Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
+76kasiaQ xd Twilight Moon :3 ZetkaEmka Linea2010 Catalina Uśmieszek Lea♥ Aglyss avrilka julcia0101 MrsKopytko Idakismet Athi Wydra Wampirzyca99 Pati...xd Calma Avada alisson123 Kotersiow Hornet tisi Barson1990 XX_lero kaprysab kucykwyrwij Sathilia Ayashi Asiaa. Ejli mina stirit1 xTikTakx Sakura EveDallas Aki carrie17 -Eruina- Nathaly Sabula hanka1998 Takashiro wilczyca1000 furia96 Ulquiorra666 MaryMariaMara Lunka. Alasky Alaya Mikim7 anteek kolorowa85673 Wiki.3541 natalias143 erreo olcia1234 EREIS Malto Susian Vensis Temperance Szarusia16 Anakondaxxx stewardessa alma021 Mania LadyArvena Clue Sharpy Oliii98 Aangelika101 karina127 koszolak Czarny Kot moja stadnina1 korane 80 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
natalias143 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : natalias143 Liczba postów : 435 Dołączył : 28/03/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:09 am | |
| (12 lipca - dzień protestu szczegóły w prezentacji) może być? | |
| | | Anakondaxxx Raczkujący
Nick w grze : Anakondaxxx Liczba postów : 78 Dołączył : 16/02/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:13 am | |
| | |
| | | Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:15 am | |
| O akcji protestujących mam mieszane zdanie. Raczej o jej wynikach. Nostradamusem nie jestem, i mogę się mylić (raczej na pewno). Mówią że pierwsza myśl jest najlepsza, pierwszy impuls do działania, lecz wg mnie taką dużą akcje trzeba było przygotować dokładniej. nie mówię o planie dokładnym co do minuty akcji, lecz lepszej ogólnej organizacji. Małe rzeczy, ale przyciągną więcej osób do protestu. Chodzi mi o: 1. Odwołanie się do źródła - miejsca, w którym narodził się pomysł i jest tam wszystko wyjaśnione. Można byłoby zbudować prostą stronę, tam zamieścić dłuższe wyjaśnienia od tych zdaniowych na bannerach. Lista celów, przyczyn - dla nie których osób takie wyjaśnienie (można zaczerpnąć za zgodą tekst z wypowiedzi na forum) może przekonać. Można zamieścić zbiór bannerów oraz opcje wpierania / szerzenia całej akcji. 2. Języki, czyli szerzenie akcji poza krajem. Odwołując się do punktu 1, zrobić tłumaczenie strony w różnych językach i ze swoimi zbiorami bannerów. W taki sposób należy zabrać dodać kamyczek, który przeważy i wywoła lawinę. Pościć link, a cała reszta będzie go sama rozpowszechniała. Inne serwery to moc, którą trzeba odpowiednio wykorzystać. 3. Inne sztuczki typu: estetyki bannerów, ikon, nazw. Na profesjonalniejszą grafikę zwykły człowiek spogląda dokładniej. Poświęci temu więcej czasu. Logo, czy logotyp jest też ważnym punktem organizacji. Wystarczy grafika w której zwykłe litery są w charakterystyczny poukładane, pokolorowane, a potem wystarczy pokazać takie logo - i wszyscy (nawet za granicą) wiedzą o co chodzi. 4.Trzeba też pokazać że nas (protestujących) jest coraz więcej. Tzn. na stronie zamieścić statystki, licznik online, odwiedzin, może księga wpisów. Osobiście jak ja bym na stronie akcji zobaczył liczbę osób protestujących (np. 1420), z chęcią bym dołączył i doliczył ten jeden głos. Gracz który wie o co chodzi (1.), nawet jeśli jest z innego kraju (2.), pokusi się na kliknięcie na ładne logo / banner (3.) i przekona go ogrom tej (?) wspólnoty, w której razem możemy zrobić więcej. Wiem że niektóre propozycje wydają się śmieszne, ale na prawdę zachęcają więcej osób. (W niektórych przypadkach siedzi to w głowie - przekona nas bardziej łagodny kolorystycznie, spokojnie animacyjnie banner niż ostry migoczący). Wiem że plete głupoty, ale jeśli ten protest nic by nie dał radzę spróbować takiego Dzięki jeśli ktoś przeczytał całe głupoty :-] Wiesz już jak ja to widzę. | |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:19 am | |
