Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Strajk włoski - komentarze | |
|
+103Użytkownik bunny1 Hałka bibsi123 Hurricane Leila LadyArvena Mika_TLR mina stirit1 Mehina Velociяaptoя Presta Horses12 xofkate Nieustraszona Zaplątana Klacz 1000 Forest_Girl Cysia123 Midare88 Avada Eth ebonita Manroe Bambus lala299 wilczyca1000 Axunia lalluna Directionerka.♥ a-n-c-i-a anje Remove Rooda martosia2004 Mara rara imie tatarprima Cosiek konik199915 Chissa Stylowastella Karolina211 oooliwcia10 amorkowa ♞ignotum♞ Lakszmi723 Blue Sea maud. Cassidifikation magda410 kaja168 Dżemik Shera ewww4 kara250 Mikitaya Madela Sabula Machozi Temperance Arrin klasaIVb wynocha Karmelowa Ejli KaVcia erreo Aglyss Sakenoi ......... _pati201_ julcia0101 korane Always Nika346 Lierre. Sweet Rabbit Sheila86 SandCastle alisson123 Reita-chan olcia1234 Kazuyuki --♥Perła♥-- Athi Evelynek Dianaxxx EREIS Tiamat Lubelak wercia d Nevarra -Eruina- CzekoBoom Kemishi ZetkaEmka Malto EveDallas MaryMariaMara Uśmieszek hanka1998 Mirmil 107 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Cysia123 Nowy
Nick w grze : Cysia123 Liczba postów : 11 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:18 am | |
| | |
| | | alisson123 Raczkujący
Nick w grze : alisson123 Liczba postów : 96 Dołączył : 16/06/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:19 am | |
| - xofkate napisał:
- erreo - czytałam wypowiedź Malto i jakoś nie widzę tam żadnych
odpowiedzi, a jedynie roszczenia, że wy chcecie i wam się należy. alisson - to akurat racja, ale nadal nie zmusza to nikogo do wydawania kasy. powiedzcie, czemu nie możecie po prostu olać wybranej promocji bez robienia od razu strajku? ignotum - czyli tylko zwolennicy strajku mogą się tu wypowiadać? ja nawet nie jestem przeciw, próbuję tylko jakieś normalne argumenty napisać. Reita-chan - no właśnie pytam o te cele i jakoś nikt nie odpowiedział. przynajmniej nie konkretnie. oczywiście, że gra staje się łatwiejsza, ale wy gadacie głównie o wydawaniu kasy. Różnica 300 000 equus miesięcznie na samych pokryciach sprawia, że albo je olewam, przez co nie mam z czego mieć rankingu, albo płacę w PLN. | |
| | | Horses12 Już coś wie
Nick w grze : Horses12 Liczba postów : 172 Dołączył : 09/04/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:19 am | |
| - Bambus napisał:
- AW Niech mi ktoś szybko powie czy Ow dostaje kasę za to że jest Adminem. Dawać bo Bambus ma pomysł.
Top jest jej praca, a jak wiadomo, za każdą prace się płaci (chyba że się odrabia godziny prac społecznych). Więc myślę że owszem, coś jej do portfela wpada. Za coś żyć w końcu musi; mianowicie z siedzenia na du*ie (na wszelki wypadek) i wprowadzaniu nowych promocji. | |
| | | alisson123 Raczkujący
Nick w grze : alisson123 Liczba postów : 96 Dołączył : 16/06/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:21 am | |
| - Horses12 napisał:
- Bambus napisał:
- AW Niech mi ktoś szybko powie czy Ow dostaje kasę za to że jest Adminem. Dawać bo Bambus ma pomysł.
Top jest jej praca, a jak wiadomo, za każdą prace się płaci (chyba że się odrabia godziny prac społecznych). Więc myślę że owszem, coś jej do portfela wpada. Za coś żyć w końcu musi; mianowicie z siedzenia na du*ie (na wszelki wypadek) i wprowadzaniu nowych promocji. Czy na orum można przeklinać? (nie że jakoś bardzo, jakieś wyrazy typu twój) Pytam czysto teoretycznie! | |
| | | Bambus Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ConnemaraAnette Liczba postów : 38 Dołączył : 02/12/2012
| | | | Velociяaptoя Nowy
Nick w grze : Pani Diana Liczba postów : 7 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:23 am | |
| - Bambus napisał:
Dostaje, na pewno. | |
| | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:24 am | |
| - nadia.amorek napisał:
- A mówiąc o uzależnieniu -
KLIK Spójrzcie na jej hodowlę. Ma 14 różków ras Bashkir Curly i Teneesee Walker. Czyli musiała kupić 140 kuponów. Wszystkie urodzone 1.12, mają 350.00 PG i rodziców Uranosa oraz Gaję.
140 kuponów * 4 zł za sztukę daje nam.. 560 zł!
Proszę, oto dowód, co gra robi z ludźmi w pokusie o parę pikseli
I będą się wypierać, że ta gra wcale nie ciągnie tak dużo realnych pieniędzy... jak ty to policzyłaś? Pakiet 100 kuponów z Pay peya jest za 65 złotych. 200 kuponów kosztuje 130 złoty. Nawet zakradając ze wzięła ze 2 różne metody to wyjdzie w granicach 200 zł. Co do uzależnienia i marnowania kasy sie zgadzam. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:25 am | |
| - Bambus napisał:
Mój Ty Bogu. Dobra, dobra teraz dawaj ten pomysł. allison123; Nie wiem. Z cenzurą zapewne tak | |
| | | Reita-chan Już coś wie
Nick w grze : Recai Liczba postów : 258 Dołączył : 27/01/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:26 am | |
| Ow nie wprowadza nowych promocji. Jest to łącznik między nami, a pracownikami firmy, którzy wprowadzają promocje i różne zmiany. Ow nie ma nic do gadania, ona tylko nas kontroluje. Czyli siedzi na czterech literach i ogląda kolorowe obrazki, bo jak wiemy nikt nie może do niej napisać, a na forum pojawia się wyjątkowo rzadko. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:30 am | |
| - Reita-chan napisał:
- Ow nie wprowadza nowych promocji. Jest to łącznik między nami, a pracownikami firmy, którzy wprowadzają promocje i różne zmiany. Ow nie ma nic do gadania, ona tylko nas kontroluje. Czyli siedzi na czterech literach i ogląda kolorowe obrazki, bo jak wiemy nikt nie może do niej napisać, a na forum pojawia się wyjątkowo rzadko.
No tak, przepraszam. Ale z siedzeniem na tyłku miałam rację. Co do poczty, pisać nie wolno, bo by nie nadążyła... a moderacja jakoś nadąża. No, dobra, odchodzimy od tematu. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? | |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:32 am | |
| - Arrin napisał:
- nadia.amorek napisał:
- A mówiąc o uzależnieniu -
KLIK Spójrzcie na jej hodowlę. Ma 14 różków ras Bashkir Curly i Teneesee Walker. Czyli musiała kupić 140 kuponów. Wszystkie urodzone 1.12, mają 350.00 PG i rodziców Uranosa oraz Gaję.
140 kuponów * 4 zł za sztukę daje nam.. 560 zł!
Proszę, oto dowód, co gra robi z ludźmi w pokusie o parę pikseli
I będą się wypierać, że ta gra wcale nie ciągnie tak dużo realnych pieniędzy... jak ty to policzyłaś? Pakiet 100 kuponów z Pay peya jest za 65 złotych. 200 kuponów kosztuje 130 złoty. Nawet zakradając ze wzięła ze 2 różne metody to wyjdzie w granicach 200 zł. Co do uzależnienia i marnowania kasy sie zgadzam.
Ale płacąc kartą kredytową kupon kosztuje 4 zł, więc tym się kierowałam Ale nawet jeśli - 200 zł to i tak dużo. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:35 am | |
| A więc wysłałam do wszystkich znajomych jakich posiadam taką skromną wiadomość informacyjną.
Nasz strajk ma na celu przywrócenie "starego howrse". Tz że chcemy takiej gry jaka była 2/3 lata temu. Zauważyliśmy że gra stała się zbyt prosta a Owlientowi zależy tylko na łatwym zarobku a nie na jakości gry czy dobru graczy. Jak? No to bierzemy za przykład promocje które namnożyły się ostatnio jak grzyby po deszczu. Pewnie jako gracz zauważyłeś że przy każdej promocji (np. obecnej ze szklarnią, która z końmi ma niewiele wspólnego, BA nie ma nawet okazji na którą została zorganizowana) żeby mieć coś szybciej/lepiej/więcej trzeba kupić Róg Obfitości w którym będą dodatkowe przedmioty. Często dostaje się je też TYLKO kiedy KUPIMY KUPONY a nie kiedy dostaniemy je ze sprzedaży konia lub innego źródła.
Howrse stało się grą dla pięciolatków, w której osoba nawet z niskim stażem (przykładowo 30 dni) ma już bardzo dobrze rozwiniętą hodowlę, pełno Equus itd... Nie mówię tu oczywiście o osobach które mają doświadczenie ale założyły nowe/zresetowały konto. Zmierzam do tego że teraz za łatwo coś osiągnąć. Nie widać żadnego wysiłku, ani . -
Administracja i moderacja też nie zachwycają. Może i są to osoby dorosłe które wiedzą co robią ale nie widać z Ich strony żadnego zainteresowania. Moderatorzy powinni pomagać i pilnować porządku. A nie banować za byle co bo to pilnowaniem porządku nie jest. Ow jako Admin dostaje pieniądze za swoją pracę i powinna być codziennie oraz pomagać a nie gorszyć. Zapomniałabym wspomnieć że powinna być na Howrse codziennie. CODZIENNIE, nie co trzy dni.
IDEĄ STRAJKU NIE JEST ZNIECHĘCENIE DO KUPOWANIA KUPONÓW NA ZAWSZE. Chcemy tylko pokazać że źle się dzieje. Na czym to polega?
1. Nie kupowanie kuponów 2. Nie branie udziału we wszelkich promocjach 3. Nie korzystanie z przedmiotów z CR (nawet kupionych za equss) 4. Słanie zażaleń na kontakt 5. informowanie reszty graczy o strajku poprzez prezentacje i awatary
Jak to się odbywa?
1) 1 grudnia - startuje strajk. 2) Rozpoczynamy akcje propagandowa, czyli informujemy znajomych, werbujemy jak najwięcej graczy itd. itp. 3) 1-7 grudzień - redagujemy wiadomość na Kontakt. 4) Od 8 grudnia zasypujemy Kontakt wiadomościami. 5) Kontynuujemy strajk i zasypywanie Kontaktu w oczekiwaniu na reakcje Owlientu.
DATY MOGĄ ULEC ZMIANOM.
Wszystko co potrzebne znajdziecie tutaj: http://wloskistrajk.c0.pl/kiedy.html
Uczestnik. JAKOŚĆ NIE ILOŚĆ!
*** Nie wiem czy słusznie postąpiłam. Jakby co to besztać. | |
| | | Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:39 am | |
| Najwyzej zglosza Ciebie za spam | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:41 am | |
| Sratytaty za spam to niech się pocałują. Jestem gotowa. OOOOOO Albo można się naraz zrzucić i zrobić taki MEEEEEEEEGA SPAM o naszej akcji na forum w rozgrywce. Jak tak bardzo dużo osób zacznie dodawać tam posty to nie nadążą z usuwaniem. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:45 am | |
| - Bambus napisał:
- A więc wysłałam do wszystkich znajomych jakich posiadam taką skromną wiadomość informacyjną.
Nasz strajk ma na celu przywrócenie "starego howrse". Tz że chcemy takiej gry jaka była 2/3 lata temu. Zauważyliśmy że gra stała się zbyt prosta a Owlientowi zależy tylko na łatwym zarobku a nie na jakości gry czy dobru graczy. Jak? No to bierzemy za przykład promocje które namnożyły się ostatnio jak grzyby po deszczu. Pewnie jako gracz zauważyłeś że przy każdej promocji (np. obecnej ze szklarnią, która z końmi ma niewiele wspólnego, BA nie ma nawet okazji na którą została zorganizowana) żeby mieć coś szybciej/lepiej/więcej trzeba kupić Róg Obfitości w którym będą dodatkowe przedmioty. Często dostaje się je też TYLKO kiedy KUPIMY KUPONY a nie kiedy dostaniemy je ze sprzedaży konia lub innego źródła.
Howrse stało się grą dla pięciolatków, w której osoba nawet z niskim stażem (przykładowo 30 dni) ma już bardzo dobrze rozwiniętą hodowlę, pełno Equus itd... Nie mówię tu oczywiście o osobach które mają doświadczenie ale założyły nowe/zresetowały konto. Zmierzam do tego że teraz za łatwo coś osiągnąć. Nie widać żadnego wysiłku, ani . -
Administracja i moderacja też nie zachwycają. Może i są to osoby dorosłe które wiedzą co robią ale nie widać z Ich strony żadnego zainteresowania. Moderatorzy powinni pomagać i pilnować porządku. A nie banować za byle co bo to pilnowaniem porządku nie jest. Ow jako Admin dostaje pieniądze za swoją pracę i powinna być codziennie oraz pomagać a nie gorszyć. Zapomniałabym wspomnieć że powinna być na Howrse codziennie. CODZIENNIE, nie co trzy dni.
IDEĄ STRAJKU NIE JEST ZNIECHĘCENIE DO KUPOWANIA KUPONÓW NA ZAWSZE. Chcemy tylko pokazać że źle się dzieje. Na czym to polega?
1. Nie kupowanie kuponów 2. Nie branie udziału we wszelkich promocjach 3. Nie korzystanie z przedmiotów z CR (nawet kupionych za equss) 4. Słanie zażaleń na kontakt 5. informowanie reszty graczy o strajku poprzez prezentacje i awatary
Jak to się odbywa?
1) 1 grudnia - startuje strajk. 2) Rozpoczynamy akcje propagandowa, czyli informujemy znajomych, werbujemy jak najwięcej graczy itd. itp. 3) 1-7 grudzień - redagujemy wiadomość na Kontakt. 4) Od 8 grudnia zasypujemy Kontakt wiadomościami. 5) Kontynuujemy strajk i zasypywanie Kontaktu w oczekiwaniu na reakcje Owlientu.
DATY MOGĄ ULEC ZMIANOM.
*** Nie wiem czy słusznie postąpiłam. Jakby co to besztać. Pięknie, ot to właśnie chodziło! Swoją drogą, moja przyjaciółka niedawno zaczęła grę. Pomagam jej, bo niby nowicjusz... ZADANIA. To pierwsze co rzuca się w oczy. Za kupienie czegoś za grosze, dostajesz wytrenowanego konia, potem pegaza, i znów konia. Poziom trudności jest minimalny, robisz to, i już. Tym samym sposobem doszła do 60-ego zadania. Pamiętacie, starsi gracze, jak się trzeba było namęczyć? Teraz nawet drugi koń dostaje KF. Stare, dobre howrse... Wolałam tony potu wylane nad treningiem, miesiące pracy nad hodowlą. Teraz nie ma już nic, zero pracy. No i owlient musi jakoś zatrzymać nowicjuszy którzy osiągnęli już praktycznie wszystko, wiec napycha promocje. To z kolei wiąże się protestami, takimi jak ten. Kto jest winny? No kto? My, czy owlient? | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:45 am | |
| Informuję wszem i wobec, iż Sleepwalker Fundation oficjalnie popiera strajk, co oznacza dodatkową reklamę na naszej stronie. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:49 am | |
| - Reita-chan napisał:
- Informuję wszem i wobec, iż Sleepwalker Fundation oficjalnie popiera strajk, co oznacza dodatkową reklamę na naszej stronie.
Mwah! Im nas więcej, tym lepiej, o. Okey, idę zmobilizować znajomych. Nie ILOŚĆ a JAKOŚĆ! Wszem i wobec ogłaszam, że owlient może mi naskoczyć. Prezentacji nie usunę, żywcem mnie nie wezmą! Możecie mi nawet prezkę usunąć, ale kod mam zapisany w notatniku. I co, owliencie, i co? Banuj mnie sobie, ale tak jak wyżej; ŻYWCEM MNIE NIE WEŹMIESZ! | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:50 am | |
| - Horses12 napisał:
- Bambus napisał:
- A więc wysłałam do wszystkich znajomych jakich posiadam taką skromną wiadomość informacyjną.
Jak to się odbywa?
DATY MOGĄ ULEC ZMIANOM.
*** Nie wiem czy słusznie postąpiłam. Jakby co to besztać. Pięknie, ot to właśnie chodziło! Swoją drogą, moja przyjaciółka niedawno zaczęła grę. Pomagam jej, bo niby nowicjusz... ZADANIA. To pierwsze co rzuca się w oczy. Za kupienie czegoś za grosze, dostajesz wytrenowanego konia, potem pegaza, i znów konia. Poziom trudności jest minimalny, robisz to, i już. Tym samym sposobem doszła do 60-ego zadania. Pamiętacie, starsi gracze, jak się trzeba było namęczyć? Teraz nawet drugi koń dostaje KF. Stare, dobre howrse... Wolałam tony potu wylane nad treningiem, miesiące pracy nad hodowlą. Teraz nie ma już nic, zero pracy. No i owlient musi jakoś zatrzymać nowicjuszy którzy osiągnęli już praktycznie wszystko, wiec napycha promocje. To z kolei wiąże się protestami, takimi jak ten. Kto jest winny? No kto? My, czy owlient? Za przeproszeniem... Owilent pozwolił żeby w du**** się poprzewracało. Ale rozumiem twoją znajomą. Sama mam taką. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:52 am | |
| - Bambus napisał:
- Horses12 napisał:
- Bambus napisał:
Jak to się odbywa?
