Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy

Go down 
+37
Domel
Ulquiorra666
FunnyOne
Barson1990
anteek
Sathilia
LadyArvena
Uśmieszek
kaprysab
ArinStreal
Clue
Takashiro
Anett1906
wilczyca1000
Philipek
eloite
amorkowa
Jetrel
xTikTakx
Alasky
Calma
Aglyss
Bezbarwna92
koziorożec
Keplie
karina127
erreo
EREIS
Ayashi
Szarusia16
hanka1998
Sabula
Nevarra
Malto
carrie17
Temperance
Mikim7
41 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Next
AutorWiadomość
Mikim7
ZAGRODZIANIN
Mikim7

Nick w grze : Mikim7
Liczba postów : 1222

Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 Empty
PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:41 pm

Stwierdzam że Howrse nie uczy tylko o koniach (minimalnie, chodzi o niektóre rasy, smakołyki, ciekawostki), a także o samym życiu! Przez te wszystkie zmiany, Ow nam to próbuje przekazać. Tak to na pewno to Laughing
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=416853
Ayashi
ZAGRODZIANIN
Ayashi

Nick w grze : Ayashi
Liczba postów : 1087

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:42 pm

Mikim7 napisał:
Stwierdzam że Howrse nie uczy tylko o koniach (minimalnie, chodzi o niektóre rasy, smakołyki, ciekawostki), a także o samym życiu! Przez te wszystkie zmiany, Ow nam to próbuje przekazać. Tak to na pewno to Laughing
Ło cholera... Jaka ja będę wykształcona! Nauczę się życia *-*
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=5803
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:43 pm

carrie17 napisał:
Malto napisał:
Czy tylko mnie wkurza ta cała Cherry_cośtam?

mam ochotę rozwalić jej krzesło na głowie Laughing jeszcze mnie zjechała, że piszę głupoty, a to ona się błaźni Laughing
Taka jest rola dziecka Laughing Zawsze ma rację nawet jak nie ma to ją wymusi Laughing
Powrót do góry Go down
kaprysab
Przyjaciel Zagrody
kaprysab

Nick w grze : kaprysab
Liczba postów : 821

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:43 pm

Przez پاسخ: موضوع, 5 lipca 2012, 22:39:38 (Zgłoś naruszenie)
Ludzie! Co wy jesteście tacy przeciwni decyzji Owlientu? Oni wiedza co robią. Chca ulepszyć grę, a nie ją pogorszyć. Gdyby ta zmiana miałą na celu pogorszenie gry na pewno by jej nie wprowadzili mówię wam! Znace przysłowie ,,Nie mów chop puki nie skoczysz"? Tak? A znacie jego znaczenie? Przekonacie się kiedy zmiana zostanie wprowadzona, a wy się pozytywnie zaskocczycie. Ow nie przejmuj się tymi krytykami. Ja wierzę w Twoje i i całego zespołu decyzje. Mnie nigdy nie zawiodaś ani teraz, ani na starym koncie!
Tak trzymać.
To mnie powalilo Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 2153337378
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=844786
erreo
Przyjaciel Zagrody
erreo

Nick w grze : erreo
Liczba postów : 714

Cytat :
Przez mirmur, 5 lipca 2012, 22:39:41 (Zgłoś naruszenie)
jeśli 100e jest dla kogoś adekwatną rekompensatą za ducha czy smoka to o czym tu więcej rozmawiać, żyjemy w innym świecie, przekonywanie ani dyskusja nic nie da, ktoś kto mówi że to dobre albo jest skończonym ... albo robi tak bo tak mu kazali powiedzieć

to już było jaśniejsze.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1368771
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:44 pm

kaprysab napisał:
Przez پاسخ: موضوع, 5 lipca 2012, 22:39:38 (Zgłoś naruszenie)
Ludzie! Co wy jesteście tacy przeciwni decyzji Owlientu? Oni wiedza co robią. Chca ulepszyć grę, a nie ją pogorszyć. Gdyby ta zmiana miałą na celu pogorszenie gry na pewno by jej nie wprowadzili mówię wam! Znace przysłowie ,,Nie mów chop puki nie skoczysz"? Tak? A znacie jego znaczenie? Przekonacie się kiedy zmiana zostanie wprowadzona, a wy się pozytywnie zaskocczycie. Ow nie przejmuj się tymi krytykami. Ja wierzę w Twoje i i całego zespołu decyzje. Mnie nigdy nie zawiodaś ani teraz, ani na starym koncie!
Tak trzymać.
To mnie powalilo Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 2153337378
Ulepszyć ? Hahahaha[ Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 3573644101 ] niech się lepiej zastanowi co pisze ;]
Powrót do góry Go down
Mikim7
ZAGRODZIANIN
Mikim7

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:46 pm

Cytat :
Przez Nathaly, 5 lipca 2012, 22:44:06 (Zgłoś naruszenie)

Ayashi tym prostym komentarzem chciała tylko wykazac,iż punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
Ta zmiana jest zarowno dobra jak i zla,dla innych. Każdy ma inną opinie na ten temat i po raz kolejny proszę, szanujcie ja. Bo to,ze dla Was jest coś złe, nie znaczy,że takie ma byc dla wszystkich. Argumentami mozna sie wymieniac w sposób kulturalny bez pisania oszczerstw.