| Mikim7, ja tam nie zamierzam się poddać. Zbierze się ekipę coś koło 10 osób i zaczniemy zabawę. Dołączy się tłumaczy i będzie cacy. Co Ty myślisz? Nie pierwszy nie ostatni protest | |
| | | | Anakondaxxx Raczkujący
Nick w grze : Anakondaxxx Liczba postów : 78 Dołączył : 16/02/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:26 am | |
| Czyli to co już proponowałam- zrobić większy protest, zaatakować kontakt czy coś w tym stylu Poddadzą się po kilku szturmach- nie po jednym Jak na razie robią "pokaz sił", więc jeszcze nie teraz jest nasz czas, ale on nadejdzie spox. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:27 am | |
| Mikim, co do tego licznika, to może oprócz zwykłego licznika wejść/online, czy czegoś, zrobić jakąś ikonkę typu "kliknij i potwierdź udział w proteście"? to byłby kolejny licznik - jedna osoba kliknie, liczba się zwiększa, o. też coś tam mogę pomóc, chociaż bardziej jako asystent Mikima, niż organizator, bo gdzie mi tam do niego... akcji nie popieram, ale grafiką pobawię się zawsze chętnie heheh. xD |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:32 am | |
| - vernille napisał:
- też coś tam mogę pomóc, chociaż bardziej jako asystent Mikima, niż organizator, bo gdzie mi tam do niego...
Eeeeee.... co? To ironia, no nie? - vernille napisał:
- Mikim, co do tego licznika, to może oprócz zwykłego licznika wejść/online, czy czegoś, zrobić jakąś ikonkę typu "kliknij i potwierdź udział w proteście"? to byłby kolejny licznik - jedna osoba kliknie, liczba się zwiększa, o.
Tak o tym myślałem. Właśnie studiuję książkę o javascript i jQuery. O przycisku "Jestem protestującym" już marzę ;)Kombinujemy z cookies i indywidualne kliknięcie liczące się do ogólnych statystyk! Boskie! | |
| | | Sharpy Raczkujący
Liczba postów : 62 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:35 am | |
| Ja tam proponuję tylko akcję `12-go rozszerzyć o: - wycofać wszystkie oferty wymian - wycofać wszystkie konie ze sprzedaży - nie wystawiać pokryć publicznych. Jak poziom gry spadnie tak o 20% to może ktoś zauważy... | |
| | | moja stadnina1 Nowy
Liczba postów : 13 Dołączył : 10/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:38 am | |
| mam pomysł niech wszyscy protestujący napiszą do Ow co o tym myślą (wszyscy to samo) Tylko trzeba wymyślić jakieś hasło | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:39 am | |
| - Sharpy napisał:
- Ja tam proponuję tylko akcję `12-go rozszerzyć o:
- wycofać wszystkie oferty wymian - wycofać wszystkie konie ze sprzedaży - nie wystawiać pokryć publicznych. Jak poziom gry spadnie tak o 20% to może ktoś zauważy... Spokojnie, spokojnie, bunt buntem, protest protestem, ale jak nie nic będziemy robić (logować, kupować, GRAĆ) to polski serwer zostanie po prostu skasowany. Jaki mają z tego zysk? Żaden. Chcemy coś osiągnąć, a zniszczyć grę, nie? ... Nie? | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:42 am | |
| Bawić się w hodowle i wymiany trzeba nadal, ale można kazać nie kupować kuponów, wybierać dni w które nie będziemy się logować, rozgłaszać, że się na takie traktowanie nie zgadzamy etc. Już widzę ten banner "Ubisoft wypier ... papier od Howrse!" *-* | |
| | | Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:43 am | |
| moja stadnina1 - nie możemy napisać do Ow, nie da się napisać jej wiadomości. Jeśli już, to możemy pisać do moderatorów, albo na Kontakt. Wiecie, co? Mam nagły przypływ weny, chyba wykonam kilka ciekawych avatarów i banerów promujących akcję. | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:44 am | |
| - Caddie napisał:
- Bawić się w hodowle i wymiany trzeba nadal, ale można kazać nie kupować kuponów, wybierać dni w które nie będziemy się logować, rozgłaszać, że się na takie traktowanie nie zgadzamy etc.
Już widzę ten banner "Ubisoft wypier ... papier od Howrse!" *-* to jest dobre! XD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:46 am | |
| - Alaya napisał:
- moja stadnina1 - nie możemy napisać do Ow, nie da się napisać jej wiadomości. Jeśli już, to możemy pisać do moderatorów, albo na Kontakt.
Wiecie, co? Mam nagły przypływ weny, chyba wykonam kilka ciekawych avatarów i banerów promujących akcję. idzie napisać do Ow, to przykład: Do: Ow Temat: Treść: i tu wpisujemy co chcemy | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:49 am | |
| wymyślam wiersz
my nie chcemy tych zmian zaraz damy wam tran XD | |
| | | Sharpy Raczkujący
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:49 am | |
| - Mikim7 napisał:
- Sharpy napisał:
- Ja tam proponuję tylko akcję `12-go rozszerzyć o:
- wycofać wszystkie oferty wymian - wycofać wszystkie konie ze sprzedaży - nie wystawiać pokryć publicznych. Jak poziom gry spadnie tak o 20% to może ktoś zauważy... Spokojnie, spokojnie, bunt buntem, protest protestem, ale jak nie nic będziemy robić (logować, kupować, GRAĆ) to polski serwer zostanie po prostu skasowany. Jaki mają z tego zysk? Żaden. Chcemy coś osiągnąć, a zniszczyć grę, nie? ... Nie? Taka kura znosząca złote jaja zarżnięta? Wyobrażasz sobie, że najpierw Ubisoft inwestuje parę milionów w zakup Owlient a następnie bez walki zamyka serwery? Oczywiście efekt może być odwrotny do zamierzonego, jako że protestują doświadczeni gracze, mogą np. skasować wszystkie konta ze stażem większym niż pół roku... niech nowi znów będą na topie a luzytany zaczynają się od 350PG. I autoban na każdego, kto przekroczy milion equus... | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:50 am | |
| | |
| | | Wiki.3541 Nowy
Nick w grze : Wiki.3541 Liczba postów : 16 Dołączył : 08/07/2012
| | | | natalias143 W skromnych progach Zagrody
| | | | Gość Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:57 am | |
| - Mikim7 napisał:
- vernille napisał:
- też coś tam mogę pomóc, chociaż bardziej jako asystent Mikima, niż organizator, bo gdzie mi tam do niego...
Eeeeee.... co? To ironia, no nie? NIE. - Mikim7 napisał:
- vernille napisał:
- Mikim, co do tego licznika, to może oprócz zwykłego licznika wejść/online, czy czegoś, zrobić jakąś ikonkę typu "kliknij i potwierdź udział w proteście"? to byłby kolejny licznik - jedna osoba kliknie, liczba się zwiększa, o.
