Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
+76kasiaQ xd Twilight Moon :3 ZetkaEmka Linea2010 Catalina Uśmieszek Lea♥ Aglyss avrilka julcia0101 MrsKopytko Idakismet Athi Wydra Wampirzyca99 Pati...xd Calma Avada alisson123 Kotersiow Hornet tisi Barson1990 XX_lero kaprysab kucykwyrwij Sathilia Ayashi Asiaa. Ejli mina stirit1 xTikTakx Sakura EveDallas Aki carrie17 -Eruina- Nathaly Sabula hanka1998 Takashiro wilczyca1000 furia96 Ulquiorra666 MaryMariaMara Lunka. Alasky Alaya Mikim7 anteek kolorowa85673 Wiki.3541 natalias143 erreo olcia1234 EREIS Malto Susian Vensis Temperance Szarusia16 Anakondaxxx stewardessa alma021 Mania LadyArvena Clue Sharpy Oliii98 Aangelika101 karina127 koszolak Czarny Kot moja stadnina1 korane 80 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Wiki.3541 Nowy
Nick w grze : Wiki.3541 Liczba postów : 16 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 12:55 pm | |
| A mam takie pytanko.Czy ktoś zauważył że w awatarze jest błąd ortograficzny?Zamiast"Więcej" jest "Wicej" xD | |
| | | Lunka. Nowy
Liczba postów : 1 Dołączył : 10/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:10 pm | |
| Moim zdaniem to bardzo głupi pomysł. Dodawanie PG i innych takich rzeczy jest bardzo przydatne i potrzebne zwłaszcza dla graczy którzy prowadzą najlepsze hodowle. Hodowle 0 PG hmm ok niech sobie tam prowadzą tą hodowle co im to przeszkadza, niech się nie bawią z koniem od 8m. do 1r.6m. i będzie święty spokój. Ja hoduje sobie kłusaki i moim zdaniem dodawanie PG mi bardzo pomaga z hodowli. Jest dużo osób które chcą masę niepotrzebnych rzeczy, a wy chcecie wręcz odwrotnie i jeszcze głupiej ! Chcenie by usunęli przydatne rzeczy ! Najlepiej niech wszystkie rasy koni usuną i niech zostanie tylko jedna może wtedy będzie z tym cyrkiem święty spokój !
! OPAMIĘTAJCIE SIĘ ! | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:16 pm | |
| Lunka - jeśli dobrze cie zrozumiałam, jesteś za zmianami? Jeśli tak, jesteś za automatyzacją PG? Tylko wtedy nie da rady "nie bawić się" z koniem, żeby nie otrzymać PG. Koń od razu po urodzeniu będzie mieć je wyższe od rodziców, więc nie da się zejść niżej. Hodowla 0 PG nie ma wtedy szans... PG owszem pomaga, ale my chcemy SAMI dodawać, a nie, żeby komputer robił to za nas. | |
| | | MaryMariaMara Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Prezentacje. Liczba postów : 663 Dołączył : 10/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:19 pm | |
| Wszystko dodałam | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:20 pm | |
| - Lunka. napisał:
- Moim zdaniem to bardzo głupi pomysł. Dodawanie PG i innych takich rzeczy jest bardzo przydatne i potrzebne zwłaszcza dla graczy którzy prowadzą najlepsze hodowle. Hodowle 0 PG hmm ok niech sobie tam prowadzą tą hodowle co im to przeszkadza, niech się nie bawią z koniem od 8m. do 1r.6m. i będzie święty spokój. Ja hoduje sobie kłusaki i moim zdaniem dodawanie PG mi bardzo pomaga z hodowli. Jest dużo osób które chcą masę niepotrzebnych rzeczy, a wy chcecie wręcz odwrotnie i jeszcze głupiej ! Chcenie by usunęli przydatne rzeczy ! Najlepiej niech wszystkie rasy koni usuną i niech zostanie tylko jedna może wtedy będzie z tym cyrkiem święty spokój !
! OPAMIĘTAJCIE SIĘ ! Ta zmiana jest dobra zwłaszcza dla dzieci, które mają tak ciężki umysł by użyć przepisu i dodać PG, jeśli chodzi o hodowle to jest to bardzo złą zmiana bo taki gracz vip uczył się długo podnosić PG a teraz przychodzi gracz norma przychodzi i też robi sobię taką hodowlę bez najmniejszego trudu więc ja nie rozumiem gdzie tu sprawiedliwość ?! Może dla osób które nie radzą sobie w grze tak jest ok ja bynajmniej nie popieram tej zmiany w tym momencie Owlinet robi sobie z nas głupków którzy całą grę się uczyli aby teraz jakieś dziecko nic nie umiejące je prześcignęło przez 1 głupia zmianę, która była zbędna A co ci oni mogą usunąc takiego przydatnego ? Co tak się ich boisz ? Myślisz, że taka małpa [ mowa o Ow jako małpce] będzie chciała zniszczyc swój interes i usuną c razy ? Nie dobijaj proszę |
| | | Ulquiorra666 Już coś wie
Liczba postów : 117 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:28 pm | |
| Lunka. - chyba nie zbyt dobrze zrozumiałaś konsekwencje zmian CO JA PACZE? :p 12 godzin nie miałam prądu, a tu tyle nowych wpisów! Cieszy mnie to ^^ Serdecznie witam wszystkich nowych rebeliantów CZY KTOŚ ZGŁOSIŁ JUŻ TĄ Diana88? Bo ja nie to ja to zrobię | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:31 pm | |
| Ja jej nie zgłaszałem ale doszedłem do wniosku, że dzieci nie chcą protestować bo boją się, że Ow coś im wycofa i zabierze |
| | | natalias143 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : natalias143 Liczba postów : 435 Dołączył : 28/03/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:31 pm | |
| A ta akcja na lowadi w ogóle była rozgłaszana? XD | |
| | | moja stadnina1 Nowy
Liczba postów : 13 Dołączył : 10/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:34 pm | |
| hodowle będą proste bo nie trzeba będzie się trudzić by dostać +1.20 PG to głupie | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:36 pm | |
| | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:38 pm | |
| zawsze było odrobinę satysfakcji że sie udało podwyższyć PG, a jeśli dopuścimy do zmian to będzie codzienność! | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:39 pm | |
| moja stadnina1 - posty możesz edytować | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:39 pm | |
| Pojęcia nie miałam jak zacząć -_- - Cytat :
- Witamy,
Piszemy w imieniu części graczy z Polskiego serwera waszej gry. A zapewne wypowiemy także zdanie dużej ilości graczy z innych serwerów, co można zauważyć przeglądając wasze fora. Chcielibyśmy nawiązać do tego, co ostatnimi czasy dzieje się w grze. W grze, w której duża nasza część spędziła wiele dni, oraz wydała spore ilości realnej gotówki. Rozumiemy, że gra jest dla was źródłem dochodów, i staracie się zmaksymalizować zyski. Jednak jesteśmy klientami, korzystamy z waszego wytworu, przez co nasze zdanie powinno być dla was ważne. A ostatnimi czasy odnosimy wrażenie, ze macie nas głęboko gdzieś. A przecież nawet osoby nie kupujące kuponów generują wam zysk poprzez reklamy. Ostatnio poinformowaliście nas o dwóch dużych zmianach. Pierwszą z nich jest wycofanie towarzyszy,. które nie zostało niczym umotywowane. A pragnęlibyśmy otrzymać informację dlaczego zostajemy ich pozbawieni. Czy wiązało się to z jakimiś utrudnieniami ze strony technicznej? Czy chodziło tylko o uproszczenie gry, bo takie odnieśliśmy wrażenie? Zmiana ta jest według nas niekorzystna, ponieważ wiele osób zainwestowało w towarzyszy zakładając tzw. "farmy motyli" przynoszące im PD, a nagle działanie to głupotą. Otrzymaliśmy informację, że towarzysze nie przestaną dawać swoich bonusów, jednak motyle, duchy itp. utracą swoją główną zaletę poprzez zabranie możliwości zabaw z tymi rodzajami towarzyszy. Towarzysze ci, nawet po usunięciu możliwości dodawania nowych, powinni wciąż przekazywać wszystkie swoje korzyści. Usunięcie towarzyszy spowoduje na pewien czas destabilizację poziomu zawodów - młodsze konie nie będą mogły uzyskiwać dodatkowego bonusu z ujeżdżania, co stawia je na przegranej pozycji mimo podobnych umiejętności. Dodatkowo towarzysze ci będą automatycznie budzeni. Dotychczas osoby budzące miały bonus, a osoby, którym nie zależało - nie. Uprościliście więc grę. Usunięcie towarzyszy uprości też grę w inny sposób. Dotychczas trzeba było pamiętać o kupnie towarzysza do treningu PG i odpowiednio go dobierać - gryfy, psy do GP, kozy do średnich koni itp. Teraz zabieracie element taktyczny. Drugim elementem zmian jest zautomatyzowanie 1,2 PG. Umiejętność dodawania go była podstawą przyjmowania do jakiejkolwiek hodowli. Każdy, komu zależało, był w stanie się tego nauczyć. Jednak mamy odczucie, że macie nas za osoby kompletnie bezmózgie, które mają z tym trudności. Celem gry było zwiększenie potencjału genetycznego koni, jednak niektórzy postawili sobie inny cel - jak najniższe PG, czyli tzw. "projekt 0 PG". Osiągnęli to, a nawet więcej - doszli do PG na minusie. Stracili na to wiele miesięcy. Teraz jednak dalsza taka hodowla nie będzie mogła mieć miejsca. Zabraliście sens gry tym osobom. To samo dotyczy hodowli osłów, która z założenia miała prowadzić do jak najniższych statystyk, a niektórzy powzięli sobie cel zdobycia u nich gwiazdki. Zmieniacie coś, co było podstawową zasadą gry Obawiamy się, że przy ciągłym upraszczaniu gra stanie się prościutką gierką dla maluszków. Jednak te maluszki nie dostarczą Państwo zarobku. Mamy wrażenie, że chcecie zachęcić coraz młodszych graczy do rejestracji, nie myślicie jednak o tych, którzy są już zapisani. I którzy są w różnym wieku. Sztuczne ułatwianie nie prowadzi na dłuższą metę do zachęty, lecz do nudy, stagnacji... Chcielibyśmy, by gra była w pewien sposób wyzwaniem. Dawniej konie chorowały, zostało to usunięte. Dawniej były lizawki, podwójne lekcje i marchewki. Zostało to usunięte. Teraz usuwacie towarzyszy i automatyzujecie PG. Co będzie następnym krokiem? Postanowiliśmy dać wam znać, ilu osobom zależy na normalnej grze. Ogłosiliśmy 12 lipca dniem nielogowania się, byście mogli zauważyć tą liczbę. Na forum duża liczba osób została zbanowana za krytyczne uwagi na temat zmian. Liczyliśmy, że w ten sposób damy wam znać. Jednak okazało się, że polska Ow zamiast pozwolić nam przeprowadzić akcję i pokazać jak nam zależy zaczęła banować graczy oraz usuwać awatary i banery z prezentacji, które mówiły o akcji. Zcenzurowane zostały także posty na forum wspominające o niej. Gracze pootrzymywali bany na forum, oraz została im odebrana karma. Pokazaliście w ten sposób, że nasza opinia nie jest dla Was ważna. Nie pozwalacie nam się wypowiedzieć w sposób, który wybraliśmy, a który nie jest w żaden sposób złamaniem prawa ani regulaminu. Duża ilość graczy odebrała to negatywnie. Wasze postępowanie, pomijając już zmiany, nie zachęca nas do dalszej gry. A przecież powinno. Pragniemy także poruszyć kwestie multikont. Często widzimy, że ktoś na swoim profilu ma znajomych o prawie identycznych ksywkach, różniących się jednym znakiem. Czasem jest nawet dopisane "moje drugie konto". Konta takie potrafią istnieć miesiącami. Czasami ktoś je zgłosi na tzw. kontakt jednak na odpowiedź czeka się długo i sprawa nie zawsze jest załatwiona. Jednak ostatnimi czasy, gdy parę osób otrzymało bana na forum, chciało jednak wiedzieć co się dzieje i założyło drugie konto. Oprócz czytania na forum, w żaden inny sposób nie korzystali z kont. Wspomnieli o tym na nieoficjalnym forum www.zagroda-mgly.com. I nagle osoby te otrzymały bana pod zarzutem multikonta. Dlaczego więc osoby, mające multi dla korzyści mogą grać w nie miesiącami, a osoby uczciwe są banowane? Ogólny zarys. Prosiłabym o poprawki, sugestie, pomoc w zakończeniu... Potem tłumaczenie i trzeba znaleźć mail do Owlientu. A może by też spróbować do Ubisoftu? Że piszemy w sprawie jednej z ich gier itd...? EDIT: No i na końcu oczywiście cos w stylu: "Z wyrazami szacunku gracze z howrse.pl " | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:47 pm | |
| Oj, Arvena, widzę jakieś tam błędy, przez które dziwnie się to czyta, ale nie wiem, czy Ci to poprawiać, bo jeszcze gorzej może wyjść. ;D |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:47 pm | |
| dopisz jeszcze że chcielibyśmy by jak dawniej konie chorowały, by były lizawki, podwójne lekcje i marchewki. | |
| | | furia96 Nowy
Liczba postów : 12 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:49 pm | |
| banner oraz avatar wstawiony | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:49 pm | |
| moja stadnina1 - bez przesady, podwójne lekcje są zastąpione jedną, marchewki są nadal, a o chorobach koni nic nie wiem nawet. o_O |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:50 pm | |
| - moja stadnina1 napisał:
- dopisz jeszcze że chcielibyśmy by jak dawniej konie chorowały, by były lizawki, podwójne lekcje i marchewki.
\ a i jeszcze napisz że gra po tych wszystkich zmianach staje sie nudna | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:51 pm | |
| Arvena, w sumie jeden, najważniejszy błąd, wszędzie piszesz macie, wiecie, chcecie, robicie, potem wyjeżdżasz z "Państwu", potem znów macie, wiecie.. XD |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:52 pm | |
| Popieram. Ustawiłam avki , teraz za bannery się wezmę. | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:54 pm | |
| Arvena - jakieś drobne literówki - 'Państwo' zamiast 'Państwu', 'tą' zamiast 'tę' XD | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:55 pm | |
| Kurczę. Ktoś wie, gdzie zniknęło kawał wcześniejszych stron? Oo | |
| | | koszolak Już coś wie
Liczba postów : 113 Dołączył : 17/10/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:57 pm | |
| jest w zablokowanym temacie o takim samym tytule tylko poniżej | |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Podzieliło tematy na pół, jakiś limit.
Btw. Arvena, dopisz, że my nie wymagamy dostawania jakichś boskich, nie wymagamy przywrócenia crasherów np. DJ, ale chcemy szacunku i nie schodzenia na łatwiznę.
Odpisz na PW. | |
| - LadyArvena napisał:
- Kurczę. Ktoś wie, gdzie zniknęło kawał wcześniejszych stron? Oo
Nie wiem, ale przez chwilę (jak próbowałam odp. wysłać) pokazało się, że wątek zamknięty O.o | |
| | | Oliii98 Już coś wie
Liczba postów : 108 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 1:58 pm | |
| Zostały odcięte i zamknięte co mnie bardzo zdenerwowało bo napisałam z nie wiem 1000słów teraz nie pamiętam co i chciałam tu wysłać!!! | |
| | | Takashiro Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Cougar Liczba postów : 530 Dołączył : 04/04/2011
| - LadyArvena napisał:
- Kurczę. Ktoś wie, gdzie zniknęło kawał wcześniejszych stron? Oo
Też się zdziwiłam.Oo | |
| Już znalazłam. Nie widzę żadnego moda/adimna poza mną więc chyba automatycznie forum rozbiło, że za długi wątek... - LadyArvena napisał:
- vernille napisał:
- Oj, Arvena, widzę jakieś tam
błędy, przez które dziwnie się to czyta, ale nie wiem, czy Ci to poprawiać, bo jeszcze gorzej może wyjść. ;D poprawiaj To jest dopiero zarys, do poprawek, a efekt końcowy może być całkiem odmienny Ja wieczorami średnio już myślę, a tu jeszcze jest ten problem, ze chciałabym tyle napisać, a nie wiem jak to najkrócej ujmować... Żeby było wszystko, ale jednocześnie jasno, krótko, przejrzyście...
- vernille napisał:
- moja stadnina1 - bez przesady, podwójne lekcje są
zastąpione jedną, marchewki są nadal, a o chorobach koni nic nie wiem nawet. o_O te lekcje i pojedyncze marchewki już się nauczyliśmy A chorowanie było dawniej na interze. Też znam to tylko z plotek i dawnych screenów.
- vernille napisał:
- Arvena, w sumie jeden, najważniejszy błąd, wszędzie
piszesz macie, wiecie, chcecie, robicie, potem wyjeżdżasz z "Państwu", potem znów macie, wiecie.. XD Hmm... To jak będzie lepiej? Chyba na oficjalnie? | |
| | | koszolak Już coś wie
Liczba postów : 113 Dołączył : 17/10/2011
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 2:00 pm | |
| a swoją drogą ktoś się dowiedział czemu przy banie za np. spam na forum usuwają avatar? przecież on jest zgodny z regulaminem. taka sytuacja spotkała mnie na INT. powinni mi chyba usunąć również avka na PL, bo przecież treść jest taka sama. | |
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA Wto Lip 10, 2012 2:02 pm | |
| Mi usunęli i na incie i na polskim XD Oprócz avatara także prezentacje gratis. Więc nie wiem, od czego to zależy... | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
| |
| | | | GRA - AKCJA PROTESTACYJNA | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|