DATY MOGĄ ULEC ZMIANOM.
*** Nie wiem czy słusznie postąpiłam. Jakby co to besztać. Pięknie, ot to właśnie chodziło! Swoją drogą, moja przyjaciółka niedawno zaczęła grę. Pomagam jej, bo niby nowicjusz... ZADANIA. To pierwsze co rzuca się w oczy. Za kupienie czegoś za grosze, dostajesz wytrenowanego konia, potem pegaza, i znów konia. Poziom trudności jest minimalny, robisz to, i już. Tym samym sposobem doszła do 60-ego zadania. Pamiętacie, starsi gracze, jak się trzeba było namęczyć? Teraz nawet drugi koń dostaje KF. Stare, dobre howrse... Wolałam tony potu wylane nad treningiem, miesiące pracy nad hodowlą. Teraz nie ma już nic, zero pracy. No i owlient musi jakoś zatrzymać nowicjuszy którzy osiągnęli już praktycznie wszystko, wiec napycha promocje. To z kolei wiąże się protestami, takimi jak ten. Kto jest winny? No kto? My, czy owlient?
Za przeproszeniem... Owilent pozwolił żeby w du**** się poprzewracało. Ale rozumiem twoją znajomą. Sama mam taką. I potem się człowieku wykaż, ze masz dobrego konia, jak ta ma 30tys na koncie, trzy wytrenowane wierzchowce i Bóg wie co jeszcze... o ironio. | |
| | | Mehina Nowy
Nick w grze : Alisiczka Liczba postów : 17 Dołączył : 03/12/2012
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:52 am | |
| Ok, ja też się przyłączam, mam trochę znajomych z reala, to do nich podzowonię, żeby wzięli udział. Może coś z tego wyjdzie.... | |
| | | Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:54 am | |
| Bambus - zaraz dodam Twój tekst na stronkę | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:55 am | |
| Otóż to. Werbunek. Razem damy radę, o, o, o! Stwórzmy własną armię... ha, aż mnie natchnęło. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 11:57 am | |
| - Marta04041 napisał:
- Bambus - zaraz dodam Twój tekst na stronkę
Bambus jest szczęśliwy że jakoś się przyczynił do akcji. http://www.howrse.pl/member/forum/topic?id=1503748699&page=0 Paczajta co znalazł Bambus. To mi się średnio podoba. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 12:00 pm | |
| Marta - nie dawaj tego na stronkę, bo to nawoływanie do buntu. Zrób to tak, żeby nie wyglądało na nawoływanie do buntu. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 12:02 pm | |
| Oh my God... Bambus=Tekkeniara? : OOOOO Jaka ja niemądra. o-o
Ostatnio zmieniony przez Reita-chan dnia Pon Gru 03, 2012 12:03 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | | Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 12:04 pm | |
| - Reita-chan napisał:
- Marta - nie dawaj tego na stronkę, bo to nawoływanie do buntu. Zrób to tak, żeby nie wyglądało na nawoływanie do buntu.
To jest stronka poza howrse. Zagroda też jest poza howrse, ludzie mają do niej linki na prezkach, nikt nie ma prawa się czepnąć | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 12:05 pm | |
| Dobra, ja już nie rozumiem. xddd Bambus nie jest Tekkeniara, ale mi się ubzdurało, że jest. Chyba pójdę już spać. *-* A co do wątku Julci - nie widzę w nim nic złego. | |
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 12:15 pm | |
| Hmm chodziło mi że jak sobie coś tam święci odgórni z Owlientu zobaczą jak to komu coś do głowy przyszło (NIE CHODZI MI O TO CO POKAZAŁAM TYLKO OGÓLNIE) to już wprowadzają zmiany w grze. :/
Ojojojojoj Bambus zapomniał sprecyzować. | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze Pon Gru 03, 2012 12:39 pm | |
| Ja jestem gotowa na wszystko - mówcie mi co mam robić < cokolwiek dla dobra dawnego howrse a ja to zrobię. Mogę zasypać forum postami, zasypać kontakt postami itd. itd. I tak już nie gram Wchodzę na howrse tylko dla zobaczenia skrzynki pocztowej, a więc tak nawiasem mówiąc to mogę zacząć oddawać rzeczy z Cr i konie jak ktoś chce | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Strajk włoski - komentarze | |
| |
| | | | Strajk włoski - komentarze | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|