Tak o tym myślałem. Właśnie studiuję książkę o javascript i jQuery. O przycisku "Jestem protestującym" już marzę ;)Kombinujemy z cookies i indywidualne kliknięcie liczące się do ogólnych statystyk! Boskie! Nawiasem, nawołując do wypowiedzi wyżej - właśnie o tym mówiłam. Opieram się głównie na tym, co znam, co umiem, co do tej pory wyczytałam/naumiałam się, ja nie mam czasu studiować książek, czy kursów w necie. ;d Ale myśl, myśl, i tak pewnie fajnie Ci to wyjdzie. ;D |
| | | Wiki.3541 Nowy
Nick w grze : Wiki.3541 Liczba postów : 16 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 11:58 am | |
| | |
| | | Sharpy Raczkujący
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 12:01 pm | |
| - Wiki.3541 napisał:
idzie napisać do Ow, to przykład:
Do: Ow Temat: Treść: i tu wpisujemy co chcemy Nawet jeśli się da, wątpię, czy Ow to cokolwiek innego, niż konto systemowe, na które wrzucane są nowe konie i inne bajery, ale wiadomości albo nie dochodzą albo nikt nie czyta (kilkaset wiadomości z buźką w temacie dziennie? ) | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 12:04 pm | |
| Mikim7, to rozumiem, że my główni organizatorzy? xD Przywódcy rebelii | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 12:04 pm | |
| - Diana88 napisał:
- ZALOGUJ SIĘ 12 LIPCA
Nie niszczmy gry!!! Zmiany na pewno będą dobre dla wszystkich!!! Oto link do jej prezentacji gdzie ma to napisane |
| | | natalias143 W skromnych progach Zagrody
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 12:10 pm | |
| - Kamil2010 napisał:
- Diana88 napisał:
- ZALOGUJ SIĘ 12 LIPCA
Nie niszczmy gry!!! Zmiany na pewno będą dobre dla wszystkich!!! Oto link do jej prezentacji gdzie ma to napisane Czy nie można by było podciągnąć tego pod zmuszanie do czegoś graczy? XD | |
| | | Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 12:15 pm | |
| Ale te dzieci są głupie...nie porafią uszanowac obecności buntu i robią jeszcze ANTYbunt... Poprostu żal mi tych skrzywdzonych przez matkę naturę (?) dzieci... | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 12:33 pm | |
| - Alasky napisał:
- Ale te dzieci są głupie...nie porafią uszanowac obecności buntu i robią jeszcze ANTYbunt...
Poprostu żal mi tych skrzywdzonych przez matkę naturę (?) dzieci... Dobrze napisane |
| | | Oliii98 Już coś wie
Liczba postów : 108 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 12:39 pm | |
| A i konfidentów przez których mam nierozwiązany konkurs, 4 pkt karmy i bana. Szczerze dziwne to ale te ''petycje'' o nie petycjach - popieram je; ale popieram bunt, w który już zostałam mocno wciągnięta, walczę nie o nawet zmiany ale o to, aby owlient liczył się ze zdaniem graczy! | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 12:40 pm | |
| - karina127 napisał:
- LadyArveno,jak tam ten tekst ?Obiecałam go dzisiaj dać.
Piszę... Zaraz podam początek. - stewardessa napisał:
- Szarusia w windows jest opcja czytania tekstu, gdy najedzie się kursorem
Jednak jak całkiem nic nie widzisz, to nic ci nie da. Jak najedziesz na konkretną rzecz? Będziesz jechać myszką piksel po pikselu, linijka po linijce? - Anakondaxxx napisał:
- Dostałam -1 pkt karmy bo:
Witaj Anakondaxxx,
Straciłeś 1 punkt karmy z następującego powodu: Wulgarne zachowanie na kontakcie oraz obrażanie firmy Ubisoft podczas kontaktu z obsługą gry.
Zdobędziesz jeden punkt karmy z powrotem po 30 dniach logowania się do gry. Prosimy uważniej przestrzegać regulaminu Howrse.
Możesz sprawdzić strone karmy klikając tutaj.
Z wyrazami szacunku, Zespół Howrse
Najjaśniejszy Ubisoft poczuł się urażony? Mam to tam, gdzie słońce nie dochodzi! EDIT: Sorcia, Ubeksoft Nie wiedziałam nawet, że można za takie coś karmę stracić XD - Mikim7 napisał:
- O akcji protestujących mam mieszane zdanie. Raczej o jej
wynikach. Nostradamusem nie jestem, i mogę się mylić (raczej na pewno). Mówią że pierwsza myśl jest najlepsza, pierwszy impuls do działania, lecz wg mnie taką dużą akcje trzeba było przygotować dokładniej. nie mówię o planie dokładnym co do minuty akcji, lecz lepszej ogólnej organizacji. Małe rzeczy, ale przyciągną więcej osób do protestu.
Chodzi mi o: 1. Odwołanie się do źródła - miejsca, w którym narodził się pomysł i jest tam wszystko wyjaśnione. Można byłoby zbudować prostą stronę, tam zamieścić dłuższe wyjaśnienia od tych zdaniowych na bannerach. Lista celów, przyczyn - dla nie których osób takie wyjaśnienie (można zaczerpnąć za zgodą tekst z wypowiedzi na forum) może przekonać. Można zamieścić zbiór bannerów oraz opcje wpierania / szerzenia całej akcji. 2. Języki, czyli szerzenie akcji poza krajem. Odwołując się do punktu 1, zrobić tłumaczenie strony w różnych językach i ze swoimi zbiorami bannerów. W taki sposób należy zabrać dodać kamyczek, który przeważy i wywoła lawinę. Pościć link, a cała reszta będzie go sama rozpowszechniała. Inne serwery to moc, którą trzeba odpowiednio wykorzystać. 3. Inne sztuczki typu: estetyki bannerów, ikon, nazw. Na profesjonalniejszą grafikę zwykły człowiek spogląda dokładniej. Poświęci temu więcej czasu. Logo, czy logotyp jest też ważnym punktem organizacji. Wystarczy grafika w której zwykłe litery są w charakterystyczny poukładane, pokolorowane, a potem wystarczy pokazać takie logo - i wszyscy (nawet za granicą) wiedzą o co chodzi. 4.Trzeba też pokazać że nas (protestujących) jest coraz więcej. Tzn. na stronie zamieścić statystki, licznik online, odwiedzin, może księga wpisów. Osobiście jak ja bym na stronie akcji zobaczył liczbę osób protestujących (np. 1420), z chęcią bym dołączył i doliczył ten jeden głos.
Gracz który wie o co chodzi (1.), nawet jeśli jest z innego kraju (2.), pokusi się na kliknięcie na ładne logo / banner (3.) i przekona go ogrom tej (?) wspólnoty, w której razem możemy zrobić więcej.
Wiem że niektóre propozycje wydają się śmieszne, ale na prawdę zachęcają więcej osób. (W niektórych przypadkach siedzi to w głowie - przekona nas bardziej łagodny kolorystycznie, spokojnie animacyjnie banner niż ostry migoczący).
Wiem że plete głupoty, ale jeśli ten protest nic by nie dał radzę spróbować takiego Dzięki jeśli ktoś przeczytał całe głupoty :-] Wiesz już jak ja to widzę. Protest nie był planowany to tak wyszło Baner też miał być prowizorką, do podmiany gdy powstanie lepszy. Teraz ciężko by było coś zorganizować takiego, bo jutro ostatni dzień gry przed protestem... - moja stadnina1 napisał:
- Alaya napisał:
- moja stadnina1 - nie możemy
napisać do Ow, nie da się napisać jej wiadomości. Jeśli już, to możemy pisać do moderatorów, albo na Kontakt.
Wiecie, co? Mam nagły przypływ weny, chyba wykonam kilka ciekawych avatarów i banerów promujących akcję. idzie napisać do Ow, to przykład:
Do: Ow Temat: Treść: i tu wpisujemy co chcemy Tylko Ow tego nie czyta Prawdopodobnie te wiadomości od razu się kasują, zaliczając tylko zadanie. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
| |
| | | | GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|