4:06 pm | |
| Sakura, serdecznie ci dziękuję za chęć pomocy:) | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 | |
| |
| | | | Kochani! Potrzebna pomoc! Donka2166 | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach