| Co się dzieje na Howrse | |
|
+74zabkaxx2 Zasobniaczka blaze the cat Sakura Tuffa Amstaff anje Yamishi Kanahari Szron Calma Chantell Kazuyuki ewuula juliaw2002 MrsKopytko Barson1990 ejneberg9000 Elektrownia Morisowa nikushimi Mika_TLR Darusia125 Tiamat Alcesta ebonita Agasaja _pati201_ Szarusia16 Ejli eclaireka lilkowa123 Suzan ZetkaEmka MsMaja Arrin Marley Kitka Mirmil Minoo wiki0396 AyaKey klasaIVb WhiteBerry Lubelak wercia d Always Avada CzarownicaSa EREIS karina127 EveDallas MaryMariaMara Athi hanka1998 Kirara erreo LadyArvena lala299 Evelynek Asiaa. -Eruina- wilczyca1000 kaprysab CzekoBoom Karolina211 Aglyss Takashiro Malto Kikyo22 carrie17 Zaplątana avrilka Kemishi 78 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Barson1990 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Barsonka Liczba postów : 338 Dołączył : 30/11/2011
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 5:20 am | |
| A ja powiem tylko, że hodowla Arabów "Desierto Arabigo" została oszukana, a najwyższe PG wyszło na sprzedaże. Oszustem okazał się mężczyzna, po 40, gdzie po osobach w takim wieku można spodziewać się jedynie uczciwości... Niestety, nie w tym przypadku. Login gracza: griszka Dodaję screena wiadomości, którą wysłałam do osoby wraz z odpowiedzią. Cham i prostak to stanowczo za mało powiedziane w przypadku takich ludzi... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 5:37 am | |
| Pełno oszustów teraz na hwr oszukują nawet gracze w takim wieku i z takich hodowli.... |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 5:40 am | |
| Skąd pewność, że mężczyzna miał 40 lat? Tak pytam tylko. |
|
| |
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 6:10 am | |
| Powiedział ile ma... Poza tym sposób pisania, wyrażania poglądów etc. może sugerować faktyczny wiek gracza. 10-latki nie mają tak bogatego zasobu słownictwa | |
|
| |
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 6:15 am | |
| Jeszcze moje zgłoszonko na Kontakt, gdzie uzasadniłam, dlaczego -4 pkt Karmy to stanowczo zbyt łagodna kara, jak dla takich chamów.
"Witam. Postanowiłam do Państwa napisać, gdyż po raz kolejny spotykam się z oszustwem wewnątrz przodującej hodowli. Członek hodowli koni czystej krwi arabskiej, w ramach zemsty za brak zgody Lidera na wykonanie skilla, wystawił na sprzedaż maksymalne PG, gdzie regulamin tejże hodowli wyraźnie zakazuje takich zachowań. Przebił ponad 80 PG różnicy, między końmi dotychczas widniejących na sprzedażach, a faktycznym PG hodowli. Liderka hodowli z pewnością zgłosi fakt oszustwa na Kontakt, ale... No właśnie to "ale" mnie przeraża. Po pozytywnym rozpatrzeniu zgłoszenia, oszustowi zostaną odebrane 4 punkty Karmy (za co grozi jedynie odebranie możliwości wymian). Czyli oszust dalej, złośliwie, będzie sobie wystawiał na sprzedaż konie hodowlane, psując totalnie rynek sprzedażowy oraz reputację hodowli arabów. Może pomyślelibyście Państwo nad efektywną postacią kary, jak na przykład blokada sprzedaży u osób, które w ten sposób postępują i niszczą pracę wszystkich członków hodowli? Bo szczerze mówiąc, bez sensu jest odbieranie jedynie 4 punktów Karmy, gdy osoba ma dalej możliwość wystawiania koni i psucia wszystkiego.
Bardzo proszę, abyście przemyśleli Państwo tę kwestię, gdyż surowsze kary byłyby skuteczniejsze, a gracze baliby się popełnić oszustwo, wiedząc o czekających ich konsekwencjach. Pozdrawiam, Barsonka
P.S. napisałam całość na przykładzie hodowli arabów, jednak prosiłabym, abyście Państwo spojrzeli na to pod kątem wszystkich hodowli, gdyż takie sytuacje zdarzają się bardzo często, przez co cierpi reszta hodowli, tracąc mnóstwo czasu i ciężkiej pracy." | |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 6:20 am | |
| Barson, jaka litania O.O Szczerze współczuję. Zawsze znajdzie się jakiś prostak, który nie ma co w domu robić i swojego życia nie ma. Zachce się takiemu psuć pracę innych i tak to wychodzi | |
|
| |
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 6:21 am | |
| Bo się wkurzyłam. Nieprawdopodobnie irytuje mnie coś takiego.... Zwłaszcza, jak taki @#$%^& pozostaje w zasadzie bezkarny i dalej robi co chce... | |
|
| |
juliaw2002 Już coś wie
Liczba postów : 120 Dołączył : 23/12/2012
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 6:30 am | |
| | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 6:44 am | |
| Z tego co widzę, czołowe PG arabów na sprzedażach to tylko wałachy - grandprixowcy. Sytuacja została opanowana?
Edit: A nie, jest maluch o PG 1063. | |
|
| |
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 6:53 am | |
| | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 7:57 am | |
| - Barson1990 napisał:
- [You must be registered and logged in to see this link.]
Już "po ptokach", jak to się mówi... Konkurencja wykupiła,ciekawe co teraz.Mam nadzieję,że nie rozwiążecie hodowli tak jak u Hanopolis i Canticum Venti bodajże..Kurczę,szkoda i to wielka.W sumie konkurencja mogłaby być wyrozumiała.Tak wiem,przecież to się im tylko opłaca ale to tylko gra mimo ,że większość wrzuca w to realne pieniądze.Nawet z tego powody,ze wrzucają realne pieniądze.. EDIT: Jeszcze ma czelność mówić,że jesteście niewychowani | |
|
| |
Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 8:01 am | |
| - Barson1990 napisał:
- [You must be registered and logged in to see this link.]
Już "po ptokach", jak to się mówi... ;o za 80 tys i 3 kupony za taką torpedę?! W sumie to jakby był mądrzejszy to sprzedałby tego konia za co najmniej 5 -_- no ale z tego co widzę gość ma nadal 10 pkt karmy i owlient nic z tym nie robi ;x tradycyjnie | |
|
| |
_pati201_ Już coś wie
Nick w grze : _pati201_ Liczba postów : 287 Dołączył : 23/07/2012
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 8:41 am | |
| Poza aktualnym tematem- kliknijcie TU a potem TU i porównajcie. Brak słów.... | |
|
| |
Mika_TLR W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Mika_TLR Liczba postów : 486 Dołączył : 07/11/2012
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 9:05 am | |
| to już drugi raz jak konie z DA wypływają. za pierwszym razem odzyskiwałam konie, bo lubię i szanuję Chantell no i milkę ale coś musi być nie tak, skoro co chwila ktoś tam robi takie numery. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 9:05 am | |
| - _pati201_ napisał:
- Poza aktualnym tematem- kliknijcie TU a potem
TU i porównajcie. Brak słów.... .__. |
|
| |
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 9:11 am | |
| - Ogier12 napisał:
- _pati201_ napisał:
TU i porównajcie. Brak słów.... .__. jeśli komuś nie szkoda pieniędzy na marne konie, niech wydaje na co chce. | |
|
| |
Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 9:16 am | |
| - Mika_TLR napisał:
- Ogier12 napisał:
- _pati201_ napisał:
TU i porównajcie. Brak słów.... .__. jeśli komuś nie szkoda pieniędzy na marne konie, niech wydaje na co chce. Um z tym że tutaj by mi bardziej by zajeżdżało multi... | |
|
| |
nikushimi Nowy
Nick w grze : nikushimi Liczba postów : 39 Dołączył : 19/02/2013
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 9:19 am | |
| - Suzan napisał:
- Mika_TLR napisał:
- Ogier12 napisał:
- _pati201_ napisał:
TU i porównajcie. Brak słów.... .__. jeśli komuś nie szkoda pieniędzy na marne konie, niech wydaje na co chce. Um z tym że tutaj by mi bardziej by zajeżdżało multi... Mógłby mi ktoś wyjaśnić, kiedy sprzedaż byle jakiego konia za 100 tys e jest multikontem, a kiedy po prostu pozbyciem się kasy w celu zakupienia kuponu z rezerw i krycia klaczy za grosze? | |
|
| |
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 9:26 am | |
| - nikushimi napisał:
- Suzan napisał:
- Mika_TLR napisał:
- Ogier12 napisał:
- _pati201_ napisał:
TU i porównajcie. Brak słów.... .__. jeśli komuś nie szkoda pieniędzy na marne konie, niech wydaje na co chce. Um z tym że tutaj by mi bardziej by zajeżdżało multi... Mógłby mi ktoś wyjaśnić, kiedy sprzedaż byle jakiego konia za 100 tys e jest multikontem, a kiedy po prostu pozbyciem się kasy w celu zakupienia kuponu z rezerw i krycia klaczy za grosze? można pomyśleć o multi bo dziewczyna która sprzedała konia za 100 000 ma za mały staż na kupowanie ze sprzedaży zarezerwowanej, no i nie ma nikogo w znajomych jak tylko kupującą... | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 9:29 am | |
| - nikushimi napisał:
- Suzan napisał:
- Mika_TLR napisał:
- Ogier12 napisał:
- _pati201_ napisał:
TU i porównajcie. Brak słów.... .__. jeśli komuś nie szkoda pieniędzy na marne konie, niech wydaje na co chce. Um z tym że tutaj by mi bardziej by zajeżdżało multi... Mógłby mi ktoś wyjaśnić, kiedy sprzedaż byle jakiego konia za 100 tys e jest multikontem, a kiedy po prostu pozbyciem się kasy w celu zakupienia kuponu z rezerw i krycia klaczy za grosze? Jeśli ja miałbym tak tracić Eq to już wolałbym wydać te 3 tys na krycie oraz około 20 tys na kupon niż 100 tys na jakiegoś marnego konia Edit. Gracz ma za mało stażu by kupić kupon. |
|
| |
nikushimi Nowy
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 9:35 am | |
| - Kamil2010 napisał:
- Jeśli ja miałbym tak tracić Eq to już wolałbym wydać te 3 tys na krycie oraz około 20 tys na kupon niż 100 tys na jakiegoś marnego konia
Edit. Gracz ma za mało stażu by kupić kupon. Tak ale to przecież można innym koniem oddać, nie? Chyba bym się popłakała gdybym musiała dzisiaj wieczorem kryjąc 3 klacze wydać jeszcze raz tyle ile na pokrycie na weterynarza. Okej, może i TEN gracz ma za mało stażu, ale oglnie wydaje mi się że często ktoś się czepia że multi, podczas gdy masa osób po prostu na chwilę się wymienia jakimiś marnymi końmi. | |
|
| |
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 9:52 am | |
| nikushimi zauważ jednak że ta wymiana nie trwa chwilę, bo powrotu nie ma. ja kryję klacze z hodowli po 8 razy, wczoraj kryłam 4 klacze ale nie będę oddawała za każdym razem wszystkich eq żeby zaoszczędzić na kryciach | |
|
| |
ewuula Raczkujący
Nick w grze : ewuula Liczba postów : 58 Dołączył : 01/11/2011
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 10:09 am | |
| - Barson1990 napisał:
- A ja powiem tylko, że hodowla Arabów "Desierto Arabigo" została oszukana, a najwyższe PG wyszło na sprzedaże.
Oszustem okazał się mężczyzna, po 40, gdzie po osobach w takim wieku można spodziewać się jedynie uczciwości... Niestety, nie w tym przypadku. Login gracza: griszka Dodaję screena wiadomości, którą wysłałam do osoby wraz z odpowiedzią. Cham i prostak to stanowczo za mało powiedziane w przypadku takich ludzi... Masakra... Strasznie współczuję członkom hodowli. | |
|
| |
nikushimi Nowy
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 10:10 am | |
| - Mika_TLR napisał:
- nikushimi zauważ jednak że ta wymiana nie trwa chwilę, bo powrotu nie ma.
ja kryję klacze z hodowli po 8 razy, wczoraj kryłam 4 klacze ale nie będę oddawała za każdym razem wszystkich eq żeby zaoszczędzić na kryciach Nie o to mi chodzi, po prostu nie każdy kryje codziennie... Sęk w tym że ludzie się wszędzie doszukują multikont, święci, i trochę mnie to przeraża. Ja mam masę (masę? Na pewno sporo pinciaków) wyhodowanych u brata, często kupuje ode mnie byle jakie konie za kilkanaście tysięcy i wzajemnie, jak nam tak akurat potrzeba... I po prostu zastanawiam się gdzie jest dla niektórych granica między po prostu ułatwianiem sobie wzajemnie gry, a multikontem. Irytuje mnie taka podejrzliwość i szpiegostwo wszędzie. | |
|
| |
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 12:15 pm | |
| | |
|
| |
Kazuyuki Już coś wie
Nick w grze : Kazuyuki Liczba postów : 103 Dołączył : 21/10/2012
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 12:23 pm | |
| Szczerze? Jak przeczytałam o tej sprawie to naprawdę nieźle się zbulwersowałam. Barson, bardzo mi przykro, że trafiliście na kogoś takiego (pozwolę sobie nie pisać tego, co myślę naprawdę, bo mi regulamin forum zabrania). Jest to po prostu chamstwo pomieszane z drobnomieszczaństwem i mam nadzieję, że uda Wam się szybko odbić i nadrobić straty. Bo mam nadzieję, że nie rezygnujecie, tylko polecicie dalej? Komuś takiemu nie można oddać pierwszego miejsca w rankingu!
Jestem oburzona tym, co tu widziałam i szczerze popieram Twoją wiadomość wysłaną na kontakt. I sprawę TRZEBA koniecznie nagłośnić, by ludzie wiedzieli, kim ten gracz jest naprawdę. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 12:57 pm | |
| mężczyzna z nickiem kobiety? jakieś zaburzenia..? O.o |
|
| |
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 2:52 pm | |
| - Devilek napisał:
- mężczyzna z nickiem kobiety? jakieś zaburzenia..? O.o
znam wielu graczy o przeciwnych nickach. nie jest to dowodem zaburzeń może po prostu na nazwa coś dla danego gracza znaczy... to z języka obcego : rosyjski albo coś w ten deseń, więc może oznaczać po polsku coś innego. Bars, wysłałam do cb Pw. | |
|
| |
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 3:05 pm | |
| - Barson1990 napisał:
- To dopiero jest skurczysyństwo
[You must be registered and logged in to see this image.] odezwałam się do cb na how. w tej sprawie | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse Sob Mar 30, 2013 3:09 pm | |
| - Devilek napisał:
- mężczyzna z nickiem kobiety? jakieś zaburzenia..? O.o
U mnie jest na odwrót. Mam męski nick, mimo kobiecej płci. Dziękuję! |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Co się dzieje na Howrse | |
| |