I nie wycofujemy, bo akurat moderatorzy nie maja żadnego wplywu na to jakie zmiany sa wprowadzane do gry. jesteśmy zwykłymi graczami, nie akcjonariuszami

na Ow też psow nie wieszajcie. Przecież Ona jest pracownikiem, który tylko komunikuje to,co Ci u góry wymyslili

Szczerze watpie,zeby Pan Prezes siadl i czytał opinie na tym forum. pewnie nawet nie zna jezyka polskiego.
Howrse jest nastawione na zysk, przecież to jest oczywiste. nikt nie prowadzi działaności gosdpodarczej charytatywnie
Powrót do góry Go down
kaprysab
Przyjaciel Zagrody
kaprysab

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:46 pm

Kamil2010 napisał:
carrie17 napisał:
Malto napisał:
Czy tylko mnie wkurza ta cała Cherry_cośtam?

mam ochotę rozwalić jej krzesło na głowie Laughing jeszcze mnie zjechała, że piszę głupoty, a to ona się błaźni Laughing
Taka jest rola dziecka Laughing Zawsze ma rację nawet jak nie ma to ją wymusi Laughing

To tu sie nada moja 2 i pól letnia corka ona umie niezle wymuszac moze by jej sie udalo wymusic cos dobregp Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 3908960024 . Ze za kazdy dzien logowania dostaniesz bokiego Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 3573644101
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:48 pm

Mikim ale ten bunt jest na wszystkich serwerach ;]
Powrót do góry Go down
Mikim7
ZAGRODZIANIN
Mikim7

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:49 pm

Ja tylko wkleiłem jej wypowiedź bo mi koleżanka dała współ. i widzę co się dzieje na forum Very Happy
Powrót do góry Go down
carrie17
Przyjaciel Zagrody
carrie17

Nick w grze : carrie17
Liczba postów : 921

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:54 pm

Przynajmniej ten post Nathaly był szczery Wink
Powrót do góry Go down
kaprysab
Przyjaciel Zagrody
kaprysab

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:55 pm

Przez mirmur, 5 lipca 2012, 22:51:44 (Zgłoś naruszenie)
Nathaly
chylę czoła przed tym wyznaniem, które potwierdza moje przypuszczenia

Niestety jesteśmy całkowicie bezradni, nie tylko my- gracze ale i moderatorzy czy Ow, niepotrzebnie się denerwujemy i kłucimy, w gruncie rzeczy nasze dzialania i pisemne frustracje nie będą miały na nic wpływu, decyzje zapadają w innym kraju i są nieodwołalne.
Dorośli to rozumią dzieci są zrozpaczone i czują się oszukane.
Ale ono mnie wkurza
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 2:58 pm

A teraz pytanie za 1000 pkt. dac ducha Falabelli czy lepiej zostawić na promocję ? Laughing
Powrót do góry Go down
erreo
Przyjaciel Zagrody
erreo

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:01 pm

Kamil, ja zostawiam na promocję. zresztą, będziesz miał czas to zrewidować, bo na internationalu wejdzie prędzej.
Powrót do góry Go down
Temperance
Przyjaciel Zagrody
Temperance

Nick w grze : Temperance
Liczba postów : 846

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:02 pm

Pytanie za 100 pkt: po czyjej stronie jest mirmur?
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:03 pm

erreo napisał:
Kamil, ja zostawiam na promocję. zresztą, będziesz miał czas to zrewidować, bo na internationalu wejdzie prędzej.
No właśnie, jestem tylko ciekawy jak to będzie wyglądało i jaka będzie nagroda główna Rolling Eyes

Caddie napisał:
Pytanie za 100 pkt: po czyjej stronie jest mirmur?
Teraz to już sam nie wiem Neutral

Ostatnio zmieniony przez Kamil2010 dnia Czw Lip 05, 2012 3:04 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
erreo
Przyjaciel Zagrody
erreo

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:04 pm

mirmur jest zarówno przeciw zmianom jak i użytkownikom, którzy wszczynają bunt ^^
ot, taki ciekawy przypadek wszelkiego anty.
Powrót do góry Go down
kaprysab
Przyjaciel Zagrody
kaprysab

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:04 pm

za przeproszeniem wlazi obu stronom
Powrót do góry Go down
Ayashi
ZAGRODZIANIN
Ayashi

Nick w grze : Ayashi
Liczba postów : 1087

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:05 pm

A ja dochodzę do wniosku, że mam gdzieś ich promocje i chyba przestanę się do nich przykładać i ograniczę się do niezbędnego minimum Razz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=5803
Temperance
Przyjaciel Zagrody
Temperance

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:05 pm

Ej, a oni odblokują mnie na forum? Czy to wersja "foch forever"?
Powrót do góry Go down
erreo
Przyjaciel Zagrody
erreo

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:06 pm

założę się, że główną nagrodą będzie kolejny boski, produkują ich teraz tyle, że się w zakładkach niektórym nie pomieszczą.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:06 pm

Nathaly
chylę czoła przed tym wyznaniem, które potwierdza moje przypuszczenia

Niestety jesteśmy całkowicie bezradni, nie tylko my- gracze ale i moderatorzy czy Ow, niepotrzebnie się denerwujemy i kłucimy, w gruncie rzeczy nasze dzialania i pisemne frustracje nie będą miały na nic wpływu, decyzje zapadają w innym kraju i są nieodwołalne.
Dorośli to rozumią dzieci są zrozpaczone i czują się oszukane.
Ja już nie powiem jak on rozpaczał -,-'
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:08 pm

Caddie napisał:
Chyba masz tak jak ja - ban na trzy dni, żeby ochłonąć Laughing
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Temperance
Przyjaciel Zagrody
Temperance

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:09 pm

Uwierz, że później napiszę im książkę na temat tego co myślę.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:10 pm

Malto napisał:
Caddie napisał:
To jest czas dla was aby się zastanowić nad swym postępowanie Laughing
Powrót do góry Go down
carrie17
Przyjaciel Zagrody
carrie17

Nick w grze : carrie17
Liczba postów : 921

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:11 pm

Najcudowniejsze jest to, że nie mam ani pół ducha/smoka/gryfa/kij wie czego, bo w sumie za dużo tego nie kupowałam... Jeśli ta promocja będzie mieć na celu wykończenie moich funduszy, to powodzenia. Bo po tych zmianach duchy będą za miliony szły chyba Surprised
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:13 pm

mirmur napisał:

kaprysab
przepraszam, przyznam się że ja też byłem zrozpaczony jak moja córka zamknęła się w łazience i płakała a od wielu godzin nie gra i przez kolejne dni też nie będzie. Chyba źle się wyraziłem. Tak nie wolno się wstydzić uczuć, dorośli czują tak samo jak dzieci bo wszyscy są ludźmi.
Niestety nie od parady pieniądze nazwali mamoną, francuscy właściciele owlientu zostali nią owładnięci i nic innego poza tym nie widzą, poczucie wyrządzonej graczom krzywdy jest im całkowicie obce o czym świadczą właśnie rekompensaty po 100e za boskich towarzyszy. Dla nich liczy się zysk nie człowiek a jak Ow podejmie jakieś działania w naszej obronie to straci pracę. obawiam się że lepszej administratorki i lepszego zespołu moderatorów nie będziemy mieli.

Tu chyba jest mowa o LIStku Laughing żeby płakać z powodu gry ? Co to się teraz dzieje ? oO
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:15 pm

Kamil2010 napisał:
mirmur napisał:

kaprysab
przepraszam, przyznam się że ja też byłem zrozpaczony jak moja córka zamknęła się w łazience i płakała a od wielu godzin nie gra i przez kolejne dni też nie będzie. Chyba źle się wyraziłem. Tak nie wolno się wstydzić uczuć, dorośli czują tak samo jak dzieci bo wszyscy są ludźmi.
Niestety nie od parady pieniądze nazwali mamoną, francuscy właściciele owlientu zostali nią owładnięci i nic innego poza tym nie widzą, poczucie wyrządzonej graczom krzywdy jest im całkowicie obce o czym świadczą właśnie rekompensaty po 100e za boskich towarzyszy. Dla nich liczy się zysk nie człowiek a jak Ow podejmie jakieś działania w naszej obronie to straci pracę. obawiam się że lepszej administratorki i lepszego zespołu moderatorów nie będziemy mieli.

Tu chyba jest mowa o LIStku Laughing żeby płakać z powodu gry ? Co to się teraz dzieje ? oO
A mi się zawsze wydawało, że LIStek jest pełnoletnia...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Temperance
Przyjaciel Zagrody
Temperance

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:15 pm

Kamil2010 napisał:
Malto napisał:
Caddie napisał:
To jest czas dla was aby się zastanowić nad swym postępowanie Laughing

NIECH WYBACZĄ O MI GRZESZNICY, ALBOWIEM hmm ... zgrzeszyłam? Mów to do ateistki. Laughing
W każdym razie tak, moje postępowanie jest godne potępienia. Chwała całemu Owlientowi, za to normalnie aż wydam cały swój dorobek życia, żeby kupić kupony. Sprzedam dom.
Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Nick w grze : Aglyss
Liczba postów : 1624

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipostCzw Lip 05, 2012 3:16 pm

Kamilu, za niedługo dzieciaki będą chodziły do szkoły z iPadami i uczyły się, jak hakować konta innych...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=825708
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy   Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy - Page 14 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy
Powrót do góry 
Strona 14 z 18Idź do strony : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Next
 Similar topics
-
» Zmiany
» Zmiany, zmiany oraz zmiany - INT
» Zmiany.[INT]
» Zmiany, zmiany w ekwipunku
» GRA - Zmiany w OJ

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum :: Archiwum aktualności :: Gra-
Skocz do: