Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Strajk włoski - komentarze | |
|
+103Użytkownik bunny1 Hałka bibsi123 Hurricane Leila LadyArvena Mika_TLR mina stirit1 Mehina Velociяaptoя Presta Horses12 xofkate Nieustraszona Zaplątana Klacz 1000 Forest_Girl Cysia123 Midare88 Avada Eth ebonita Manroe Bambus lala299 wilczyca1000 Axunia lalluna Directionerka.♥ a-n-c-i-a anje Remove Rooda martosia2004 Mara rara imie tatarprima Cosiek konik199915 Chissa Stylowastella Karolina211 oooliwcia10 amorkowa ♞ignotum♞ Lakszmi723 Blue Sea maud. Cassidifikation magda410 kaja168 Dżemik Shera ewww4 kara250 Mikitaya Madela Sabula Machozi Temperance Arrin klasaIVb wynocha Karmelowa Ejli KaVcia erreo Aglyss Sakenoi ......... _pati201_ julcia0101 korane Always Nika346 Lierre. Sweet Rabbit Sheila86 SandCastle alisson123 Reita-chan olcia1234 Kazuyuki --♥Perła♥-- Athi Evelynek Dianaxxx EREIS Tiamat Lubelak wercia d Nevarra -Eruina- CzekoBoom Kemishi ZetkaEmka Malto EveDallas MaryMariaMara Uśmieszek hanka1998 Mirmil 107 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
wynocha Już coś wie
Nick w grze : kingazar Liczba postów : 126 Dołączył : 13/10/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:36 am | |
| Ja też. Po Nowym Roku... To dość czasu. Powoli zdobywać sojuszników. | |
| | | Gość Gość
| | | | Nieustraszona Nowy
Nick w grze : Nieustraszona Liczba postów : 2 Dołączył : 03/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:37 am | |
| Ok, wszystko super, tylko mam pytanko: Czy za ustawienie avka "Strajk Włoski" mogą odjąć karmę?? | |
| | | ♞ignotum♞ Nowy
Nick w grze : ♞ignotum♞ Liczba postów : 25 Dołączył : 01/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:38 am | |
| Ja też. Teraz w tą akcję jest wkręconych ok. 100 osób, a tyle nie zrobi rebelii. Może tak 3 stycznia? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:39 am | |
| - Nieustraszona napisał:
- Ok, wszystko super, tylko mam pytanko: Czy za ustawienie avka "Strajk Włoski" mogą odjąć karmę??
Raczej nie, ale jesli on mruga, to upomnienie "za powodowanie swiatloczulej epilepsji" |
| | | ♞ignotum♞ Nowy
| - Nieustraszona napisał:
- Ok, wszystko super, tylko mam pytanko: Czy za ustawienie avka "Strajk Włoski" mogą odjąć karmę??
Zrobią wszystko, żeby nam dowalić, ale nie powinni zgodnie zasadami gry | |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| A mówiąc o uzależnieniu - KLIK Spójrzcie na jej hodowlę. Ma 14 różków ras Bashkir Curly i Teneesee Walker. Czyli musiała kupić 140 kuponów. Wszystkie urodzone 1.12, mają 350.00 PG i rodziców Uranosa oraz Gaję. 140 kuponów * 4 zł za sztukę daje nam.. 560 zł! Proszę, oto dowód, co gra robi z ludźmi w pokusie o parę pikseli I będą się wypierać, że ta gra wcale nie ciągnie tak dużo realnych pieniędzy... | |
| | | wynocha Już coś wie
Nick w grze : kingazar Liczba postów : 126 Dołączył : 13/10/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:40 am | |
| Nieustraszona, nie powinni... :3 Nikomu jeszcze chyba nie odjęli. | |
| | | ♞ignotum♞ Nowy
| - nadia.amorek napisał:
- A mówiąc o uzależnieniu -
KLIK Spójrzcie na jej hodowlę. Ma 14 różków ras Bashkir Curly i Teneesee Walker. Czyli musiała kupić 140 kuponów. Wszystkie urodzone 1.12, mają 350.00 PG i rodziców Uranosa oraz Gaję.
140 kuponów * 4 zł za sztukę daje nam.. 560 zł!
Proszę, oto dowód, co gra robi z ludźmi w pokusie o parę pikseli
I będą się wypierać, że ta gra wcale nie ciągnie tak dużo realnych pieniędzy... Zgoda w 101% | |
| | | Nieustraszona Nowy
Nick w grze : Nieustraszona Liczba postów : 2 Dołączył : 03/12/2012
| - Gatta napisał:
- Nieustraszona napisał:
Raczej nie, ale jesli on mruga, to upomnienie "za powodowanie swiatloczulej epilepsji" W zasadzie to chciałam ten zwykły =D Ok | |
| | | xofkate Nowy
Nick w grze : xofkate Liczba postów : 6 Dołączył : 16/11/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:45 am | |
| Miałam nie pisać, ale jak już jestem zalogowana, to chyba muszę. Fajną macie zabawę z tym strajkiem? Fajnie się zbiera ludzi, robi avatary, pisze głupie pytania na forum? Pewnie fajnie, fajnie też się twierdzi, że dacie radę. Może dacie, ale nie sądzę. Nie jestem żadną nawiedzoną 5-latką i nie mam 100 dni stażu a 1000, ponieważ grałam na com na długo zanim powstała polska wersja. Nigdy nie kupiłam kuponu za kasę, a dorobiłam się dobrych koni/ośrodka i to jeszcze przed tymi wszystkimi zmianami. Kompletnie nie rozumiem waszego oburzenia dotyczącego częstych promocji. Kto wam każe brać w nich udział? Kto wam każe wydawać kasę? To nie jest tak, że po zmianach TRZEBA kasę wydawać. Sami to sobie wkręcacie. Macie jakieś konkretne cele, jakie chcecie osiągnąć? Co byście napisali, gdyby załoga howrse poprosiła was o propozycje zmian na lepsze? A może czekacie, aż oni sami się domyślą. Polski serwer jest pewnie jakimś ułamkiem w dochodach owlientu, więc nawet gdyby mieli go zamknąć (w co wątpię) to nie stałaby im się krzywda. Zmiany musiałyby wejść na wszystkich serwerach, co jest niemożliwe. Tak duże serwery jak com czy fr się nie zgodzą. No i ostatnia kwestia - naprawdę wydaje wam się, że to ci ludzie, o których piszecie są oszołomami? Czy może raczej są nimi ci ludzie, którzy protestują, jakby co najmniej o niepodległość chodziło, w obronie gry internetowej? I zgadzam się z ebonitą. Przez "własne życie" na pewno miała na myśli życie, za które trzeba płacić, a nie strajkować, bo pojawiają się w sklepach rzeczy, na które nas nie stać, a których nie musimy kupować. | |
| | | ♞ignotum♞ Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:46 am | |
| - xofkate napisał:
- Miałam nie pisać, ale jak już jestem zalogowana, to chyba muszę. Fajną macie zabawę z tym strajkiem? Fajnie się zbiera ludzi, robi avatary, pisze głupie pytania na forum? Pewnie fajnie, fajnie też się twierdzi, że dacie radę. Może dacie, ale nie sądzę. Nie jestem żadną nawiedzoną 5-latką i nie mam 100 dni stażu a 1000, ponieważ grałam na com na długo zanim powstała polska wersja. Nigdy nie kupiłam kuponu za kasę, a dorobiłam się dobrych koni/ośrodka i to jeszcze przed tymi wszystkimi zmianami. Kompletnie nie rozumiem waszego oburzenia dotyczącego częstych promocji. Kto wam każe brać w nich udział? Kto wam każe wydawać kasę? To nie jest tak, że po zmianach TRZEBA kasę wydawać. Sami to sobie wkręcacie. Macie jakieś konkretne cele, jakie chcecie osiągnąć? Co byście napisali, gdyby załoga howrse poprosiła was o propozycje zmian na lepsze? A może czekacie, aż oni sami się domyślą. Polski serwer jest pewnie jakimś ułamkiem w dochodach owlientu, więc nawet gdyby mieli go zamknąć (w co wątpię) to nie stałaby im się krzywda. Zmiany musiałyby wejść na wszystkich serwerach, co jest niemożliwe. Tak duże serwery jak com czy fr się nie zgodzą. No i ostatnia kwestia - naprawdę wydaje wam się, że to ci ludzie, o których piszecie są oszołomami? Czy może raczej są nimi ci ludzie, którzy protestują, jakby co najmniej o niepodległość chodziło, w obronie gry internetowej? I zgadzam się z ebonitą. Przez "własne życie" na pewno miała na myśli życie, za które trzeba płacić, a nie strajkować, bo pojawiają się w sklepach rzeczy, na które nas nie stać, a których nie musimy kupować.
Ja ci sie nie podoba to się nie wypowiadaj. | |
| | | Go?? Gość
| | | | Horses12 Już coś wie
Nick w grze : Horses12 Liczba postów : 172 Dołączył : 09/04/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:48 am | |
| Tak, mam serdecznie dość tego, że w każdej promocji kupony, kupony. Teraz na szklarni; nawóz=RO. Żeby sobie poradzić, trzeba mieć kasy po nozdrza, żeby tylko kupony kupować. Dołączam się do strajku, o! | |
| | | xofkate Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:48 am | |
| ignotum - no bardzo dorosła odpowiedź, wręcz w stylu moderacji na howrse. | |
| | | ♞ignotum♞ Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:49 am | |
| - xofkate napisał:
- ignotum - no bardzo dorosła odpowiedź, wręcz w stylu moderacji na howrse.
Dziekuję za komplement, więc może pokierujesz się moją niezwykle światłą radą? | |
| | | alisson123 Raczkujący
Nick w grze : alisson123 Liczba postów : 96 Dołączył : 16/06/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:52 am | |
| - xofkate napisał:
- Miałam nie pisać, ale jak już jestem zalogowana, to chyba muszę. Fajną macie zabawę z tym strajkiem? Fajnie się zbiera ludzi, robi avatary, pisze głupie pytania na forum? Pewnie fajnie, fajnie też się twierdzi, że dacie radę. Może dacie, ale nie sądzę. Nie jestem żadną nawiedzoną 5-latką i nie mam 100 dni stażu a 1000, ponieważ grałam na com na długo zanim powstała polska wersja. Nigdy nie kupiłam kuponu za kasę, a dorobiłam się dobrych koni/ośrodka i to jeszcze przed tymi wszystkimi zmianami. Kompletnie nie rozumiem waszego oburzenia dotyczącego częstych promocji. Kto wam każe brać w nich udział? Kto wam każe wydawać kasę? To nie jest tak, że po zmianach TRZEBA kasę wydawać. Sami to sobie wkręcacie. Macie jakieś konkretne cele, jakie chcecie osiągnąć? Co byście napisali, gdyby załoga howrse poprosiła was o propozycje zmian na lepsze? A może czekacie, aż oni sami się domyślą. Polski serwer jest pewnie jakimś ułamkiem w dochodach owlientu, więc nawet gdyby mieli go zamknąć (w co wątpię) to nie stałaby im się krzywda. Zmiany musiałyby wejść na wszystkich serwerach, co jest niemożliwe. Tak duże serwery jak com czy fr się nie zgodzą. No i ostatnia kwestia - naprawdę wydaje wam się, że to ci ludzie, o których piszecie są oszołomami? Czy może raczej są nimi ci ludzie, którzy protestują, jakby co najmniej o niepodległość chodziło, w obronie gry internetowej? I zgadzam się z ebonitą. Przez "własne życie" na pewno miała na myśli życie, za które trzeba płacić, a nie strajkować, bo pojawiają się w sklepach rzeczy, na które nas nie stać, a których nie musimy kupować.
Przykład 1. - Przed pokrycie + wet = ok.2000 Po ok.1000 Mała różnica? A jak tak robisz dziennie z setką koni też mała. Różnica tylko 10 000 equus. W skali tygodnia - 70 000. Miesiąca - 300 000 róznicy w cenie! Przykład 2. - Towarzysze: możliwość podniesienia PG dawała szczęście, a tak, zamiast nas robi to maszynka. A hodowle dązące do najniższego PG? Myślałeś o tym? Napisałabym więcej, ale się uczę =( | |
| | | erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:52 am | |
| xofkate, myślę, że słowa Malto najlepiej nadają się do zacytowania, by odpowiedzieć na Twoje zarzuty. szkoda, że Ci umknęła, jest jakąś stronę wcześniej (;
i ignotum, nie wyganiaj nikogo z forum - z zasady służy ono do dyskusji (wyjątkiem jest jedynie oficjalne forum howrse)
Ostatnio zmieniony przez erreo dnia Pon Gru 03, 2012 10:55 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Reita-chan Już coś wie
Nick w grze : Recai Liczba postów : 258 Dołączył : 27/01/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:54 am | |
| xoftake - nie rozumiesz ogólnej idei strajku. Nie chodzi tu tylko o głupie promocje. Nie zauważyłaś może, że gra stała się zbyt łatwa? Skoro twierdzisz, iż grasz w nią długo to raczej powinnaś to zauważyć. Chociaż nie, wnioskując po Twojej wypowiedzi śmiem twierdzić, iż jesteś graczem, który nie zwraca uwagi na to, że gra staje się bezsensowna. A co tam, ważne że ja mam wszystkiego pod dostatkiem, myślę że jestem taka dobra, a tak na prawdę każdy ma tyle co ja, bo kupić boskiego w tych czasach to każdy głupi może. Radziłabym Ci najpierw dowiedzieć się jakie są nasze cele, a potem dopiero je krytykować. Ot co. : d | |
| | | xofkate Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 10:58 am | |
| erreo - czytałam wypowiedź Malto i jakoś nie widzę tam żadnych odpowiedzi, a jedynie roszczenia, że wy chcecie i wam się należy. alisson - to akurat racja, ale nadal nie zmusza to nikogo do wydawania kasy. powiedzcie, czemu nie możecie po prostu olać wybranej promocji bez robienia od razu strajku? ignotum - czyli tylko zwolennicy strajku mogą się tu wypowiadać? ja nawet nie jestem przeciw, próbuję tylko jakieś normalne argumenty napisać. Reita-chan - no właśnie pytam o te cele i jakoś nikt nie odpowiedział. przynajmniej nie konkretnie. oczywiście, że gra staje się łatwiejsza, ale wy gadacie głównie o wydawaniu kasy. | |
| | | ♞ignotum♞ Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:01 am | |
| xofkate - a jaki masz naprawdę login na Howrse? Bo kiedy wpisałam twój nick w wyszukiwarkę na Howrse pojawił się komunikat "nie ma takiego gracza". | |
| | | xofkate Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:02 am | |
| | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:02 am | |
| Przeczytałaś cały wątek od początku do końca, że tak twierdzisz? Raczej wątpię. Po za tym mówimy o wydawaniu kasy, bo protest polega na zwalczaniu wydawania kasy. Jak mniemam widać tutaj jakiś związek, no chyba, że jestem ślepa albo coś innego jest ze mną nie tak. Jedynym sposobem na wywalczenie chociażby zauważenia jest atakowanie pieniędzy. Myślisz, że jak napiszemy "Protest!" na prezentacji to się ktoś tym przejmie? Nawet się nie skapną, że takie coś ktoś kiedyś w ogóle napisał. | |
| | | ♞ignotum♞ Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:04 am | |
| xofkate - mogę zrobić tylko jedno | |
| | | Presta Nowy
Nick w grze : Presta Liczba postów : 1 Dołączył : 03/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:09 am | |
| Witajcie... Dawniej ( a właściwie całkowicie niedawno) uważałam ten strajk za bezsens i totalne dno... Dzięki paru graczy zrozumiałam o co właściwie chodzi Owlientowi... A o co? O zyski... Jak nie kupowałam kuponów bo nie grałam dla rankingu a ni dla promocji. Tak po prostu dla przyjemności.. Teraz już wiem dzięki niektórym graczom jakie było dawniej howrse i jak bardzo się zmieniło. Zmieniam moje podejście do waszego strajku. Jestem pełna podziwu.. I mam takie skromne pytanie: Mogę się dołączyć??
| |
| | | ♞ignotum♞ Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:11 am | |
| - Presta napisał:
- Witajcie...
Dawniej ( a właściwie całkowicie niedawno) uważałam ten strajk za bezsens i totalne dno... Dzięki paru graczy zrozumiałam o co właściwie chodzi Owlientowi... A o co? O zyski... Jak nie kupowałam kuponów bo nie grałam dla rankingu a ni dla promocji. Tak po prostu dla przyjemności.. Teraz już wiem dzięki niektórym graczom jakie było dawniej howrse i jak bardzo się zmieniło. Zmieniam moje podejście do waszego strajku. Jestem pełna podziwu.. I mam takie skromne pytanie: Mogę się dołączyć??
Każdy może! | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:11 am | |
| Presta - witaj w naszych skromnych progach. | |
| | | Horses12 Już coś wie
Nick w grze : Horses12 Liczba postów : 172 Dołączył : 09/04/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:14 am | |
| Wstawione, podpisane, HTML skopiowane do notatnika. Mogą mi naskoczyć, bo choćby mi prezkę usunęli, kod mam przecież zapisany... nawet przy utracie karmy nie będzie tragicznie, w końcu to dla dobra ogółu. KUPONY-Czyli metoda płatności bez której na howrse długo nie pociągniesz. Gdy zaczynałam, howrse było ojczyzną śmiałych. Promocje to był cud, jak były to wszyscy jak leciało się do nich lepili. Liczyła się dobra zabawa, a nie staż czy kasa. Teraz to co innego. Gram już dwa lata (Prawie roczna przerwa, stąd 400 dni stażu...), od 25.11.2010, i trochę się znam. Ale przyznam szczerze, trudno grać gdy się ma ograniczenie portfela. Nie wydam majątku na piksele, bo i po co, ale na tym polega logika owlientu. Kupujesz, a jak nie, to wypad. I kropka. | |
| | | Bambus Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ConnemaraAnette Liczba postów : 38 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:16 am | |
| AW Niech mi ktoś szybko powie czy Ow dostaje kasę za to że jest Adminem. Dawać bo Bambus ma pomysł. | |
| | | ♞ignotum♞ Nowy
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:18 am | |
| - Bambus napisał:
- AW Niech mi ktoś szybko powie czy Ow dostaje kasę za to że jest Adminem. Dawać bo Bambus ma pomysł.
No jasne, że dostaje! | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze | |
| |
| | | | Strajk włoski - komentarze | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |