| Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy | |
|
+37Domel Ulquiorra666 FunnyOne Barson1990 anteek Sathilia LadyArvena Uśmieszek kaprysab ArinStreal Clue Takashiro Anett1906 wilczyca1000 Philipek eloite amorkowa Jetrel xTikTakx Alasky Calma Aglyss Bezbarwna92 koziorożec Keplie karina127 erreo EREIS Ayashi Szarusia16 hanka1998 Sabula Nevarra Malto carrie17 Temperance Mikim7 41 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:09 am | |
| - kingofhorse napisał:
Ja natomiast jestem za zmianami. Myślę, że jest to dobra decyzja, gdyż towarzysze nie są tak naprawde potrzebni do gry. Może i dodają umiejętności, ale są to wartości znikome i prawie niezauważalne po pewnym czasie. A problem z dodatkowym PG został bardzo dobrze rozwiązany. Uff! Koniec wypowiedzi. Nie uważam aby towarzysz dodawał znikomą ilość UM dla konia a automatyczne PG to tylko pomoc dla małych dzieci |
|
| |
carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:11 am | |
| I wypowiedź Olgi pod tytułem "Ow" i milion kciuków w górę, serc brakuje, petycji, że ją loffcia i już sama nie wiem czego...
A wypowiedź Ow mnie rozbawiła. Taaaak, oczywiście, że liczą się z naszym zdaniem. Możemy się produkować w wątku, a zmiany wejdą tak czy siak . . . | |
|
| |
Jetrel VIP
Liczba postów : 503 Dołączył : 13/01/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:12 am | |
| - Cytat :
- Przez Jetrel, 5 lipca 2012, 15:11:19 (Zgłoś naruszenie)
Rozpisywac się nie będę, bo nie ma to większego sensu. Mam tylko pytanie, jakim cudem bierzecie pod uwagę nasze zdanie, skoro poznajecie je dopiero po fakcie dokonanym? | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:13 am | |
| - Ow napisał:
Jetrel - uwaga o zaprzestaniu wycieczek osobistych była ogólna. Rozumiem krytykę, ale wycieczki osobiste w stronę czy to administratorów, czy innych graczy są nie na miejscu. Dotyczy to wszystkich i po raz kolejny proszę wszystkich o skupienie się na temacie- każdy ma prawo do wyrażenia swojej pochwały, zadania pytania, czy wypowiedzenia krytyki, o ile będą to wypowiedzi konstruktywne i trzymające pewien poziom.
Co do "bycia łącznikiem" - może warto by w tym momencie wyjaśnić, że nad zmianami gry pracuje sztab ludzi. Opinie graczy są zbierane we wszystkich wersjach gry i tak, bierzemy je pod uwagę, ale nie oznacza to, że zastopujemy zmiany, które już są w trakcie. Mimo, że może to tak wyglądać, nie wprowadzamy zmian "oderwanych" od całości pomysłu na grę, a wszystko co robimy jest częścią szerszego planu. Wasze opinie staramy się, na ile to możliwe, w ten właśnie plan włączać. |
|
| |
Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:14 am | |
| - Caddie napisał:
- Ow, nie mów nam, że zbieracie opinie, bo chyba pozyskujecie je od graczy lat 8-12, którzy twierdzą, że jest za trudno i zawsze będą tak sądzić. Nic nie wiemy o tych zmianach. Polski serwer dowiaduje się o tym, gdy zostaje wprowadzone to na inne serwery typu międzynarodowy czy francuski i to tylko i wyłącznie dzięki uprzejmości użytkowników forum "Zagroda Mgły", bo wy tu nie zamierzacie słowem o tym wspomnieć. Taka prawda, a jeśli nie, to proszę podaj mi choć kilku polskich użytkowników którzy wypowiadali się na temat tego, co jest napisane w Twoim poście zakładającym temat. Róbcie wszystko, ale nie róbcie z nas DEBILI i nie kłamcie nam w żywe oczy, bo opinie na ten temat dostajecie właśnie tu i teraz.
| |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:15 am | |
| Bawi mnie ten wątek, bawią mnie wypowiedzi ludzi, którzy się cieszą, bo przecież podnoszenie PG było tak skomplikowaną sprawą, że trzeba to uprościć. Następny w kolejne jest BLUP, mówię wam. | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:16 am | |
| Mirmil, celne uderzenie nr 2: - Cytat :
-
Ow to jaki jest ten "pomysł na grę"? Szczerze mówiąc ja jego nie widzę Od samego początku gra jest upraszczana. Coraz bardziej obniżacie wiek grupy docelowej, co mnie bardzo dziwie ponieważ dzieciaki nie zarabiają pieniędzy. Jeżeli faktycznie istnieje pomysł na grę to mogę śmiało stwierdzić, że chyba jest on bez sensu | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:16 am | |
| Znów Mirmil: - Cytat :
- Ow to jaki jest ten "pomysł na grę"? Szczerze mówiąc ja jego nie widzę Od samego początku gra jest upraszczana. Coraz bardziej obniżacie wiek grupy docelowej, co mnie bardzo dziwie ponieważ dzieciaki nie zarabiają pieniędzy. Jeżeli faktycznie istnieje pomysł na grę to mogę śmiało stwierdzić, że chyba jest on bez sensu
Zgadzam się z nim w 100%. Robią zwykłą klikankę dla pięciolatków. | |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:18 am | |
| A ja wkleję inny post, który zaraz będzie ocenzurowany, ale podoba mi się niesamowicie: "Jesteśmy końskim łajnem produkowanym przez Ow. nic więcej." | |
|
| |
Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:18 am | |
| Wow! Mirmil i takie posty? Nieźle ... :DD kingofhorse -kolejny podlizywacz | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:19 am | |
| - carrie17 napisał:
- Bawi mnie ten wątek, bawią mnie wypowiedzi ludzi, którzy się cieszą, bo przecież podnoszenie PG było tak skomplikowaną sprawą, że trzeba to uprościć. Następny w kolejne jest BLUP, mówię wam.
Ponieważ - Olga12 napisał:
Moja kol tylko o rok młodsza ode mnie średnio sobie radzi z podnoszeniem PG. Dla niej to będzie lepiej Dla niej lepiej trzeba takie zmiany wprowadzać ;] |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:20 am | |
| Kamil, wiem, czytałam to i się załamałam... To nie wiem jak ta dziewczynka sobie radzi z grą... | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:22 am | |
| - carrie17 napisał:
- Kamil, wiem, czytałam to i się załamałam... To nie wiem jak ta dziewczynka sobie radzi z grą...
Jak ona sobie radzi z włączeniem komputera... Pokolenie dzieci Neo mnie przeraża. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:22 am | |
| - carrie17 napisał:
- Kamil, wiem, czytałam to i się załamałam... To nie wiem jak ta dziewczynka sobie radzi z grą...
Teraz dodała, że kupuje kupony i jeszcze nie umarła ;] - Olga12 napisał:
Idę jeść rosołek więc to że nie odpiszę nie znaczy że was ignoruję No tak trzeba na forum się pochwalić co mama gotuje |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| |
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:25 am | |
| Ja tam mam taki ubaw z tych dzieciaków.... No tak, dla dzieci gra jest może trudna, ale Mirmil ma rację. Czy na pewno do przedziału 8-10 powinna być adresowana gra tego typu? No ileż tych kuponów za sms taka dziewczynka sobie nakupuje? Zbankrutują niedługo | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:26 am | |
| - Kamil2010 napisał:
- Olga12 napisał:
Idę jeść rosołek więc to że nie odpiszę nie znaczy że was ignoruję No tak trzeba na forum się pochwalić co mama gotuje Rosołek w taki upał?! Świat się kończy... Ja zaraz idę na naleśniki. Z dżemem. Wrócę, jak skończę. * * | |
|
| |
Go?? Gość
| |
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:27 am | |
| ohohoho patrzcie kto się pokusił @carrie17 Proces zbierania Waszych opinii jest bardzo złożony. Monitorujemy zachowania i popularność danych funkcji gry. Towarzysze nie byli wykorzystywanie przez znaczną część społeczeństwa, w związku z tym zamierzamy skupić się na rozwijaniu innych bardziej popularnych funkcji. Zwróćcie uwagę, iż nadal macie możliwość wykorzystania Towarzyszy, których macie w zapasach, co więcej będziecie mogli czerpać z nich już wkrótce dodatkowe korzyści podczas konkursu! Zauważcie też, że jeśli chodzi o bonus 1.20 PG, praktycznie wszystkie konie w Grand Prix go posiadały, dzięki tej zmianie zaoszczędzicie sporo czasu | |
|
| |
Jetrel VIP
Liczba postów : 503 Dołączył : 13/01/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:29 am | |
| Maaaaalto potrzebuje twojego gg:< | |
|
| |
Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:32 am | |
| Przez Bananeq, 5 lipca 2012, 15:21:09
Caddie- ja zaczęłam grać na howrse , miałam 10 lat.Na nic się nie skarżyłam , gra była w moich oczach świetna.
Myślę , że jeżeli zmiany są faktycznie,wprowadzane przez nowych graczy 8-11 , którzy się skarżą powinni zrobić więcej wskazówek i pomocy dotyczącej gry. Gdyby nie moja kuzynka , która po kolei mi wszystko pokazała , na pewno bym tu teraz nie grała, ponieważ gra by mnie przerosła .
Yyy?To tylko moja siostra ma 11 i jakoś ją gra nie przerasta? No bez przesady! 4 klasa to nie zerówka O.o | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:33 am | |
| - Kowelan napisał:
Proces zbierania Waszych opinii jest bardzo złożony. Monitorujemy zachowania i popularność danych funkcji gry. Towarzysze nie byli wykorzystywanie przez znaczną część społeczności, w związku z tym zamierzamy skupić się na rozwijaniu innych bardziej popularnych funkcji.
Zwróćcie uwagę, iż nadal macie możliwość wykorzystania Towarzyszy, których macie w zapasach, co więcej będziecie mogli czerpać z nich już wkrótce dodatkowe korzyści podczas konkursu!
Zauważcie też, że jeśli chodzi o bonus 1.20 PG, praktycznie wszystkie konie w Grand Prix go posiadały, dzięki tej zmianie zaoszczędzicie sporo czasu - Mirmil napisał:
-
Bananeq jesli gra jest za trudna to szuka sie innej latwiejszej. Zreszta tutaj nie ma nic trudnego. Na wszystko mozna znalezc rozwiazanie, czy to u innych graczy czy tez na forach zewnetrznych. Trzeba tylko chciec poszukac, aje jesli komus nie chce sie kiwnac palcem to sam sobie jest winien i nie powinien zmuszac innych, zeby dostosowali sie do jego poziomu intelektualnego. Komentarz Olga12 - Olga12 napisał:
Kowelan |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:34 am | |
| Coś czuje że w niedalekiej przyszłości przy logowaniu zastaniemy taki komunikat: http://www.howrse.pl/site/logIn?errors[0][0]=userBanishedIp&errors[0][1]=13%2F10%2F2050&errors[0][2]=Gracz+nie+zakupi%C5%82+wystarczaj%C4%85co+du%C5%BCo+kupon%C3%B3w+oraz+posiada+wi%C4%99cej+ni%C5%BC+10+lat Link jest bezpieczny, to tylko wymuszony komunikat | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:34 am | |
| - Jetrel napisał:
- Maaaaalto potrzebuje twojego gg:<
Jetrel, gg używam w pracy (teraz mam urlop ), w domu netbook mi się wiesza , ale jak to coś pilnego, dawaj na pw tutaj/howrse, jestem akurat online | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:36 am | |
| Mikim możesz mieć rację |
|
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:36 am | |
| Mikim,haha - padłam. | |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:38 am | |
| Mikim padłam na twarz ;D Moja wklejka do Kowelana: Kowelanie, to, że część 'społeczeństwa' nie używało towarzyszy, nie oznacza, że nie używał ich nikt. Jeśli komuś przeszkadzały, nie kupował ich - proste. Dlaczego więc usuwacie je? Jeśli aż tak niesamowity problem stanowiło podniesienie PG o 1,2, to wystarczyło zostawić towarzyszy, wyłączając ich funkcję podnoszenia PG - w zamian ustawić je automatycznie. Mielibyście swoje uproszczenie, bez fali protestów jaki się posypał. Dla mnie logiczne. Najbardziej jednak nurtuje mnie Twoje stwierdzenie, że proces zbierania opinii jest bardzo złożony. A w ogóle zbieracie nasze opinie? bo kiedy większość protestowała po zabraniu ogłoszeń, nie został wprowadzony żaden zamiennik. Co z tego, że wyślemy teraz naszych towarzyszy w podróż, skoro będzie to jednorazowa korzyść? Wygramy jakieś tam nagrody, które sprzedamy bądź zużyjemy. Podczas gdy towarzyszy już NIE BĘDZIE. To ma być ta rekompensata? Nawet jeśli będzie to boski koń (nagroda główna), nie zastąpi on PD od duchów i motyli, które wspomagały hodowlę. | |
|
| |
Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:38 am | |
| OGŁOSZENIA PARAFIAAAAALNEEEEE!
Zablokowali mi dostęp do forum, dziękuję, pozdrawiam. <3 | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| |
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Czw Lip 05, 2012 7:40 am | |
| Już się spodziewam wiadomości od Ow: "Dlatego że nie oporządziłeś przez trzy dni pewną ilość koni, przekazujemy je wszystkie graczom kupującym kupony. Przepraszamy za zamieszanie i dziękujemy że pomagasz na ulepszać tę grę! Z poważaniem Załoga Howrse."Gra faktycznie staje się banalna i jak coś to robimy zrzutę na pomnik dla Caddie za jej wypowiedź na forum | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy | |
| |
|
| |
| Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy | |
|